Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, kirileman είπε

Πάνω από το ρέμα Πικροδάφνης είναι και πάνω (βορειοανατολικά) από την Αμφιθέας. Δεν έχω μπερδέψει κάτι, απλώς ανέφερα άλλη περιοχή από αυτή που εσύ είχες στο μυαλό σου. Η διαφορά στις αντικειμενικές (τιμές ζώνης) μεταξύ διαφορετικών περιοχών στον ίδιο δήμο, αποτελούν μια ένδειξη για τις διαφοροποιήσεις στις εμπορικές αξίες, οι οποίες (εμπορικές αξίες) συνδέονται με τη ζήτηση που σχετίζεται (και) με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

1069558210_Screenshot_20220228-110037_SamsungInternet.webp.beff2db7177a286e51338ffa908e9d9e.webp

https://www.iefimerida.gr/news/394772/frontistirio-toy-ypoik-se-ektimites-akiniton-ti-einai-timi-zonis-pos-ypologizetai-ti

Και τι συστήνει το υπουργείο Οικονομικών, προς αποφυγήν νέων προσφυγών; «Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην κλιμάκωση των τιμών ζώνης ώστε να αποδίδονται σωστά οι διαφορές στις αξίες των ακινήτων από ζώνη σε ζώνη και από περιοχή σε περιοχή...

Αν θέλεις, να συμφωνήσω μαζί σου ότι οι νέες τιμές ζώνης δεν αποδίδουν με απόλυτη ακρίβεια τις διαφορές στις αξίες των ακινήτων από περιοχή σε περιοχή.

Απόκρυψη περιεχομένων

https://www.b2green.gr/el/runmyproject/blog_post/73737/poioi-einai-oi-paragontes-pou-epireazoun-tin-axia-enos-akinitou

Για την εκτίμηση οικοπέδων εντός σχεδίου λαμβάνονται υπόψη, μία σειρά παραγόντων όπως:

οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης
ο συντελεστής δόμησης και ποσοστό κάλυψης
η ύπαρξη ή μη δεσμεύσεων επί του ακινήτου
η θέα
η προσβασιμότητα
η ύπαρξη ή μη και η κατάσταση των υποδομών κοινής ωφέλειας στην περιοχή
οι γειτνιάζουσες χρήσεις γης
η ποιότητα του εδάφους και του υπεδάφους
η ύπαρξη ή μη κτιρίου εντός του οικοπέδου και η κατάσταση αυτού
η εμπορικότητα των κοντινών δρόμων
η θέση του στον αστικό ιστό και ειδικότερα στο πολεοδομικό τετράγωνο
η απόσταση από τη θάλασσα ή από περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους
η απόσταση του από περιοχές πολιτιστικού ενδιαφέροντος

η σχέση της προηγούμενης με τη μελλοντική του χρήση

Εκεί είναι από την πλευρά του Νεκροταφείου σύνορα με Νέα Σμύρνη .

Εγώ μίλαγα για την κάτω πλευρά του ρέματος προς Αγία Βαρβάρα η οποία είδα ότι έχει 2350 (απλά το γράφω δεν λέω ότι έκανες κάπου λάθος , απλά έβαλες άλλη ζώνη απο αυτή που έλεγα εγώ , ουσιαστικά την Κοψαχείλα έβαλες )

Κουβέντα να γίνεται βασικά :)

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, tsofras είπε

Εκεί είναι από την πλευρά του Νεκροταφείου σύνορα με Νέα Σμύρνη .

Εγώ μίλαγα για την κάτω πλευρά του ρέματος προς Αγία Βαρβάρα η οποία είδα ότι έχει 2350 (απλά το γράφω δεν λέω ότι έκανες κάπου λάθος , απλά έβαλες άλλη ζώνη απο αυτή που έλεγα εγώ , ουσιαστικά την Κοψαχείλα έβαλες )

Κουβέντα να γίνεται βασικά :)

Γι' αυτό σου είπα ότι μιλούσαμε ουσιαστικά για άλλες περιοχές και έχεις δίκιο για τις Τιμές Ζώνης. Κοίτα τι μπάχαλο έχει γίνει με τις νέες ΤΖ. Οι παλιότερες ήταν σωστότερες ως προς τις διαφοροποιήσεις από περιοχή σε περιοχή. Μάλλον θα πήγε το "μαύρο" σύννεφο στις αγοραπωλησίες στο Καλαμάκι...

2018
2018_final_final.png.9c49bf6f9884218a4f118842ea7dd6df.png

2021
2021_final_final.png.dfd2b5204044136abc907852cc8afcf3.png

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kirileman είπε

Γι' αυτό σου είπα ότι μιλούσαμε ουσιαστικά για άλλες περιοχές και έχεις δίκιο για τις Τιμές Ζώνης. Κοίτα τι μπάχαλο έχει γίνει με τις νέες ΤΖ. Οι παλιότερες ήταν σωστότερες ως προς τις διαφοροποιήσεις από περιοχή σε περιοχή. Μάλλον θα πήγε το "μαύρο" σύννεφο στις αγοραπωλησίες στο Καλαμάκι...

2018
2018_final_final.png.9c49bf6f9884218a4f118842ea7dd6df.png

2021
2021_final_final.png.dfd2b5204044136abc907852cc8afcf3.png

Ναι μπήκα απο περιέργεια επειδή δεν ασχολούμαι αλλά μου κίνησε την περιέργεια αυτό που έβαλες και γίνεται χαμός με την διαφορά στις τιμές

Δημοσ.

Γιατι παντα φαινεται οτι καποιοι προσπαθειτε να επιβεβαιωσετε το στερεοτυπο του κλασικου [redacted] νεοπλουτου; Αντιστοιχη θεα σε θαλασσα και σε πολυτελη κατοικια βρισκεις πχ και στην Φρεαττυδα (χωρις βεβαια τις αντιστοιχες τιμες που θα προσεδιδαν το πολυποθητο κυρος). Επισης, επειδη εχω περπατησει ολη την Αττικη, υπαρχουν περιοχες και στα hardcore Ν.Π. οι οποιες καμια διαφορα δεν εχουν απο Μπραχαμι, Μενιδι κτλ (οι οποιες μια χαρα ειναι εντωμεταξυ, με τα καλα και τα κακα σημεια). 

Αν μεγαλωσες σε μια περιοχη, ζεις σε αυτην πολλα χρονια κοκ και θελεις να την προτεινεις σε καποιον αλλο, μπορεις να βρεις πολλους αλλους τροπους να την προμοταρεις (οπως εκαναν σωστα τοσοι αλλοι users εδω) απο το να πετας, κυριως, υπονοουμενα για αλλες περιοχες. 

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/2/2022 στις 5:42 ΜΜ, ipal είπε

Και στις δύο βλέπω σπίτια  σαπακια του 1980  δήθεν "ανακαινισμένα" (φτηνά κουφώματα, "πόρτα ασφαλείας" κλπ) με τιμές να ξεκινάνε από 250.000. άρα σε καμία από τις δύο δεν "αξίζει" να αγοράσεις αν δεν έχεις σχέση με τις περιοχές , πχ παιδιά ήδη Σε σχολεία Η κάποια επιχείρηση Η την οικογένεια σου κοντα . 

εκτός αν έχεις 300Κ στην άκρη και δε ξέρεις τις να τις κάνεις και θες σώνει και καλά παραλιακή . 

Με 250.000€ θα έπαιρνα 2 σπίτια του 1980 η 1 λιγότερων ετών.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ποια θεωρείται η καλύτερη περιοχή του Αλίμου; Είμαι μεταξύ  Καλαμακίου και Αμπελακίων ( το πανί είναι απλησίαστο)

Όσοι γνωρίζετε την περιοχή έχετε να πειτε  αρνητικά και θετικά διαφόρων περιοχών του Αλίμου; 

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, tounion είπε

Πολλή υγρασία φίλε μου στον Άλιμο . 

Η γυναίκα μου το θεωρεί πρόβλημα αυτό ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και μετά σου λέει έχουμε κρίση .... :P  

Τώρα ή απλά ονειρεύονται να πουλήσουν εκατομμύρια τα τσαρδιά στον άλιμο και στήσανε shill ντεμέκ θέμα γιατί βλέπω και φρασεολογίες marketing των μεσιτών μπούλιβαρντ κ.α ή υπάρχει μπόλικο χρήμα για να κρατιούνται οι τιμές τόσο ψηλά όσο φαίνεται να λένε κάποιοι εδώ μέσα. 

Αυτό το θέμα μου θυμίζει κάτι πληρωμένες ειδήσεις που στήνανε οι έμποροι αυτοκινήτων δήθεν δεν έχουν πελατεία μας τα είχαν κανει τσουρέκια ένα διάστημα πρην κάτι χρόνια μέρα παραμέρα συνέντευξη με κάποιον έμπορα για το πόσο άσχημα πάνε οι δουλειές και τα δίνουν τζάμπα και μετά πήγαινες και σου πουλούσαν τον κούκο Αηδόνι :P 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

και μετά σου λέει έχουμε κρίση .... :P  

Τώρα ή απλά ονειρεύονται να πουλήσουν εκατομμύρια τα τσαρδιά στον άλιμο και στήσανε shill ντεμέκ θέμα γιατί βλέπω και φρασεολογίες marketing των μεσιτών μπούλιβαρντ κ.α ή υπάρχει μπόλικο χρήμα για να κρατιούνται οι τιμές τόσο ψηλά όσο φαίνεται να λένε κάποιοι εδώ μέσα. 

Αυτό το θέμα μου θυμίζει κάτι πληρωμένες ειδήσεις που στήνανε οι έμποροι αυτοκινήτων δήθεν δεν έχουν πελατεία μας τα είχαν κανει τσουρέκια ένα διάστημα πρην κάτι χρόνια μέρα παραμέρα συνέντευξη με κάποιον έμπορα για το πόσο άσχημα πάνε οι δουλειές και τα δίνουν τζάμπα και μετά πήγαινες και σου πουλούσαν τον κούκο Αηδόνι :P 

Και κρίση να έχουμε, αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορεί κανείς να αγοράσει σπίτι.. άλλωστε τις τιμές τις καθορίζει ο κανόνας της προσφοράς και ζήτησης. Και η αγορά ακινήτων έχει πάρει φωτιά την τελευταία 3 ετία, που ήταν και αναμενόμενο, διότι για 10 χρόνια δεν πουλιόταν τίποτα. 

Επεξ/σία από manosbr
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, manosbr είπε

άλλωστε τις τιμές τις καθορίζει ο κανόνας της προσφοράς και ζήτησης.

Αυτό ακριβώς ειναι το point κρίση = μικρή ζήτηση ή ζήτηση αλλά με μικρότερο budget 

Οπότε για να ειναι ψηλά οι τιμές πάει να πει είτε πως υπάρχουν πολλοί που να τα σκάνε χοντρά και άρα δεν έχουμε κρίση

ή πως απλά ονειρεύονται κάποιοι να πουλήσουν ακριβά και δεν τους νοιάζει. 

Αλλά και το να μην τους νοιάζει πάλι σημαίνει ότι δεν έχουμε και τόσο κρίση γιατί πάει να πει ότι δεν καίγονται και τόσο να πάρουν ρευστό στα χέρια τους. 

Εμένα μου φαίνεται έσκασε στην πιάτσα νέο ότι κάποιος ψάχνει σπίτι εκει και είπαν να κάνουν θέμα γιατί σου λέει θα googlάρει δεν θα googλάρει; ας δει και ότι έχουμε μπούλιβαρντ και γενικά οι τιμές ειναι στον θεό να μην μας κάνει πολλά παζάρια :P  

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, manosbr είπε

το θέμα ξεκίνησε απο εμένα που ψάχνω ακίνητο στα νότια προάστια. Μετά απο πολύ καιρό που ψάχνω, μπορώ να σου πω πως όντως έχει πάρει φωτιά (γενικά παντού όχι μόνο νότια) η αγορά και υπάρχουν πολλοί που έχουν να τα σκάσουν. Μπορώ να σου πω επίσης πως σε νεόδμητα που όντως είναι πανάκριβα, όσα έχω πάει να δώ έχουν πουληθεί πριν γίνει η οικοδομή, τα μόνα που είχαν διαθέσιμα ήταν στα αρχικά στάδια ή στα σχέδια. 

Μάλλον δεν έχεις καμιά επαφή με το χώρο (όχι πως χρειάζεται να έχεις), αλλά μαφού δεν έχεις ιδέα πως παίρνεις θέση;

Προφανώς και εγώ θα προτιμούσα να αγόραζα με πιο χαμηλές τιμές, αλλά αυτό έχει φύγει ανεπιστρεπτί ..

Βέβαια να δώσω και ένα point σε αυτά που λές "παρατήρησα πως υπάρχουν ιδιώτες" (γιατι τα νεόδμητα πουλιούνται όλα , παρά τις υψηλές τιμές) που πουλάνε πολύ ακριβά (σπίτια 30 κ 40 χρονών) , σε τιμές που μου φαίνεται αδύντατο να πουληθούν .. αυτό δε μπορώ να το ερμηνεύσω και εγώ.  α) Πιστεύω ότι μάλλον δεν καίγονται να πουλήσουν και σου λένε αν θέλει κανείς σε αυτή τιμή έχει καλώς , αν όχι άστο να μένει β) ή πέφτουν θύματα των μεσιτών (αλλά και αυτό δε μου στέκει γιατι για να πάρει ο μεσίτης τη μίζα του πρέπει να πουλήσει . 

8 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Αυτό ακριβώς ειναι το point κρίση = μικρή ζήτηση ή ζήτηση αλλά με μικρότερο budget 

Στη μέρες μας υπάρχει τεράστια ζήτηση ... και λίγα ακίνητα.. αυτο διαμορφώνει τις τιμές

ένα τελευταίο θέμα που θέλω να θίξω είναι δε καταλαβαίνω πως καταντήσαμε να εξαρτιόμαστε απο τα κερατιάτικα των μεσιτών που πέρνουν 2% απο αγοραστή και 2% απο πωλητή (δηλαδή για ένα σπιτι 350000.  θα πάρουν 14.000 Ε! ). 

Δηλαδή ποια ακριβώς υπηρεσία πληρώνουμε ; ότι μας πάνε να δούμε το σπίτι και ότι πληρώνουν το σπιτόγατο για να τουσ βγάζει πάνω στις αναζητήσεις;

Γιατι το επιτρέπει το αγοραστικό κοινό να συμβαίνει αυτο ;;;

Τι ακριβώς υπηρεσία παρέχουν ; Εγώ θα κοστολογούσα την υπηρεσία αυτή 200-300 ε

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, manosbr είπε

Στη μέρες μας υπάρχει τεράστια ζήτηση ... και λίγα ακίνητα.. αυτο διαμορφώνει τις τιμές

Ε κύκλους κάνουμε μου φαίνεται... 

Πως γίνεται να υπάρχει τεράστια ζήτηση (δηλαδή πλειάδα ανθρώπων που να έχουν να διαθέσουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ή και εκατομμύρια για σπίτι) 

Και απο την άλλη μικρή προσφορά (δηλαδή σχεδόν κανένας με ανάγκη για ρευστό να πουλήσει το 2η,3η ή και 1η κατοικία του ) 

Μετά σου λέει έχουμε γεμίσει κόκκινα δάνεια και άνθρωποι που χρωστάνε στο δημόσιο κτλ αυτοί δεν έχουν κάνα σπίτι να πουλήσουν για να ξεχρεώσουν; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...