Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Todd138 είπε

Ααα οκ, αν όντως πέφτουν προς τα κάτω στο πρόγραμμα των 50 mbps τότε έχεις δίκιο.

Ευχαριστώ! 

δεν ξέρω... το άλλαξα λίγο το κείμενο...διάβασε το πάλι... Υποθέσεις κάνω διότι όπως κατάλαβες δεν ξέρω τι τελικά ισχύει. Το τοπίο έχει πολύ ομίχλη προφανώς.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Todd138 είπε

Ααα οκ, αν όντως πέφτουν προς τα κάτω στο πρόγραμμα των 50 mbps τότε έχεις δίκιο.

Ευχαριστώ! 

Πέφτουν προς τα κάτω... Μόλις μίλησα με FORTHNET. Συγκεκριμένα, 

Οι εκτιμώμενες ταχύτητες είναι :

Για το vdsl50 Ελάχιστη ταχύτητα 18.14 - 20.54 /4.16 - 4.36 Συνήθως διαθέσιμη ταχύτητα 21.53 - 21.53 /4.36 - 4.36 Μέγιστη ταχύτητα 21.53 - 21.53 /4.36 - 4.36 (FORTHNET)

Για το vdsl100 Ελάχιστη ταχύτητα 17.71 - 18.47 /8.33 - 8.33 Συνήθως διαθέσιμη ταχύτητα 38.97 - 39.24 /8.73 - 8.73 Μέγιστη ταχύτητα 43.06 - 43.06 /8.73 - 8.73 (FORTHNET)

Οπότε ναι είχα δίκιο...

Επίσης, η Forthnet μου είπε πως το δίκτυο της είναι ιδιόκτητο στην περιοχή μου και πως το χρησιμοποιεί αποκλειστικά η ίδια... Και άρα, οι άλλες εταιρείες μπορεί να μου λένε αλήθεια ως προς τις δικές τους πολύ μεγάλες εκτιμώμενες ταχύτητες αφού θα ανήκουν σε διαφορετικό δίκτυο... Μακάρι λέω εγώ... Οπότε λέω να παίξω με WIND και βλέπουμε...

Και κάτι που δεν γνώριζα, από την ημερομηνία αγοράς της υπηρεσίας, έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης εντός 14 ημερών... Έτσι μου είπανε... Οπότε μπορώ και εγώ να κάνω τα πειράματα μου σε SAFE MODE. 😁

Δημοσ.
2 hours ago, honeyed_bee said:

Επίσης, η Forthnet μου είπε πως το δίκτυο της είναι ιδιόκτητο στην περιοχή μου και πως το χρησιμοποιεί αποκλειστικά η ίδια... Και άρα, οι άλλες εταιρείες μπορεί να μου λένε αλήθεια ως προς τις δικές τους πολύ μεγάλες εκτιμώμενες ταχύτητες αφού θα ανήκουν σε διαφορετικό δίκτυο... Μακάρι λέω εγώ... Οπότε λέω να παίξω με WIND και βλέπουμε...

Και κάτι που δεν γνώριζα, από την ημερομηνία αγοράς της υπηρεσίας, έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης εντός 14 ημερών... Έτσι μου είπανε... Οπότε μπορώ και εγώ να κάνω τα πειράματα μου σε SAFE MODE. 😁

το λεω τελευταια φορα.οταν μιλαμε για vdsl απο kv τοτε ισχυει το παρακατω.ο χαλκος ειναι του οτε και το kv ανηκει ειτε σε ote ειτε wind ειτε vodafone. οτι παροχο βαλεις θα παρεις απο χαλκο οτε και απο το kv  που ειναι ενος απο τους παραπανω παροχους.  το τι ειναι ιδιοκτητο πριν το kv  πχ backbone δεν μας ενδιαφερει.η forthnet δεν εχει kv. απο αστικο κεντρο δεν παιζει να παρεις αν η περιοχη σου εχει kv που τα βλεπεις σε χαρτη. και δεν δινουν 100αρα απο το αστικο κεντρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, poulinos είπε

το λεω τελευταια φορα.οταν μιλαμε για vdsl απο kv τοτε ισχυει το παρακατω.ο χαλκος ειναι του οτε και το kv ανηκρι ειτε σε ote ειτε wind ειτε vodafone. οτι παροχο βαλεις θα παρεις απο χαλκο οτε και απο το kv  που ειναι ενος απο τους παραπανω παροχους.  το τι ειναι ιδιοκτητο πριν το kv  πχ backbone δεν μας ενδιαφερει.η forthnet δεν εχει kv. απο αστικο κεντρο δεν παιζει να παρεις αν η περιοχη σου εχει kv που τα βλεπεις σε χαρτη. και δεν δινουν 100αρα απο το αστικο κεντρο

και τι σημαίνουν όλα αυτά σε σχέση με τις ταχύτητες? Ψέματα λένε η WIND και η Forthnet δηλαδή όταν μου λένε πως θα έχω μέση ταχύτητα άνω των 95? ή η Forthnet δεν ξέρει να εκτιμήσει τις ταχύτητες των προϊόντων της? Αναρωτιέμαι...

Επεξ/σία από honeyed_bee
Δημοσ.
3 ώρες πριν, honeyed_bee είπε

Πέφτουν προς τα κάτω... Μόλις μίλησα με FORTHNET. Συγκεκριμένα, 

Οι εκτιμώμενες ταχύτητες είναι :

Για το vdsl50 Ελάχιστη ταχύτητα 18.14 - 20.54 /4.16 - 4.36 Συνήθως διαθέσιμη ταχύτητα 21.53 - 21.53 /4.36 - 4.36 Μέγιστη ταχύτητα 21.53 - 21.53 /4.36 - 4.36 (FORTHNET)

Για το vdsl100 Ελάχιστη ταχύτητα 17.71 - 18.47 /8.33 - 8.33 Συνήθως διαθέσιμη ταχύτητα 38.97 - 39.24 /8.73 - 8.73 Μέγιστη ταχύτητα 43.06 - 43.06 /8.73 - 8.73 (FORTHNET)

Οπότε ναι είχα δίκιο...

Πφφ κατάλαβα.

Πολύ περίεργες οι ταχύτητες που δίνει η Forthnet 🤔 Δεν ανταποκρίνονται στην ονομαστική ταχύτητα των προγραμμάτων. Δηλαδή οι ταχύτητες στο πρόγραμμα των 50 mbps μου φαίνονται για πρόγραμμα 24 mbps. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, σκεφτόμουν να την επιλέξω. Θα τους ρωτήσω και εγώ για την περιοχή μου, αν είναι παρόμοιες δεν αξίζει.

Καλή τύχη!

Δημοσ.

εφοσον θα παρεις απο kv οποιον και να βαλεις το ιδιο.μονο modem αλλαζει και μετα θεματα με εξωτερικο κτλ

On 21/02/2022 at 20:38, Todd138 said:

Πφφ κατάλαβα.

Πολύ περίεργες οι ταχύτητες που δίνει η Forthnet 🤔 Δεν ανταποκρίνονται στην ονομαστική ταχύτητα των προγραμμάτων. Δηλαδή οι ταχύτητες στο πρόγραμμα των 50 mbps μου φαίνονται για πρόγραμμα 24 mbps. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, σκεφτόμουν να την επιλέξω. Θα τους ρωτήσω και εγώ για την περιοχή μου, αν είναι παρόμοιες δεν αξίζει.

Καλή τύχη!

On 21/02/2022 at 19:04, honeyed_bee said:

και τι σημαίνουν όλα αυτά σε σχέση με τις ταχύτητες? Ψέματα λένε η WIND και η Forthnet δηλαδή όταν μου λένε πως θα έχω μέση ταχύτητα άνω των 95? ή η Forthnet δεν ξέρει να εκτιμήσει τις ταχύτητες των προϊόντων της? Αναρωτιέμαι...

καπως εχουν βγει τα μεγιστα και τα minimum κτλ.δεν εχει γινει με το χερι.απο καπου τα τραβανε .τωρα πως βγαινουν και γιατι ο ενας τα εχει ετσι και ο αλλος αλλιως δεν ξερω

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, poulinos είπε

εφοσον θα παρεις απο kv οποιον και να βαλεις το ιδιο.μονο modem αλλαζει και μετα θεματα με εξωτερικο κτλ

Ναι, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση του έχουν πει τελείως διαφορετικές ταχύτητες η Forthnet και Wind-Vodafone για τα ίδια προγράμματα 🧐  

Δημοσ.
1 hour ago, Todd138 said:

Ναι, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση του έχουν πει τελείως διαφορετικές ταχύτητες η Forthnet και Wind-Vodafone για τα ίδια προγράμματα 🧐  

μαλλον καποιος τραβαει την διαθεσιμοτητα διαφορετικα.αν δεις τον χαρτη για  ftth, fttc θα δεις οτι η πολυκατοικια σου παιρνει απο ενα  kv

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://fttxgr.eu/map&ved=2ahUKEwiMsPWI0JH2AhX_SvEDHeeOBl8QFnoECAUQAQ&usg=AOvVaw3d-XM-ySRYTqMrQcfFkcIq

θα δεις οτι το kv θα αναγραφει και το τριψηφιο νουμερο του κατανεμητη σου,box αν ειναι του οτε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Todd138 είπε

αυτό ακριβώς ή ψέματα μου λένε ή δεν ξέρουν να αξιολογήσουν-εκτιμήσουν τις υπηρεσίες τους...

32 λεπτά πριν, poulinos είπε

μαλλον καποιος τραβαει την διαθεσιμοτητα διαφορετικα.αν δεις τον χαρτη για  ftth, fttc θα δεις οτι η πολυκατοικια σου παιρνει απο ενα  kv

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://fttxgr.eu/map&ved=2ahUKEwiMsPWI0JH2AhX_SvEDHeeOBl8QFnoECAUQAQ&usg=AOvVaw3d-XM-ySRYTqMrQcfFkcIq

θα δεις οτι το kv θα αναγραφει και το τριψηφιο νουμερο του κατανεμητη σου,box αν ειναι του οτε

Κύριε Σούπερ Γκούφη δεν αμφιβάλω πως έχεις δίκιο αλλά έτσι όπως τα λες... δυσκολεύομαι να τα καταλάβω...Με το συμπάθιο.

Επεξ/σία από honeyed_bee
Δημοσ.
51 minutes ago, honeyed_bee said:

αυτό ακριβώς ή ψέματα μου λένε ή δεν ξέρουν να αξιολογήσουν-εκτιμήσουν τις υπηρεσίες τους...

Κύριε Σούπερ Γκούφη δεν αμφιβάλω πως έχεις δίκιο αλλά έτσι όπως τα λες... δυσκολεύομαι να τα καταλάβω...Με το συμπάθιο.

κρατα το βασικο.οτι θα παρεις απο το ιδιο kv  και τον ιδιο χαλκο ασχετα με τις διαφορετικες ταχυτητες που δινουν οι παροχοι.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, poulinos είπε

κρατα το βασικο.οτι θα παρεις απο το ιδιο kv  και τον ιδιο χαλκο ασχετα με τις διαφορετικες ταχυτητες που δινουν οι παροχοι.

Που σημαίνει πως θα πιάσω τις ίδιες ταχύτητες ανεξαρτήτως ποιον πάροχο θα επιλέξω?

Δημοσ.
5 minutes ago, honeyed_bee said:

Που σημαίνει πως θα πιάσω τις ίδιες ταχύτητες ανεξαρτήτως ποιον πάροχο θα επιλέξω?

μικρες διαφορες λογω διαφορετικου εξοπλισμου που θα σου δωσουν .κοινως διαφορετικο router

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

μικρες διαφορες λογω διαφορετικου εξοπλισμου που θα σου δωσουν .κοινως διαφορετικο router

ωραία...αν είναι έτσι όπως τα λες, πως εξηγείς πως οι ταχύτητες οι πραγματικές που πήρα από τρεις πάροχους δεν συμφωνούν και είδικα στην περίπτωση της Forthnet. Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις!

Λένε ψέματα, δεν ξέρουν να εκτιμήσουν την υπηρεσία τους? Τι συμβαίνει?

Επεξ/σία από honeyed_bee
Δημοσ.
9 hours ago, honeyed_bee said:

ωραία...αν είναι έτσι όπως τα λες, πως εξηγείς πως οι ταχύτητες οι πραγματικές που πήρα από τρεις πάροχους δεν συμφωνούν και είδικα στην περίπτωση της Forthnet. Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις!

Λένε ψέματα, δεν ξέρουν να εκτιμήσουν την υπηρεσία τους? Τι συμβαίνει?

δεν ξερω απο που τραβανε τις πληροφοριες. ξερω που τις βλεπουν αλλα δεν ξερω απο που τις τραβανε.

β.δες το θεμα στην υπογραφη μου για καποια πραγματα παραπανω.

γ.θα το πω με απλα χαζα λογια.

εχουμε το σπιτι σου ειτε πολυκατοικια ειτε μονοκατοικια.  στην πολυκατοικια εχουμε το παρακατω.

φευγει ενα καλωδιο απο τον κατανεμητη της πολυκατοικιας γνωστο και ως εσκαλιτ και υπογεια πηγαινει μεχρι το καφαο. στον κατανεμητη θα δεις καποια νουμερα.το διψηφιο αντιπροσωπευει τις ρεγκλετες και το τριψηφιο το καφαο. απο το καφαο το καλωδιο φευγει παλι υπογεια και παει στο αστικο κεντρο το οποιο ειναι ενα στην περιοχη σου πχ πεντελης.

ιντερνετ θα παρεις ειτε απο το αστικο κεντρο μεχρι 50 vdsl αν εισαι κοντα αλλιως adsl ή θα παρεις απο το καφαο οταν μιλαμε για vdsl 50/100/200.

αν την περιοχη σου την εχει παρει ο οτε τοτε ο οτε εχει βγαλει το παλιο καφαο και εχει βαλει ενα νεο που εχει μεσα και το dslam. περισσοτερα στο link πιο κατω. αν την περιοχη σου την εχει παρει η vodafone,wind ( h nova δεν εχει βαλει) τοτε κοντα στο καφαο του οτε που θα ειναι το παλιο θα υπαρχει ενα νεο Kv που θα ειναι wind Η vodafone και το οποιο ενωνεται υπογεια με το καφαο του οτε και το καφαο του οτε με το σπιτι σου. ολα αυτα ειναι σταθερα πραγματα και οπως καταλαβαινεις δεν μετακομιζει ουτε το καφαο ουτε το καλωδιο σου ουτε κατι αλλο. οποτε αν εσυ παρεις adsl απο το αστικο κεντρο το καλωδιο σου φτανει μεχρι το αστικο κεντρο του οτε που εχει εχει συστεγαση ο χ παροχος.αν παρεις vdsl απο οποιαδηποτε εταιρεια τοτε το καλωδιο αντι να πηγαινει σπιτι σου καφαο αστικο κεντρο θα το σταματησουν στο καφαο και θα σου δωσουν vdsl απο εκει.

σε μονοκατοικιες ισχυουν πανω κατω τα ιδια απλα η διαφορα ειναι οτι δεν εχεις κατανεμητη αλλα box>περισσοτερα στο θεμα της υπογραφης μου. ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ που δεν μας αφορα υπαρχει περιπτωση ενα σπιτι να μπορει να παρει απο 2 διαφορετικα box τα οποια σε ακομα πιο σπανιες περιπτωσεις μπορει να πηγαινουν σε αλλο kv.

το να πετυχεις την παραπανω περιπτωση και το ενα καφαο να εχει αλλαξει σε νεο Kv και το αλλο να εχει μεινει παλιο ειναι μια στο δισεκατομμυριο.

οποτε ασχετα απο που το βλεπουν οι παροχοι ή να το πω καλυτερα απο που τραβανε οι παροχοι αυτα τα στοιχεια στην πραξη θα εχεις τις ιδιες ταχυτητες.μπερδεμα μπορει να γινει αν ενας ψαξει για τα μεγιστα με το στιγμα και ο αλλος ψαξει με τον αριθμο βροχου.

τα υπολοιπα στο Link στην υπογραφη και στο link που βαλα πιο πανω.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/685316-kvcabin-vdsl-οτε-wind-vodafoneπως-είναι-μέσατι-είναιτι-κάνει/

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

.μπερδεμα μπορει να γινει αν ενας ψαξει για τα μεγιστα με το στιγμα και ο αλλος ψαξει με τον αριθμο βροχου.

τα υπολοιπα στο Link στην υπογραφη και στο link που βαλα πιο πανω.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/685316-kvcabin-vdsl-οτε-wind-vodafoneπως-είναι-μέσατι-είναιτι-κάνει/

Στίγμα? Εννοείς γεωγραφικό στίγμα? Διεύθυνση δηλαδή?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...