honeyed_bee Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Σας, Ο ενδεχομένως μελλοντικός μου πάροχος Internet(WIND), όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πραγματική ταχύτητα που θα πιάνω αν τελικά υπογράψω συμβόλαιο μαζί του στα 26 ευρώ/μήνα(+1 Μήνα Δώρο) Για 100Mbps Στο Πρόγραμμα Fiber,Με Απεριόριστα Σταθερά Και Κινητά, μου έδωσε τις παρακάτω τιμές: Μέγιστη Πραγματική Ταχύτητα:100Mbps Μέση Πραγματική Ταχύτητα:100Mbps Ελάχιστη Πραγματική Ταχύτητα:64Mbps Μάλιστα μου ανέφερε πως οι ταχύτητες αυτές πως θα γραφτούνε στο συμβόλαιο. Ο ανταγωνισμός σε αντίστοιχο πακέτο μου έδωσε τις εξής πληροφορίες και τιμές: Vodafone(28.9Ευρώ/Μήνα) Για 100Mbps Πρόγραμμα Με Απεριόριστα Σε Σταθ+360Λεπτά Σε Κινητά(Μάλλον τον μήνα) Μέγιστη Πραγματική Ταχύτητα:102Mbps Μέση Πραγματική Ταχύτητα:95Mbps Ελάχιστη Πραγματική Ταχύτητα:94Mbps Forthnet(26ευρώ/μήνα+3 μήνες Δώρο) Για 100Mbps Πρόγραμμα Με Απεριόριστα Σταθερά+2 Ώρες Σε Κινητα Μέγιστη Πραγματική Ταχύτητα:43Mbps Μέση Πραγματική Ταχύτητα:39Mbps Ελάχιστη Πραγματική Ταχύτητα:18Mbps Εκίμησα πως με συμφέρει να πάω στην WIND με την προυπόθεση πως η ταχύτητες που μου λένε ευσταθούν.Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα τα σχόλια σας και την βοήθεια σας πριν υπογράψω οτιδήποτε. Να σημειώσω πως αναφέρομαι σε σύνδεση στο κέντρο της Ρόδου. Τι θα μπορούσε πάει λάθος με την WIND? Αν δεν πιάσω τις πραγματικές ταχύτητες που μου υποσχέθηκαν, τι θα μπορούσα να κάνω και τι να διεκδικήσω?Με παραξενεύουν επίσης οι χαμηλές ταχύτητες που προσφέρει η Forthnet σε σχέση με τις άλλες δύο εταιρίες. Υπάρχει τρόπος να διαστραυρώσω αν οι πραγματικές ταχύτητες που μου λένε ευσταθούν? Θα εκτιμήσω την όποια βοήθεια. Καλή Κυριακή Σε Όλους! Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2022 από honeyed_bee
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 On 20/02/2022 at 15:34, honeyed_bee said: Καλησπέρα Σας, Ο ενδεχομένως μελλοντικός μου πάροχος Internet(WIND), όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πραγματική ταχύτητα που θα πιάνω αν τελικά υπογράψω συμβόλαιο μαζί του στα 26 ευρώ/μήνα(+1 Μήνα Δώρο) Για 100Mbps Στο Πρόγραμμα Fiber,Με Απεριόριστα Σταθερά Και Κινητά, μου έδωσε τις παρακάτω τιμές: Μέγιστη Πραγματική Ταχύτητα:100Mbps Μέση Πραγματική Ταχύτητα:100Mbps Ελάχιστη Πραγματική Ταχύτητα:64Mbps Μάλιστα μου ανέφερε πως οι ταχύτητες αυτές πως θα γραφτούνε στο συμβόλαιο. Ο ανταγωνισμός σε αντίστοιχο πακέτο μου έδωσε τις εξής πληροφορίες και τιμές: Vodafone(28.9Ευρώ/Μήνα) Για 100Mbps Πρόγραμμα Με Απεριόριστα Σε Σταθ+360Λεπτά Σε Κινητά(Μάλλον τον μήνα) Μέγιστη Πραγματική Ταχύτητα:102Mbps Μέση Πραγματική Ταχύτητα:95Mbps Ελάχιστη Πραγματική Ταχύτητα:94Mbps Forthnet(26ευρώ/μήνα+3 μήνες Δώρο) Για 100Mbps Πρόγραμμα Με Απεριόριστα Σταθερά+2 Ώρες Σε Κινητα Μέγιστη Πραγματική Ταχύτητα:43Mbps Μέση Πραγματική Ταχύτητα:39Mbps Ελάχιστη Πραγματική Ταχύτητα:18Mbps Εκίμησα πως με συμφέρει να πάω στην WIND με την προυπόθεση πως η ταχύτητες που μου λένε ευσταθούν. Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα τα σχόλια σας και την βοήθεια σας πριν υπογράψω οτιδήποτε. Τι θα μπορούσε πάει λάθος με την WIND? Αν δεν πιάσω τις πραγματικές ταχύτητες που μου υποσχέθηκαν, τι θα μπορούσα να κάνω και τι να διεκδικήσω? Με παραξενεύουν επίσης οι χαμηλές ταχύτητες που προσφέρει η Forthnet σε σχέση με τις άλλες δύο εταιρίες. Υπάρχει τρόπος να διαστραυρώσω αν οι πραγματικές ταχύτητες που μου λένε ευσταθούν? Θα εκτιμήσω την όποια βοήθεια. Καλή Κυριακή Σε Όλους! θα τις μαθεις οταν ενεργοποιηθεις.οτι παροχο και να βαλεις θα παρεις ιδιο χαλκο και πορτα απο το ιδιο kv. μονο το cpe αλλαζει
honeyed_bee Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 On 20/02/2022 at 15:36, poulinos said: θα τις μαθεις οταν ενεργοποιηθεις.οτι παροχο και να βαλεις θα παρεις ιδιο χαλκο και πορτα απο το ιδιο kv. μονο το cpe αλλαζει Δεν σε κατάλαβα, επειδή τα τεχνικά δεν τα ξέρω πολύ καλά, ούτε και τις ορολογίες... Θα μπορούσες να μου τα εξηγήσεις με απλά λόγια?| Τί είναι το cpe και το kv ας πούμε και σε τι επηρεάζει το καθένα... Δηλαδή μου λες πως όποιον και να επιλέξω από τους παραπάνω, πως την ίδια πραγματική ταχύτητα θα πιάσω? Αν αυτό δεν ισχύει που μόλις σου έγραψα τότε τι διαφορές να περιμένω ανάλογα με το διαφορετικό cpe που έχει ο κάθε πάροχος? Μιλάμε για ουσιαστικές διαφορές ή για αμελητέες?
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 34 minutes ago, honeyed_bee said: Δεν σε κατάλαβα, επειδή τα τεχνικά δεν τα ξέρω πολύ καλά, ούτε και τις ορολογίες... Θα μπορούσες να μου τα εξηγήσεις με απλά λόγια?| Τί είναι το cpe και το kv ας πούμε και σε τι επηρεάζει το καθένα... Δηλαδή μου λες πως όποιον και να επιλέξω από τους παραπάνω, πως την ίδια πραγματική ταχύτητα θα πιάσω? με απλα λογια ναι.οτι διαφορα δεις θα ειναι μονο λογω router 1
honeyed_bee Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, poulinos είπε με απλα λογια ναι.οτι διαφορα δεις θα ειναι μονο λογω router Αν είναι έτσι όπως τα λες τότε πάω στον φθηνότερο.... Forthnet δηλαδή. Αν πχ πάω σε WIND θα μπορώ να διεκδικήσω αποζημίωση σε περίπτωση που δεν πιάσω τις πραγματικές ταχύτητες ή 'εστω καλύτερο deal? Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2022 από honeyed_bee
Todd138 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, honeyed_bee είπε Καλησπέρα Σας, Ο ενδεχομένως μελλοντικός μου πάροχος Internet(WIND), όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πραγματική ταχύτητα που θα πιάνω αν τελικά υπογράψω συμβόλαιο μαζί του στα 26 ευρώ/μήνα(+1 Μήνα Δώρο) Για 100Mbps Στο Πρόγραμμα Fiber,Με Απεριόριστα Σταθερά Και Κινητά, μου έδωσε τις παρακάτω τιμές: Μέγιστη Πραγματική Ταχύτητα:100Mbps Μέση Πραγματική Ταχύτητα:100Mbps Ελάχιστη Πραγματική Ταχύτητα:64Mbps Μάλιστα μου ανέφερε πως οι ταχύτητες αυτές πως θα γραφτούνε στο συμβόλαιο. Ο ανταγωνισμός σε αντίστοιχο πακέτο μου έδωσε τις εξής πληροφορίες και τιμές: Vodafone(28.9Ευρώ/Μήνα) Για 100Mbps Πρόγραμμα Με Απεριόριστα Σε Σταθ+360Λεπτά Σε Κινητά(Μάλλον τον μήνα) Μέγιστη Πραγματική Ταχύτητα:102Mbps Μέση Πραγματική Ταχύτητα:95Mbps Ελάχιστη Πραγματική Ταχύτητα:94Mbps Forthnet(26ευρώ/μήνα+3 μήνες Δώρο) Για 100Mbps Πρόγραμμα Με Απεριόριστα Σταθερά+2 Ώρες Σε Κινητα Μέγιστη Πραγματική Ταχύτητα:43Mbps Μέση Πραγματική Ταχύτητα:39Mbps Ελάχιστη Πραγματική Ταχύτητα:18Mbps Εκίμησα πως με συμφέρει να πάω στην WIND με την προυπόθεση πως η ταχύτητες που μου λένε ευσταθούν.Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα τα σχόλια σας και την βοήθεια σας πριν υπογράψω οτιδήποτε. Να σημειώσω πως αναφέρομαι σε σύνδεση στο κέντρο της Ρόδου. Τι θα μπορούσε πάει λάθος με την WIND? Αν δεν πιάσω τις πραγματικές ταχύτητες που μου υποσχέθηκαν, τι θα μπορούσα να κάνω και τι να διεκδικήσω?Με παραξενεύουν επίσης οι χαμηλές ταχύτητες που προσφέρει η Forthnet σε σχέση με τις άλλες δύο εταιρίες. Υπάρχει τρόπος να διαστραυρώσω αν οι πραγματικές ταχύτητες που μου λένε ευσταθούν? Θα εκτιμήσω την όποια βοήθεια. Καλή Κυριακή Σε Όλους! Καλησπέρα! Και εγώ είμαι σε ανάλογο δίλημμα ποιο πάροχο να επιλέξω για κέντρο Αθήνας 🤔 Με κάθε επιφύλαξη νομίζω αν υπάρχει μεγάλη απόκλιση από την ταχύτητα που γράφει το συμβόλαιο έχουν υποχρέωση να σε ρίξουν σε μικρότερο πρόγραμμα ή να σου κάνουν έκπτωση, και ίσως μπορείς να λύσεις πρόωρα το συμβόλαιο. Δες και το συμβόλαιο αν αναφέρει κάτι σχετικό. Αν καταλήξεις στη Forthnet γιατί δεν επιλέγεις τα 50 mbps με 23€ δεδομένου ότι η μέγιστη πραγματική είναι 43 mbps;
honeyed_bee Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Todd138 είπε Καλησπέρα! Και εγώ είμαι σε ανάλογο δίλημμα ποιο πάροχο να επιλέξω για κέντρο Αθήνας 🤔 Με κάθε επιφύλαξη νομίζω αν υπάρχει μεγάλη απόκλιση από την ταχύτητα που γράφει το συμβόλαιο έχουν υποχρέωση να σε ρίξουν σε μικρότερο πρόγραμμα ή να σου κάνουν έκπτωση, και ίσως μπορείς να λύσεις πρόωρα το συμβόλαιο. Δες και το συμβόλαιο αν αναφέρει κάτι σχετικό. Αν καταλήξεις στη Forthnet γιατί δεν επιλέγεις τα 50 mbps με 23€ δεδομένου ότι η μέγιστη πραγματική είναι 43 mbps; ...δεν λέω έχεις ένα point αναφορικά με Forthnet... Έχω προσφορά για το πρόγραμμα 50Mbps Forthnet στα 23ευρώ τον μήνα(δώρο οι πρώτοι τρεις μήνες) με 2 ώρες free κλήσεις σε κινητά και απεριόριστα σταθερά.Αν κάνεις την αναγωγή στην διετία συμπεριλαμβάνοντας μέσα και τους τρεις δωρεάν μήνες βγαίνει στα 20.2ευρώ. Όλα τα σκεύτομαι... Συμπληρώνω πως το πρόγραμμα της Forthnet στα 100Mbps που ανέφερα ποιο πάνω με την αντίστοιχη αναγωγή βγαίνει στα 22.75ευρώ... Μικρές οι διαφορές δηλαδή και δεν ξέρω αν αξίζει.... Στην περίπτωση της WIND, κλείδωσα την τιμή του προγράμματος 100Mbps Fiber στην τιμή του προγράμματος της 50άρας ταχύτητας της ίδιας εταιρίας... Έπεσα πάνω σε προσφορά... Δεν ξέρω λοιπόν αν τελικά επέλεγα WIND κατα πόσον θα είχε νόημα να πάω στο πρόγραμμα με τα 50Mbps μιας και στοιχίζει την στιγμή που μιλάμε 26 ευρώ τον μήνα(όσο δηλαδή έκλεισα το αντίστοιχο πρόγραμμα των 100Mbps)... Οπότε σκέφτομαι πως αν πάω σε κατοστάρα, και δεν πιάσω αυτά που μου λένε, και αφού οι τιμές σε σχέση με την πενηντάρα είναι αμελητέες αν όχι ίδιες, πως μετά θα μπορώ να διεκδικώ καλύτερη τιμή ή ακόμα να μπορώ να σπάσω μελλοντικά και το συμβόλαιο μου δίχως ποινή. Οπότε καταλήγω πως είτε στην Wind 100Mbps θα παίξω στα 26ευρώ το μήνα(Γύρω στα 25 αν αφαιρέσεις και των δωρεάν μήνα) ή στο αντίστοιχο πρόγραμμα της Forthnet(Με όχι απεριόριστα σε κινητά όμως) και σε χαμηλότερη τιμή αναγωγικά(22,75ευρώ/μήνα με την προϋπόθεση πως θα ολοκληρωθεί η διετία)...Οπότε το ζητούμενο είναι πληρώνω το ίδιο πακέτο σε χαμηλότερη τιμή(Forthnet) ή πάω εκεί που μου υποσχέθηκαν πολύ υψηλές ταχύτητες(WIND),το πιο πιθανό μη υλοποιήσιμες, ώστε μετά να διεκδικήσω εκπτώσεις αλλά και διαγραφή της όποιας ποινής σε περίπτωση διακοπής του προγράμματος της WIND από την πλευρά μου? Μακάρι βέβαια να τις πιάσω τις ταχύτητες της πραγματικές της WIND και να μην μπω σε καμία επαναδιαπραγμάτευση. Οπότε αντιλαμβάνεσαι πιστεύω γιατί κλείνω σε WIND...Και έκπτωση να μην μου κάνουν, θα τους ζητήσω να μου δώσουν δωρεάν το βασικό πρόγραμμα τηλεόρασης στα 5ευρώ το μήνα δωρεάν ως αποζημίωση αλλά και μηδενική ποινή στην περίπτωση που αποφασίσω να ακυρώσω το συμβόλαιο... Κάπως έτσι τα ζύγισα. Αν τα βλέπω λάθος σε παρακαλώ διόρθωσε με. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2022 από honeyed_bee
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 1 hour ago, honeyed_bee said: Αν είναι έτσι όπως τα λες τότε πάω στον φθηνότερο.... Forthnet δηλαδή. Αν πχ πάω σε WIND θα μπορώ να διεκδικήσω αποζημίωση σε περίπτωση που δεν πιάσω τις πραγματικές ταχύτητες ή 'εστω καλύτερο deal? δεν ξερω τι ισχυει για αποζημιωση δυστυχως.ξερω απλα οτι σε ριχνουν σε μικροτερο πακετο εφοσον βγει τεχνικη αδυναμια 1
honeyed_bee Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, poulinos είπε δεν ξερω τι ισχυει για αποζημιωση δυστυχως.ξερω απλα οτι σε ριχνουν σε μικροτερο πακετο εφοσον βγει τεχνικη αδυναμια Ναι αλλά στην περίπτωση τηςWIND, χτύπησα το κατοστάρι πακέτο στην ίδια τιμή με το πενηντάρι(Πέτυχα Προσφορά). Αναρωτιέμαι σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται μιας και δεν θα έχω κανένα χρηματικό όφελως να δεκτό κάτι τέτοιο... Να μπω δηλαδή σε πρόγραμμα χαμηλότερης ταχύτητας αλλά ίδιας χρηματικής αξίας με αυτό που αγόρασα. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2022 από honeyed_bee
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 27 minutes ago, honeyed_bee said: Ναι αλλά στην περίπτωση τηςWIND, χτύπησα το κατοστάρι πακέτο στην ίδια τιμή με το πενηντάρι(Πέτυχα Προσφορά). Αναρωτιέμαι σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται μιας και δεν θα έχω κανένα χρηματικό όφελως να δεκτό κάτι τέτοιο... Να μπω δηλαδή σε πρόγραμμα χαμηλότερης ταχύτητας αλλά ίδιας χρηματικής αξίας με αυτό που αγόρασα. δυστυχως δεν ξερω τι ισχυει.αλλοι κρατανε την 100 αρα και ας παιζει 50 για το μεγαλυτερο upload. 1
Todd138 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 57 λεπτά πριν, honeyed_bee είπε ...δεν λέω έχεις ένα point αναφορικά με Forthnet... Έχω προσφορά για το πρόγραμμα 50Mbps Forthnet στα 23ευρώ τον μήνα(δώρο οι πρώτοι τρεις μήνες) με 2 ώρες free κλήσεις σε κινητά και απεριόριστα σταθερά.Αν κάνεις την αναγωγή στην διετία συμπεριλαμβάνοντας μέσα και τους τρεις δωρεάν μήνες βγαίνει στα 20.2ευρώ. Όλα τα σκεύτομαι... Συμπληρώνω πως το πρόγραμμα της Forthnet στα 100Mbps που ανέφερα ποιο πάνω με την αντίστοιχη αναγωγή βγαίνει στα 22.75ευρώ... Μικρές οι διαφορές δηλαδή και δεν ξέρω αν αξίζει.... Στην περίπτωση της WIND, κλείδωσα την τιμή του προγράμματος 100Mbps Fiber στην τιμή του προγράμματος της 50άρας ταχύτητας της ίδιας εταιρίας... Έπεσα πάνω σε προσφορά... Δεν ξέρω λοιπόν αν τελικά επέλεγα WIND κατα πόσον θα είχε νόημα να πάω στο πρόγραμμα με τα 50Mbps μιας και στοιχίζει την στιγμή που μιλάμε 26 ευρώ τον μήνα(όσο δηλαδή έκλεισα το αντίστοιχο πρόγραμμα των 100Mbps)... Οπότε σκέφτομαι πως αν πάω σε κατοστάρα, και δεν πιάσω αυτά που μου λένε, και αφού οι τιμές σε σχέση με την πενηντάρα είναι αμελητέες αν όχι ίδιες, πως μετά θα μπορώ να διεκδικώ καλύτερη τιμή ή ακόμα να μπορώ να σπάσω μελλοντικά και το συμβόλαιο μου δίχως ποινή. Οπότε καταλήγω πως είτε στην Wind 100Mbps θα παίξω στα 26ευρώ το μήνα(Γύρω στα 25 αν αφαιρέσεις και των δωρεάν μήνα) ή στο αντίστοιχο πρόγραμμα της Forthnet(Με όχι απεριόριστα σε κινητά όμως) και σε χαμηλότερη τιμή αναγωγικά(22,75ευρώ/μήνα με την προϋπόθεση πως θα ολοκληρωθεί η διετία)...Οπότε το ζητούμενο είναι πληρώνω το ίδιο πακέτο σε χαμηλότερη τιμή(Forthnet) ή πάω εκεί που μου υποσχέθηκαν πολύ υψηλές ταχύτητες(WIND),το πιο πιθανό μη υλοποιήσιμες, ώστε μετά να διεκδικήσω εκπτώσεις αλλά και διαγραφή της όποιας ποινής σε περίπτωση διακοπής του προγράμματος της WIND από την πλευρά μου? Οπότε αντιλαμβάνεσαι πιστεύω γιατί κλείνω σε WIND...Και έκπτωση να μην μου κάνουν, θα τους ζητήσω να μου δώσουν δωρεάν το βασικό πρόγραμμα τηλεόρασης στα 5ευρώ το μήνα δωρεάν ως αποζημίωση αλλά και μηδενική ποινή στην περίπτωση που αποφασίσω να ακυρώσω το συμβόλαιο... Κάπως έτσι τα ζύγισα. Αν τα βλέπω λάθος σε παρακαλώ διόρθωσε με. Ναι κατάλαβα. Το ανέφερα συγκεκριμένα για τη Forthnet γιατί δεν έχει νόημα να επιλέξεις το πρόγραμμα των 100 mbps εφόσον δεν δίνουν ταχύτητα άνω των 50 mbps. Εφόσον η Wind σε διαβεβαίωσε ότι έχουν ελάχιστη 63 καλή επιλογή είναι, ίσως πιάνεις και πιο πολύ. Βρήκα ένα σχετικό άρθρο για τις ταχύτητες: "Σε περίπτωση αποκλίσεων μεγαλύτερων του 30% για ADSL δίκτυα (καλώδιο χαλκού) και 20% για τις υπόλοιπες τεχνολογίες (π.χ. VDSL, οπτική ίνα προς το σπίτι-FTTH) από την τιμή της ελάχιστης ταχύτητας για την οποία ενημερώθηκε, ο συνδρομητής αποκτά και το δικαίωμα αζήμιας καταγγελίας της σύμβασης, εφόσον το πρόβλημα δεν διορθωθεί εντός 30 ημερών. " https://www.kathimerini.gr/economy/561176857/telos-se-plasmatikes-tachytites-internet/
honeyed_bee Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Todd138 είπε Ναι κατάλαβα. Το ανέφερα συγκεκριμένα για τη Forthnet γιατί δεν έχει νόημα να επιλέξεις το πρόγραμμα των 100 mbps εφόσον δεν δίνουν ταχύτητα άνω των 50 mbps. Εφόσον η Wind σε διαβεβαίωσε ότι έχουν ελάχιστη 63 καλή επιλογή είναι, ίσως πιάνεις και πιο πολύ. Βρήκα ένα σχετικό άρθρο για τις ταχύτητες: "Σε περίπτωση αποκλίσεων μεγαλύτερων του 30% για ADSL δίκτυα (καλώδιο χαλκού) και 20% για τις υπόλοιπες τεχνολογίες (π.χ. VDSL, οπτική ίνα προς το σπίτι-FTTH) από την τιμή της ελάχιστης ταχύτητας για την οποία ενημερώθηκε, ο συνδρομητής αποκτά και το δικαίωμα αζήμιας καταγγελίας της σύμβασης, εφόσον το πρόβλημα δεν διορθωθεί εντός 30 ημερών. " https://www.kathimerini.gr/economy/561176857/telos-se-plasmatikes-tachytites-internet/ αυτό που λες θα ίσχυε αν οι διαφορά στην τιμή ήταν ανάλογη...Η διαφορά της τιμής στην περίπτωση της Forthnet(συγκρίνοντας τις τιμές της στα δύο αυτά προγράμματα) είναι ελάχιστη ενώ στην WIND πέτυχα προσφορά, και τα δύο προγράμματα ήταν στην ίδια τιμή εκείνη την ημέρα. Οπότε φίλε αν συνυπολογίσω και το παραπάνω σχόλιο σου σχετιζόμενο με το άρθρο... Παίζω σε WIND... Στην χειρότερη των περιπτώσεων δεν θα πληρώσω ποινή αν αποφασίσω πχ να διακόψω την σύνδεση ή να πάω σε άλλο πάροχο μέσα στην διετία... Αυτό διότι θεωρώ απίθανο να μου προσφέρουν μέση ταχύτητα 100, ούτε καν την ελάχιστη στα 65Mbps! Και φυσικά πρόγραμμα δεν θα μπορούν να με κατεβάσουν διότι την δεδομένη στιγμή τουλάχιστον, αυτό(το πρόγραμμα των 50Mbps Fiber) κοστίζει όσο και το πρόγραμμα των 100mbps που έκλεισα πριν κάποιες μέρες στα 26ευρώ το μήνα(1 πάγιο δώρο)... Αν πάω σε Forthnet στο 100Mbps πρόγραμμα τότε σίγουρα δεν θα ξεπεράσω τις πραγματικές ταχύτητες που μου είπανε και σίγουρα θα πιάσω την ελάχιστη πραγματική που μου δηλώσανε... Και πρόγραμμα να με κατεβάσουνε που δεν θα γίνει θεωρώ μιας και το πιο πιθανό είναι πως θα βρίσκονται οι ελάχιστες ταχύτητες στα νόμιμα όρια, η διαφορά θα είναι αμελητέα στην μηνιαία καταβολή και σίγουρα έτσι δεν θα αποφύγω και την όποια ποινή αν αποφασίσω να ακυρώσω το πρόγραμμα μελλοντικά... Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός. Οπότε στην περίπτωση μου ψηφίζω WIND... Ίσως κάτι δεν βλέπω σωστά βέβαια.. Δεν ξέρω. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2022 από honeyed_bee
Todd138 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 48 λεπτά πριν, honeyed_bee είπε αυτό που λες θα ίσχυε αν οι διαφορά στην τιμή ήταν ανάλογη...Η διαφορά της τιμής στην περίπτωση της Forthnet(συγκρίνοντας τις τιμές της στα δύο αυτά προγράμματα) είναι ελάχιστη ενώ στην WIND πέτυχα προσφορά, και τα δύο προγράμματα ήταν στην ίδια τιμή εκείνη την ημέρα. Οπότε φίλε αν συνυπολογίσω και το παραπάνω σχόλιο σου σχετιζόμενο με το άρθρο... Παίζω σε WIND... Στην χειρότερη των περιπτώσεων δεν θα πληρώσω ποινή αν αποφασίσω πχ να διακόψω την σύνδεση ή να πάω σε άλλο πάροχο μέσα στην διετία... Αυτό διότι θεωρώ απίθανο να μου προσφέρουν μέση ταχύτητα 100, ούτε καν την ελάχιστη στα 65Mbps! Και φυσικά πρόγραμμα δεν θα μπορούν να με κατεβάσουν διότι την δεδομένη στιγμή τουλάχιστον, αυτό(το πρόγραμμα των 50Mbps Fiber) κοστίζει όσο και το πρόγραμμα των 100mbps που έκλεισα πριν κάποιες μέρες στα 26ευρώ το μήνα(1 πάγιο δώρο)... Αν πάω σε Forthnet στο 100Mbps πρόγραμμα τότε σίγουρα δεν θα ξεπεράσω τις πραγματικές ταχύτητες που μου είπανε και σίγουρα θα πιάσω την ελάχιστη πραγματική που μου δηλώσανε... Και πρόγραμμα να με κατεβάσουνε που δεν θα γίνει θεωρώ μιας και το πιο πιθανό είναι πως θα βρίσκονται οι ελάχιστες ταχύτητες στα νόμιμα όρια, η διαφορά θα είναι αμελητέα στην μηνιαία καταβολή και σίγουρα έτσι δεν θα αποφύγω και την όποια ποινή αν αποφασίσω να ακυρώσω το πρόγραμμα μελλοντικά... Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός. Οπότε στην περίπτωση μου ψηφίζω WIND... Ίσως κάτι δεν βλέπω σωστά βέβαια.. Δεν ξέρω. Δεν κατάλαβα για τη Forthnet τι εννοείς. Έστω και τα 2 ευρώ που είναι η διαφορά στα προγράμματα των 50 και 100 γιατί να τα δίνεις αφού μέγιστη πραγματική σου είπαν 43 mbps; Εκτός αν στο πρόγραμμα των 50 mbps δίνουν λιγότερη μέγιστη πραγματική, δεν το έχω ψάξει. Κατά τα άλλα δεν διαφωνώ σε κάτι. Αν θυμηθείς πες μας όταν γίνει η σύνδεση αν είναι όλα καλά με τη Wind και αν ανταποκρίνονται οι ταχύτητες σε αυτές που σου είπαν.
honeyed_bee Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Todd138 είπε Δεν κατάλαβα για τη Forthnet τι εννοείς. Έστω και τα 2 ευρώ που είναι η διαφορά στα προγράμματα των 50 και 100 γιατί να τα δίνεις αφού μέγιστη πραγματική σου είπαν 43 mbps; Εκτός αν στο πρόγραμμα των 50 mbps δίνουν λιγότερη μέγιστη πραγματική, δεν το έχω ψάξει. Κατά τα άλλα δεν διαφωνώ σε κάτι. Αν θυμηθείς πες μας όταν γίνει η σύνδεση αν είναι όλα καλά με τη Wind και αν ανταποκρίνονται οι ταχύτητες σε αυτές που σου είπαν. Ναι θα συμφωνήσω με το σκεπτικό σου. Ίσως στα 50mbps αλλάζουν και οι πραγματικές τιμές προς τα κάτω... Το "δεν ξέρω αν αξίζει" που έγραψα παραπάνω γράφτηκε με το σκεπτικό πως στο πρόγραμμα με τα 50Mbps πως οι πραγματικές ταχύτητες θα είναι μικρότερες. Ίσως και να μην είναι έτσι. Θα το ψάξω παραπάνω αυτό το κομμάτι με ένα τηλέφωνο σε Forthnet. Aν υποθέσουμε πως οι πραγματικές ταχύτητες στo πρόγραμμα 50Mbps της Forthnet είναι οι ίδιες με τις αντίστοιχες στο πρόγραμμα 100Mbps της ίδιας εταιρίας, τότε ναι, σαφώς και με συμφέρει μεταξύ των δύο προγραμμάτων το 50mbps πρόγραμμα της Forthnet... Αν είναι έτσι τα πράγματα, ίσως και να με συμφέρει το συγκεκριμένο περισσότερο και από αυτό της WIND(100mbps fiber) αν υποθέσουμε πως και η WIND θα έχει τελικά εφάμιλλες ταχύτητες με αυτές που δίνει η Forthnet. Ναι, θα ενημερώσω. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2022 από honeyed_bee 1
Todd138 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, honeyed_bee είπε Ναι θα συμφωνήσω με το σκεπτικό σου. Ίσως στα 50mbps αλλάζουν και οι πραγματικές τιμές προς τα κάτω... Το δεν ξέρω αν αξίζει που έγραψα παραπάνω γράφτηκε με το σκεπτικό πως στο πρόγραμμα με τα 50Mbps πως οι πραγματικές ταχύτητες θα είναι μικρότερες. Ίσως και να μην είναι έτσι. Θα το ψάξω παραπάνω αυτό το κομμάτι με ένα τηλέφωνο σε Forthnet. Ναι, θα ενημερώσω. Ααα οκ, αν όντως πέφτουν προς τα κάτω στο πρόγραμμα των 50 mbps τότε έχεις δίκιο. Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα