Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μείνει Π.Φάληρο κοντά στην Αμφιτρίτης ... ωραία περιοχή λόγω του παραλιακού μετώπου αλλά η δόμηση πλέον είναι ασφυκτική με τις τεράστιες πολυκατοικίες, τις ανύπαρκτες θέσεις στάθμευσης κτλ .. θα φανεί περίεργο αλλά στο μοσχάτο που μένω τώρα είναι πολύ καλύτερα.. οι δρόμοι έχουν εύρος, οι πολυκατοικίες μεταξύ τους αποστάσεις με αποτέλεσμα το καλοκαίρι και αυτός που μένει στον 1ο να έχει ήλιο από τις 8 το πρωί, υπάρχουν πολλές διπλοκατοικίες με πρασιά, βρίσκεις θέσεις στάθμευσης, η θάλασσα  και το Σταύρος νιάρχος με το πάρκο είναι δίπλα (1 χλμ), βρίσκεται δίπλα στον Πειραιά και στην Αθήνα (μέσω της νέας παραλιακής 10-15 λεπτά) έχει ησαπ και όταν τελειώσουν τα έργα ανάπλασης στην παραλία δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από παλαιό Φάληρο και Άλιμο αφού θα έχει παραθαλάσσιο πάρκο 250 στρεμμάτων 

Επεξ/σία από ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΟΜΠΟΥ
  • Like 1
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kirileman είπε

Η ίδια η πόλη σου δημιουργεί το κίνητρο να βρεις ελεύθερο χρόνο (ή σε κλείνει στους 4 τοίχους του σπιτιού σου). Η παραλιακή είναι γεμάτη τις καθημερινές από δημότες -και όχι μόνο- που περπατούν, κάνουν ποδήλατο, πίνουν καφέ στο χέρι, βγάζουν βόλτα το σκύλο τους, παππούδια που παίζουν σκάκι κ.α. Έχω πελάτες συνταξιούχους που σχεδόν κάθε μέρα κάνουν μπάνιο, χειμώνα-καλοκαίρι. Τι να κάνουμε τώρα; Είναι διαφορετικό να βλέπεις τη θάλασσα από το σαλόνι σου και διαφορετικό να βλέπεις το Μπαρουτάδικο. Είναι διαφορετικό να έχεις τη Μαρίνα Φλοίσβου σε απόσταση 2 λεπτών και διαφορετικό την Αιμιλίου Βεάκη. Όλα αυτά πληρώνονται.

Ειναι λιγο survivar bias αυτο, σαν αυτο το meme που ειχε κυκλοφορησει πως "οι ανθρωποι που εχουν αλογα, τεινουν να ζουν περισσοτερο και να ειναι πιο υγειεις"

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tsofras είπε

Κάτοικος Π. Φαλήρου , γέννημα θρέμμα

Την αγαπώ την περιοχή και ευτυχώς (για το θέμα Παρκιγκ) μένω κοντά στην Αγία Βαρβάρα στο ρέμα της Πικροδάφνης .

Ναι έχει κοντά την Θάλασσα  του Αλίμου και του Π. Φαλήρου . Αν θες να βγάλεις 3ο χέρι κολυμπάς , οπότε το αφήνουμε απο τα θετικά. Εγώ τραβιέμαι Ανάβυσσο μόνο απογεύματα γιατί το Σ/Κ δεν παλεύεται απο την κίνηση . Ειδικά Αμφιθέας ή Καλαμακίου (για να σου πιάσω και τις 2 περιοχές) μπορεί να κάνεις και μισή ώρα απλά για να περάσεις τα φανάρια για να φτάσεις παραλιακή.

Ναι ο Νιάρχος είναι κοντά στα 10 λεπτά με το αμάξι , αν πας Σ/Κ μία απο τα ίδια , έκανα 45 λεπτά για να βγώ μέσα απο το parking

Απο πάρκα και παιδικές χαρές είμαστε φουλ όντως , εγώ προσωπικά πάω σε όσα έχω κοντά με τα πόδια γιατί με το αμάξι πάλι δεν την παλεύεις .

Δεν βολεύει για Αττική οδό γιατί μέχρι να καταφέρεις να φτάσεις έχει φάει ήδη την κίνηση του αιώνα οπότε μπορείς να συνεχίσεις κανονικά αν θες να πας Βόρεια.

Είναι κοντά σε Γλυφάδα , Πειραιά , Αθήνα οπότε βολική σαν περιοχή εφοσον είναι σχεδόν στο κέντρο

Όταν με το καλό γίνει το Ελληνικό πιστεύω ότι θα πονέσουμε πολύ και δεν ξέρω αν θα ξαναπεράσω απο την παραλιακή

Για να μην μακρηγορώ , εγώ την αγαπάω πολύ την περιοχή και δεν θα την άλλαζα εύκολα με κάποια άλλη , αλλά την αγαπάω περισσότερο γιατί έχω τα πάντα με τα πόδια, και ειδικά εποχές εκτός καλοκαιριού .

Τέλος έχουμε και πολύ υγρασία

Αυτά :D

Δεν έχει πολλά κουνούπια εκεί;

Όντως με το έργο στο Ελληνικό και εγώ πιστεύω ότι θα γίνει χαμός αν και παράλληλα θα κάνουν και δρόμους λένε...Αυτό που βλέπω αφού έχω περάσει μέσα από το εργοτάξιο είναι ότι προχωράει σε ρυθμούς χελώνας. Κάνουν "κατεδάφιση" μία μία λαμαρίνα με γερανακι κτλ, δεν είμαι ειδικός αλλά όταν βλέπεις το 1995 να πέφτει ολόκληρο κτίριο σε  1 λεπτό με εκρηκτικά δεν γίνεται εν έτη 2022 να είναι ακόμα όρθια τα κτίρια.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, margaritagr είπε

-Μπάνιο στη θάλασσα: Στον Άλιμο δε θα έμπαινα για μπάνιο ουτε να με πληρώνανε. Βασικά για να ειμαι ρεαλίστρια θα έμπαινα μονο αν με πλήρωναν. 

-Θέα θάλασσα: όμορφη φάση , εξαρτάται ομως απο τον όροφο και τη γειτονιά που είσαι, δε βλέπουν όλοι οσοι μένουν Άλιμο θάλασσα.

-Βόλτα στην παραλιακή με τα ποδια: εξαρτάται πάλι ποσο κοντά είσαι κι όχι πχ πανω στο Πανί.

Ωραία περιοχή ειναι αλλα για μένα προσωπικά overpriced. Αν εξαιρέσω τη θέα, βγαίνω Αγίου Δημητρίου και μέσω της Λεωφόρου σε 10 λεπτά (κυριολεκτικά) ειμαι στο Nalu για καφέ. 

Κι εγώ ψηφίζω Μπραχάμι!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kirileman είπε

Αυτό δεν είναι θέα. Αυτά είναι. Το ένα παραλιακή Αλίμου και το άλλο Πανόραμα Βούλας. Και τα δύο τα πληρώνεις.

20210312_113639.jpg

20191102_135229 (2).jpg

Γι' αυτό η περιοχή πάνω από το ρέμα έχει ΤΖ 1850 ευρώ/τμ και η ζώνη από παραλία (όχι τα ακίνητα που είναι πάνω στην παραλιακή) μέχρι και Αλκυόνης έχουν ΤΖ 2850.

ΥΓ. Για όσους απορούν, είναι διαφορετικό να είσαι στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης και να βλέπεις κεραίες και ηλιακούς και στο βάθος μια μπλε λωρίδα και διαφορετικό στο Πανόραμα που νομίζεις ότι είσαι σε αεροπλάνο.

Γούστα είναι αυτά και εγώ έχω φίλους πού μένουν κέντρο π.φαληρο και το θεωρούν καλύτερο σημείο από το ρέμα. Δεν βλέπουν τίποτα βασικά εκτός από άλλα σπίτια εμένα δεν με κλείνει κάνεις και δεν πρόκειται ( εκτός αν μπαζοσουν το ρέμα αλλά αν δεν κάνω λάθος βγήκε απόφαση ότι δεν πρόκειται να γίνει αυτό)

1 ώρα πριν, kirileman είπε

Αυτό δεν είναι θέα. Αυτά είναι. Το ένα παραλιακή Αλίμου και το άλλο Πανόραμα Βούλας. Και τα δύο τα πληρώνεις.

20210312_113639.jpg

20191102_135229 (2).jpg

Γι' αυτό η περιοχή πάνω από το ρέμα έχει ΤΖ 1850 ευρώ/τμ και η ζώνη από παραλία (όχι τα ακίνητα που είναι πάνω στην παραλιακή) μέχρι και Αλκυόνης έχουν ΤΖ 2850.

ΥΓ. Για όσους απορούν, είναι διαφορετικό να είσαι στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης και να βλέπεις κεραίες και ηλιακούς και στο βάθος μια μπλε λωρίδα και διαφορετικό στο Πανόραμα που νομίζεις ότι είσαι σε αεροπλάνο.

1 ώρα πριν, Klausx είπε

Δεν έχει πολλά κουνούπια εκεί;

Όντως με το έργο στο Ελληνικό και εγώ πιστεύω ότι θα γίνει χαμός αν και παράλληλα θα κάνουν και δρόμους λένε...Αυτό που βλέπω αφού έχω περάσει μέσα από το εργοτάξιο είναι ότι προχωράει σε ρυθμούς χελώνας. Κάνουν "κατεδάφιση" μία μία λαμαρίνα με γερανακι κτλ, δεν είμαι ειδικός αλλά όταν βλέπεις το 1995 να πέφτει ολόκληρο κτίριο σε  1 λεπτό με εκρηκτικά δεν γίνεται εν έτη 2022 να είναι ακόμα όρθια τα κτίρια.

Έχει είναι από τα μειων εμένα με σώζει ότι είμαι στον 5ο και συνήθως ψεκάζουν κάθε χρόνο οπότε σώζεται η κατάσταση

Έχουμε όμως βατραχακια και πολλούς παπαγάλους τα τελευταία χρόνια

Στην πιλοτή όμως γίνεται χαμός

Συγνώμη για το διπλό ποστ το κλασικό bug , απλά από κινητό δεν μπορώ να σβήσω την παράθεση

Επεξ/σία από tsofras
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, kirileman είπε

20210312_113639.jpg

20191102_135229 (2).jpg

Σίγουρα το πληρώνεις , απλά και πάλι έχει να κάνει με τις γενικότερες απαιτήσεις απο την περιοχή. 

Πχ αν η δουλεια μου είναι κέντρο δε θα παω να μείνω Βούλα να μην έχω μετρο κοντα γιατι η θέα δε θα με βοηθάει να σιχτιριζω λιγότερο κάθε μερα που θα μου βγαίνει η ψυχή να φτάσω. 

Εν τω μεταξύ είναι υπερβολικό το "αυτό δεν είναι θεα" , βγαίνεις στο μπαλκόνι σου κι έχεις μπροστά σου τέτοιο ανοιχτό ορίζοντα, κανένας δε σε κλείνει. Με την ίδια λογική και το σπιτι στη 2η φωτο που έβαλες έναν ηλικιακο εχει στα δεξιά. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφήσαμε το Φάληρο και φτάσαμε Βούλα. Επεκτείνεται το search...

Επεξ/σία από ipal
Δημοσ.
11 ώρες πριν, kirileman είπε

20210312_113639.jpg

20191102_135229 (2).jpg

Παλι αδιάβαστος και είσαι και του επαγγέλματος ...

2350τμ πήγε η ζώνη στην περιοχή πάνω από το ρέμα στο Παλαιό Φάληρο. Αλλά στο από κάτω κομμάτι στο συμμαχικό Νεκροταφείο στον Άλιμο πάνω στην θάλασσα έμεινε 1850 τμ .

Αυτό τι σημαίνει τώρα δηλαδή και μας αναφέρεις τις αντικειμενικές αξίες ? Είναι κριτήριο καλύτερης περιοχής ? 

άρα στον Άλιμο παραλιακά από πικροδάφνη μέχρι Αμφιθέας είναι χειρότερα από Αγία Βαρβάρα ??

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, tounion είπε

Παλι αδιάβαστος και είσαι και του επαγγέλματος ...

2350τμ πήγε η ζώνη στην περιοχή πάνω από το ρέμα στο Παλαιό Φάληρο. Αλλά στο από κάτω κομμάτι στο συμμαχικό Νεκροταφείο στον Άλιμο πάνω στην θάλασσα έμεινε 1850 τμ .

Αυτό τι σημαίνει τώρα δηλαδή και μας αναφέρεις τις αντικειμενικές αξίες ? Είναι κριτήριο καλύτερης περιοχής ? 

άρα στον Άλιμο παραλιακά από πικροδάφνη μέχρι Αμφιθέας είναι χειρότερα από Αγία Βαρβάρα ??

1069558210_Screenshot_20220228-110037_SamsungInternet.jpg.77fcb9c389a8fbf5c805662a1f984337.jpg

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kirileman είπε

1069558210_Screenshot_20220228-110037_SamsungInternet.jpg.77fcb9c389a8fbf5c805662a1f984337.jpg

Ο,τι να ναι φίλε μου.. Τώρα δείχνεις άλλο κομμάτι.. . Εσύ μας είπες πάνω από το ρέμα...Αυτό είναι  Αμφιθέας 

Τα έχεις μπερδέψει λιγάκι αλλά νταξει και τι σημασία έχουν οι αντικειμενικές και τις αναφέρεις δηλαδή ??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, tounion είπε

Ο,τι να ναι φίλε μου.. Τώρα δείχνεις άλλο κομμάτι.. . Εσύ μας είπες πάνω από το ρέμα...Αυτό είναι  Αμφιθέας 

Τα έχεις μπερδέψει λιγάκι αλλά νταξει και τι σημασία έχουν οι αντικειμενικές και τις αναφέρεις δηλαδή ??

Πάνω από το ρέμα Πικροδάφνης είναι και πάνω (βορειοανατολικά) από την Αμφιθέας. Δεν έχω μπερδέψει κάτι, απλώς ανέφερα άλλη περιοχή από αυτή που εσύ είχες στο μυαλό σου. Η διαφορά στις αντικειμενικές (τιμές ζώνης) μεταξύ διαφορετικών περιοχών στον ίδιο δήμο, αποτελούν μια ένδειξη για τις διαφοροποιήσεις στις εμπορικές αξίες, οι οποίες (εμπορικές αξίες) συνδέονται με τη ζήτηση που σχετίζεται (και) με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

1069558210_Screenshot_20220228-110037_SamsungInternet.webp.beff2db7177a286e51338ffa908e9d9e.webp

https://www.iefimerida.gr/news/394772/frontistirio-toy-ypoik-se-ektimites-akiniton-ti-einai-timi-zonis-pos-ypologizetai-ti

Και τι συστήνει το υπουργείο Οικονομικών, προς αποφυγήν νέων προσφυγών; «Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην κλιμάκωση των τιμών ζώνης ώστε να αποδίδονται σωστά οι διαφορές στις αξίες των ακινήτων από ζώνη σε ζώνη και από περιοχή σε περιοχή...

Αν θέλεις, να συμφωνήσω μαζί σου ότι οι νέες τιμές ζώνης δεν αποδίδουν με απόλυτη ακρίβεια τις διαφορές στις αξίες των ακινήτων από περιοχή σε περιοχή.

Spoiler

https://www.b2green.gr/el/runmyproject/blog_post/73737/poioi-einai-oi-paragontes-pou-epireazoun-tin-axia-enos-akinitou

Για την εκτίμηση οικοπέδων εντός σχεδίου λαμβάνονται υπόψη, μία σειρά παραγόντων όπως:

οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης
ο συντελεστής δόμησης και ποσοστό κάλυψης
η ύπαρξη ή μη δεσμεύσεων επί του ακινήτου
η θέα
η προσβασιμότητα
η ύπαρξη ή μη και η κατάσταση των υποδομών κοινής ωφέλειας στην περιοχή
οι γειτνιάζουσες χρήσεις γης
η ποιότητα του εδάφους και του υπεδάφους
η ύπαρξη ή μη κτιρίου εντός του οικοπέδου και η κατάσταση αυτού
η εμπορικότητα των κοντινών δρόμων
η θέση του στον αστικό ιστό και ειδικότερα στο πολεοδομικό τετράγωνο
η απόσταση από τη θάλασσα ή από περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους
η απόσταση του από περιοχές πολιτιστικού ενδιαφέροντος

η σχέση της προηγούμενης με τη μελλοντική του χρήση

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.
7 ώρες πριν, margaritagr είπε

Σίγουρα το πληρώνεις , απλά και πάλι έχει να κάνει με τις γενικότερες απαιτήσεις απο την περιοχή. 

Πχ αν η δουλεια μου είναι κέντρο δε θα παω να μείνω Βούλα να μην έχω μετρο κοντα γιατι η θέα δε θα με βοηθάει να σιχτιριζω λιγότερο κάθε μερα που θα μου βγαίνει η ψυχή να φτάσω. 

Εν τω μεταξύ είναι υπερβολικό το "αυτό δεν είναι θεα" , βγαίνεις στο μπαλκόνι σου κι έχεις μπροστά σου τέτοιο ανοιχτό ορίζοντα, κανένας δε σε κλείνει. Με την ίδια λογική και το σπιτι στη 2η φωτο που έβαλες έναν ηλικιακο εχει στα δεξιά. 

Εγω συμφωνώ μαζί σου... άλλωστε η θέα ειναι τοσο υποκειμενικό πράγμα... οπότε έρχομαι Αθήνα και εχω χρόνο πάω βόλτα στον Άρειο πάγο κλπ.. να μου πεις εισαι άσχετος οκ το δέχομαι απλα από 18 πάω εκεί και μαρεσει.... που πρακτικά είναι αυτο που εστειλες  ενα τοσο ομορφο "χαος".....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...