Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα να ρωτήσω που θα ήταν δόκιμο να τοποθετήσω τηλεόραση στον παρακάτω χώρο. Η φωτο είναι τραβηγμένη ακριβώς από την είσοδο του διαμερίσματος. 

Η πράσινη επιλογή όπως βλέπετε θα έχει δεξιά της παράθυρο, ενώ στη κίτρινη επιλογή Η tv θα χει ακριβώς πισω της τοίχο αλλά το παράθυρο (και η μπαλκονοπορτα) θα είναι εκατέρωθεν. 

Στο παράθυρο θα μπει ρολό/στόρι. 

Ρωτάω ποια είναι η βέλτιστη επιλογή για να έχω όσο το δυνατόν λιγότερες αντανακλασεις του ήλιου - ξεκούραστη θέαση κλπ. Θα χω θέμα αν μπει στο πράσινο σημειο; 

Και στις 2 περιπτώσεις ο καναπές θα τοποθετηθεί αναλογα ώστε να είναι απέναντί της.

(55 ή 65" μ ενδιαφέρει) 

Θενκς !!!

20220108-100926.jpg

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, margaritagr είπε

Θα ήθελα να ρωτήσω που θα ήταν δόκιμο να τοποθετήσω τηλεόραση στον παρακάτω χώρο. Η φωτο είναι τραβηγμένη ακριβώς από την είσοδο του διαμερίσματος. 

Η πράσινη επιλογή όπως βλέπετε θα έχει δεξιά της παράθυρο, ενώ στη κίτρινη επιλογή Η tv θα χει ακριβώς πισω της τοίχο αλλά το παράθυρο (και η μπαλκονοπορτα) θα είναι εκατέρωθεν. 

Στο παράθυρο θα μπει ρολό/στόρι. 

Ρωτάω ποια είναι η βέλτιστη επιλογή για να έχω όσο το δυνατόν λιγότερες αντανακλασεις του ήλιου - ξεκούραστη θέαση κλπ. Θα χω θέμα αν μπει στο πράσινο σημειο; 

Και στις 2 περιπτώσεις ο καναπές θα τοποθετηθεί αναλογα ώστε να είναι απέναντί της.

(55 ή 65" μ ενδιαφέρει) 

Θενκς !!!

20220108-100926.jpg

Το καλύτερο είναι να βάλεις πρίζες και στα 2 σημεία και όταν με το καλό τελειώσει η οικοδομή διαλέγεις που θα μπει…

• Thanks 2
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Το καλύτερο είναι να βάλεις πρίζες και στα 2 σημεία και όταν με το καλό τελειώσει η οικοδομή διαλέγεις που θα μπει…

Αυτο τους έχω πει να κάνουν, απλά ανάλογα με το που θα μπει η τηλεόραση θα επηρεάσει το ποςο φαρδύ θα κάνω τον πάγκο της κουζίνας , καθώς ειναι ενιαίος χώρος 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Αυτο τους έχω πει να κάνουν, απλά ανάλογα με το που θα μπει η τηλεόραση θα επηρεάσει το ποςο φαρδύ θα κάνω τον πάγκο της κουζίνας , καθώς ειναι ενιαίος χώρος 

Οπότε δεν είναι απλή απόφαση το που θα μπει η τηλεόραση…

Για να σου πει κάποιος την άποψη του πρέπει να έχει δει πρώτα κάτοψη του χώρου, να γνωρίζει πως θέλεις να τον διακοσμήσεις, με τι έπιπλα κλπ κλπ……

Δημοσ.

Αν μπει η τηλεόραση στο πράσινο, θα πέφτει πάνω της το φως απ' το παράθυρο. Πιθανόν να σε ενοχλεί. Θα έλεγα να τη βάλεις στο κίτρινο και ο καναπές θα μπει απέναντι στον τοίχο. Και από πάνω θα κρεμάσεις κάδρα κλπ. Στην άλλη περίπτωση ο καναπές δε θα έχει τίποτα από πίσω. Μάλλον θα φαίνεται σαν το νοητό όριο του που ξεκινάει το σαλόνι, εφόσον είναι ενιαίος χώρος.

Όλα αυτά, αν κατάλαβα καλά τη διαρρύθμιση

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ γενικά έχω καταλήξει πως η καλύτερη θέση είναι εκεί ψηλά. Τα + είναι αρκετά, όπως αυτό με τις αντανακλάσεις. Δεν φτάνουν οι ακτίνες εκεί ψηλά και την τοποθετείς με κλίση προς τα κάτω.

IMG_20220307_173439.jpg.2792662cbf7a1ba5baaa26449cd3686d.jpg

Επίσης από κάτω , ΔΕΝ χρειάζεται να βάλεις κάποιο σύνθετο και έχεις κενό χώρο. Μόνο αν θέλεις να βάλεις κάποια gaming console ή DVD player.

Θα πρότεινα ακόμα εκεί δίπλα ψηλά να μπει πρίζα ρεύματος, ούτως ή άλλως καλό θα ήταν να μπει και το κλιματιστικό εκεί δίπλα. 

Στα ++ αφού το φτιάχνεις τώρα, μπορείς να βάλεις και πρίζες για ηχεία , ώστε να μπορείς να φτιάξεις εύκολα μεθαύριο ένα Dolby Surround, χωρίς να τραβάς πολλά καλώδια. Στα ++ να ρίξεις και πρίζα Ethernet εκεί δίπλα για να συνδέεται η τηλεόραση με την 100άρα , χωρίς παρεμβολές.

Επεξ/σία από SilentVoice
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το λογικό είναι να βάλεις και στις δύο πλευρές και κάτω και πάνω και ενδιάμεσα στις πρίζες ένα άδειο ηλεκτρολογικο κουτί με μια σωλήνα φ40 ώστε να μπορείς αργότερα να περάσεις ένα hdmi ή κάτι άλλο.και αν δεν το χρησιμοποιείς το κάνεις πρίζα εφόσον θα είναι σε σειρά.

Το κάνουμε εδώ Γερμανία στο 80% τον εγκαταστάσεων. Και κοστίζει μόνο 5€ στην περίπτωση σου 4 κουτια και 2 κομμάτια σωληνα απο 1.5m

ηλεκτρολόγος είμαι.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 8/3/2022 στις 8:25 ΜΜ, andreas-d είπε

Το λογικό είναι να βάλεις και στις δύο πλευρές και κάτω και πάνω και ενδιάμεσα στις πρίζες ένα άδειο ηλεκτρολογικο κουτί με μια σωλήνα φ40 ώστε να μπορείς αργότερα να περάσεις ένα hdmi ή κάτι άλλο.και αν δεν το χρησιμοποιείς το κάνεις πρίζα εφόσον θα είναι σε σειρά.

Το κάνουμε εδώ Γερμανία στο 80% τον εγκαταστάσεων. Και κοστίζει μόνο 5€ στην περίπτωση σου 4 κουτια και 2 κομμάτια σωληνα απο 1.5m

ηλεκτρολόγος είμαι.

Ηλεκτρολογικο κουτί τι ακριβώς ειναι; 🙄

Εγω του είπα να βάλουμε πριζες και στις 2 πλευρες για να διαλεξω αργοτερα που θα τη βάλω τελικα. Θέλω σίγουρα πρίζα ρεύματος & ethernet 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, margaritagr είπε

Ηλεκτρολογικο κουτί τι ακριβώς ειναι; 🙄

Εγω του είπα να βάλουμε πριζες και στις 2 πλευρες για να διαλεξω αργοτερα που θα τη βάλω τελικα. Θέλω σίγουρα πρίζα ρεύματος & ethernet 

Το πλαστικό κουτί που χτίζεται στον τοίχο και μπαίνει μέσα η πρίζα η ο διακόπτης το οποίο θα το κόψει στρογγυλό στο κάτω μέρος και θα βάλει πλαστική σωλήνα χοντρή ώστε να περνάει hdmi. 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, andreas-d είπε

Το πλαστικό κουτί που χτίζεται στον τοίχο και μπαίνει μέσα η πρίζα η ο διακόπτης το οποίο θα το κόψει στρογγυλό στο κάτω μέρος και θα βάλει πλαστική σωλήνα χοντρή ώστε να περνάει hdmi. 

Βάλε αν γίνεται καμιά φωτό ή ένα λινκ να δούμε πως είναι. 

• Like 1
Δημοσ.

Η πράσινη θέση είναι και η σωστή. Να ευχηθώ καλά τελειώματα, πολύ υπομονή και δύναμη αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι γλυκιά η κούραση. :)

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nabuko είπε

Βάλε αν γίνεται καμιά φωτό ή ένα λινκ να δούμε πως είναι. 

https://www.skroutz.gr/s/27566403/Χωνευτό-Ηλεκτρολογικό-Κουτί-Διακόπτη-Πρίζας-Συνδεόμενο-σε-Κίτρινο-Χρώμα-4000-03.html

Και απλά θα βάλει χοντρή σωλήνα που να χωράει hdmi... 

• Thanks 1
Δημοσ.

Η πράσινη θέση είναι η σωστή και όπως είπες με τη κλίση που θα δώσεις δε θα έχεις πρόβλημα.

Όπως είπε και ο andreas-d μίας και το φτιάχνεις από την αρχή καλό είναι να βάλεις ηλεκτρολογικά κουτιά αναμονής που θα είναι πολύ χρήσιμα στο μέλλον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...