Προς το περιεχόμενο

Severance [Apple TV; 2022]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για το 7ο ανεφερα οτι ηταν εξαιρετικο που εγραψα πριν για το τελευταιο το 8 δεν το ειδα ακομη που βλεπω το 6.7 και λεω τι εγινε. Μενουν 2 επεισοδια και θα δουμε πως θα κλεισει. Και το westworld η αληθεια ειναι οτι χαμενη προσπαθεια το αφησα 3η σεζον εκεινο μια ακομα ειναι οποτε ισως καποια στιγμη το τελειωσω. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
17 ώρες πριν, managermono είπε

το θεμα ειναι πως εχει αναλωθει σε πραγματα που βλεπαμε στην πρωτη σεζον δλδ ακυριλες μεσα στη δουλεια κτλπ

που πλεον ενω ξερουμε τι παιζει ειναι απλα κριντζιες

Το παρακολουθείς λάθος (και δεν τρολλάρω). :)

Spoiler

Ontopic: To 8ο είναι ένα από τα πιο σημαντικά του κύκλου μιας και μας δείχνει ένα πιο "σκοτεινό παρελθόν της Lumon με προγράμματα στα οποία συμμετείχαν μικρά παιδιά κλπ (θυμηθείτε και τη μικρή που βλέπουμε στη "reception"). Και ταυτόχρονα βλέπουμε πως πολλά που χρεώνονται στο "αφεντικό" ήταν τελικά ιδέες και σχέδια της Harmony! Σκηνοθετικά άψογο με απίστευτες εικόνες και ερμηνείες. Ο Ben Stiller ανέβηκε πολύ στα μάτια μου μετά από αυτή τη σειρά. :) 

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, billdanos είπε

Το παρακολουθείς λάθος (και δεν τρολλάρω). :)

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Ontopic: To 8ο είναι ένα από τα πιο σημαντικά του κύκλου μιας και μας δείχνει ένα πιο "σκοτεινό παρελθόν της Lumon με προγράμματα στα οποία συμμετείχαν μικρά παιδιά κλπ (θυμηθείτε και τη μικρή που βλέπουμε στη "reception"). Και ταυτόχρονα βλέπουμε πως πολλά που χρεώνονται στο "αφεντικό" ήταν τελικά ιδέες και σχέδια της Harmony! Σκηνοθετικά άψογο με απίστευτες εικόνες και ερμηνείες. Ο Ben Stiller ανέβηκε πολύ στα μάτια μου μετά από αυτή τη σειρά. :) 

Δηλαδή

Spoiler

Σε μια σειρά που:

• από την αρχή-αρχή έχεις μια υπάλληλο που από την απελπισία της αυτοκτονεί αλλά η εταιρεία/ιδιοκτήτρια συνεχίζει να την στέλνει υποχρεωτικά αφού την επανέφερε
  • κάποιου η σύζυγος έχει πεθάνει (διαλύοντάς τον ψυχολογικά) υποτίθεται αλλά τη βλέπουμε λοβοτομημένη να γίνεται παιγνίδι στις ορέξεις του κάθε εκεί μέσα
  • όποιος βγαίνει από το "καλούπι" εξαφανίζεται, με διάφορους τρόπους
  • πέρα από την αναγκαστική διπλή ζωή των πειραματοζώων, έχεις τους επικεφαλής να τους παρακολουθούν (στην καλύτερη) και στην προσωπική/ιδιωτική τους ζωή
  • έχεις ιδιότυπο βιασμό (όταν η ιδιοκτήτρια προσποιούνταν την Χ)
  • έχεις ξεκάθαρα ψυχολογική κακοποίηση και πιθανότατα βασανιστήρια (το δωμάτιο σοφρωνισμού)
  • έχεις "λογική" σέχτας και λατρείας στον Ηγέτη-θεό

το τελευταίο ήταν μαύρο και ενδεικτικό?

Συμφωνώ ότι γενικά ωραία/σωστά τα δείχνει αυτά, αλλά η 2η σεζόν είναι τουλάχιστον ένα "βαθμό" κάτω από την 1η και αν συνεχιστεί όπως δείχνει πάει για γκρέμισμα (κλασσικό μοτίβο μηλοσειρών).

• Super Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Δηλαδή

Απόκρυψη περιεχομένων

Σε μια σειρά που:

• από την αρχή-αρχή έχεις μια υπάλληλο που από την απελπισία της αυτοκτονεί αλλά η εταιρεία/ιδιοκτήτρια συνεχίζει να την στέλνει υποχρεωτικά αφού την επανέφερε
  • κάποιου η σύζυγος έχει πεθάνει (διαλύοντάς τον ψυχολογικά) υποτίθεται αλλά τη βλέπουμε λοβοτομημένη να γίνεται παιγνίδι στις ορέξεις του κάθε εκεί μέσα
  • όποιος βγαίνει από το "καλούπι" εξαφανίζεται, με διάφορους τρόπους
  • πέρα από την αναγκαστική διπλή ζωή των πειραματοζώων, έχεις τους επικεφαλής να τους παρακολουθούν (στην καλύτερη) και στην προσωπική/ιδιωτική τους ζωή
  • έχεις ιδιότυπο βιασμό (όταν η ιδιοκτήτρια προσποιούνταν την Χ)
  • έχεις ξεκάθαρα ψυχολογική κακοποίηση και πιθανότατα βασανιστήρια (το δωμάτιο σοφρωνισμού)
  • έχεις "λογική" σέχτας και λατρείας στον Ηγέτη-θεό

το τελευταίο ήταν μαύρο και ενδεικτικό?

Συμφωνώ ότι γενικά ωραία/σωστά τα δείχνει αυτά, αλλά η 2η σεζόν είναι τουλάχιστον ένα "βαθμό" κάτω από την 1η και αν συνεχιστεί όπως δείχνει πάει για γκρέμισμα (κλασσικό μοτίβο μηλοσειρών).

Το πόσο σε "αγγίζει" μια σειρά είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Εγώ ας πούμε δεν κατάφερα ποτέ να δω πάνω από μισό επεισόδιο από το GoT για το οποίο "έσκιζαν" οι περισσότεροι τα ρούχα τους! 😛 

Η "μαυρίλα" τώρα της Lumon, δεν μας είχε αποκαλυφθεί με λεπτομέρειες μιας και στον πρώτο κύκλο είχαμε απλά ενδείξεις και υποθέσεις. Για εμένα εξελίσσεται πολύ καλά η ιστορία μέχρι τώρα και δεδομένου πως θέλουμε μόλις 2 ακόμη για να ολοκληρωθεί ο δεύτερος κύκλος, φαντάζομαι πως θα μας αφήσει πάλι με το στόμα ανοιχτό στο φινάλε και άντε να περιμένεις πάλι μέχρι τον επόμενο κύκλο...

Δεν ξέρω ποιες "μηλοσειρές" έχεις παρακολουθήσει μέχρι τώρα, αλλά στην πλατφόρμα αυτή έχω δει τις πιο ποιοτικές και προσεγμένες δουλειές. Απλά η συγκεκριμένη έχει ανέβει στην κορυφή (με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, μιας και ακόμη δεν έχω ξεπεράσει τον εκνευρισμό μου από το φινάλε του LOST για το οποίο θυσίασα πολλές ώρες από τη ζωή μου...). :) 

• Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, billdanos είπε

Το πόσο σε "αγγίζει" μια σειρά είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Εγώ ας πούμε δεν κατάφερα ποτέ να δω πάνω από μισό επεισόδιο από το GoT για το οποίο "έσκιζαν" οι περισσότεροι τα ρούχα τους! 😛 

Η "μαυρίλα" τώρα της Lumon, δεν μας είχε αποκαλυφθεί με λεπτομέρειες μιας και στον πρώτο κύκλο είχαμε απλά ενδείξεις και υποθέσεις. Για εμένα εξελίσσεται πολύ καλά η ιστορία μέχρι τώρα και δεδομένου πως θέλουμε μόλις 2 ακόμη για να ολοκληρωθεί ο δεύτερος κύκλος, φαντάζομαι πως θα μας αφήσει πάλι με το στόμα ανοιχτό στο φινάλε και άντε να περιμένεις πάλι μέχρι τον επόμενο κύκλο...

Δεν ξέρω ποιες "μηλοσειρές" έχεις παρακολουθήσει μέχρι τώρα, αλλά στην πλατφόρμα αυτή έχω δει τις πιο ποιοτικές και προσεγμένες δουλειές. Απλά η συγκεκριμένη έχει ανέβει στην κορυφή (με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, μιας και ακόμη δεν έχω ξεπεράσει τον εκνευρισμό μου από το φινάλε του LOST για το οποίο θυσίασα πολλές ώρες από τη ζωή μου...). :) 

Τώρα πας σε πράγματα τα οποία δεν ανέφερα, ούτε άγγιξα.

Η σειρά είναι ο ορισμός της "μαυρίλας", της δυστοπίας, από το 1ο ακόμα επεισόδιο. Το ίδιο της το βασικό concept είναι ο ορισμός της "μαυρίλας", μια απόλυτα φρικτή "εφεύρεση".

Οκ, ήταν σαφώς πιο "εύπεπτη" κάποτε η παρουσίαση με την Dushku και την Lachman στο Dollhouse (στην αρχή, τουλάχιστον), αλλά η όλη ιδέα είναι να σε πιάνει απελπισία, φρίκη (δεν εννοώ χαζό, εννοώ ως πιθανό μέλλον).

Εκεί εστίασα τη διαφωνία μου για την εξέλιξη, δεν περίμενα τα 7κ'8 της 2ης σεζόν για να δω το "σκοτεινό μυστικό της Lumon". Σάμπως υπήρχε τίποτα φωτεινό εκεί μέσα, από την αρχή?

Έχει πλάκα, πάντως, που κάποιες από τις μηλοσειρές πετάνε πασχαλινά αυγουλάκια για το πως (φημολογείται/φαίνεται να) λειτουργεί η "μαμά".

Δημοσ.
On 10/03/2025 at 16:09, Arkin said:

Για το 7ο ανεφερα οτι ηταν εξαιρετικο που εγραψα πριν για το τελευταιο το 8 δεν το ειδα ακομη που βλεπω το 6.7 και λεω τι εγινε. Μενουν 2 επεισοδια και θα δουμε πως θα κλεισει. Και το westworld η αληθεια ειναι οτι χαμενη προσπαθεια το αφησα 3η σεζον εκεινο μια ακομα ειναι οποτε ισως καποια στιγμη το τελειωσω. 

κι εγω θελω φουλ να το τελειωσω καποια στιγμη αλλα δεν το βλεπω

δεν θυμαμαι και πολλα πραγματα

Δημοσ.
18 hours ago, managermono said:

κι εγω θελω φουλ να το τελειωσω καποια στιγμη αλλα δεν το βλεπω

δεν θυμαμαι και πολλα πραγματα

To Westworld θυμάμαι

σεζόν 1 άγρια δύση και πολύ λίγα ρομπότ

σεζόν 2 άγρια δύση και πολλά ρομπότ

σεζόν 3 θυμάμαι μόνο τα πόδια της πρωταγωνίστριας

Δημοσ.
3 minutes ago, panther_512 said:

To Westworld θυμάμαι

σεζόν 1 άγρια δύση και πολύ λίγα ρομπότ

σεζόν 2 άγρια δύση και πολλά ρομπότ

σεζόν 3 θυμάμαι μόνο τα πόδια της πρωταγωνίστριας

1-2 μου αρεσαν πολυ θυμαμαι, τριτη ειχα ξενερωσει και το αφησα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...