Προς το περιεχόμενο

Στήσιμο οικιακού δικτύου με κοινό internet μεταξύ 2 σπιτιών

katina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

έχω αφήσει λίγο το θέμα του internet, αλλά λέω να το ξαναπιάσω λόγω μετακόμισης. Στο σπίτι που μένω έχω μία 24άρα adsl cosmote με το κλασικό ρούτερ του ΟΤΕ, οι γονείς μου μένουν στο διπλανό διαμέρισμα και παίρνουν internet από μένα. Ο πατέρας μου είχε αγοράσει (και ένα extender της πλάκας) και παίρνουν από εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι ανα φάσεις σέρνεται τελείως το internet. Τι προτείνετε για να αναβαθμιστεί το όλο θέμα και να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα;

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μακράν η οικονομικότερη και καλύτερη λύση χωρίς απώλειες είναι να περάσεις καλώδιο στο άλλο διαμέρισμα.

Επόμενη λύση, η επιλογή ενός κιτ ασύρματου Mesh δικτύου αντί του χειρότερου και αναξιόπιστου repeater που έχετε τώρα.

2 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Μακράν η οικονομικότερη και καλύτερη λύση χωρίς απώλειες είναι να περάσεις καλώδιο στο άλλο διαμέρισμα.

Επόμενη λύση, η επιλογή ενός κιτ ασύρματου Mesh δικτύου αντί του χειρότερου και αναξιόπιστου repeater που έχετε τώρα.

Έχετε να προτείνετε κάποια οικονομική λύση του ασύρματου kit;

Δες εδώ. Το οικονομικό είναι κάτι σχετικό, ειδικά όταν εξετάζεται ταυτόχρονα με το αξιόπιστο. Δεν υπάρχει κάτι που να στέκεται ισάξια απέναντι της ενσύρματης σύνδεσης.

Accees Point = Παίρνει ενσύρματα και μοιράζει ασύρματα ή το ανάποδο. Κάποια παίζουν και ως Repeater.

Extender = Παίρνει ασύρματα και μοιράζει ασύρματα και ενσύρματα.

Repeater = Παίρνει ασύρματα και μοιράζει πάλι ασύρματα.

Από την στιγμή που ήδη έχεις θέμα, κανένα από τα παραπάνω.

Μπορείς ωστόσο να δοκιμάσεις το Xiaomi Mi Router 4A ως Access Point, συνδεδεμένο ενσύρματα με τον Router και τοποθετώντας το όσο ποιο κοντά γίνεται στον μεσότοιχο με το διπλανό διαμέρισμα. Σε αυτό, αν και τώρα δεν είναι καλή η σύνδεση, βάζεις σε ενδιάμεσο σημείο το υπάρχον Extender.

Υπόψη ότι από την στιγμή που παίζει ασύρματη αναμετάδοση, πάντα θα έχεις μειωμένη ταχύτητα τουλάχιστον στο μισό, στην απομακρυσμένη θέση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σερνεται το ιντερνετ σε ποιον? Αν σερνεται στους γονεις διπλα, τοτε μια λυση ειναι αυτη που προτεινει ο φιλος. Αν σερνεται σε σενα ή σε ολους πας για αλλα πραγματα.

Επεξ/σία από Gogotsa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...