Προς το περιεχόμενο

Πάρκινγκ σε πυλωτή

GaGaS_Thess

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/2/2022 στις 6:39 ΜΜ, MauroPaltoudias είπε

Αυτό ακριβώς. Επικρατεί μια αοριστία σχετικά με την επίκληση της νομοθεσίας. Αν έχει προβλεφθεί πιλοτή στην Ο.Α. (που προφανώς έχει λάβει την έγκριση από την Υ.ΔΟΜ.) και μνημονεύεται και στη Σ.Ο.Ι. (που έχει κατατεθεί στο υποθηκοφυλακείο), δεν προκύπτει από πουθενά κάποια τέτοια ανάγκη για σήμανση.

Ανάγκη ωστόσο, μπορεί να προκύψει σε πιθανή αλλαγή χρήσης ή σε επιχειρήσεις που στεγάζονται σε ισόγεια ιδιοκτησία ανηκουσα σε πολυκατοικία π.χ.

Ευχαριστώ για τις παραπομπές, απλώς όπως ανέφερα και παραπάνω, δεν προκύπτει από πουθενά, ούτε και υπάρχει καποιο έρεισμα από πλευράς νόμου, για υποχρέωση τοποθέτησης πινακίδας με αριθμό οικ. άδειας σε χώρο πιλοτης ή κλειστού χώρου στάθμευσης.

Επειδή στην Ελλάδα γίνεται της αυθαιεσίας το κάγκελο και ο καθένας βαφτίζει ως θέση στάθμευσης (ή είσοδο) αυλές, κήπους, πρασιές, και πεζοδρόμια έχουμε φτάσει να θεωρούμε ως σωστό αυτόν που κάνει (η συντηρεί) την αυθαιρεσία (του τύπου "τι σε νοιάζει τι κάνω εγώ στο σπίτι μου") και λάθος αυτόν που διεκδικεί τα νόμιμα δικαιώματα του!

Γι αυτό και πινακίδες μπαίνουν ελάχιστες (γιατί θα ξεχωρίζει η κανονική από τη μαϊμού θέση) και οι δήμοι κάνουν τα στραβά μάτια (με το αζημίωτο κάποιες φορές).

Έτσι εγώ κάνω όλη την περίμετρο του οικοπέδου μου "είσοδο" και αν έρθει κανείς να το αφήσει εκεί του φέρνω και την αστυνομία!

Και αν αποδειχτεί πονηρός ας πάει στον ξάδερφο μου στην πολεοδομία να ζητήσει τα ρέστα!

Μάγκας;

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Αυτο που λενε πως αν ενα παρκινγκ εχει δυο εισοδους εξοδους πως μπορεις να κλεισεις την μια δηλαδη να παρκαρεις ισχυει;

Και αν ισχυει και παρκαρω εγω στην μια και μετα παρκαρει ενας αλλος στην αλλη πως θα αποδειξω οτι προλαβα πρωτος;

Και αν πες εγω εκλεισα την μια εισοδο και μεσα εχει αμαξι πως θα βγει αυτος τι ειναι οι πιλοτες χωραφια να κανει ο αλλος τον κυκλο;

1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε

Αυτο που λενε πως αν ενα παρκινγκ εχει δυο εισοδους εξοδους πως μπορεις να κλεισεις την μια δηλαδη να παρκαρεις ισχυει;

Πρέπει να έχει είσοδο/έξοδο σε έναν δρόμο. 

Κάποιες πιλοτές έχουν 2, μία σε έναν δρόμο και μία σε άλλον. Αυτό απαγορεύεται. Δεν ξέρω και δε νομίζω να έχει αλλάξει. 

Το θεμα του παρκινγκ ειναι αχταρμας και το πιο εκνευριστικο ειναι οντως οτι πλεον κοτσαρει ο καθενας μια πινακιδα και οι τροχαιοι ερχονται και κοβουν κλησεις ,ακομα και αν δε πρεπει και για περιπτωσεις που δε χρειαζεται καν να ζητησουν αναλογη αδεια για να καταλαβουν οτι δεν υφισταται παρκινγκ.

Στο θεμα του ΟΡ τωρα,εαν φωναζες τροχαια μπορουσε να τον γραψει γιατι ειχε κλεισει μεσα τον αλλο,ασχετα αν το παρκινγκ στη πυλωτη ειναι νομιμο η οχι.

Αν το εβαζε μεσα στη πυλωτη,δε μπορει να του κανει τιποτα.

Αν ηταν αδεια η πυλωτη και το εβαζε μπροστα,κανονικα δε του κανει τιποτα(εφοσον φυσικα δεν ειναι νομιμο παρκινγκ,στη περιπτωση σας δεν ειναι) αλλα συνηθως οι τροχαιοι δεν ασχολουνται και ερχονται και κοβουν κληση.

Περαν του νόμιμου και παράνομου ποιος λογικός άνθρωπος παρκάρει και με ποια λογική μπροστά σε ενα γκαράζ που μέσα βλέπει ένα αυτοκίνητο ή καταλαβαίνει οτι κάποιος θα μπει στο πάρκινγκ και τον κλείνει.

Απλα ειναι κάτι παρόμοιο με τα σήματα του κοκ, δεν το είδα, δεν περίμενα να έρθεις, έτρεχες κλπ και τέλος στα @@ και το πάρκινγκ σου και το στοπ.

Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Περαν του νόμιμου και παράνομου ποιος λογικός άνθρωπος παρκάρει και με ποια λογική μπροστά σε ενα γκαράζ που μέσα βλέπει ένα αυτοκίνητο ή καταλαβαίνει οτι κάποιος θα μπει στο πάρκινγκ και τον κλείνει.

Απλα ειναι κάτι παρόμοιο με τα σήματα του κοκ, δεν το είδα, δεν περίμενα να έρθεις, έτρεχες κλπ και τέλος στα @@ και το πάρκινγκ σου και το στοπ.

Αυτος που εχει νευριασει απο τα απειρα παρανομα αυτοσχεδια παρκινγκ που φτιαχνει ο καθενας.

• Like 3

18 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ο ιδιος που παρκάρει πανω σε ράμπες, σε θέσεις αμεα, σε πεζοδρόμια κλπ. 

Με λίγα λόγια η πλειοψηφία των Ελλήνων οδηγών. 

1 λεπτό πριν, jmmys είπε

Ο ιδιος που παρκάρει πανω σε ράμπες, σε θέσεις αμεα, σε πεζοδρόμια κλπ. 

Με λίγα λόγια η πλειοψηφία των Ελλήνων οδηγών. 

Αρα ήμαστε καφροι και δεν φταινε ουτε οι άδειες πάρκινγκ ουτε τίποτα

Απλα είναι αυτο που εγραψα τελευταίο, στα @@

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Αυτος που εχει νευριασει απο τα απειρα παρανομα αυτοσχεδια παρκινγκ που φτιαχνει ο καθενας.

Καμμια σχέση και παντελώς άκυρο. Ο κλασσικός καγκουρας το κανει αυτό. 

Αυτός που παρκάρει και κλείνει εσκεμμένα έναν άλλο, δεν τον νοιάζει αν το πάρκινγκ είναι νόμιμο ή όχι. Γνωρίζει ότι αυτό που κάνει ειναι παρανομο, γνωρίζει ότι θα ταλαιπωρήσει κάποιον, αλλά δεν τον νοιάζει. 

Αν ηταν έτσι, δεν θα ήταν οι ράμπες και οι θέσεις αμεα, με σήμανση. μονίμως κατελλειμενες, αλλά ούτε και τα νόμιμα γκαράζ. 

Και στην τελική πως ξέρεις αν είναι νόμιμο ή όχι, δεν είναι υποχρεωμένος να έχει πινακίδα με αριθμό άδειας, εφοσων η θέση στάθμευσης αναγράφετε ρητώς στην άδεια οικοδομής. 

Αν νομίζεις ότι είναι παράνομο κάνε καταγγελία, όχι να τον κλείνεις τον άλλο. 

7 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αρα ήμαστε καφροι και δεν φταινε ουτε οι άδειες πάρκινγκ ουτε τίποτα

Απλα είναι αυτο που εγραψα τελευταίο, στα @@

Ε αυτή δεν είναι η πραγματικότητα στους ελληνικούς δρόμους; 

Επεξ/σία από jmmys

16 λεπτά πριν, jmmys είπε

Καμμια σχέση και παντελώς άκυρο. Ο κλασσικός καγκουρας το κανει αυτό. 

Αυτός που παρκάρει και κλείνει εσκεμμένα έναν άλλο, δεν τον νοιάζει αν το πάρκινγκ είναι νόμιμο ή όχι. Γνωρίζει ότι αυτό που κάνει ειναι παρανομο, γνωρίζει ότι θα ταλαιπωρήσει κάποιον, αλλά δεν τον νοιάζει. 

Αν ηταν έτσι, δεν θα ήταν οι ράμπες και οι θέσεις αμεα, με σήμανση. μονίμως κατελλειμενες, αλλά ούτε και τα νόμιμα γκαράζ. 

Και στην τελική πως ξέρεις αν είναι νόμιμο ή όχι, δεν είναι υποχρεωμένος να έχει πινακίδα με αριθμό άδειας, εφοσων η θέση στάθμευσης αναγράφετε ρητώς στην άδεια οικοδομής. 

Αν νομίζεις ότι είναι παράνομο κάνε καταγγελία, όχι να τον κλείνεις τον άλλο. 

Ε αυτή δεν είναι η πραγματικότητα στους ελληνικούς δρόμους; 

Παρανομο ειναι ενα παρκινγκ σε ενα σπιτι που εχει 25 μετρα "απαγορευεται το παρκαρισμα" σε ολη τη προσοψη.

Παρανομο ειναι ενα παρκινγκ που ο τυπος εχει βαλει ταμπελα σε δεντρο, για να μου απαγορευσει να παρκαρω στο δρομο ωστε αυτος να μπορει να το βαλει πανω στο πεζοδρομιο.

Παρανομο ειναι αυτο που δεν χωραει μεσα ουτε σμαρτ, με αποτελεσμα ο τυπος απλα να καβατζωνει δικη του θεση στο δρομο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιός είναι περισσότερο κάφρος, αυτός που δεν βρίσκει να παρκάρει γιατί κάθε οικόπεδο έχει και από 10 εισόδους-εξόδους ή αυτός που θέλει να παρκάρει το αμάξι του μέχρι και στο μπαλκόνι του σπιτιού του (το έχω δει) και απαιτεί να μην πλησιάζει κανένας στην περίμετρο;

Just saying...

Επεξ/σία από agnostos13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Παρανομο ειναι ενα παρκινγκ σε ενα σπιτι που εχει 25 μετρα "απαγορευεται το παρκαρισμα" σε ολη τη προσοψη.

Παρανομο ειναι ενα παρκινγκ που ο τυπος εχει βαλει ταμπελα σε δεντρο, για να μου απαγορευσει να παρκαρω στο δρομο ωστε αυτος να μπορει να το βαλει πανω στο πεζοδρομιο.

Παρανομο ειναι αυτο που δεν χωραει μεσα ουτε σμαρτ, με αποτελεσμα ο τυπος απλα να καβατζωνει δικη του θεση στο δρομο.

Έθεσες 3 παραδείγματα για παράνομο παρκινγκ. Ναι αυτά ισχύουν. 

Απλα αυτές οι περιπτώσεις είναι άπειροελαχιστες. Η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων όπου κάποιος θα κλείσει κάποιον άλλο δεν έχει καμμια σχέση με 25 μέτρα απαγορευτικό, με ταμπέλα σε δέντρο ή με μια θέση 1 μέτρο. 

Καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ, όταν λέω ότι αυτός που θα κλείσει τον άλλον, δεν τον νοιάζει αν το πάρκινγκ είναι νόμιμο. 

10 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Ποιός είναι περισσότερο κάφρος, αυτός που δεν βρίσκει να παρκάρει γιατί κάθε οικόπεδο έχει και από 10 εισόδους-εξόδους ή αυτός που θέλει να παρκάρει το αμάξι του μέχρι και στο μπαλκόνι του σπιτιού του (το έχω δει) και απαιτεί να μην πλησιάζει κανένας στην περίμετρο;

Just saying...

Δεν είναι διαγωνισμός.

Αν δεν βρίσκει και νοιώθει αδικημένος, ας πάει να κάνει καταγγελία. Δεν παρανομείς επειδή ειναι και ο άλλος παράνομος.

Στη θεωρία τουλάχιστον.😁

Θα μου πεις ποιος να τρέχει τώρα σε πολεοδομίες, με αμφίβολα αποτέλεσμα. Ε τότε γίνεται και αυτός κάφρος, κλείνει τον άλλον, αλλά να έχει υπόψη ότι μπορεί να φάει προστιμο,στην καλύτερη. Οπότε να μην παραπονιέται μετά. 

Επεξ/σία από jmmys

2 λεπτά πριν, jmmys είπε

Έθεσες 3 παραδείγματα για παράνομο παρκινγκ. Ναι αυτά ισχύουν. 

Απλα αυτές οι περιπτώσεις είναι άπειροελαχιστες. Η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων όπου κάποιος θα κλείσει κάποιον άλλο δεν έχει καμμια σχέση 25 μέτρα απαγορευτικό, με ταμπέλα σε δέντρο ή με μια θέση 1 μέτρο. 

Καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ, όταν λέω ότι αυτός που θα κλείσει τον άλλον, δεν τον νοιάζει αν το πάρκινγκ είναι νόμιμο.

Δεν ξερω και δεν με ενδιαφερει τι θα κανει καποιος αλλος.

Εγω σου απαντησα στο ερωτημα που εθεσες που ειχες εστιασει στο "Περαν του νόμιμου και παράνομου"

Ε λοιπον εγω. Θα κανω διαχωρισμο στο νομιμο και παρανομο, και δεν θα ενοχλησω το νομιμο παρκινγκ, αλλα αντιθετως στο παρανομο θα το τραβηξω οσο παει.

Τις προαλλες παρκαρα νομιμα στο περιστερι εξω απο ενα μαγαζι και βγαινει μια θειτσα να μου την πει που τολμησα και παρκαρα αναμεσα στις διαφημιστικες πινακιδες του μαγαζιου της που ειχε βαλει για να καβατζωνει θεση για τυχον πελατες της αλλα και για μουρη. Το επιχειρημα της ηταν "μα τοσα χρονια ειμαι εδω και δεν εχει παρκαριε ποτε κανεις"

Ε η απαντηση μου ηταν "καιρος να αλλαξει αυτο"

Συνεχισε τις υστεριες μεχρι που φωναξα τη τροχαια.

Το ιδιο και με εναν αλλον στον πειραια που ειχε βαλει σκαμνι για να κραταει θεση για τη παρτη του και με πετυχε την ωρα που το εβγαζα.

Απο τη στιγμη που δεν ειμαι παντα νομιμος στο παρκαρισμα μου, δεν ανεχομαι τιποτα αλλο. 

Οποτε ειτε καλεσω τροχαια , ειτε παιξω μπουνιες μαζι τους, ειναι δεδομενο πως θα βγουνε χαμενοι.

• Like 1

7 λεπτά πριν, jmmys είπε

Δεν είναι διαγωνισμός.

Αν δεν βρίσκει και νοιώθει αδικημένος, ας πάει να κάνει καταγγελία. Δεν παρανομείς επειδή ειναι και ο άλλος παράνομος.

Στη θεωρία τουλάχιστον.😁

Θα μου πεις ποιος να τρέχει τώρα σε πολεοδομίες, με αμφίβολα αποτέλεσμα. Ε τότε γίνεται και αυτός κάφρος, κλείνει τον άλλον, αλλά να έχει υπόψη ότι μπορεί να φάει προστιμο,στην καλύτερη. Οπότε να μην παραπονιέται μετά. 

Κάποιοι το βλέπουν κάπως πιό ανταγωνιστικά απ' ότι φαίνεται!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...