Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Sibyl είπε

Πώς είναι δυνατόν να μην αναγνωρίζονται τα προγράμματα του ΕΑΠ;

Αφού όλοι οι τίτλοι που απονέμει, είναι καθ΄όλα ισότιμοι με τους τίτλους των άλλων Πανεπιστημίων.

Και τότε γιατί δημιούργησε τα ειδικά προγράμματα που παρέχουν παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια;

Για να κοροϊδέψει τον κόσμο;

Δεν το πιστεύω!

Δεν είναι κολέγιο για να το κάνει αυτό!

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι δεν έχουν (ή έχουν μόλις) αποφοιτήσει αυτοί που παρακολουθούν το πρόγραμμα και δεν έχει προστεθεί ακόμα στις πιστοποιήσεις που γίνονται αποδεκτές (δηλ. για καθαρά διαδικαστικούς λόγους).

Για να δούμε...

Όταν είχαν ανοίξει οι πίνακες γενικής ( για γενικής μιλάω εγώ τώρα, δεν με ενδιαφέρει η ειδικής) το ειδικό πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας του ΕΑΠ δεν είχε δημιουργηθεί ακόμα. Δημιουργήθηκε ένα χρόνο μετά.

Υπάρχει ΦΕΚ που αναφέρει ότι για τη πιστοποίηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας, έχει το δικαίωμα το κάθε πανεπιστήμιο να φτιάξει ειδικό πρόγραμμα σπουδών. Αν δεν κάνω λάθος είναι η κατηγορία 4.

ΤΟ 2021, για συγγενικό μου πρόσωπο, που ήθελε να κάνει αίτηση για το ΕΑΠ  ( γιατί εγώ έκανα την ΑΣΠΑΙΤΕ), καταφέραμε και βρήκα το ΦΕΚ ίδρυσης της παιδαγωγικης επαρκειας του εαπ και σε καποιο σημειο το λεει ξεκάθαρα. Το θεμα ειναι οτι στο Υπουργειο και στη Δευτεροβαθμια που πηραμε τηλ δεν το γνωρίζουν και μαλιστα μου ειπαν οτι υπαρχει πιθανοτητα να μην ειναι μεσα στους πινακες, γιατι δεν καλυπτει πρακτικη ασκηση

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Όταν είχαν ανοίξει οι πίνακες γενικής ( για γενικής μιλάω εγώ τώρα, δεν με ενδιαφέρει η ειδικής) το ειδικό πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας του ΕΑΠ δεν είχε δημιουργηθεί ακόμα. Δημιουργήθηκε ένα χρόνο μετά.

Υπάρχει ΦΕΚ που αναφέρει ότι για τη πιστοποίηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής επάρκειας, έχει το δικαίωμα το κάθε πανεπιστήμιο να φτιάξει ειδικό πρόγραμμα σπουδών. Αν δεν κάνω λάθος είναι η κατηγορία 4.

ΤΟ 2021, για συγγενικό μου πρόσωπο, που ήθελε να κάνει αίτηση για το ΕΑΠ  ( γιατί εγώ έκανα την ΑΣΠΑΙΤΕ), καταφέραμε και βρήκα το ΦΕΚ ίδρυσης της παιδαγωγικης επαρκειας του εαπ και σε καποιο σημειο το λεει ξεκάθαρα. Το θεμα ειναι οτι στο Υπουργειο και στη Δευτεροβαθμια που πηραμε τηλ δεν το γνωρίζουν και μαλιστα μου ειπαν οτι υπαρχει πιθανοτητα να μην ειναι μεσα στους πινακες, γιατι δεν καλυπτει πρακτικη ασκηση

Και δεν θα είχαν σκεφτεί οι αρμόδιοι του ΕΑΠ ότι πρέπει να εντάξουν υποχρεωτικά την πρακτική άσκηση στο πρόγραμμα ώστε να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στους φοιτητές τους;

Περίεργο μου φαίνεται!

Τέλος πάντων, θα δούμε τι θα γίνει!

Για το Υπουργείο και τις Δευτεροβάθμιες μην μου λες τίποτα.

Τρεις υπαλλήλους του ίδιου τμήματος να ρωτήσεις, θα πάρεις τρεις διαφορετικές απαντήσεις.

Εδώ δεν ξέρουν αυτά που ισχύουν επί χρόνια, θα μπορέσουν να σταθμίσουν τα δεδομενα για να σου απαντήσουν σε κάτι που πρόκειται να συμβεί στο μέλλον;

Ελάχιστοι είναι οι υπάλληλοι που μπορούν να σε διαφωτίσουν και πού να ξέρεις ποιοι είναι για να ψάξεις να τους βρεις...

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

@Sibyl @Backpacker είναι που η παιδαγωγική επάρκεια του ΕΑΠ για οικονομολόγους αναγνωρίζεται. Συγχαρητήρια που λέγατε το αντίθετο και όσοι έκαναν αίτηση, θα πάρουν όλοι αυτοί ένα χαρτί αμφιβόλου αξίας και όχι τίποτα τα παιδιά πλήρωσαν κιόλας και δεν θα μπορούν να μπουν στους πίνακες.

Η σύνοδος των πρυτάνεων πρότεινε να υπάρχει πρακτική άσκηση στα προγράμματα πιστοποίησης της παιδαγωγικής επάρκειας και μαντέψτε του ΕΑΠ δεν έχει.

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/372104_i-protasi-ton-prytaneon-gia-tin-paidagogiki/didaktiki-eparkeia-ton-ekpaideytikon?fbclid=IwAR1OxuamyjGFk2RHATzAWAN-eh_bQ0V0S6i2XFkbYmobMSuRSg9v2aN_inM

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

@Sibyl @Backpacker είναι που η παιδαγωγική επάρκεια του ΕΑΠ για οικονομολόγους αναγνωρίζεται. Συγχαρητήρια που λέγατε το αντίθετο και όσοι έκαναν αίτηση, θα πάρουν όλοι αυτοί ένα χαρτί αμφιβόλου αξίας και όχι τίποτα τα παιδιά πλήρωσαν κιόλας και δεν θα μπορούν να μπουν στους πίνακες.

Η σύνοδος των πρυτάνεων πρότεινε να υπάρχει πρακτική άσκηση στα προγράμματα πιστοποίησης της παιδαγωγικής επάρκειας και μαντέψτε του ΕΑΠ δεν έχει.

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/372104_i-protasi-ton-prytaneon-gia-tin-paidagogiki/didaktiki-eparkeia-ton-ekpaideytikon?fbclid=IwAR1OxuamyjGFk2RHATzAWAN-eh_bQ0V0S6i2XFkbYmobMSuRSg9v2aN_inM

Αρχικά να σου πω ότι ο τρόπος σου, δεν μου αρέσει καθόλου!

Δεν δέχομαι να με κατηγορείς ότι πήρα στον λαιμό μου ανθρώπους που έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα του ΕΑΠ για επάρκεια και τώρα δεν θα μπουν στους πίνακες μόνο και μόνο επειδή μου φάνηκε εξαιρετικά περίεργο το γεγονός πώς ένα πλήρως ισότιμο πανεπιστήμιο με τα άλλα, εκδίδει τίτλους χωρίς αντίκρισμα.

Προσέχω πάρα πολύ καλά τι λέω και δεν δηλώνω αλάνθαστη αλλά δύσκολα θα δώσω μια λάθος πληροφορία επειδή είμαι της άποψης ότι είναι καλύτερα κάποιος να μην πει τίποτα από το να πει ανοησίες.

Δεν ξέρω τι θα γίνει με την πρόταση των πρυτάνεων, δεν ξέρω αν ισχύσει και από πότε και δεν ξέρω αν το ΕΑΠ αποφασίσει να εντάξει την πρακτική άσκηση στο πρόγραμμά του.

΄Οσοι ενδιαφέρονται ας παρακολουθούν τις εξελίξεις, ας το ψάξουν διεξοδικά και ας αποφασίσουν ανάλογα.

Προσωπικά ούτε διδακτική επάρκεια μ΄ενδιαφέρει να πάρω ούτε ως καθηγήτρια μ΄ενδιαφέρει να δουλέψω.

Και αφού κάνεις υπαινιγμούς με κακή πρόθεση να σου πω ότι όταν με θίγουν, μπορώ να τους κάνω κι εγώ.

Αλήθεια γιατί τρως τον χρόνο σου στην ΑΣΠΑΙΤΕ αφού, όπως έχεις πει, σε 2 χρόνια θα φύγεις με σκοπό την επαγγελματική αποκατάσταση στο εξωτερικό;

Επεξ/σία από Sibyl
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sibyl είπε

Αλήθεια γιατί τρως τον χρόνο σου στην ΑΣΠΑΙΤΕ αφού, όπως έχεις πει, σε 2 χρόνια θα φύγεις με σκοπό την επαγγελματική αποκατάσταση στο εξωτερικό;

Γιατί εξαντλώ τα τελευταία περιθώρια που έχω. 

• Confused 1
Δημοσ.

Κλασικη περιπτωση οπου ατομα που δεν εχουν ιδεα για κατι λενε την αποψη τους επειδη ετσι ακουσαν, και οχι επειδη το ξερουν. Δεν ειναι το μονο. Πολλα ατομα σχολιαζουν για αντικειμενα που δεν εχουν την παραμικρη ιδεα και δινουν και συμβουλες. Ατομα ασχετα με το αντικειμενο κανουν και αξιολογηση προγραμματος σπουδων ή και επαγγελματικης αποκαταστασης. Κλασικο θεμα κακης ελληνικης νοοτροπιας.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Γιατί εξαντλώ τα τελευταία περιθώρια που έχω. 

΄Οχι χρυσέ μου άνθρωπε!

Δεν λειτουργεί έτσι το σύστημα!

΄Οταν έχεις πεισθεί ότι δεν υπάρχει ίχνος αξίας στην χώρα, όταν την αποκαλείς με χίλια δυο κοσμητικά επίθετα, όταν τα βρίσκεις όλα λάθος, όταν δεν βρίσκεις απολύτως τίποτα να σε ικανοποιεί και όταν έχεις σιχαθεί και απογοητευτεί στο σημείο που εσύ πολλές φορές έχεις δηλώσει ότι έχεις κάνει, τότε βρίσκεις έναν πρόχειρο τρόπο να βιοποριστείς για 2 χρόνια μέχρι να αποδεσμευτείς από τις υποχρεώσεις που σε κρατάνε εδώ και παράλληλα ετοιμάζεις το έδαφος παίρνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς και διερευνόντας τις εκεί πιθανές διεξόδους εργασίας ώστε να είσαι έτοιμος και να φύγεις.

Δεν ψάχνεις να βρεις τρύπα για να τρουπώσεις!

Εγώ τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω!

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Sibyl είπε

΄Οχι χρυσέ μου άνθρωπε!

Δεν λειτουργεί έτσι το σύστημα!

΄Οταν έχεις πεισθεί ότι δεν υπάρχει ίχνος αξίας στην χώρα, όταν την αποκαλείς με χίλια δυο κοσμητικά επίθετα, όταν τα βρίσκεις όλα λάθος, όταν δεν βρίσκεις απολύτως τίποτα να σε ικανοποιεί και όταν έχεις σιχαθεί και απογοητευτεί στο σημείο που εσύ πολλές φορές έχεις δηλώσει ότι έχεις κάνει, τότε βρίσκεις έναν πρόχειρο τρόπο να βιοποριστείς για 2 χρόνια μέχρι να αποδεσμευτείς από τις υποχρεώσεις που σε κρατάνε εδώ και παράλληλα ετοιμάζεις το έδαφος παίρνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς και διερευνόντας τις εκεί πιθανές διεξόδους εργασίας ώστε να είσαι έτοιμος και να φύγεις.

Δεν ψάχνεις να βρεις τρύπα για να τρουπώσεις!

Εγώ τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω!

Eίναι η γνώμη σου, είναι δεκτή, Δημοκρατία έχουμε, όλες οι απόψεις είναι δεκτές

Δημοσ.
Στις 1/3/2022 στις 2:15 ΜΜ, airtrelomike13 είπε

Δεν θέλω να σε σοκάρω αλλά οι νόμοι δεν έχουν αναδρομική ισχύ. Ακόμα και ααααααν ισχύσει η πρόταση (μιλάμε για μια απλή πρόταση δλδ έλεος) όσοι πήρανε επάρκεια από το ΕΑΠ ή θα πάρουν μεεεεχρι να βγει η απόφαση θα ισχύει κανονικά. 
Δλδ έλεος σταμάτα με τις λανθασμένες εμμονές σου έχεις καταντήσει κουραστικός.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Backpacker είπε

Δεν θέλω να σε σοκάρω αλλά οι νόμοι δεν έχουν αναδρομική ισχύ. Ακόμα και ααααααν ισχύσει η πρόταση (μιλάμε για μια απλή πρόταση δλδ έλεος) όσοι πήρανε επάρκεια από το ΕΑΠ ή θα πάρουν μεεεεχρι να βγει η απόφαση θα ισχύει κανονικά. 
Δλδ έλεος σταμάτα με τις λανθασμένες εμμονές σου έχεις καταντήσει κουραστικός.

Ωραια ας υποθέσουμε ότι κάποιος φοιτητής παίρνει τη παιδαγωγική επάρκεια του ΕΑΠ, τον Ιούνιο που μας έρχεται. Και ο νόμος  για τη παιδαγωγική επάρκεια με πρακτική άσκηση, περαστεί σε 2 μήνες από τώρα δηλαδή το Μαίο, νωρίτερα από την αποφοίτηση. Εκεί θα ισχύει το πρόγραμμα ή όχι

Δημοσ.
10 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Ωραια ας υποθέσουμε ότι κάποιος φοιτητής παίρνει τη παιδαγωγική επάρκεια του ΕΑΠ, τον Ιούνιο που μας έρχεται. Και ο νόμος  για τη παιδαγωγική επάρκεια με πρακτική άσκηση, περαστεί σε 2 μήνες από τώρα δηλαδή το Μαίο, νωρίτερα από την αποφοίτηση. Εκεί θα ισχύει το πρόγραμμα ή όχι

Προφανώς και θα ισχύει. Οποιαδήποτε ψήφιση νόμου θα ισχύει από το επόμενο ακαδημαικό έτος. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 1/3/2022 στις 2:15 ΜΜ, airtrelomike13 είπε

Για να το κλείσουμε το θέμα μια και καλή. Από την προκήρυξη για την ειδική αγωγή. 
ΟΚ τώρα? 

Καταγραφή στο Web_20-4-2022_17842_www.alfavita.gr.jpeg

• Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 20/4/2022 στις 5:20 ΜΜ, Backpacker είπε

Για να το κλείσουμε το θέμα μια και καλή. Από την προκήρυξη για την ειδική αγωγή. 
ΟΚ τώρα? 

Καταγραφή στο Web_20-4-2022_17842_www.alfavita.gr.jpeg

Bιάστηκες...

Τις αλλαγές που έγιναν στο νέο σχέδιο νόμου για τη παιδαγωγική επάρκεια της είδες? Μάντεψε. Του ΕΑΠ ίσως έχει θέμα, διότι ήταν 30 πιστωτικές μονάδες, και όχι 60 όπως λέει και το καινούριο σχέδιο νόμου κατ'ελάχιστον και ήδη αρχίζουν μερικοί και σκέφτονται που έκαναν αίτηση για τη παιδαγωγική επάρκεια του εαπ οτι μπορεί να έχουν πρόβλημα.

Εμένα δεν με νοιάζει έβγαλα ΑΣΠΑΙΤΕ στην Αθήνα, γιατί τα περίμενα όλα υτά με το ΕΑΠ κλπ. Ήδη και στη πληροφορική του ΕΑΠ έχουν πρόβλημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε

Bιάστηκες...

Τις αλλαγές που έγιναν στο νέο σχέδιο νόμου για τη παιδαγωγική επάρκεια της είδες? Μάντεψε. Του ΕΑΠ ίσως έχει θέμα, διότι ήταν 30 πιστωτικές μονάδες, και όχι 60 όπως λέει και το καινούριο σχέδιο νόμου κατ'ελάχιστον και ήδη αρχίζουν μερικοί και σκέφτονται που έκαναν αίτηση για τη παιδαγωγική επάρκεια του εαπ οτι μπορεί να έχουν πρόβλημα.

Εμένα δεν με νοιάζει έβγαλα ΑΣΠΑΙΤΕ στην Αθήνα, γιατί τα περίμενα όλα υτά με το ΕΑΠ κλπ. Ήδη και στη πληροφορική του ΕΑΠ έχουν πρόβλημα

Ρε μη λες ότι να ναι παλι. 
Και της ΑΣΠΑΙΤΕ το ΕΠΠΑΙΚ 30 πιστωτικές μονάδες είχε κάποτε δεν ακυρώνεται αναδρομικα. 

Αν αλλάξει και χρειάζεται 60 αναγκαστικά δεν θα ακυρωθούν των αποφοιτων του ΕΑΠ απλα τα νεα θα βγαινουν με 60. Απλούστατο ειναι. 

Πες απλά ότι ελεγες ανακρίβειες και τρόμαζες τον κόσμο και άσε τα πολλά πολλά. 

Το πρόγραμμα του ΕΑΠ ειναι 100% αναγνωρισμένο και δίνει στους αποφοιτους του παιδαγωγικη επαρκεια. 

Και εγω την ΑΣΠΑΙΤΕ εχω τελειωσει στη Λεσβο αλλα ισοτιμο ειναι και του ΕΑΠ. 

ΤΙ 30 τι 60 μοναδες. 

Σαν να λες οτι ενα μεταπτυχιακο με 120 μοναδες ειναι ανωτερο απο ενα με 60 ή 90 πιστωτικες μοναδες. Όλα ισοτιμα ΜΠΣ ειναι. 

Η επαρκεια είναι σαν την εγκυμοσυνη. Ή την έχεις ή δεν την έχεις. Και οι του ΕΑΠ την έχουν. Simple as that. 

Επεξ/σία από Backpacker
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Ρε μη λες ότι να ναι παλι. 
Και της ΑΣΠΑΙΤΕ το ΕΠΠΑΙΚ 30 πιστωτικές μονάδες είχε κάποτε δεν ακυρώνεται αναδρομικα. 

Αν αλλάξει και χρειάζεται 60 αναγκαστικά δεν θα ακυρωθούν των αποφοιτων του ΕΑΠ απλα τα νεα θα βγαινουν με 60. Απλούστατο ειναι. 

Πες απλά ότι ελεγες ανακρίβειες και τρόμαζες τον κόσμο και άσε τα πολλά πολλά. 

Το πρόγραμμα του ΕΑΠ ειναι 100% αναγνωρισμένο και δίνει στους αποφοιτους του παιδαγωγικη επαρκεια. 

Και εγω την ΑΣΠΑΙΤΕ εχω τελειωσει στη Λεσβο αλλα ισοτιμο ειναι και του ΕΑΠ. 

ΤΙ 30 τι 60 μοναδες. 

Σαν να λες οτι ενα μεταπτυχιακο με 120 μοναδες ειναι ανωτερο απο ενα με 60 ή 90 πιστωτικες μοναδες. Όλα ισοτιμα ΜΠΣ ειναι. 

Η επαρκεια είναι σαν την εγκυμοσυνη. Ή την έχεις ή δεν την έχεις. Και οι του ΕΑΠ την έχουν. Simple as that. 

Eγω δεν μιλαω για φετος. Οι νομοι στην Ελλαδα δεν εχουν αναδρομικη ισχυ.

Μιλαω απο εδω και περα, και με δεδομενο οτι υπαρχουν φοιτητες στην επαρκεια του ΕΑΠ

Δεν διαφωνω σε οσα λες, απλα σου επισημανα την ανασφαλεια που υπαρχει.

Η ΑΣΠΑΙΤΕ ειναι 60 πιστωτικες μοναδες και υπερ-καλύπτει τα πάντα. Είναι η μόνη παιδαγωγική επάρκεια που και 500 νόμοι να αλλάξουν, η ΑΣΠΑΙΤΕ θα είναι σταθερή στα πάντα. Μαθήματα, δυο εξάμηνα, πρακτική άσκηση, όλα.

Οι εν ενεργεία φοιτητες στο οικονομικό του εαπ και στη πληροφορική της παιδαγωγικής επάρκειας, έχουν απορίες και παίρνουν τηλέφωνα να ρωτήσουν με την αλλαγή του νόμου. 

Ο νόμος λέει ότι κατ'ελαχιστον μια παιδαγωγική επαρκεια θα πρέπει να ειναι 60 πιστωτικες μονάδες και δυο εξάμηνα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...