manosbr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε Πως γίνεται να υπάρχει τεράστια ζήτηση (δηλαδή πλειάδα ανθρώπων που να έχουν να διαθέσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ή και εκατομμύρια για σπίτι) θα κανω άλλο 1 κύκλο. Τεράστια ζήτηση έχουμε 1) διότι για 10-15 χρόνια δεν αγόραζε κανένας. 2) γιατί πολλοί κατάλαβαν πως είναι μεγαλύτερη κοροϊδία να πληρώνουν παραφουσκωμένα ενοίκια που έχουν ανέβει πιο πολύ. 2 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Μετά σου λέει έχουμε γεμίσει κόκκινα δάνεια και άνθρωποι που χρωστάνε στο δημόσιο κτλ αυτοί δεν έχουν κάνα σπίτι να πουλήσουν για να ξεχρεώσουν; τα σπίτια απο κόκκινα ΄δάνεια δεν μπορούν να πωληθούν .. εδώ και κανα χρόνο περίπου άρχισαν ηλεκτρονικοι πληστηριασμοί , εκεί να δεις τι χαμος θα γίνει Και μέχρι να βρεθεί κάποιος να τοποθετηθεί για το ποια είναι καλή περιοχή στον Άλιμο, επιτρέψτε μου να επανέλθω στο εξής ερώτημα. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕΣΙΤΗΣ για να πληρώνεται 15.000 ευρώ επειδή ήρθε να μας δείξει ένα σπίτι ; Τι πληρώνουμε ακριβώς ; : α) την επιστήμη του ΄(δεν το έχει σπουδάσει) β) την τέχνη του ; (δεν είναι τέχνη να δείχνεις σπίτια); γ) την ευθύνη ; (δεν αναλαμβάνει την ευθύνη ενός ακινήτου όπως ένας μηχανικός που καλά κάνει και αμείβεται αδρά, ή ένας γιατρός που παίρνει την ευθύνη μιας ζωής). Τίποτα απο αυτά δεν πληρώνουμε, πληρώνουμε ένα αέρα κοπανιστό , δεν υπάρχει υπηρεσία που μας παρέχεται που να κοστίζει 4% της αγοράς ενος σπιτιού .. είναι ένα νταβ@@@κι. Αλλά γιατί έχει καθιερωθεί δεν μπορώ να το καταλάβω Πριν 20 χρόνια η μειοψηφία των σπιτιών διακινούταν από μεσίτες, τι έχει αλλάξει; 1
kirileman Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, manosbr είπε θα κανω άλλο 1 κύκλο. Τεράστια ζήτηση έχουμε 1) διότι για 10-15 χρόνια δεν αγόραζε κανένας. 2) γιατί πολλοί κατάλαβαν πως είναι μεγαλύτερη κοροϊδία να πληρώνουν παραφουσκωμένα ενοίκια που έχουν ανέβει πιο πολύ. τα σπίτια απο κόκκινα ΄δάνεια δεν μπορούν να πωληθούν .. εδώ και κανα χρόνο περίπου άρχισαν ηλεκτρονικοι πληστηριασμοί , εκεί να δεις τι χαμος θα γίνει Και μέχρι να βρεθεί κάποιος να τοποθετηθεί για το ποια είναι καλή περιοχή στον Άλιμο, επιτρέψτε μου να επανέλθω στο εξής ερώτημα. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕΣΙΤΗΣ για να πληρώνεται 15.000 ευρώ επειδή ήρθε να μας δείξει ένα σπίτι ; Τι πληρώνουμε ακριβώς ; : α) την επιστήμη του ΄(δεν το έχει σπουδάσει) β) την τέχνη του ; (δεν είναι τέχνη να δείχνεις σπίτια); γ) την ευθύνη ; (δεν αναλαμβάνει την ευθύνη ενός ακινήτου όπως ένας μηχανικός που καλά κάνει και αμείβεται αδρά, ή ένας γιατρός που παίρνει την ευθύνη μιας ζωής). Τίποτα απο αυτά δεν πληρώνουμε, πληρώνουμε ένα αέρα κοπανιστό , δεν υπάρχει υπηρεσία που μας παρέχεται που να κοστίζει 4% της αγοράς ενος σπιτιού .. είναι ένα νταβ@@@κι. Αλλά γιατί έχει καθιερωθεί δεν μπορώ να το καταλάβω Πριν 20 χρόνια η μειοψηφία των σπιτιών διακινούταν από μεσίτες, τι έχει αλλάξει; 2% παίρνουν συνήθως από αγοραστές. Μην προσθέτεις και την αμοιβή του πωλητή, δεν σε αφορά η μεταξύ τους συμφωνία. Και είσαι οφτόπικ. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από kirileman 1
manosbr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, kirileman είπε 2% παίρνουν συνήθως από αγοραστές. Μην προσθέτεις και την αμοιβή του πωλητή, δεν σε αφορά η μεταξύ τους συμφωνία. προφανώς και με αφορά και το άλλο 2% γιατι και ο πωλητής αν δεν δώσει αυτό το 2% στο μεσίτη θα μπορούσε να αφήσει πιο χαμηλά το σπίτι , ή να έχει αυτό περισσότερα έσοδα απο την περιουσία του .. Μπαίνει ένας κούφιος αέρας στην αγορά του ακινήτου 4% , από το οποίο ο αγοραστής και ο πωλητής μόνο να χάσουν έχουν, και τα παίρνει ο μεσίτης παρέχονας ποια υπηρεσία ακριβώς;;; (η προβολή των ακινήτων γίνεται πλέον μέσο σπιτόγατου & ΧΕ, το ίδιο ακριβώς που θα έκανε και ο πωλητής αν το ανέβαζε μόνος του ) Βασικά να σας πω για την ακρίβεια που είναι η δουλειά του μεσιτικου: περιμένουν να βρουν στις αγγελίες ιδιώτη πωλητή , παίρνουν την αγγελία και την ανεβάζουν αυτοί οι ίδιοι και εσύ μετά πληρώνεις πχ 8.000 για να σου αποκαλύψουν τον πωλητή που είχε αρχικά ανεβάσει το ακίνητο μόνος του !!! ΑΠΙΘΑΝΟ και εμείς το ανεχόμαστε .. 30 λεπτά πριν, kirileman είπε Και είσαι οφτόπικ. εγώ άνοιξα το θέμα . Το θέμα είναι αγορά ακινήτου, οπότε τα "κλεμμένα" (κατά τη γνώμη μου) λεφτά του Μεσίτη για μένα είναι σχετικό με την ακρίβεια των σπιτιών, γιατι στις φουσκωμένες τιμές προστίθενται και το κερατιάτικο του γραφείου Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2022 από manosbr
kirileman Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, manosbr είπε προφανώς και με αφορά και το άλλο 2% γιατι και ο πωλητής αν δεν δώσει αυτό το 2% στο μεσίτη θα μπορούσε να αφήσει πιο χαμηλά το σπίτι .. Μπαίνει ένας κούφιος αέρας στην αγορά του ακινήτου 4% , από το οποίο ο αγοραστής και ο πωλητής μόνο να χάσουν έχουν, και τα παίρνει ο μεσίτης παρέχονας ποια υπηρεσία ακριβώς;;; (η προβολή των ακινήτων γίνεται πλέον μέσο σπιτόγατου & ΧΕ, το ίδιο ακριβώς που θα έκανε και ο πωλητής αν το ανέβαζε μόνος του ) Spoiler Δεν σε αφορά τι αμοιβή πληρώνει ο πωλητής για τις υπηρεσίες που του παρέχει ο μεσίτης (ενδεικτικά μπορεί να περιλαμβάνει το μάρκετινγκ του ακινήτου, τις υποδείξεις, τη βοήθεια στη συλλογή των δικαιολογητικών κ.α.). Ούτε οι λόγοι που το ανέθεσε σε μεσίτη σε αφορούν (έλλειψη χρόνου-εμπειρίας, απόσταση από το ακίνητο κ.α.). Με το σκεπτικό σου, σε αφορά και η αμοιβή που θα δώσει στον μηχανικό ΤΟΥ για την τακτοποίηση των αυθαιρεσιών, γιατί αν πήγαινε σε κάποιον φθηνότερο, θα σου έκανε καλύτερη τιμή. Ομοίως, ο πωλητής πρέπει να έχει λόγο στην αμοιβή που εσύ δίνεις σε συμβολαιογράφο και δικηγόρο (ή και μηχανικό), γιατί αν έβρισκες φθηνότερους, θα έδινες περισσότερα χρήματα σε εκείνον για την αγορά του ακινήτου. See? Το μόνο για το οποίο δικαιούσαι να έχεις άποψη ως αγοραστής στο ζήτημα της μεσιτικής αμοιβής, είναι για τις υπηρεσίες που σου προσφέρουν ή δεν σου προσφέρουν οι μεσίτες σε σχέση με την αμοιβή που σου ζητούν. Εξακολουθείς να είσαι οφτόπικ. Πήγαινε στα σχετικά θέματα. Αυτά. Στις 20/2/2022 στις 1:42 ΠΜ, manosbr είπε Καλησπέρα σε όλους, ψαχνω να αγοράσω διαμέρισμα στον Άλιμο (καλαμάκι) ή στο παλαιό Φάληρο (προς Εδέμ). Ήθελα να ρωτήσω από άτομα που γνωρίζουν την περιοχή αν έχουν να μου δώσουν κάποια συμβουλή ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο περιοχές παραδείγματος χάριν την θετικά ή αρνητικά έχει μία και η άλλη ευχαριστω Να θυμίσω ποιο είναι το θέμα που άνοιξες, που καμία σχέση δεν έχει με τις αμοιβές και τις υπηρεσίες των μεσιτών. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από kirileman 1
manosbr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, kirileman είπε Το μόνο για το οποίο δικαιούσαι να έχεις άποψη ως αγοραστής στο ζήτημα της μεσιτικής αμοιβής, είναι για τις υπηρεσίες που σου προσφέρουν ή δεν σου προσφέρουν οι μεσίτες σε σχέση με την αμοιβή που σου ζητούν. Να έχω άποψη εγώ; Φυσικά και εκβιασμός είναι τα 8.000 ευρώ για να μου δείξουν ένα ακίνητο (που καλύτερα θα το έδειχνε ο πωλητής ο ίδιος, τον οποίο τον έχουν κρυμμένο για να μπορέσουν να πάρουν την αμοιβή τους). Εχεις διαφορετική άποψη; Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος θα διαφωνούσε ... ΄ότι δεν παρέχεται υπηρεσία απο τον μεσίτη που να κοστίζει 2+2% του ακινήτου!!! Για να μην ενοχλείσαι απο το offtopic , Θες να το ανοίξω σε καινούργιο ΘΕΜΑ να απαντήσει ο κόσμος στο ποιος πιστεύουν οτι ειναι ο ρόλος του μεσίτη ; 10 λεπτά πριν, kirileman είπε Να θυμίσω ποιο είναι το θέμα που άνοιξες, που καμία σχέση δεν έχει με τις αμοιβές και τις υπηρεσίες των μεσιτών. έχει να κάνει με την ακρίβεια των ακινήτων. αλλά για να μην το έχεις άγχος για το offtopic θα το κάνω χωριστό θέμα να πάρει και διαστάσεις. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2022 από manosbr
Ducatista Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) συμφωνώ για το 2+2 που λες φίλε και να μην πω ότι το πραγματικό κέρδος είναι μεγαλύτερο επίσης συμφωνω και για το οτι απλα το βαζουν σε σπιτογατο κλπ και στο fb το μονο που καταλαβαινω ειναι στο να μην παει ο ιδιοκτητης με τον αγοραστή για το προβλεπόμενο παζαρι αλλιως δεν υπαρχει λογος πλεον να μπει ο μεσιτης σαν ενα εξοδο... το αλλο ανέκδοτο όμως που ο κάθε φίλος-γνωστός θέλει να "δειξει" το σπίτι με το ανάλογο μεροκάματο.. εμένα συγκεκριμένα σε σπίτι που έδωσα 130 ήθελε ένα μεροκάματο όπως μου είπε 6 χιλιάρικα... έγινε φίλε να μην σου πω τι ακριβώς θα σου δώσω.. Επίσης για να πω και εγω την αποψη μου τα πολύ ακριβά ακίνητα δεν έχουν κρίση ποτε δεν είχαν... είναι το 1% των ακινήτων και τα άτομα που θέλουν να πάρουν σπίτι πάνω από π.χ εκατομμύριο δεν είχαν θέμα ούτε στην πανδημία ούτε στην κρίση π.χ 2010 με 2018... οκ μπορει ελάχιστοι ίσως είχαν αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό μπορουσε να το πάρει και τότε και τώρα τουλάχιστον από τα άτομα που ξερω... άλλωστε και εγω το σπίτι μου το έφτιαξα μέσα στην πανδημία (βασικά ακόμη δεν τελείωσε) το μονο θέμα ήταν η τιμή που σε κάθε εργασία που δεν είχε γίνει στον προβλεπόμενο χρόνο πήρε αύξηση.. 14 λεπτά πριν, Ducatista είπε Επεξ/σία 13 Μαρτίου 2022 από Ducatista 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα