Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Πρεπει ομως νομικα να στεκει η εισοδος εξοδος.

αν εγω βαλω μια πινακιδα σε πορτακι σκυλου "απαγορευεται η εισοδος εξοδος" και παρκαρεις απ εξω τι γινεται?

Το πιο πιθανο ειναι οτι εαν ερθει τροχαια θα σε γραψει.Γιατι δεν ασχολουνται απλα.Και πρεπει μετα να τρεξεις να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.

• 3 μήνες μετά...
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα σας 

Πρόσφατα αγόρασα το 3ο, 4ο όροφο μαζί με σοφίτα μιας τετραώροφης πολυκατοικίας . 

η πολυκατοικια έχει ένα διαμέρισμα σε καθε όροφο . 

Η πυλωτη έχει δυο θέσεις parking αλλά στην μια χωράει  δυο αυτοκίνητα εφόσον είναι δικά σου ( ένα μπροστά και ένα πίσω από το άλλο ) 

Στην πολυκατοικια μέχρι να πάω εγώ να αγοράσω και να φτιάξω τους δυο ορόφους και τη σοφίτα κατοικούνταν μόνο ένα διαμέρισμα του 2ου (1ο,3ο,4ο ήτανε άφτιαχτα ) και έτσι δεν υπήρχε κάποιο καταστατικό η σύσταση της πολυκατοικίας για το parking της πυλωτής 

Ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας βάζει το αυτοκινήτο του στη θέση που μπορεί να χωρέσει έως και δυο αυτοκίνητα (μπρος-πίσω ) 

Ιδανικά θα ήθελα να εκμεταλλευτώ τη συγκεκριμένη θέση parking πυλωτής της πολυκατοικίας καθώς έχω δυο οροφοδιαμερίσματα και το μεγαλύτερο ποσοστό της πολυκατοικίας 62,5 % 

γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να γίνει , γιατί ο ιδιοκτήτης του 2ου νομίζει ότι αυτή η θέση του ανήκει 
Αν δικαιούσε βάση των περισσότερων χιλιοστών της πολυκατοικίας να διαλέξεις εσυ που θα παρκάρεις στην πυλωτη ; 

σας ευχαριστώ εξ των προτέρων 

Δημοσ.

Στο συμβολαιο αγορας οριζονται επακριβως οι χωροι που αγοραζονται, το διαμερισμα, η αποθηκη, η θεση σταθμευσης κτλ. Στο δικο σας εμφανιζει την θεση σταθμευσης?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Alex1523 είπε

Καλησπέρα σας 

Πρόσφατα αγόρασα το 3ο, 4ο όροφο μαζί με σοφίτα μιας τετραώροφης πολυκατοικίας . 

Η πυλωτη έχει δυο θέσεις parking αλλά στην μια χωράει  δυο αυτοκίνητα εφόσον είναι δικά σου ( ένα μπροστά και ένα πίσω από το άλλο ) 

Στην πολυκατοικια μέχρι να πάω εγώ να αγοράσω και να φτιάξω τους δυο ορόφους και τη σοφίτα κατοικούνταν μόνο ένα διαμέρισμα του 2ου (1ο,3ο,4ο ήτανε άφτιαχτα ) και έτσι δεν υπήρχε κάποιο καταστατικό η σύσταση της πολυκατοικίας για το parking της πυλωτής 

Ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας βάζει το αυτοκινήτο του στη θέση που μπορεί να χωρέσει έως και δυο αυτοκίνητα (μπρος-πίσω ) 

Ιδανικά θα ήθελα να εκμεταλλευτώ τη συγκεκριμένη θέση parking πυλωτής της πολυκατοικίας καθώς έχω δυο οροφοδιαμερίσματα και το μεγαλύτερο ποσοστό της πολυκατοικίας 62,5 % 

γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να γίνει , γιατί ο ιδιοκτήτης του 2ου νομίζει ότι αυτή η θέση του ανήκει 
Αν δικαιούσε βάση των περισσότερων χιλιοστών της πολυκατοικίας να διαλέξεις εσυ που θα παρκάρεις στην πυλωτη ; 

Εφόσον στο συμβόλαιο σου δεν υπάρχει η συγκεκριμένη θέση στάθμευσης δεν ξέρω πως μπορείς να την διεκδικήσεις.

Το οτί έχεις δύο ορόφους στην κατοχή σου δεν αρκεί από μόνο του να σου δώσει τη δυνατότητα να λάβεις θέση (και μάλιστα της επιλογής σου).

Για την ακρίβεια αυτές οι θέσεις μπορεί να είναι ορισμένες για αποκλειστική χρήση από άλλα διαμερίσματα.

Αν δεν υπάρχουν σε κανενός το συμβόλαιο θεωρητικά μπορεί να γίνει συνέλευση και μαζί με το καταστατικό να τις μοιράσετε (εφόσον συμφωνήσετε) τυπικά ή άτυπα, αλλιώς παρκάρει όποιος προλάβει (από τους ιδιοκτήτες-ενοίκους φυσικά).

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alex1523 είπε

Για να αποκτήσει κάποια ιδιοκτησία το αποκλειστικό δικαίωμα στάθμευσης σε συγκεκριμένη θέση στην πυλωτή δεν αρκεί η πλειοψηφία, χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών.

Δημοσ.
Στις 22/2/2022 στις 9:07 ΠΜ, GaGaS_Thess είπε

βρε παρκαρε αν ειναι για λιγο και κατι σου ετυχε . Απεναντι μου πχ εχει φαρμακειο το καταλαβαινω να καιγεσαι να πας εκει και να μην βρισκεις παρκαρισμα να το αφησεις και να κλεισεις την πυλωτη αφησε και ενα τηλεφωνο πανω αν χρειαστει να σε βρω και ΟΚ σε 10 -15 λεπτα θα επιστρεψεις . Ασε που θα ακουσεις κορναρισμα και θα εχεις τον νου σου .... Εδω ο τυπος το αφησε μιση μερα το αυτοκινητο του σαν να μην συμβαινει τιποτα !!!!!!!!!!!

Χθες απογευμα πετυχαινω στην εισοδο τον κυριο που μενει στον 1ο . Αυτουνου το αυτοκινητο ηταν μεσα στην πυωλτη και δεν μπορουσε να φυγει . Μου λεει πωπω χαμος προχθες σηκωσες ολη την γειτονια στο ποδι με τα κορναρισματα σου και αυτος που ειχε το αυτοκινητο δεν εμφανιστηκε . Τον λεω τι να σου πω ρε Σταυρο ντροπη του του καραγκιοζη . Εκεινη την στιγμη απο την απεναντι πολυκατοικια κατεβαινει μια <<κυρια>> χωρισμενη 50-55 χρονων η οποια κατω απο το σπιτι της ΠΑΝΤΑ εχει καφασια και τελαρα και τα βγαζει οταν παρκαρει το αυτοκινητο της . Αν κανεις κανενα λαθος και πας να παρκαρεις το δικο σου βγαινει στο μπαλκονι και σε περναει γενεες 14 ..... Οσο εγω μιλαω με τον Σταυρο στριβει μεσα στο στενο μας ενα Citroen C3 γαλαζιο σταματαει μπροστα της μπαινει η τυπισσα μεσα του δινει ενα φιλι και φευγουν..................Οι πινακιδες ηταν αυτες που ειχε κλεισει την πυλωτη μας...... Ο τυπος ηταν ο γκομενος της ..... ! Το απογευμα μολις παω σπιτι μαντεψτε τι θα γινει για τα καφασια και τα τελαρα της............. ! 

Αν κι έχουν περάσει κάτι μήνες από όταν έγραψες την παραπάνω περίπτωση, θα ρωτήσω τί έγινε τελικά? 

Γιατί μας άφησες με την απορία και την περιέργεια...

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, manzana είπε

Αν κι έχουν περάσει κάτι μήνες από όταν έγραψες την παραπάνω περίπτωση, θα ρωτήσω τί έγινε τελικά? 

Tα χαλάσανε,βρήκε άλλο γκόμενο αυτή.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, manzana είπε

Εκτύπωσα χαρτιά με την παρακάτω φωτογραφία έβαλα 5 στους υαλοκαθαριστήρες μπρος πίσω άφησα και ένα σημείωμα ότι την επόμενη φορά που θα κλείσεις την πυλωτή δεν θα το βρεις εδώ τον κουβά σου και μετά από 2 μέρες με πέτυχε η μπουχέσα μόλις έβγαινα από την είσοδο και με στραβοκοιτούσε αλλά δεν τόλμησε να μου πει οτιδήποτε . Το αυτοκίνητο δεν ξανά εμφανίστηκε . Μπορεί να χώρισε με τον γκόμενο όπως είπε και ο @Ukforthemomentχαχαχαχαχαχα

Αυτοκόλλητα “Γάιδαρος” (50 τεμ.) – Streetpanthers

Δημοσ.
Στις 15/6/2022 στις 7:02 ΜΜ, Alex1523 είπε

Καλησπέρα σας 

Το συμβόλαιο γράφει ποιες θέσεις ανήκουν σε ποιον. Αν δεν γράφει, μάλλον χρειάζεται ομόφωνη συμφωνία της γενικής συνέλευσης που θα το καθοριζει. 

Δημοσ.

Καλησπέρα μένω σε μια πολυκατοικία που απο κατω υπήρχε σούπερ μάρκετ με χωρο στάθμευσης. Τέσσερα αυτοκίνητα χωρουσε. Το σούπερ μάρκετ ηταν του ιδιοκτήτη που νοικιαζω το διαμέρισμα οπως και ολη η πολυκατοικία.

Οσο λειτουργούσε φροντιζα να μην παρκάρω εκει για ευνόητους λογους. Αποφασισε να το κλεισει και στο χωρο στάθμευσης βάζουμε τα αυτοκίνητα μας. 

Δίπλα υπάρχει αλανα που βαζουν τα αυτοκίνητα τους οι ενοικοι ιδιοκτήτες τις διπλανης πολυκατοικίας που μας χωριζει αυτη η αλανα.

Προχτες σκαψανε την αλανα για να σηκωσουν σπιτι και οι τυποι απο την διπλανη πολυκατοικία ενώ υπάρχει χώρος στην προσοψη της πολυκατοικίας, για να βαλουν τα αυτοκίνητα τους ερχονται και τα παρκάρουν σε μας, πολλες φορες μας κλείνουν κιολας .

Τι μπορει να γινει σε αυτη την περίπτωση;

Αυθαίρετα έρχονται και τα αφηνουν. Και γω συγκεκριμένα το βαζω ενα τετραγωνο πιο εκει, γιατι παρκάρουν μπροστά στην πολυκατοικία.

Δημοσ.
Στις 15/6/2022 στις 7:02 ΜΜ, Alex1523 είπε

Καλησπέρα σας 

Εφόσον δεν περιγράφεται μέσα στο συμβόλαιο επακριβώς σαν δικός σου βοηθητικός χώρος με ποσοστό επί του οικοπέδου και δηλώνεται ξεχωριστά στο ε9 δεν μπορείς να κάνεις και πολλά όπως είπαν και παραπάνω,αυτοί οι χώροι θεωρούνται κοινόχρηστοι οπότε καταλαβαίνεις δεν έχει σημασία αν έχεις τα περισσότερα η το λιγότερα,για αυτή την θέση υπέθεσες εσύ ότι θα είναι δικιά σου ή στο είπαν και καλά ότι θα είναι προ του το αγοράσεις? 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 19/6/2022 στις 11:11 ΠΜ, tollisth είπε

Εφόσον δεν περιγράφεται μέσα στο συμβόλαιο επακριβώς σαν δικός σου βοηθητικός χώρος με ποσοστό επί του οικοπέδου και δηλώνεται ξεχωριστά στο ε9 δεν μπορείς να κάνεις και πολλά όπως είπαν και παραπάνω,αυτοί οι χώροι θεωρούνται κοινόχρηστοι οπότε καταλαβαίνεις δεν έχει σημασία αν έχεις τα περισσότερα η το λιγότερα,για αυτή την θέση υπέθεσες εσύ ότι θα είναι δικιά σου ή στο είπαν και καλά ότι θα είναι προ του το αγοράσεις? 

Υπέθεσα εγώ 

Επειδή το αγόρασα από τον ιδιόκτητη που έφτιαξε όλη την πολυκατοικια και πούλησε ένα διαμέρισμα 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Alex1523 είπε

Υπέθεσα εγώ 

Επειδή το αγόρασα από τον ιδιόκτητη που έφτιαξε όλη την πολυκατοικια και πούλησε ένα διαμέρισμα 

Όχι δυστυχώς δεν είναι έτσι, αυτό που μπορείς να κανείς σε πρώτη φάση μιας και πρόκειται για κοινοχρήστους χώρους(εκτός αν ανήκουν σε κάποιον) να γίνει μια γενική συνέλευση και να δείτε πως να το διαχειριστείτε αλλιώς ακρη δεν θα βγει και από στην στιγμή που χωράνε τρία αυτοκίνητα ίσως βρεθεί μια λύση 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...