Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Παράνομος ήταν εφόσον είχε τις δύο ρόδες του πάνω στο πεζοδρόμιο, αν καλούσες τροχαία θα τον έγραφε, άσχετα αν διαθέτεις άδεια εισόδου - εξόδου για το πάρκινγκ σου.

Απορώ πάντως που δεν κάλεσες την τροχαία την πρώτη φορά.

Φοβήθηκα ότι θα μου πουνε και το αυτοκινητο που είναι μέσα στην πυλωτη πατησε πανω στο πεζοδρομιο για Ναμ πει και φάει κλήση και αυτό. Μάλλον βλακεία έκανα

• Confused 1
  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, G.bar είπε

Το ξενέρωμα είναι ότι το πρόστιμο για αυτόν που έχει κλείσει γκαράζ είναι 20€.
Έχει τύχει να με έχουν κλείσει όλη μέρα, να περιμένω την τροχαία για να του τα πάρει όλα, και τελικά του έκοψαν 20€ πρόστιμο. Πιο οικονομικά του ήρθε από το να το άφηνε σε πάρκινγκ.

Μάλλον η τροχαία δεν έκανε σωστά τη δουλειά της, 20€ πρόστιμο ισχύει μόνο για παραβίαση της πινακίδας Ρ-69 (ελεγχόμενη στάθμευση, συνήθως με κάρτα του δήμου).

Η παραβίαση της ρυθμιστικής πινακίδας Ρ-40 έχει πρόστιμο 40€ και αφαίρεση πινακίδων για 20 ημέρες, να υποθέσω πως δεν έχεις βάλει τέτοιες πινακίδες επειδή δεν έχεις πάρει άδεια εισόδου-εξόδου από τον Δήμο?

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, GaGaS_Thess είπε

Φοβήθηκα ότι θα μου πουνε και το αυτοκινητο που είναι μέσα στην πυλωτη πατησε πανω στο πεζοδρομιο για Ναμ πει και φάει κλήση και αυτό. Μάλλον βλακεία έκανα

Απο που κι ως που να φαει προστιμο επειδη πατησε πεζοδρομιο για να μπει σε παρκινγκ?

Ολα τα παρκινγκ ετσι ειναι.

Τι θα επρεπε να κανει δηλαδη? να διακτινιστει?

52 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μάλλον η τροχαία δεν έκανε σωστά τη δουλειά της, 20€ πρόστιμο ισχύει μόνο για παραβίαση της πινακίδας Ρ-69 (ελεγχόμενη στάθμευση, συνήθως με κάρτα του δήμου).

Η παραβίαση της ρυθμιστικής πινακίδας Ρ-40 έχει πρόστιμο 40€ και αφαίρεση πινακίδων για 20 ημέρες, να υποθέσω πως δεν έχεις βάλει τέτοιες πινακίδες επειδή δεν έχεις πάρει άδεια εισόδου-εξόδου από τον Δήμο?

Μονο που στα παρκινγκ σπιτιων δεν εχει πινακιδα P-40...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Μονο που στα παρκινγκ σπιτιων δεν εχει πινακιδα P-40...

Νομίζεις...

Όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρόν θέμα, στις περιπτώσεις που ο Δήμος έχει δώσει άδεια εισόδου-εξόδου πάρκινγκ μια χαρά έχουν πινακίδα Ρ-40.

Edit: Μάλλον δίκιο έχεις, δεν έχουν Ρ-40, Ρ-39 έχουν που απαγορεύει μόνο τη στάθμευση.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι σχετικό - άσχετο; Ποιά η διαδικασία για να πάρεις άδεια από τον δήμο και πόσο κοστίζει για την πυλωτή; Ή ακόμα καλύτερα για να την μετατρέψεις σε κλειστό πάρκινγκ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Απ οσο ξερω οι πιλοτες, αν ειναι δηλωμενες σωστα στη πολεοδομια, δικαιουνται μια (και μονο μια) πυλη εισοδου εξοδου μεχρι 6 μετρα φαρδος και μαξ το 50% της προσοψης του κτιριου.

Οποτε δεν χρειαζεται εξτρα αδεια απο τον δημο για να οριστει ως εισοδος εξοδος γκαραζ.

Αν ο αλλος το ειχε παρατησει μπροστα στην εισοδο η πανω στο πεζοδρομιο ειναι παρανομο.

Αν το ειχε βαλει μεσα στην πιλοτη, επειδη την αφησατε ανοιχτη, τοτε η τροχαια δεν εχει δικαιοδοσια.

Αλλα ειμαι περιεργος να δω με ποια λογικη το αφησε αυτος εκει το αυτοκινητο του.

Αν το ξανακανει, μπορεις απλα να του ξεφουσκωσεις κανα λαστιχο.

Φυσικα βεβαιωσου οτι δεν ειναι απλα ενας ηλιθιος ενοικος της πολυκατοικιας.

Μπορει να ηταν κανενας συγγενης η φιλος καποιου στην πολυκατοικια και να του ειπε αυτος που μενει εκει βαλε το αμαξι σου στην πιλοτη.

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Νομίζεις...

Όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρόν θέμα, στις περιπτώσεις που ο Δήμος έχει δώσει άδεια εισόδου-εξόδου πάρκινγκ μια χαρά έχουν πινακίδα Ρ-40.

Edit: Μάλλον δίκιο έχεις, δεν έχουν Ρ-40, Ρ-39 έχουν που απαγορεύει μόνο τη στάθμευση.

Πρεπει να υπαρχει η πινακιδα αυτη στο δρομο για να βεβαιωθει τετοιο προστιμο.

Επειδη καποιος εβαλε πινακιδα στη γκαραζοπορτα του που απαγορευει την σταθμευση, δεν σημαινει πως ισχυει κιολας.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Πρεπει να υπαρχει η πινακιδα αυτη στο δρομο για να βεβαιωθει τετοιο προστιμο.

Επειδη καποιος εβαλε πινακιδα στη γκαραζοπορτα του που απαγορευει την σταθμευση, δεν σημαινει πως ισχυει κιολας.

Μα το ίδιο λέω και εγώ, η πινακίδα πρέπει να μπει εκεί ακριβώς ορίζει η απόφαση του Δήμου, καθώς επίσης να αναγράφει πάνω της τον αριθμό απόφασης, αλλιώς είναι παράνομη.

Δημοσ.

Ασχετο (λιγο) με το θεμα αλλα μπορει καποιος να παρει σημα parking απο τον δημο για να βαζει την μηχανη στην αυλη η στην εισοδο της πολυκατοικιας;

Ξερω οτι τα περισσοτερα σηματα που λενε εισοδος εξοδος μηχανης ειναι χωρις αδεια απλα ειναι στην ευκαιρια αυτου που βλεπει το σημα αν θα σεβαστει οτι καποιος βαζει και βγαζει το μηχανακι του απο κει η οχι και απλα θα παρκαρει μπροστα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, G.bar είπε

Το ξενέρωμα είναι ότι το πρόστιμο για αυτόν που έχει κλείσει γκαράζ είναι 20€.
Έχει τύχει να με έχουν κλείσει όλη μέρα, να περιμένω την τροχαία για να του τα πάρει όλα, και τελικά του έκοψαν 20€ πρόστιμο. Πιο οικονομικά του ήρθε από το να το άφηνε σε πάρκινγκ.

ΚΟΚ Άρθρο 34 παρ. 3β

40 ευρώ

10 μέρες αφαίρεση Αδ.Κυκ

10 μέρες αφαίρεση Α.Ο.

Δημοσ.
Στις 19/2/2022 στις 6:35 ΜΜ, Ntinaras είπε

Οχι ακριβως.

Αν παρκαρεις μπροστα και κλεισεις αλλο οχημα μεσα, σε γραφει επειδη τον εχεις κλεισει το οχημα, και οχι την εισοδο.

Αν δεν εχει οχημα μεσα δεν σε γραφει γιατι δεν ξερει αν το παρκινγκ ειναι νομιμο...

Νομίζω ήμουν σαφής: είτε είσοδο είτε έξοδο σε γραφεί. Αν είσαι μέσα και δεν μπορείς να βγεις ή αν έρχεσαι και δεν μπορείς να μπεις θα τον γράψει. No questions asked.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Joshua21 είπε

18 ώρες πριν, Nabuko είπε

ΚΟΚ Άρθρο 34 παρ. 3β

40 ευρώ

10 μέρες αφαίρεση Αδ.Κυκ

10 μέρες αφαίρεση Α.Ο.

Αυτές τις πινακίδες προσωπικά δεν τις έχω δει πουθενά και δεν ξέρω ποιος έχει. Ξέρω ότι είσαι υποχρεωμένος να έχεις στην πόρτα της εισόδου των οχημάτων την κλασσικη ταμπέλα που αναγράφει ότι είναι είσοδος πάρκινγκ και απαγορεύεται η είσοδος. Η πολυκατοικία ήταν 5ετίας καθ'ολα νόμιμη με 2 εισόδους οχημάτων, για τις οποίες είχε φροντίσει ο Δήμος να τροποποιήσει ανάλογα και τα πεζοδρόμια.
Παρόλα αυτά κάθε φορά το πρόστιμο ήταν 20€ χωρίς αφαίρεση πινακίδων.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, G.bar είπε

Θυμήθηκα ότι όντως είναι 20 ευρώ γιατί το είχα ξαναγράψει και αλλού. Από τότε που τροποποίησαν το άρθρο 34 για να μπουν και τα ΕΠΗΟ, άλλαξαν και τα πρόστιμα.

http://www.opengov.gr/yme/?p=4572

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, G.bar είπε

Αυτές τις πινακίδες προσωπικά δεν τις έχω δει πουθενά και δεν ξέρω ποιος έχει.

Αποκλείεται να μην τις έχεις δει, απλά δεν ξέρεις ποιες είναι, να η Ρ-69:

Traffic_Sign_GR_-_KOK_2009_-_R-69.svg_-6

2 ώρες πριν, G.bar είπε

Ξέρω ότι είσαι υποχρεωμένος να έχεις στην πόρτα της εισόδου των οχημάτων την κλασσικη ταμπέλα που αναγράφει ότι είναι είσοδος πάρκινγκ και απαγορεύεται η είσοδος. Η πολυκατοικία ήταν 5ετίας καθ'ολα νόμιμη με 2 εισόδους οχημάτων, για τις οποίες είχε φροντίσει ο Δήμος να τροποποιήσει ανάλογα και τα πεζοδρόμια.

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει σήμανση (Ρ-39 με αριθμό αδείας του Δήμου) στην είσοδο/έξοδο του πάρκινγκ σου, αν υπήρχε το πρόστιμο θα ήταν 40€.

Να μια τέτοια:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...