mindreader Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Το πισω τζαμι στο αυτοκινητο, εχει αυτες τις 'γραμμες'/αντιστασεις, για ξεθαμπωμα στις κρυες μερες του χειμωνα που ειναι θαμπωμενο. Ποσο 'ευαισθητες' ειναι να παθουν ζημια, αν παρω ενα βαμβακερο πανι -μαζι με το γνωστο αζαξ για τα τζαμια, και αρχισω να καθαριζω/πιεζω/τριβω, απαλα μεν, αλλα δεν παυει να υπαρχει επαφη/μια καποια πιεση; Μπορω να το κανω αφοβα ή υπαρχει φοβος να γινει ζημια, και μετα να μην ξεθαμπωνει το πισω τζαμι;
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Θα κάνεις οριζόντιες κινήσεις και όχι κάθετες ( οπως πάνε και οι γραμμές).Και οχι με βαμβακερό πανί.Εφημερίδα θα βάλεις. 1
panosno1com Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δεν ισχυει οτι χαλανε οι αντιστασεις και θελει μονο πανι με νερο απαλα??
atrigane Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Αν δεν τις ξύσεις δεν έχεις πρόβλημα. 1
mindreader Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 17 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Θα κάνεις οριζόντιες κινήσεις και όχι κάθετες ( οπως πάνε και οι γραμμές).Και οχι με βαμβακερό πανί.Εφημερίδα θα βάλεις. Αυτο το θυμαμαι να το κανουν και σε τζαμια απο πορτοπαραθυρα. Γιατι; Ποιο το πλεονεκτημα του χαρτιου εφημεριδας αντι για βαμβακερο πανι;
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, mindreader είπε Αυτο το θυμαμαι να το κανουν και σε τζαμια απο πορτοπαραθυρα. Γιατι; Ποιο το πλεονεκτημα του χαρτιου εφημεριδας αντι για βαμβακερο πανι; Δεν αφήνει χνούδια. 1
mindreader Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 17 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Θα κάνεις οριζόντιες κινήσεις και όχι κάθετες ( οπως πάνε και οι γραμμές).Και οχι με βαμβακερό πανί.Εφημερίδα θα βάλεις. Παντως ετσι λες, δεν κινδυνευουν οι αντιστασεις. Οριζοντιες κινησεις με εφημεριδα, και ολα ok;
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 42 λεπτά πριν, mindreader είπε Παντως ετσι λες, δεν κινδυνευουν οι αντιστασεις. Οριζοντιες κινησεις με εφημεριδα, και ολα ok; Απαλά ,δεν θέλει δύναμη. 1
prometheas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Μιας και το συζητάτε εχω εντυπωσιασεί από το παρακάτω προιόν για καθάρισμα τζαμιων https://www.skroutz.gr/s/26154448/K2-Nuta-Pro-Glass-Cleaner-1000ml.html Το αγόρασα μετά από παραίνεση γνωστού μου "πορωμένου" με την καθαριότητα και ομολογώ οτι δεν εχω δει πιο "αόρατα" τζάμια αυτοκινητου. Ενα πέρασμα με απλό χαρτι κουζινας (ή πανακι μικροϊνων), και ενα δευτερο τελικό σκουπισμα - γυαλισμα με πανακι μικρoϊνών και θα νομιζετε οτι αλλαξατε παρπρίζ.. Highly recommended 👍 2
vampira Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, prometheas είπε Μιας και το συζητάτε εχω εντυπωσιασεί από το παρακάτω προιόν για καθάρισμα τζαμιων https://www.skroutz.gr/s/26154448/K2-Nuta-Pro-Glass-Cleaner-1000ml.html Το αγόρασα μετά από παραίνεση γνωστού μου "πορωμένου" με την καθαριότητα και ομολογώ οτι δεν εχω δει πιο "αόρατα" τζάμια αυτοκινητου. Ενα πέρασμα με απλό χαρτι κουζινας (ή πανακι μικροϊνων), και ενα δευτερο τελικό σκουπισμα - γυαλισμα με πανακι μικρoϊνών και θα νομιζετε οτι αλλαξατε παρπρίζ.. Highly recommended 👍 Σε ακούω κ το παραγγέλνω άμεσα. Έχω θέμα με τα παράθυρα μετά από ένα πλύσιμο που έκανα σε βενζινάδικο. Στο μπροστά ακόμη κ υαλοκαθαριστήρες άλλαξα γιατί νόμιζα ότι έφταιγαν αυτοί. Θα επανέλθω. Σχετικά με την ερώτηση του Op, στο πίσω τζάμι μόνο με καλό πανάκι μικροϊνών χωρίς κάποιο υγρό. Συνήθως καθαρίζει καλά (πριν από το πρόβλημα που απέκτησα) 1
panoskatos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Το σωστό είναι "υγρό για τα τζάμια " ή καθαριστικό τζαμιών " έτσι για να μην κάνουμε και διαφήμιση σε συγκεκριμένο προϊόν. Η δική μου άποψη είναι ότι για το καθάρισμα των τζαμιών δεν είναι και τόσο ιδανικά αυτού του είδους τα καθαριστικά και περισσότερη σημασία στο τελικό αποτέλεσμα έχει να κάνει με τι υλικό θα σκουπισουμε το τζάμι. Η εφημερίδα που αναφέρθηκε πιο πάνω είναι πολύ σωστό υλικό. Το χαρτί κουζίνας όχι. Το καλύτερο είναι να πλένουμε τα τζάμια με φιλικά ας πούμε υλικά ως προς το δέρμα μας για παράδειγμα με όσο το λιγότερο χημικά. Ακόμα και με σκέτο νερό γίνεται δουλειά, κάποιο σαπούνι με χαμηλό ph και ουτω καθεξής. 1 1
prometheas Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κατά την γνώμη μου το καλύτερο υλικό για καθάρισμα τζαμιών σε βάθος ειναι ενα σετ από καλά πανάκια μικροινών. 18 ώρες πριν, vampira είπε Σε ακούω κ το παραγγέλνω άμεσα. Έχω θέμα με τα παράθυρα μετά από ένα πλύσιμο που έκανα σε βενζινάδικο. Στο μπροστά ακόμη κ υαλοκαθαριστήρες άλλαξα γιατί νόμιζα ότι έφταιγαν αυτοί. Θα επανέλθω. Σχετικά με την ερώτηση του Op, στο πίσω τζάμι μόνο με καλό πανάκι μικροϊνών χωρίς κάποιο υγρό. Συνήθως καθαρίζει καλά (πριν από το πρόβλημα που απέκτησα) Απλά βεβαιώσου οτι το πρόβλημα που απέκτησες δεν σχετιζεται με κάποιο σημάδι ή αμυχή στο τζάμι γιατι σε αυτή την περίπτωση κανένα υγρό δεν θα σε βοηθήσει Βασική αιτία δημιουργίας τέτοιων προβλημάτων ειδικά στο εμπρός παρμπριζ είναι διαφορα μικρά αντικειμενα ή βρωμιες που μαζεύονται στους υαλοκαθαριστήες (πχ φυλλα, πετραδακια, σκονη, ...) και οταν εμεις θελουμε να καθαρισουμε το παρμπριζ αλλα βιαζόμαστε να πάμε κάπου καταφεύγουμε στην εύκολη λύση των υαλοκαθαριστήρων . Το αποτέλεσμα ειναι να αποκτάμε σταδιακά ολο και περισσότερα σημάδια στο παρμπριζ. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από prometheas 1
vampira Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Στις 21/2/2022 στις 4:56 ΜΜ, vampira είπε Σε ακούω κ το παραγγέλνω άμεσα. Έχω θέμα με τα παράθυρα μετά από ένα πλύσιμο που έκανα σε βενζινάδικο. Στο μπροστά ακόμη κ υαλοκαθαριστήρες άλλαξα γιατί νόμιζα ότι έφταιγαν αυτοί. Θα επανέλθω. Σχετικά με την ερώτηση του Op, στο πίσω τζάμι μόνο με καλό πανάκι μικροϊνών χωρίς κάποιο υγρό. Συνήθως καθαρίζει καλά (πριν από το πρόβλημα που απέκτησα) Έτσι για ένα feedback. Αγόρασα το καθαριστικό που πρότεινε ο prometheas και έκανα δουλειά στο δικό μου. Πέρασα πολλά χέρια για να φύγει ότι ήταν αυτό που είχε το τζάμι. Ήταν κάτι λιπαρό, σε αντηλιά, ενώ δεν με ενοχλούσε η αντηλιά, ήταν σχεδόν αδύνατον να δω για να οδηγήσω - το πρόβλημα ήταν στο παρμπριζ. Thanx από εμένα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα