geodimis Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μένω στα σύνορα των δυο Δήμων χαμηλά κοντά στην Αμφιθέας (Π. Φαληρο) Και στους 2 δήμους αυξήθηκαν τρέλα οι τιμές ζώνης (900€ στην περιοχή μου) ενώ τα δημοτικά τέλη είναι 1,18€/τμ Παρακολουθώντας τα ενημερωτικά των 2 δήμων ο Άλιμος φαίνεται πιο δραστήριος σε εκδηλώσεις κλπ αλλά και σε θέματα καθαριότητας/φροντίδας πρασίνου κοπές δέντρων κλπ στην γειτονιά μου τουλάχιστον. Επίσης κυκλοφορώντας με αυτοκίνητο στην ευρύτερη περιοχή βλέπω -ειδικά το καλοκαίρι- πολύ πιο «ζωηρή» τη δημοτική συγκοινωνία του Αλίμου. το μεγάλο πλεονέκτημα και των δύο περιοχών είναι η πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη τόσο για το αυτοκίνητο όσο και για περπάτημα/βόλτα με ή χωρίς παιδιά. Συνεπώς κριτήριο επιλογής δεν είναι τόσο ο Δήμος όσο το ακίνητο(α) που έχεις δει. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2022 από geodimis 1
geodimis Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Να συμπληρώσω για τον Άλιμο κάτι που ίσως ενδιαφέρει, οι δημότες του έχουν δωρεάν πρόσβαση στο Bolivar/Ακτή του Ήλιου το οποίο τα σκ μπορεί να μην πλησιάζεται από κοσμο αλλά τις καθημερινές ίσως αξίζει για κάποιον που θέλει να κάνει μια γρήγορη βουτιά (αναλόγως και τα γούστα βέβαια γενικώς περι μπάνιων κοντά στην Αθήνα!). 2
ipal Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Και στις δύο βλέπω σπίτια σαπακια του 1980 δήθεν "ανακαινισμένα" (φτηνά κουφώματα, "πόρτα ασφαλείας" κλπ) με τιμές να ξεκινάνε από 250.000. άρα σε καμία από τις δύο δεν "αξίζει" να αγοράσεις αν δεν έχεις σχέση με τις περιοχές , πχ παιδιά ήδη Σε σχολεία Η κάποια επιχείρηση Η την οικογένεια σου κοντα . εκτός αν έχεις 300Κ στην άκρη και δε ξέρεις τις να τις κάνεις και θες σώνει και καλά παραλιακή .
kirileman Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, ipal είπε Και στις δύο βλέπω σπίτια σαπακια του 1980 δήθεν "ανακαινισμένα" (φτηνά κουφώματα, "πόρτα ασφαλείας" κλπ) με τιμές να ξεκινάνε από 250.000. άρα σε καμία από τις δύο δεν "αξίζει" να αγοράσεις αν δεν έχεις σχέση με τις περιοχές , πχ παιδιά ήδη Σε σχολεία Η κάποια επιχείρηση Η την οικογένεια σου κοντα . εκτός αν έχεις 300Κ στην άκρη και δε ξέρεις τις να τις κάνεις και θες σώνει και καλά παραλιακή . Η παραλία είναι αυτή που ανεβάζει τις τιμές. Αλλιώς πας Άνω Λιόσια με το 1/3 των τιμών του Αλίμου-Π. Φαλήρου και δεν έχεις ούτε πρόβλημα με το πάρκινγκ, ούτε με το μποτιλιάρισμα το καλοκαίρι, ούτε με τα έργα στο Ελληνικό και σου μένουν και λεφτά να αγοράσεις ένα αυθαίρετο εξοχικό στο Δήλεσι κατηγορίας 5. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2022 από kirileman
Nabuko Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 15 ώρες πριν, manosbr είπε Άλλες απόψεις επι του θέματος ; Θες να σου πούμε εμείς που θα πας να μείνεις? Καταρχήν δεν έχεις αναφέρει μπάτζετ, μέχρι πόσο παλιό σπίτι έχεις βάλει όριο και τετραγωνικά. Αν έχεις 150 χιλ και ψάχνεις 75 τμ μετά το 2000 π.χ. i cut you χλωμ. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με το μπάτζετ πήγαινε μια βόλτα σε λόφο Πανί, Αμπελάκια στον Άλιμο
A10B Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 7 ώρες πριν, SR20DET είπε Το τελευταίο διάστημα χτίζονται αρκετές νέες πολυκατοικίες στο Καλαμάκι και τα περίχωρα, αλλά οι τιμές/τμ. που ζητούν δεν συμβαδίζουν με τη ποιότητα ζωής της περιοχής. Αν εξαιρέσεις ότι είσαι σχετικά κοντά στο παραλιακό μέτωπο, στα υπόλοιπα (π.χ. χώροι πρασίνου, ποιότητα δρόμων/πεζοδρομίων, σχολείων, διαθεσιμότητα παρκινγκ) δεν έχει κάτι να ζηλεψεις σε σχέση με μια πιο "απλή" περιοχή. (π.χ. Περιστέρι) Έχετε απόλυτο δίκιο. Με προβληματίσατε μάλιστα τόσο πολύ με την τοποθέτηση σας που πλέον σκοπεύω να πουλήσω ένα ρετιρέ που έχω και να μετακομίσω στο Μπουρνάζι. Άλλωστε η ζωή στον Άλιμο είναι σκέτη κόλαση. Για παράδειγμα το να ζεις όλο το χρόνο με ανεβασμένα στόρια και να αγναντεύεις το πέλαγος δίχως να σε ενοχλεί κανείς, να απολαμβάνεις ότι ώρα θες τον ήλιο τη θάλασσα την οργανωμένη ακτή δωρεάν, την άθληση τους περιπάτους την οικογένεια τους φίλους τα παιδιά τα κατοικίδια, να φτάνεις αν θες περπατώντας ή κάνοντας ποδήλατο δίπλα στη θάλασσα μέχρι και τον πολυχώρο πολιτισμού την εξαιρετική βιβλιοθήκη και το έκτασης 170 στρεμμάτων πάρκο του, είναι κάτι που μόνο ποιότητα ζωής δεν σου προσφέρει ειδικά αν όλα αυτά μπορείς να τα χαρείς αδιάλειπτα και όχι μόνο κάποιες Κυριακές όπως οι περισσότεροι που καταλήγουν εκεί έπειτα από ταλαιπωρία ωρών αναθεματίζοντας την κακή τύχη τους επειδή μένουν μακριά και στερούνται στην καθημερινότητα τους τόσο οι ίδιοι όσο και οι παρέες τους αυτά και ακόμα περισσότερα. 1 1
Amaretos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, A10B είπε Έχετε απόλυτο δίκιο. Με προβληματίσατε μάλιστα τόσο πολύ με την τοποθέτηση σας που πλέον σκοπεύω να πουλήσω ένα ρετιρέ που έχω και να μετακομίσω στο Μπουρνάζι. Άλλωστε η ζωή στον Άλιμο είναι σκέτη κόλαση. Για παράδειγμα το να ζεις όλο το χρόνο με ανεβασμένα στόρια και να αγναντεύεις το πέλαγος δίχως να σε ενοχλεί κανείς, να απολαμβάνεις ότι ώρα θες τον ήλιο τη θάλασσα την οργανωμένη ακτή δωρεάν, την άθληση τους περιπάτους την οικογένεια τους φίλους τα παιδιά τα κατοικίδια, να φτάνεις αν θες περπατώντας ή κάνοντας ποδήλατο δίπλα στη θάλασσα μέχρι και τον πολυχώρο πολιτισμού την εξαιρετική βιβλιοθήκη και το έκτασης 170 στρεμμάτων πάρκο του, είναι κάτι που μόνο ποιότητα ζωής δεν σου προσφέρει ειδικά αν όλα αυτά μπορείς να τα χαρείς αδιάλειπτα και όχι μόνο κάποιες Κυριακές όπως οι περισσότεροι που καταλήγουν εκεί έπειτα από ταλαιπωρία ωρών αναθεματίζοντας την κακή τύχη τους επειδή μένουν μακριά και στερούνται στην καθημερινότητα τους τόσο οι ίδιοι όσο και οι παρέες τους αυτά και ακόμα περισσότερα. Αλήθεια τώρα εσύ δλδ έχεις τον χρόνο να τα κάνεις όλα αυτά που λες καθημερινά και όχι μόνο τις Κυριακές που "εμείς οι κακομοιρηδες" μπορούμε. Μήπως με θες για βοηθό σου 1
kirileman Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Amaretos είπε Αλήθεια τώρα εσύ δλδ έχεις τον χρόνο να τα κάνεις όλα αυτά που λες καθημερινά και όχι μόνο τις Κυριακές που "εμείς οι κακομοιρηδες" μπορούμε. Μήπως με θες για βοηθό σου Η ίδια η πόλη σου δημιουργεί το κίνητρο να βρεις ελεύθερο χρόνο (ή σε κλείνει στους 4 τοίχους του σπιτιού σου). Η παραλιακή είναι γεμάτη τις καθημερινές από δημότες -και όχι μόνο- που περπατούν, κάνουν ποδήλατο, πίνουν καφέ στο χέρι, βγάζουν βόλτα το σκύλο τους, παππούδια που παίζουν σκάκι κ.α. Έχω πελάτες συνταξιούχους που σχεδόν κάθε μέρα κάνουν μπάνιο, χειμώνα-καλοκαίρι. Τι να κάνουμε τώρα; Είναι διαφορετικό να βλέπεις τη θάλασσα από το σαλόνι σου και διαφορετικό να βλέπεις το Μπαρουτάδικο. Είναι διαφορετικό να έχεις τη Μαρίνα Φλοίσβου σε απόσταση 2 λεπτών και διαφορετικό την Αιμιλίου Βεάκη. Όλα αυτά πληρώνονται. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2022 από kirileman 3
tsofras Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, A10B είπε Έχετε απόλυτο δίκιο. Με προβληματίσατε μάλιστα τόσο πολύ με την τοποθέτηση σας που πλέον σκοπεύω να πουλήσω ένα ρετιρέ που έχω και να μετακομίσω στο Μπουρνάζι. Άλλωστε η ζωή στον Άλιμο είναι σκέτη κόλαση. Για παράδειγμα το να ζεις όλο το χρόνο με ανεβασμένα στόρια και να αγναντεύεις το πέλαγος δίχως να σε ενοχλεί κανείς, να απολαμβάνεις ότι ώρα θες τον ήλιο τη θάλασσα την οργανωμένη ακτή δωρεάν, την άθληση τους περιπάτους την οικογένεια τους φίλους τα παιδιά τα κατοικίδια, να φτάνεις αν θες περπατώντας ή κάνοντας ποδήλατο δίπλα στη θάλασσα μέχρι και τον πολυχώρο πολιτισμού την εξαιρετική βιβλιοθήκη και το έκτασης 170 στρεμμάτων πάρκο του, είναι κάτι που μόνο ποιότητα ζωής δεν σου προσφέρει ειδικά αν όλα αυτά μπορείς να τα χαρείς αδιάλειπτα και όχι μόνο κάποιες Κυριακές όπως οι περισσότεροι που καταλήγουν εκεί έπειτα από ταλαιπωρία ωρών αναθεματίζοντας την κακή τύχη τους επειδή μένουν μακριά και στερούνται στην καθημερινότητα τους τόσο οι ίδιοι όσο και οι παρέες τους αυτά και ακόμα περισσότερα. Κάτοικος Π. Φαλήρου , γέννημα θρέμμα Την αγαπώ την περιοχή και ευτυχώς (για το θέμα Παρκιγκ) μένω κοντά στην Αγία Βαρβάρα στο ρέμα της Πικροδάφνης . Ναι έχει κοντά την Θάλασσα του Αλίμου και του Π. Φαλήρου . Αν θες να βγάλεις 3ο χέρι κολυμπάς , οπότε το αφήνουμε απο τα θετικά. Εγώ τραβιέμαι Ανάβυσσο μόνο απογεύματα γιατί το Σ/Κ δεν παλεύεται απο την κίνηση . Ειδικά Αμφιθέας ή Καλαμακίου (για να σου πιάσω και τις 2 περιοχές) μπορεί να κάνεις και μισή ώρα απλά για να περάσεις τα φανάρια για να φτάσεις παραλιακή. Ναι ο Νιάρχος είναι κοντά στα 10 λεπτά με το αμάξι , αν πας Σ/Κ μία απο τα ίδια , έκανα 45 λεπτά για να βγώ μέσα απο το parking Απο πάρκα και παιδικές χαρές είμαστε φουλ όντως , εγώ προσωπικά πάω σε όσα έχω κοντά με τα πόδια γιατί με το αμάξι πάλι δεν την παλεύεις . Δεν βολεύει για Αττική οδό γιατί μέχρι να καταφέρεις να φτάσεις έχει φάει ήδη την κίνηση του αιώνα οπότε μπορείς να συνεχίσεις κανονικά αν θες να πας Βόρεια. Είναι κοντά σε Γλυφάδα , Πειραιά , Αθήνα οπότε βολική σαν περιοχή εφοσον είναι σχεδόν στο κέντρο Όταν με το καλό γίνει το Ελληνικό πιστεύω ότι θα πονέσουμε πολύ και δεν ξέρω αν θα ξαναπεράσω απο την παραλιακή Για να μην μακρηγορώ , εγώ την αγαπάω πολύ την περιοχή και δεν θα την άλλαζα εύκολα με κάποια άλλη , αλλά την αγαπάω περισσότερο γιατί έχω τα πάντα με τα πόδια, και ειδικά εποχές εκτός καλοκαιριού . Τέλος έχουμε και πολύ υγρασία Αυτά 5
margaritagr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 -Μπάνιο στη θάλασσα: Στον Άλιμο δε θα έμπαινα για μπάνιο ουτε να με πληρώνανε. Βασικά για να ειμαι ρεαλίστρια θα έμπαινα μονο αν με πλήρωναν. -Θέα θάλασσα: όμορφη φάση , εξαρτάται ομως απο τον όροφο και τη γειτονιά που είσαι, δε βλέπουν όλοι οσοι μένουν Άλιμο θάλασσα. -Βόλτα στην παραλιακή με τα ποδια: εξαρτάται πάλι ποσο κοντά είσαι κι όχι πχ πανω στο Πανί. Ωραία περιοχή ειναι αλλα για μένα προσωπικά overpriced. Αν εξαιρέσω τη θέα, βγαίνω Αγίου Δημητρίου και μέσω της Λεωφόρου σε 10 λεπτά (κυριολεκτικά) ειμαι στο Nalu για καφέ. 4
DownUNDERground Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Υπάρχουν πάντως και άνθρωποι που ΔΕ θέλουν να βλέπουν ή να είναι κοντά σε θάλασσα το χειμώνα.
margaritagr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Βασικά υπάρχουν άνθρωποι που η θέα γενικά δε τους λέει τίποτα. Η ξαδέρφη μου πχ από το μπαλκόνι της βλέπει αυτό από Άνω Ηλιούπολη Δεν ειναι κοντά στη θάλασσα αλλά μαμαει... 2
kage Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) ασε τους προλεταριους, πληβειους κ πηγαινε κατευθειαν βουλιαγμενη k καλεσε μας σε πισινα παρτυ make it rain π λεμε στο χωριο οι περιοχες αυτες ειχαν καποτε χαμηλο συντελεστη .τα επομενα χρονια οτι μονοκατοικια εμεινε..θα φυγει αντιπαροχη.. οποια περιοχη ειναι κοντα θαλασσα κ εχουν χαμηλο συνελεστη ειναι ακριβη ..;) Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2022 από kage
DownUNDERground Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 34 λεπτά πριν, margaritagr είπε Βασικά υπάρχουν άνθρωποι που η θέα γενικά δε τους λέει τίποτα. Η ξαδέρφη μου πχ από το μπαλκόνι της βλέπει αυτό από Άνω Ηλιούπολη Δεν ειναι κοντά στη θάλασσα αλλά μαμαει... Χίλιες φορές αυτό.
kirileman Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, margaritagr είπε Βασικά υπάρχουν άνθρωποι που η θέα γενικά δε τους λέει τίποτα. Η ξαδέρφη μου πχ από το μπαλκόνι της βλέπει αυτό από Άνω Ηλιούπολη Δεν ειναι κοντά στη θάλασσα αλλά μαμαει... Αυτό δεν είναι θέα. Αυτά είναι. Το ένα παραλιακή Αλίμου και το άλλο Πανόραμα Βούλας. Και τα δύο τα πληρώνεις. 1 ώρα πριν, tsofras είπε Κάτοικος Π. Φαλήρου , γέννημα θρέμμα Την αγαπώ την περιοχή και ευτυχώς (για το θέμα Παρκιγκ) μένω κοντά στην Αγία Βαρβάρα στο ρέμα της Πικροδάφνης . Ναι έχει κοντά την Θάλασσα του Αλίμου και του Π. Φαλήρου . Αν θες να βγάλεις 3ο χέρι κολυμπάς , οπότε το αφήνουμε απο τα θετικά. Εγώ τραβιέμαι Ανάβυσσο μόνο απογεύματα γιατί το Σ/Κ δεν παλεύεται απο την κίνηση . Ειδικά Αμφιθέας ή Καλαμακίου (για να σου πιάσω και τις 2 περιοχές) μπορεί να κάνεις και μισή ώρα απλά για να περάσεις τα φανάρια για να φτάσεις παραλιακή. Ναι ο Νιάρχος είναι κοντά στα 10 λεπτά με το αμάξι , αν πας Σ/Κ μία απο τα ίδια , έκανα 45 λεπτά για να βγώ μέσα απο το parking Απο πάρκα και παιδικές χαρές είμαστε φουλ όντως , εγώ προσωπικά πάω σε όσα έχω κοντά με τα πόδια γιατί με το αμάξι πάλι δεν την παλεύεις . Δεν βολεύει για Αττική οδό γιατί μέχρι να καταφέρεις να φτάσεις έχει φάει ήδη την κίνηση του αιώνα οπότε μπορείς να συνεχίσεις κανονικά αν θες να πας Βόρεια. Είναι κοντά σε Γλυφάδα , Πειραιά , Αθήνα οπότε βολική σαν περιοχή εφοσον είναι σχεδόν στο κέντρο Όταν με το καλό γίνει το Ελληνικό πιστεύω ότι θα πονέσουμε πολύ και δεν ξέρω αν θα ξαναπεράσω απο την παραλιακή Για να μην μακρηγορώ , εγώ την αγαπάω πολύ την περιοχή και δεν θα την άλλαζα εύκολα με κάποια άλλη , αλλά την αγαπάω περισσότερο γιατί έχω τα πάντα με τα πόδια, και ειδικά εποχές εκτός καλοκαιριού . Τέλος έχουμε και πολύ υγρασία Αυτά Γι' αυτό η περιοχή πάνω από το ρέμα έχει ΤΖ 1850 ευρώ/τμ και η ζώνη από παραλία (όχι τα ακίνητα που είναι πάνω στην παραλιακή) μέχρι και Αλκυόνης έχουν ΤΖ 2850. ΥΓ. Για όσους απορούν, είναι διαφορετικό να είσαι στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης και να βλέπεις κεραίες και ηλιακούς και στο βάθος μια μπλε λωρίδα και διαφορετικό στο Πανόραμα που νομίζεις ότι είσαι σε αεροπλάνο. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2022 από kirileman 3 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα