Aniwthos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 16 λεπτά πριν, mindreader είπε Εχει ομως ακομη ενα θετικο το skroutz. Τις πολλες κριτικες χρηστων. Και τις πολλες αξιολογησεις καταστηματων. Αυτα, για ελληνικα δεδομενα, που αλλω μπορω να τα βρω; Πουθενά όσο αφορά τα καταστήματα. Αλλά σίγουρα για το προϊόν που θα σε ενδιαφέρει για αγορά θα υπάρχουν αρκετά reviews να googlareis. Για αυτό όμως έγραψα "Οι διαφορές τιμών αυτή τη στιγμή σε skroutz/bestprice π.χ. σε αναζήτηση iphone 13 είναι μεγάλες (εφόσον κάποιος ψάχνει το πιο φτηνό κατάστημα να αγοράσει)". Ο καθένας φυσικά έχει τα κριτήρια του. 2
lector Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 59 λεπτά πριν, Aniwthos είπε To cost per click κυμαινόταν στα 10-15 λεπτά (αναλόγως την κατηγορία) και το cost per sale είναι αυτή τη στιγμή από 7%-15%+. Σε κάποιες κατηγορίες ξεπερνάει και το 18%! Μιλάμε δηλαδή για κανονικό μέτοχο εφόσον είσαι προμηθευτής! Το αποτέλεσμα φυσικά είναι για να "βγει αυτό το έξτρα κόστος για τον προμηθευτή" είναι να αυξηθεί το κόστος του προϊόντος προς τον πελάτη. Δηλαδή για κάθε πώληση που θα κάνει ένα κατάστημα και ο χρήστης θα περάσει μέσα από το skroutz έστω και μια φορά από το προϊόν, ακόμα και αν τελικά το αγοράσει καρφωτά από το κατάστημα, το skroutz λόγω του cookie που κρατάει θα το περάσει ότι έγινε από εκεί η πώληση. Ενας τροπος για να μποϋκοταριστει αυτη η αισχροκερδης πρακτικη ειναι να βρισκουμε το προϊον που θελουμε μεσω σκρουτζ και μετα να επικοινωνουμε απευθειας με το καταστημα (τηλεφωνικα κατα προτιμηση) και να ψωνιζουμε απ'ευθειας απο εκει. Με αυτο τον τροπο επισης εξασφαλιζουμε και τη διαθεσιμοτητα που μας καλυπτει, μιας που πολλες φορες το σκρουτζ δεν ειναι 100% ενημερωμενο. Συχνα, προϊοντα που εμφανιζονται ως "διαθεσιμα" στο σκρουτζ, στα ιδια τα καταστηματα δεν ειναι αμεσα διαθεσιμα. 2
Aniwthos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 20 ώρες πριν, lector είπε Ενας τροπος για να μποϋκοταριστει αυτη η αισχροκερδης πρακτικη ειναι να βρισκουμε το προϊον που θελουμε μεσω σκρουτζ και μετα να επικοινωνουμε απευθειας με το καταστημα (τηλεφωνικα κατα προτιμηση) και να ψωνιζουμε απ'ευθειας απο εκει. Με αυτο τον τροπο επισης εξασφαλιζουμε και τη διαθεσιμοτητα που μας καλυπτει, μιας που πολλες φορες το σκρουτζ δεν ειναι 100% ενημερωμενο. Συχνα, προϊοντα που εμφανιζονται ως "διαθεσιμα" στο σκρουτζ, στα ιδια τα καταστηματα δεν ειναι αμεσα διαθεσιμα. Από προσωπική εμπειρία που έχω, κατάστημα με ρώτησε αν το βλέπω στο skroutz το προϊόν πριν μου πει τιμή και συγκεκριμένα θυμάμαι τη φράση "αν δεν το πάρεις από το skroutz επειδή μας στραγγίζει" και κάνεις τηλεφωνικά την παραγγελία θα σου κάνω καλύτερη τιμή. Το θέμα της διαθεσιμότητας είναι κάτι που το ορίζει το κατάστημα κυρίως μιας και τα περισσότερα καταστήματα ενημερώνουν το απόθεμα τους με xml ή με κάποιο export που παίρνουν από το διαχειριστικό τους. Πάντως ναι, συμφωνώ, σίγουρα για να πετύχεις μια καλύτερη τιμή αξίζει να δοκιμάσεις όλους τους τρόπους. 3
WebDevGr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Όλα αυτά τα καταστήματα που κλαίγονται ότι τους στραγγίζει το Skroutz αν δεν ήταν στο Skroutz, Bestprice κλπ δεν θα έβλεπαν πελάτη ούτε με το κιάλι. Ακόμη κι αν έδειναν τα ίδια λεφτα σε διαφήμιση στην Google. Υπάρχουν χιλιάδες eshops εκεί έξω και είναι τρελός ο ανταγωνισμός, αλλά οι περισσότεροι νομίζουν ότι αν ανεβάσουν ένα σάπιο woocommerce την επόμενη μέρα θα πουλάνε χωρίς να κάνουν τίποτα. Online πώληση χωρίς διαφήμιση ή προμήθεια δεν υπάρχει! Δεν είμαστε στις αρχές του 2000. 7 1
mindreader Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Η ολη ιστορια μου θυμιζει τις 'ληστρικες' χρεωσεις στο app store της apple, για τους developers... Αλλα ολοι αυτοι τρωνε ψωμι απο αυτο. Δεν λεω, κακο πραγμα η εκμεταλευση της 'δεσποζουσας θεσης', αλλα καπως ετσι συνηθως παει στον κοσμο μας... Γενικως βεβαια, κακο πραγμα τα μονοπωλια. 2
Kag1ante Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 17/8/2022 στις 9:14 ΠΜ, Aniwthos είπε Από προσωπική εμπειρία που έχω, κατάστημα με ρώτησε αν το βλέπω στο skroutz το προϊόν πριν μου πει τιμή και συγκεκριμένα θυμάμαι τη φράση "αν δεν το πάρεις από το skroutz επειδή μας στραγγίζει" και κάνεις τηλεφωνικά την παραγγελία θα σου κάνω καλύτερη τιμή. Το θέμα της διαθεσιμότητας είναι κάτι που το ορίζει το κατάστημα κυρίως μιας και τα περισσότερα καταστήματα ενημερώνουν το απόθεμα τους με xml ή με κάποιο export που παίρνουν από το διαχειριστικό τους. Πάντως ναι, συμφωνώ, σίγουρα για να πετύχεις μια καλύτερη τιμή αξίζει να δοκιμάσεις όλους τους τρόπους. Εμένα αυτό μου ακούγεται σαν "Θέλω το exposure απο skroutz/bestprice και τους πελάτες που θα φέρει αλλά να μην πληρώσω την ταρίφα..." Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από Kag1ante 2 1
Aniwthos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Στις 19/8/2022 στις 12:12 ΜΜ, Kag1ante είπε Εμένα αυτό μου ακούγεται σαν "Θέλω το exposure απο skroutz/bestprice και τους πελάτες που θα φέρει αλλά να μην πληρώσω την ταρίφα..." Υπάρχουν πολλοί τρόπο να πάρεις exposure από τα marketplaces (ρίχνοντας τιμή / εμφανίζοντας προϊόντα που δεν έχεις) και οι δικαιολογίες τύπου τελείωσε η προσφορά δεν την προλάβατε για λίγο, ή πριν από 2 λεπτά πουλήθηκε το τελευταίο είναι στο πρόγραμμα. Αρνητικό ή θετικό δεν παύει να είναι exposure. Όπως και να 'χει εφόσον βγεις και εσύ κερδισμένος σαν αγοραστής με μια καλύτερη τιμή δεν νομίζω να ενοχλεί.
filip123go Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Το Σκρουτζ αυτή τη στιγμή (εάν αγοράσεις από το καλάθι του) προσφέρει αξιοπιστία που δεν την βρίσκεις ούτε σε μεγάλες αλυσίδες. Προχθές παρήγγειλα κάτι και μου ήρθε σε λάθος χρώμα. Δεν χρειάστηκε καν να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με κανέναν. Έστειλα φωτογραφίες μέσα από την φόρμα που έχει το ίδιο το Σκρουτζ και την επόμενη μέρα ήρθε κούριερ, το πήρε πίσω και μου έγινε άμεσα επιστροφή χρημάτων. Βρες μου ένα μαγαζί που θα μου προσέφερε αντίστοιχη υπηρεσία. (Δεν λέω ότι δεν θα με εξυπηρετούσαν, απλά θα έπρεπε να τους πάρω τηλέφωνο, να μου δώσουν email να στείλω φωτό, και πολύ πιθανό να χρεωθώ και τα έξοδα επιστροφής. Και αυτά στο καλό σενάριο. Στο κακό σενάριο θα άρχιζαν τις δικαιολογίες, και άντε να βγάλεις άκρη). κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να μπει στο Σκρουτζ. Μπορεί άνετα να προσπαθήσει και μόνος του η να πάει σε κάποιον ανταγωνιστή. Εγώ προσωπικά προτιμώ χίλιες φορές να υποστηρίξω μια καλή υπηρεσία, πάρα να αγοράσω κάτι 10 και 20 ευρώ φθηνότερα.. 5
dtk-386 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Το ίδιο κι εγώ λάθος χρώμα. Το support και η ασφάλεια είναι το μεγάλο πλεονέκτημα και όχι τόσο τα μεταφορικά.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Στις 16/8/2022 στις 11:38 ΠΜ, mindreader είπε Εχει ομως ακομη ενα θετικο το skroutz. Τις πολλες κριτικες χρηστων. Και τις πολλες αξιολογησεις καταστηματων. Αυτα, για ελληνικα δεδομενα, που αλλω μπορω να τα βρω; Και γιατί πρέπει να είναι ελληνικά τα sites που θα βρεις κριτικές; Αν είναι δηλαδή στο Amazon τι διαφορά έχει;
mindreader Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 12 ώρες πριν, random_dude είπε Και γιατί πρέπει να είναι ελληνικά τα sites που θα βρεις κριτικές; Αν είναι δηλαδή στο Amazon τι διαφορά έχει; Δεν ειπα οτι πρεπει να ειναι αναγκαστικα ελληνικα. Το τι σημαινει κριτικη, ουσιαστικα απο sites σαν το amazon το μαθαμε! Αλλα αν θες να αγορασεις κατι απο ελληνικο eshop, που αλλου θα βρεις τοσες κριτικες μαζεμενες; Το μονο σχετικο που εχω βρει, και αγοραζω απο εκει, ειναι το eshop.gr.
Aniwthos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, mindreader είπε Δεν ειπα οτι πρεπει να ειναι αναγκαστικα ελληνικα. Το τι σημαινει κριτικη, ουσιαστικα απο sites σαν το amazon το μαθαμε! Αλλα αν θες να αγορασεις κατι απο ελληνικο eshop, που αλλου θα βρεις τοσες κριτικες μαζεμενες; Το μονο σχετικο που εχω βρει, και αγοραζω απο εκει, ειναι το eshop.gr. Reviews, unboxing videos κτλ είναι πολύ εύκολο να βρεις εφόσον το προϊόν είναι επώνυμο, με μια απλή αναζήτηση στον γούγλη. Επίσης sites τύπου plaisio/public έχουν επίσης μηχανισμό για κριτικές στα προϊόντα τους.
mindreader Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 35 λεπτά πριν, Aniwthos είπε Reviews, unboxing videos κτλ είναι πολύ εύκολο να βρεις εφόσον το προϊόν είναι επώνυμο, με μια απλή αναζήτηση στον γούγλη. Επίσης sites τύπου plaisio/public έχουν επίσης μηχανισμό για κριτικές στα προϊόντα τους. Sorry, αλλα reviews και unboxing, εμπιστευομαι ελαχιστα. Ξερω....εχω φιλους που τους δινουν εταιρειες τα προιοντα να κανουν unboxing, μετα μπορει να τους χαρισουν και το προιον...κι εσυ μετα περιμενεις αντικειμενικη κριτικη...αστο... Προτιμω, το καλυτερο, δεκαδες reviews πελατων απο κατω απο το προιον. Οκ, παλι μπορει να παιξει φιλτραρισμα, αλλα παει στην ευχη, αν για κατι λενε πολλα καλα σχολια πολλοι, δεν μπορει να ειναι σκαρτο! Οποτε για Ελλαδα, εγω μονο skroutz και eshop βλεπω.
Aniwthos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 22 λεπτά πριν, mindreader είπε Sorry, αλλα reviews και unboxing, εμπιστευομαι ελαχιστα. Ξερω....εχω φιλους που τους δινουν εταιρειες τα προιοντα να κανουν unboxing, μετα μπορει να τους χαρισουν και το προιον...κι εσυ μετα περιμενεις αντικειμενικη κριτικη...αστο... Προτιμω, το καλυτερο, δεκαδες reviews πελατων απο κατω απο το προιον. Οκ, παλι μπορει να παιξει φιλτραρισμα, αλλα παει στην ευχη, αν για κατι λενε πολλα καλα σχολια πολλοι, δεν μπορει να ειναι σκαρτο! Οποτε για Ελλαδα, εγω μονο skroutz και eshop βλεπω. Υπάρχουν τόνοι site εκεί έξω που κάνουν αντικειμενικά reviews γιατί αυτή είναι η δουλειά τους ασχέτως αν τους χαρίζεται το προϊόν ή όχι. Δεν νομίζω ότι θα μπούνε στη διαδικασία να χαλάσουν την εικόνα τους για μια δωρεά. ενημερωτικά μερικά από τα καλύτερα: rtings, gadgetreview, pcmag, tomsguide κτλ.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, mindreader είπε Δεν ειπα οτι πρεπει να ειναι αναγκαστικα ελληνικα. Το τι σημαινει κριτικη, ουσιαστικα απο sites σαν το amazon το μαθαμε! Αλλα αν θες να αγορασεις κατι απο ελληνικο eshop, που αλλου θα βρεις τοσες κριτικες μαζεμενες; Το μονο σχετικο που εχω βρει, και αγοραζω απο εκει, ειναι το eshop.gr. Θα αγοράσεις από ελληνικό e-shop και θα πας σε ένα ξένο να διαβάσεις κριτικές. Δεν σου κάνει το amazon, πήγαινε στο consumer reports. Στο skroutz αν γράψεις αρνητική κριτική δεν την δέχονται, πρέπει να μετριάζεις τον λόγο σου μην και δυσαρεστηθούν οι προμηθευτές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις