Προς το περιεχόμενο

Συνεχείς αποσυνδέσεις internet NOVA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Πριν περίπου δυο μήνες προχώρησα σε αναβάθμιση της ταχύτητας απο 24αρα adsl αρχικά σε 100αρα vdsl και επειδή δεν έπιανε τα 100 έγινε μετατροπή σε 50αρα.

Πραγματική ταχύτητα έχω γύρω στα 30 με up από 5 εως 0,8(!).

Την ώρα που έγραφα τα παραπάνω είχα 4 αποσυνδέσεις(!). Πάντα μετά το μόντεμ δεν μπορει να συγχρονίσει όλες τις φορές απο μόνο του, θέλει reboot. Επίσης όταν συνδεθεί μόνο του κάθε φορά μειώνεται το upload. Απο 5 πάει 2 - 2,5 και μετα κάτω απο 1.

Έχω απευθυνθεί στην NOVA επανειλημμένα χωρίς αποτέλεσμα. Στην αρχή μου είπαν οτι έφταιγε η εσωτερική καλωδίωση οπότε έφερα ηλεκτρολόγο δικό μου και περάσαμε καλώδιο που τερματίζει κατευθείαν πάνω στο ρούτερ χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα αφού ξαναήρθε ο τεχνικός σαν βλάβη μου είπαν ότι ο ΟΤΕ απάντησε οτι δεν μπορει να αποκαταστήσει την βλάβη και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μειώσω σε 24αρα adsl (όπου ήμουν πρίν και έπιανα γυρω στα 2-3 mbps) ή να αλλάξω πάροχο.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; Αν πάω στον ΟΤΕ υπάρχει περίπτωση να αποκαταστήσουν την βλάβη;

Επισυναπτω και μερικά screenshots.

Ευχαριστώ.

stats1.jpeg

stats2.jpg

isp_timeout.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα στατιστικά σου νομίζω απλά συμφωνούν με αυτά που έγραψες, χαμηλή ταχύτητα, αποσυνδέσεις κτλ. Αφού έχεις φέρει ηλεκτρολόγο να σου περάσει καινούργια γραμμή και έχεις κάνει σωστά την σύνδεση με το ρουτερ, δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από πλευρά σου, αν κάποιος ξέρει κάτι άλλο ας το πει.

Θεωρώντας ότι παίρνεις VDSL από καμπίνα, και στον ΟΤΕ να πας, πάλι από την ιδιά καμπίνα και τον ίδιο χαλκό θα πάρεις. Απλά αν πας ΟΤΕ μπορεί να ασχοληθούν λίγο περισσότερο μαζί σου, και είτε να παίζεις καλύτερα στην 50ρα, ή (αρκετά πιθανό) να σου προτείνουν και αυτοί 24ρα.

Απλά στο 24ρη του ΟΤΕ μπορείς να εύχεσαι στο να σου δώσουν (& να δουλεύει καλά) η 24ρα με προφίλ VDSL ώστε να είσαι πιο κοντά στα 24mbps, και όχι στα 2-4mpbs με ADSL της nova.

Υστερόγραφο: προσωπική γνώμη αυτά, τεχνικός δεν είμαι.  

Επεξ/σία από Sudowoodo

1 hour ago, Oneirot91 said:

Καλησπέρα,

Πριν περίπου δυο μήνες προχώρησα σε αναβάθμιση της ταχύτητας απο 24αρα adsl αρχικά σε 100αρα vdsl και επειδή δεν έπιανε τα 100 έγινε μετατροπή σε 50αρα.

Πραγματική ταχύτητα έχω γύρω στα 30 με up από 5 εως 0,8(!).

Την ώρα που έγραφα τα παραπάνω είχα 4 αποσυνδέσεις(!). Πάντα μετά το μόντεμ δεν μπορει να συγχρονίσει όλες τις φορές απο μόνο του, θέλει reboot. Επίσης όταν συνδεθεί μόνο του κάθε φορά μειώνεται το upload. Απο 5 πάει 2 - 2,5 και μετα κάτω απο 1.

Έχω απευθυνθεί στην NOVA επανειλημμένα χωρίς αποτέλεσμα. Στην αρχή μου είπαν οτι έφταιγε η εσωτερική καλωδίωση οπότε έφερα ηλεκτρολόγο δικό μου και περάσαμε καλώδιο που τερματίζει κατευθείαν πάνω στο ρούτερ χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα αφού ξαναήρθε ο τεχνικός σαν βλάβη μου είπαν ότι ο ΟΤΕ απάντησε οτι δεν μπορει να αποκαταστήσει την βλάβη και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μειώσω σε 24αρα adsl (όπου ήμουν πρίν και έπιανα γυρω στα 2-3 mbps) ή να αλλάξω πάροχο.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; Αν πάω στον ΟΤΕ υπάρχει περίπτωση να αποκαταστήσουν την βλάβη;

Επισυναπτω και μερικά screenshots.

Ευχαριστώ.

stats1.jpeg

stats2.jpg

isp_timeout.jpg

24 attenuation. η καμπινα στο χιλιομετρο ειναι;τεχνικη αδυναμια θα βγει απλα.

κανα αλλο router μηπως παιξει πιο σταθερα δοκιμασες;ποιο εχεις τωρα; zte 168 ,267   ή 288;

Η καμπίνα πρέπει να είναι αρκετά πιο μακρυά απο χιλιόμετρο.

Δεν έχω δοκιμάσει κάποιο άλλο ρούτερ, υπάρχει κάποιο δοκιμασμένο να προμηθευτώ μήπως και δώ άσπρη μέρα;

Τώρα έχω το ΖΤΕ Η288Α με το stock firmware V1.1.0_GR5.1T16.

Στις 21/2/2022 στις 12:38 ΠΜ, Oneirot91 είπε

Δεν έχω δοκιμάσει κάποιο άλλο ρούτερ, υπάρχει κάποιο δοκιμασμένο να προμηθευτώ μήπως και δώ άσπρη μέρα;

Kαι που ξέρεις εσύ που είναι η καμπίνα?

με Line Attenuation 24db έχεις περίπου απόσταση 1400 μετρά από καμπίνα αν πας σε fritzbox πολύ πιθανόν να μην έχεις τις αποσυνδέσεις και πιθανόν και καλύτερο συγχρονισμό αλλά δεν θα έχεις τηλεφωνία χωρίς τους κωδικούς voip αν σε πάνε απο Fast/Interleaved σε Interleaved/Interleaved θα κερδίσεις 5-7 mbs(download) με το ρουτερ που έχεις τώρα και με Noise Margin 6db άλλα 5 mbs αλλά δεν νομίζω να στο κάνει η ΝΟVA.

12 ώρες πριν, poulinos είπε

υπαρχει και χαρτης με τα kv

Και αν είναι δύο καμπίνες κοντά μπορούμε να ξέρουμε ποια είναι σίγουρα;

Πχ έχω δει κάποιος να μένει Νίκαια και να έχει ΑΚ την Αγία Βαρβάρα 

6 hours ago, eidikos33 said:

ναι απο τα νουμερα στο καφαο,kv σε συγκριση με τα νουμερα στο εσκαλιτ, box

On 21/02/2022 at 00:38, Oneirot91 said:

και σε αλλο παροχο να πας θα παρεις απο την ιδια καμπινα.β.αν αλλαξεις ρουτερ δεν θα παιξει το voip. τα technicolor ειναι πιο σταθερα αν βρεις κανα 788v2 που παιζει με nova(το εδινε η Nova).το fritz ειναι πολυ μια χαρα αλλα θα χασεις την τηλεφωνια αν εχεις voip. η forthnet αμα σου δωσει adsl θα σε γυρισει πισω στο αστικο κεντρο.αν ομως το kv ειναι οτε και ζητησεις adsl από οτε θα σου δωσει Vdsl 27/2,5 απο το kv(αρκει το Kv να ειναι του οτε).

On 25/02/2022 at 13:14, eidikos33 said:

τα βριλησσια παιρνουν απο ακ χαλανδρι ακ αγιας παρασκευης ακ πεντελης. για adsl.σε vdsl παιρνουν απο τα kv που ειναι στο επομενο τετραγωνο

• 3 μήνες μετά...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
On 21/02/2022 at 00:38, Oneirot91 said:

Ναι βλεπω εχεις και Upload σαν adsl. μην περιμενεις vdsl σε αποσταση χιλιομετρο Plus.  το zte μια χαρα ειναι.απλα ελεγα μηπως ειχες και καποιο αλλο και επαιζες πιο σταθερα.κανα technicolor πχ που γενικα ειναι σταθερα.μηπως ετσι παιξεις λιγο καλυτερα και δεν γυρισεις σε adsl. αλλα γενικα ναι η αποσταση σε σκιζει και σε οποιο παροχο και να πας θα παρεις απο το ιδιο kv και τον ιδιο χαλκο οποτε δεν θα αλλαξει κατι περα απο το Cpe.θα δεις ασπρη μερα μονο αν πας ftth οταν θα ειναι διαθεσιμο.

On 22/06/2022 at 17:50, Specs said:

Λυθηκε και αν ναι πως το προβλημα?

σε τετοια αποσταση χλωμο να λυθει παρα μονο με ftth.αλλιως no ασπρη μερα.

34 λεπτά πριν, poulinos είπε

μονο με ftth

δεν φαινεται απλο...φιλος εβαλε πριν 3 μερες και εχει ταχυτητες 10 up και 10 down! Ote και μαλιστα δυο οικοδ τετραγωνα απο το κτιριο ΟΤΕ...τους πηρε τηλ και θα ερθουν να το δουν αλλα μαλλον λεει ο εργολαβος θα εχει κανει γωνιες στην οπτικη ινα ...απο Δευτερα ιδωμεν!

3 minutes ago, Specs said:

δεν φαινεται απλο...φιλος εβαλε πριν 3 μερες και εχει ταχυτητες 10 up και 10 down! Ote και μαλιστα δυο οικοδ τετραγωνα απο το κτιριο ΟΤΕ...τους πηρε τηλ και θα ερθουν να το δουν αλλα μαλλον λεει ο εργολαβος θα εχει κανει γωνιες στην οπτικη ινα ...απο Δευτερα ιδωμεν!

δεν εχεις το θεμα της αποστασης ομως.το να εχει γινει τσακισμα ή να μην εχει γινει καλα η κολληση κτλ θα υπαρχουν σιγουρα. αλλα οι μετρησεις και να φτιαξεις το προβλημα ειναι πολυ πιο ευκολα απο οτι με τον χαλκο. με μια μετρηση με otdr μπορεις να δεις σε ποση αποσταση εχεις loss κτλ.

μπορει απλα να μην εχει γινει καπου σωστο splice και να εχει μεγαλο Loss παρα γωνιες και τετοια που το θεωρω δυσκολο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...