gianniz_k Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Εντάξει ρε παιδιά ο ts δεν έκανε την παραγγελία με σκοπό να την επιστρέψει και να μπαίνει σε διαδικασίες με επικοινωνίες,μεταφορές και επιστροφές χρημάτων. Αλλά δεν έδωσε και ένα σκασμό λεφτά για να έχει ένα προϊόν που ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι κάτω του μετρίου. Άσκησε το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος, και έχει να κάνει με μια αλυσίδα που μπορεί να την βγάλει στην έκθεση κάποιου καταστήματος ή να μην "κλάψει" το κόστος της έκπτωσης που θα την δώσει στον επόμενο πελάτη. Και την γύρισε σε άρτια κατάσταση 1
SPY_oo7 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Το ηξερε ομως απο πριν.Εφοσον δεν τον ικανοποιουσε κακώς προέβη στην αγορα 3 λεπτά πριν, gianniz_k είπε Εντάξει ρε παιδιά ο ts δεν έκανε την παραγγελία με σκοπό να την επιστρέψει και να μπαίνει σε διαδικασίες με επικοινωνίες,μεταφορές και επιστροφές χρημάτων. Αλλά δεν έδωσε και ένα σκασμό λεφτά για να έχει ένα προϊόν που ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι κάτω του μετρίου. Άσκησε το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος, και έχει να κάνει με μια αλυσίδα που μπορεί να την βγάλει στην έκθεση κάποιου καταστήματος ή να μην "κλάψει" το κόστος της έκπτωσης που θα την δώσει στον επόμενο πελάτη. Και την γύρισε σε άρτια κατάσταση
SabotazNic Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Σίγουρα η υπαναχωρηση ισχύει σε οποιαδήποτε περίπτωση, αλλά γύρισες τηλεόραση για τον ήχο της? Ξέρεις ότι όλες έτσι είναι και θέλουν οπωσδήποτε ηχομπαρα/ηχεία για να νιώσουν, ε? 2
zygorito Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Το ποσοστό επιστροφής σε online αγορές αγγίζει το 17% πλέον από 10.6% πέρσι https://www.cnbc.com/2022/01/25/retailers-average-return-rate-jumps-to-16point6percent-as-online-sales-grow-.html Όσο αυξάνεται το online εμπόριο θα αυξάνεται και αυτό. Ο λόγος που λέτε ότι βρίσκουν και τα κάνουν οι αλυσίδες εδώ είναι γιατί δεν έχουμε τοπικές αποθήκες Amazon να παίξουν με τους κανόνες του Amazon, 30 μέρες επιστροφή χωρίς αιτιολόγηση. Να το ξαναπούμε, όταν κάνεις κοστολόγηση μιας επένδυσης σήμερα οφείλεις να υπολογίζεις το κόστος από επιστροφές -αν δε θες δε μπλέκεις με ονλάιν εμπόριο κανείς φυσικό κατάστημα που δεν έχει επιστροφές "επειδή άλλαξα γνώμη"-
SPY_oo7 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, zygorito είπε Ο λόγος που λέτε ότι βρίσκουν και τα κάνουν οι αλυσίδες εδώ είναι γιατί δεν έχουμε τοπικές αποθήκες Amazon Το αμαζων όμως για αναίτια επιστροφη του τυπου 'δοκιμασα και δεν μου αρεσει' μετα απο καποιο νουμερο σε βαζει σε μαυρη λιστα και δεν σε αφηνει να ξαναπαραγγείλεις απο αυτο. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2022 από SPY_oo7
zygorito Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, SPY_oo7 είπε Το αμαζων όμως για αναίτια επιστροφη μετα απο καποιο νουμερο σε βαζει σε μαυρη λιστα και δεν σε αφηνει να ξαναπαραγγείλεις απο αυτο. ναι οκ εγώ το καλοκαίρι αγόρασα πχ 2 κινητά και το ένα το γύρισα με τη ζελατίνα (είχα αγοράσει 1 like new και ένα καινούριο να κρατήσω το δεύτερο αν το like new ήταν λεμόνι, τελικά ήταν σούπερ και δεν το άνοιξα το 2ο), τους έγραψα κιόλας "είναι με τη ζελατίνα" λεει δε μας νοίαζει δεν έχουμε θέμα και να το ανοίξετε, θα το πουλήσουμε used like new sealed box (lol) απλά θα σας χρεώσουμε τα €9 μεταφορικά, λέω οκ κανενα πρόβλημα.
SPY_oo7 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, zygorito είπε δεν το άνοιξα το 2ο), ο ΑΝΔΡΕΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕ ΟΜΩΣ.Μη συγκρίνεις λεμονια με αεροπλανα λοιπον
andreas1gr Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Ξέρεις ότι όλες έτσι είναι και θέλουν οπωσδήποτε ηχομπαρα/ηχεία για να νιώσουν, ε? Καμία σχέση. Ένας φίλος παρέλαβε χτες μια Q70A και δεν έχει τέτοιο θέμα όπως η Q60… Και είναι και αυτή το ίδιο «φέτα»…
jmirko15 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Sorry και όλας ρε παιδιά. Τι μία κλαίτε για τα "κακά" μαγαζιά, την άλλη κλαίτε για τους "κακούς" καταναλωτές. Πήρες κάτι, δεν σου άρεσε/έκανε το επιστρέφεις. Έτσι δουλεύει (και καλά κάνει) εκεί έξω ο κόσμος. WoW το "άνοιξε" το προϊόν, τώρα δε θα έπρεπε να γίνει κάτι. *clapclap* Ναι, θα μπορούσες να πας σε κάποιο κατάστημα (εφόσον μπορείς/γίνεται!) για να δεις το προϊόν αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα σου κάνει. Εφόσον έχεις κατάστημα και όχι σκρουτζομάγαζο της πλάκας, το γνωρίζεις ότι θα υπάρχουν επιστροφές και γνωρίζεις και πως θα χειριστείς τα προϊόντα που σου επιστρέφονται. Άμα είσαι τόσο της πλάκας και πας να πλασάρεις ανοιγμένο προϊόν σαν καινούργιο, κλείστο καλύτερα να τελειώνουμε. 2
TuXaKoS Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 ΟΙ επιστροφές είναι μέρος της τιμής ενός προιόντος. Ένα κατάστημα έχει κέρδος από τις ηλεκτρονικές πωλήσεις (καθώς γλιτώνει σε καταστήματα, υπαλλήλους κτλ κτλ) και μέσα στην τιμή, εκτός από το κέρδος του, συμπεριλαμβάνει και την όποια ζημία από τις επιστροφές (όπως επίσης και το κόστος της όποιας εγγύησης πρέπει να παρέχει το ίδιο για παραεισαγωγές κτλ κτλ κτλ). Κατά τα άλλα, άλλο ένα κλασικό θέμα του Insomnia. Με ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, ηθικούς και ανήθικους. 2
SPY_oo7 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, jmirko15 είπε Άμα είσαι τόσο της πλάκας και πας να πλασάρεις ανοιγμένο προϊόν σαν καινούργιο, κλείστο καλύτερα να τελειώνουμε. Το θεμα ειναι οτι εφοσον σαν καταναλωτης δεχεσαι να επιστρέφεις προιοντα "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ" αυτοματως δεχεσαι να σου"ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΝΟΙΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΗΡΗΣΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ". Και φυσικα δεν μιλαμε για ρουχα και παπουτσια.
zygorito Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 18 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Τα παπούτσια που κολλάνε? Δηλαδή αν πας σε ένα μαγαζί, δεν μπορείς να δοκιμάσεις 3 νούμερα? Πρέπει να τα πάρεις όλα? Σιγά να μην καθόμαστε να παίρνουμε 1-1 τα νούμερα για δοκιμή αν δεν είμαστε σίγουροι Μιλάμε για ηλεκτρονικές αγορές από το adidas.gr ή .com , οχι για φυσικό κατάστημα. Αγόρασα προσωπικα παπούτσια Reebok απο το Reebok.gr και μου τα στείλανε απο Γερμανία και έκαναν 11 μέρες να έρθουν, δεν τα είχε κάποιο μαγαζί εδώ κοντά να τα δοκιμάσω, στο site της Reebok σου δίνει 60 (εξήντα) ημέρες δωρεάν επίστροφή χωρίς αιτιολογία (δηλαδή 14 το νόμιμο + 46 γιατί θέλουν να προσελκύσουν πελάτες). Ο όμιλος inditex (zara κτλ) έχουν 30 ημέρες και οχι τις υποχρεωτικές 14. βασικά για να μην το κουράζουμε https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_el.htm υπάρχουν αναλυτικά για όποιον θέλει να ενημερωθεί. Τα περιγράφει εκεί.
chipakos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, andreas1gr είπε Καλή σας ημέρα… Πριν 2 εβδομάδες προχώρησα σε ηλεκτρονική αγορά μιας τηλεόρασης Samsung Q60A από μεγάλη αλυσίδα, Την τηλεόραση την παρέλαβα με μεταφορική την Τρίτη 8/2/22 αργά το απόγευμα (την απέστειλαν από το πιο κοντινό σε εμένα κατάστημα τους). Μετά από μια περίπου ώρα την άνοιξα, την ενεργοποίησα και διαπίστωσα ότι ο ήχος της δεν με ικανοποιούσε καθόλου, μιας και δεν είχε ούτε δείγμα από μπάσο (δυστυχώς είναι κοινή διαπίστωση σε όλους τους αγοραστές)… Οπότε αμέσως κάλεσα το τηλεφωνικό τους κέντρο για να ρωτήσω για την διαδικασία της Υπαναχώρησης εντός 14 ημερών… Ο «άσχετος» υπάλληλος του τηλεφωνικού τους κέντρου που απάντησε το τηλεφώνημα μου, επέμενε ότι αυτό που ζητάω δεν ισχύει σε καμία περίπτωση γιατί η τηλεόραση ενεργοποιήθηκε ακόμα και για 1 δευτερόλεπτο. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν είχε νόημα να συνεχίσω την κουβέντα μαζί του… Οπότε άνοιξα τα εξής τρία διαφορετικά μέτωπα… Μέτωπο Νο1 Μέσα από την ιστοσελίδα της μεγάλης αλυσίδας, στην ειδική φόρμα που έχουν, δήλωσα ξεκάθαρα την πρόθεση μου για υπαναχώρηση και αφού έβαλα όλα τα απαραίτητα στοιχεία την απέστειλα… Μέτωπο Νο2 Ταυτόχρονα ετοίμασα ένα αναλυτικό μέχρι αηδίας mail, προς την επιχείρηση (γιατί δίνει δικαίωμα για Υπαναχώρηση ακόμα και με mail ή και τηλεφωνικά). Σε αυτό το mail ανέλυσα τους Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς Νόμους, τους έδωσα τα απαραίτητα λινκ, έβαλα φωτογραφίες των συγκεκριμένων παραγράφων καθώς και τους ερμήνευσα του Όρους και τις Προϋποθέσεις για την Υπαναχώρηση του δικού τους καταστήματος! Ταυτόχρονα τους τόνισα ότι επιφυλάσσομαι ρητά παντός νομίμου δικαιώματος μου και θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων μου. Επίσης ότι Θα λάβω εις βάρος τους όλες τις ενδεικνυόμενες αστικές ενέργειες ενώπιον των αρμοδίων Πολιτικών Δικαστηρίων. Μέτωπο Νο3 Κατάφερα και βρήκα το τηλ του καταστήματος από όπου μου έστειλαν την τηλεόραση (γιατί απευθείας τηλέφωνο με τα καταστήματα δεν το επιτρέπουν) και μίλησα με τον υπάλληλο στο service που είναι υπεύθυνος και για τις παραλαβές… Ο υπάλληλος τους ήταν εναρμονισμένος με την τακτική του τηλεφωνικού κέντρου και ανέφερε ότι ΔΕΝ ισχύει καμία Υπαναχώρηση…!!!!! Του ζήτησα να διαβάσει μόνος του τους όρους της εταιρίας του… Το έκανε πρόθημα οφείλω να ομολογήσω… Του έδειξα τις συγκεκριμένες παραγράφους όπου το λένε ξεκάθαρα… Ταυτόχρονα αναφέρονται και οι κατηγορίες που δεν εφαρμόζεται η υπαναχώρηση και σίγουρα οι τηλεοράσεις που απλός ανοίχτηκαν, δεν ήταν μέσα σε αυτές… Ήταν η στιγμή που παθαίνει το πρώτο σοκ και άρχισε να τα μασάει… Ναι υπάρχει Υπαναχώρηση, αλλά πρέπει να αφαιρεθεί ένα ποσοστό από το ποσό αγοράς, γιατί μειώθηκε η αξία της συσκευής από την χρήση που τις κάνατε… Μα φίλε μου του λέω πιο κάτω στους όρους θα δεις ότι ναι μεν μπορεί να γίνει παρακράτηση ενός ποσού, μόνο εάν «η χρήση έγινε με τρόπο που εκφεύγει της ειθισμένης εξέτασης των προϊόντων με τρόπο άλλο πλην εκείνο που είναι αναγκαίο για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας του προϊόντος.» Και συνεχίζει παρακάτω «Ως ειθισμένη εξέταση και διαχείριση του προϊόντος προκειμένου για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας του προϊόντος, εννοείται η εξέταση των σχετικών αγαθών, όπως αυτή είναι δυνατό να ελάμβανε χώρα με τον τρόπο που συνηθίζεται σε ένα φυσικό κατάστημα.» Δηλαδή του εξηγώ, εγώ αν πάω σε ένα κατάστημα και διαλέξω μια τηλεόραση, τι θα ελέγξω πριν την αγορά; Την διάσταση την εικόνα και τον ήχο, δηλαδή αυτό που έκανα στο σπίτι μου όταν απλά άνοιξα την τηλεόραση και είδα διάσταση, εικόνα και ήχο… Εκεί ήταν το δεύτερο σοκ… και μου ζήτησε να μιλήσει με τον προϊστάμενο του και να με καλέσει πίσω… Πράγματι μετά από 10 λεπτά με κάλεσε και μου είπε ότι δικαιούμαι Υπαναχώρηση χωρίς να γίνει παρακράτηση χρήματων (Αλληλούια) αλλά να στείλω την τηλεόραση στην μαμά εταιρία και όχι στο κατάστημα τους… Τώρα θα του έρχονταν η τρίτη κεραμίδα… Μα φίλε μου καλέ και αγαπημένε η εταιρία σου, λέει ότι μπορώ να την επιστρέψω εγώ ή οποιαδήποτε μεταφορική είτε στα κεντρικά της Αθήνας, είτε σε οποιοδήποτε κατάστημα της αλυσίδας στην Ελληνική Επικράτεια…. Και του ζητάω να δει την σχετική παράγραφο… Πρέπει να έπαθε ένα μικρό εγκεφαλικό και να στράβωσε λίγο το σαγόνι του… και μου ζήτησε να μιλήσει για δεύτερη φορά με τον προϊστάμενο του και να με καλέσει πίσω… Μετά από μισή ώρα έντονων διαβουλεύσεων με ξανά πήρε τηλέφωνο και μου ανέφερε ότι ναι μπορεί να παραλάβει και αυτός την τηλεόραση και μάλιστα προσφέρθηκε να μου στείλει χωρίς έξοδα την δική τους μεταφορική και να μην την πάω εγώ ο ίδιος (μπράβο του σε αυτό γιατί δεν προβλέπονταν)! Οπότε κλείσαμε ραντεβού για την Παρασκευή πρωί 11/2/22 για παραλαβή. Στο ενδιάμεσο ήρθαν οι απαντήσεις από τις 2 Υπαναχωρήσεις που είχα στείλει. Στην αυτοματοποιημένη φόρμα που έστειλα μου απάντησαν ότι «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι επιστροφή προϊόντων τα οποία έχουν ανοιχτεί από την συσκευασία τους και έχουν χρησιμοποιηθεί δεν μπορεί να γίνει.»!!!!!! Έπρεπε να μου κόψουν τον βήχα αμέσως… ακούς εκεί να κάνω Υπαναχώρηση… Ντροπή μου μόνο που το σκέφτηκα… Στο mail τώρα που ανέλυσα τους Νόμους και τους όρους της ίδιας εταιρίας τους μου απάντησαν ότι θέλουν φωτογραφίες για το προϊόν για να διαπιστώσουν την άψογη κατάσταση του και να προχωρήσει η διαδικασία! Τι έγινε ρε παιδιά, μόλις διαβάσατε νόμους και ότι προτίθεμαι να το φτάσω μέχρι τέλους άρχισε να μυρίζει μέντες;;;; Η τηλεόραση τελικά επέστρεψε στο κατάστημα. Παραδόθηκε από τη μεταφορική την Δευτέρα 14/2/22 και αργά το απόγευμα έλαβα mail με το παραστατικό επιστροφής της τηλεόρασης και διαταγή επιστροφής των χρημάτων στην κάρτα μου, που πραγματοποιήθηκε χτες 18/2/22. Κλείνοντας το μακροσκελές μήνυμα μου, έχω να πω ότι η αγορά είναι μια ζούγκλα… Κυριολεκτικά ισχύει το ρητό «Όπου σε Πιάσουν»…. Αν κάποιος δεν είναι ενημερωμένος και έστω και λίγο διαβασμένος, σου καταπατούν όλα να νόμιμα δικαιώματα σου… Φυσικά εκεί έξω υπάρχουν και πολλοί καταναλωτές που δεν είναι άγιοι αλλά λαμόγια και ασκούν τα δικαιώματα πολλές φορές με καταχρηστικό τρόπο, αλλά όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες… Τέλος καλό, όλα καλά για εμένα, μέχρι την επόμενη μάχη… Ακριβώς όμως τα ίδια με αγορά Δεκέμβριος 2021 .Πήρα μόνιτορ gaming το οποίο επέστρεψα πίσω στις αποθήκες της εταιρίας του καταστήματος δύο ώρες μετά την αγορά διότι με δική τους πρόταση αγοράστηκε η εν λόγω συσκευή και δεν πληρούσε τα χαρακτηριστικά που είχα δώσει. Ζητούσαν να μου κρατήσουν το 10% της αξίας διότι την σύνδεσα να την λειτουργήσω και διαπίστωσα την έλειψη του χαρακτηριστικού που τους είχα περιγράψει. Ζήτησα να καλέσω περιπολικό να γίνει καταγγελία και να κάνω μύνηση στο κατάστημα διότι δεν μπορούσα να χωνέψω ότι επιστρέφω στην αρχική συσκευασία άθικτη την συσκευή με όλα τα παρελκόμενα στην ίδια αρχική κατάσταση 2 μόνο ώρες αφότου την αγόρασα και ζήταγαν να μου κρατήσουν χρήματα γιατί την άναψα και το είδα. Εγώ πράγματι ήμουν διατεθειμένος να καλέσω περιπολικό, αλλά τελικά απ΄ότι μου είπαν πήρε την ευθύνη ο υπεύθυνος και έγινε αγορά άλλου μόνιτορ την ίδια στιγμή. 1
Nabuko Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Συγνώμη, αλλά τα παπούτσια και τα ρούχα που αγοράζετε όταν πηγαίνετε σε ένα κατάστημα ξέρετε πόσοι τα έχουν φορέσει πριν από σας? 5
SPY_oo7 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, zygorito είπε Μιλάμε για ηλεκτρονικές αγορές από το adidas.gr ή .com , οχι για φυσικό κατάστημα. Αγόρασα προσωπικα παπούτσια Reebok απο το Reebok.gr και μου τα στείλανε απο Γερμανία και έκαναν 11 μέρες να έρθουν, δεν τα είχε κάποιο μαγαζί εδώ κοντά να τα δοκιμάσω, στο site της Reebok σου δίνει 60 (εξήντα) ημέρες δωρεάν επίστροφή χωρίς αιτιολογία (δηλαδή 14 το νόμιμο + 46 γιατί θέλουν να προσελκύσουν πελάτες). Ο όμιλος inditex (zara κτλ) έχουν 30 ημέρες και οχι τις υποχρεωτικές 14. βασικά για να μην το κουράζουμε https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_el.htm υπάρχουν αναλυτικά για όποιον θέλει να ενημερωθεί. Τα περιγράφει εκεί. Αλλο τα λεμονια αλλο τα αεροπλανα.Τα λεμονια δεν πετανε............ Αλλο μεταχειρισμένο βρακί τον 10 ευρω και αλλο μεταχειρισμένη τηλεόραση των 1000+++ ευρω Και φυσικα στο παρων θεμα δεχομαστε "καλη την πιστη"οτι ο ανδρεας επεστρεψε την τηλεοραση λογο ηχου και οχι γιατι πριν εκαψε μια εξοδο HDMI πχ και παει να την φορτώσει στον επομενο Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2022 από SPY_oo7
Προτεινόμενες αναρτήσεις