Προς το περιεχόμενο

Συνεχείς αποσυνδέσεις internet NOVA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, poulinos είπε

μπορει απλα να μην εχει γινει καπου σωστο splice και να εχει μεγαλο Loss παρα γωνιες και τετοια που το θεωρω δυσκολο.

μακαρι γιατι εγω εχω τρελλαθει με την δικη μου 50ρα Vdsl Nova.οι αποσυνδεσεις ειναι το θεμα που ερχονται ανα ημερες και φευγουν.Εφτασα να ψαχνω καταγραφικο για να βλεπω.Και βρηκα και φρικαρισα...

Στιγμιότυπο πλήρους οθόνης 272022 12008 πμ.jpg

9 λεπτά πριν, Specs είπε

μακαρι γιατι εγω εχω τρελλαθει με την δικη μου 50ρα Vdsl Nova.οι αποσυνδεσεις ειναι το θεμα που ερχονται ανα ημερες και φευγουν.Εφτασα να ψαχνω καταγραφικο για να βλεπω.Και βρηκα και φρικαρισα...

@poulinos μεχρι να το ανεβασω,κοπηκε! και αποψε βλεπω σταθερα το κοκκινο αναμενο του ρουτερ...πρωτη φορα ετσι...

Επεξ/σία από Specs
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

10 hours ago, Specs said:

@poulinos μεχρι να το ανεβασω,κοπηκε! και αποψε βλεπω σταθερα το κοκκινο αναμενο του ρουτερ...πρωτη φορα ετσι...

αλλο το vdsl που ειναι χαλκος αλλο το Ftth που ειναι ινα. ο χαλκος αν εχει κοπει 100 φορες αν εχει υποστει οξειδωση σε box κτλ δεν θα παιξει σωστα.και εχεις και το θεμα αποστασης που στο ftth δεν υπαρχει( υπαρχει στην θεωρια αλλα στην πραξη κανεις δεν θα ειναι τοσο μακρυα)

10 hours ago, poulinos said:

αλλο το vdsl που ειναι χαλκος αλλο το Ftth που ειναι ινα. ο χαλκος αν εχει κοπει 100 φορες αν εχει υποστει οξειδωση σε box κτλ δεν θα παιξει σωστα.και εχεις και το θεμα αποστασης που στο ftth δεν υπαρχει( υπαρχει στην θεωρια αλλα στην πραξη κανεις δεν θα ειναι τοσο μακρυα)

Υπαρχει καποια λογικη, στο κοματι χαλκου απο το καφαο που φτανει η ινα ως το σπιτι μου , 150 μετρα, την μια εβδομαδα ακοπο και την αλλη τρελλες αποσυνδεσεις? ενοειται πως εχω αλλαξει τα παντα σε εσωτ καλωδιωση και κυριως , κατεβαζω το ρουτερ στην εισοδο του κτιριου και δεν αλλαζει κατι,μπορει κι εκει μια εβδομαδα σφαιρα ακοπο και μετα τα ιδια

10 hours ago, Specs said:

Υπαρχει καποια λογικη, στο κοματι χαλκου απο το καφαο που φτανει η ινα ως το σπιτι μου , 150 μετρα, την μια εβδομαδα ακοπο και την αλλη τρελλες αποσυνδεσεις? ενοειται πως εχω αλλαξει τα παντα σε εσωτ καλωδιωση και κυριως , κατεβαζω το ρουτερ στην εισοδο του κτιριου και δεν αλλαζει κατι,μπορει κι εκει μια εβδομαδα σφαιρα ακοπο και μετα τα ιδια

α.ποιο ρουτερ εχεις?β.μπορει να ειναι θεμα χαλκου και να πρεπει να αλλαχτει ζευγαρι.εσυ το δινεις βλαβη δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο.μπορει ακομα και πορτα στο dslam να ειναι.να εχει πχ προβλημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, poulinos είπε

α.ποιο ρουτερ εχεις?β.μπορει να ειναι θεμα χαλκου και να πρεπει να αλλαχτει ζευγαρι.εσυ το δινεις βλαβη δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο.μπορει ακομα και πορτα στο dslam να ειναι.να εχει πχ προβλημα

ΖΧΗΝ 288α

Επεξ/σία από Specs

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 2/7/2022 στις 12:17 ΜΜ, poulinos είπε

εισαι ενταξειτοτε απο router.

Oταν εχει στιγμιαια διακοπη/αποσυνδεση αν ειναι υπαιτιοτητας ΟΤΕ , φαινεται στην ταση του ζευγους χαλκου που φτανει στο σπιτι μου, αν ειχα ενα καταγραφικο δηλαδη τασης?

9 hours ago, Specs said:

Oταν εχει στιγμιαια διακοπη/αποσυνδεση αν ειναι υπαιτιοτητας ΟΤΕ , φαινεται στην ταση του ζευγους χαλκου που φτανει στο σπιτι μου, αν ειχα ενα καταγραφικο δηλαδη τασης?

oxi.αν εχεις voip πχ δεν θα εχεις καν ταση στην γραμμη. θα μπορουσε αν ηταν κατι βαρβατο να φαινεται στην ταση .σε καθε περιπτωση εφοσον δεν ειναι στο χωρο σου οπως λες αφου εχεις αλλαξει καλωδιωση τοτε δεν μπορεις να κανεις κατι και το δινεις βλαβη στον παροχο.

43 λεπτά πριν, poulinos είπε

oxi.αν εχεις voip πχ δεν θα εχεις καν ταση στην γραμμη. θα μπορουσε αν ηταν κατι βαρβατο να φαινεται στην ταση .σε καθε περιπτωση εφοσον δεν ειναι στο χωρο σου οπως λες αφου εχεις αλλαξει καλωδιωση τοτε δεν μπορεις να κανεις κατι και το δινεις βλαβη στον παροχο.

Aν αλλαξω μονος το καλωδιο μισου μετρου που ξεκιναει απο τον κατανεμητη (δυο οροφοδιαμερισματα ειμαστε) μεχρι το πρωτο κουτι στην εισοδο μου, θα μου τραβηξουν το αυτι αν και οταν το δουν απο τον ΟΤΕ ? το λεω για την εσχατη πιθανοτητα να ειναι σε αυτο το κομματι το προβλημα, αν και οπως βλεπεις παει παραλληλα με το τριφασικο μου καλωδιο και το μονοφασικο του αλλου διαμερισματος και ισως παιζει απο εκει το προβλημα...

IMG_5225.jpg

IMG_5224(1).jpg

1 hour ago, Specs said:

Aν αλλαξω μονος το καλωδιο μισου μετρου που ξεκιναει απο τον κατανεμητη (δυο οροφοδιαμερισματα ειμαστε) μεχρι το πρωτο κουτι στην εισοδο μου, θα μου τραβηξουν το αυτι αν και οταν το δουν απο τον ΟΤΕ ? το λεω για την εσχατη πιθανοτητα να ειναι σε αυτο το κομματι το προβλημα, αν και οπως βλεπεις παει παραλληλα με το τριφασικο μου καλωδιο και το μονοφασικο του αλλου διαμερισματος και ισως παιζει απο εκει το προβλημα...

IMG_5225.jpg

IMG_5224(1).jpg

αν κουτι του οτε εννοεις την χωνευτη στην κατω φωτογραφια τοτε να σε ενημερωσω οτι εκει εχεις προσβαση κανονικα και δεν ειναι παρανομο. η γραμμη σου αν βλεπω σωστα ερχεται στο στο καλωδιο του οτε που ειναι το αριστερο γκρι καλωδιο. σε ποια χρωματα σου φερνει την γραμμη?

5 λεπτά πριν, poulinos είπε

αν κουτι του οτε εννοεις την χωνευτη στην κατω φωτογραφια

οχι εννοω το μεταλλικο κουτι εξω απο το τζαμακι, στην επανω φωτογραφια εκει που δειχνει το βελος και λεει ΚΑΤ ΟΤΕ...και απεξω ειναι αυτο της φωτο της νεας...

7 λεπτά πριν, poulinos είπε

στο καλωδιο του οτε που ειναι το αριστερο γκρι καλωδιο. σε ποια χρωματα σου φερνει την γραμμη?

ναι αυτο αριστερα ερχεται το γκρι και μου δινει το ζευγαρι κοκκινο μαυρο.Παλιοτερα ειχανε δοκιμασει και το αλλο ζευγος νομιζω...αλλα μπορω να πατσαρω ξανα το παλιο μηπως ηταν απο αλλη αιτια τοτε και δεν εφταιγε το ζευγαρι κιτρινο γκρι.

IMG_5094.JPG

παντως η εσωτερικη μου καλωδιωση απο το κουτακι ως το ρουτερ , 15μετρα το πολυ, μετρηθηκε στα 8,2 Ohm (το πηγαινε -ελα δηλαδη 30 μετρα) ενω η κουλουρα που αγορασα και κανω δοκιμες με το καλωδιο εξω απο τοιχο και κουτια , ( https://www.kafkas.gr/ilektrologiko-yliko/kalodia/tilepikoinonion-data/tilefonika/kalodio-tilefonou-2ch0-8mm-dr.vers-y-_191826/) εχει αντισταση 8,2 Ohm ολοκληρη η κουλουρα! των 100μετρων δηλαδη 200μετρα πηγαινε-ελα)...

29 minutes ago, Specs said:

οχι εννοω το μεταλλικο κουτι εξω απο το τζαμακι, στην επανω φωτογραφια εκει που δειχνει το βελος και λεει ΚΑΤ ΟΤΕ...και απεξω ειναι αυτο της φωτο της νεας...

ναι αυτο αριστερα ερχεται το γκρι και μου δινει το ζευγαρι κοκκινο μαυρο.Παλιοτερα ειχανε δοκιμασει και το αλλο ζευγος νομιζω...αλλα μπορω να πατσαρω ξανα το παλιο μηπως ηταν απο αλλη αιτια τοτε και δεν εφταιγε το ζευγαρι κιτρινο γκρι.

IMG_5094.JPG

παντως η εσωτερικη μου καλωδιωση απο το κουτακι ως το ρουτερ , 15μετρα το πολυ, μετρηθηκε στα 8,2 Ohm (το πηγαινε -ελα δηλαδη 30 μετρα) ενω η κουλουρα που αγορασα και κανω δοκιμες με το καλωδιο εξω απο τοιχο και κουτια , ( https://www.kafkas.gr/ilektrologiko-yliko/kalodia/tilepikoinonion-data/tilefonika/kalodio-tilefonou-2ch0-8mm-dr.vers-y-_191826/) εχει αντισταση 8,2 Ohm ολοκληρη η κουλουρα! των 100μετρων δηλαδη 200μετρα πηγαινε-ελα)...

κατι εχω χασει με τις φωτο.απεξω ερχεται αυτο που βλεπω το τετραγωνο που γραφει rivometal πανω νομιζω.απο εκει φευγει καλωδιο διζευγο με ασπρο κιτρινο  και μαυρο κοκκινο που παει στο στρογγυλο και απο εκει φευγει το δικο σου καλωδιο που παει μαζι με τα ρευματα?

θεωρητικα και το εξω κουτι να ανοιξεις και να περασεις ενα νεο καλωδιο μεχρι μεσα δεν θα σου πει καποιος κατι.απλα αφησε και το παλιο για αλλο διαμερισμα αν χρειαστει.

αν και αν θυμαμαι καλα εχει μονωση και πλεγμα το διζευγο καλωδιο που ερχεται απεξω μεχρι μεσα για να σου κανει θεμα.

Οπως βλεπεις, ερχεται απο την γωνια του τετραγωνου το χοντρο καλωδιο του ΟΤΕ, μπαινει στο μεταλλικο και βγαινουν δυο λεπτοτερα.

Ενα για το ισογειο οροφοδιαμερισμα και

ενα για τον 1ο οροφο(εμενα) οπου εμφανιζεται ακριβως στην πλατη του μεταλλικου κουτιου στο στρογγυλο κουτι και μετα ξαναεμπαινε απο την αλλη πλευρα του στρογγυλου και συνεχιζε για τον 1ο οροφο.

Εκει στο στρογγυλο λοιπον το εχω αποσυνδεσει (ειχε στριμμενα και οξειδωμενα με γλιτσα-μονωτικη ταινια)και παρακαπτω ολη την εσωτερικη καλωδιωση ψαχνοντας την αιτια.

Εχω δοκιμασει και μερικες μερες με το ρουτερ αμεσως απο το στρογγυλο κουτι συνδεδεμενο και ειχα παλι αποσυνδεσεις, απλα λιγο καλυτερες τιμες στα db Output Power(Up/Down) 3.7/11 dBm αντι για 5,8/11,4 που εχω με το ρουτερ μετα απο 15μετρα τηλεφωνικο ...

Λεω λοιπον να αλλαξω το μισο μετρο αυτο του ΟΤΕ με pet τηλεφωνικο και αν συνεχισει το δινω βλαβη ξανα και ας ελπισω οτι θα αλλαξουν καλωδιο μεχρι το καφαο 😁

οτε.JPG

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...