Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Για ρίξτε καμιά γνώμη. Δεν βλέπω κάποιο θέμα με τα στατιστικά, εκτός από το λίγο αυξημένο (?) noise margin και τα fec errors.
Το θέμα που έχω είναι με το wifi, έχω ταχύτητα ~35Mbps και στα άλλα δωμάτια να πέφτει ακόμα περισσότερο.
Μπορώ να κάνω κάτι για να βελτιωθεί η κατάσταση; Αξίζει η αγορά aftermarket ρουτερ;
Με 5ghz δεν θα δουλέψουν κάτι συσκευές οπότε το αποκλείω. Επίσης φαντάζομαι θα έχω ακόμα χειρότερη κάλυψη στον χώρο.

vdsl-Copy.jpg

Επεξ/σία από grinder_
Δημοσ.

Δυστυχώς μεγάλες ταχύτητες στο ασύρματο θα δεις μόνο στην μπάντα των 5GHz.

Ίσως δεις καλύτερο αποτέλεσμα με το Xiaomi Mi Router 4A, αλλά στα ασύρματα πόσο καλά θα παίξει η σύνδεση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες του περιβάλλοντος στο οποίο δουλεύουν. Επόμενη λύση η χρήση συσκευών Mesh, με τουλάχιστον ένα ζεύγος, όπου το ένα θα συνδέεται ενσύρματα με τον Router.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καταρχας αμα βαλεις αλλο ρουτερ δεν θα εχεις τηλεφωνια. Οσον αφορα για ταχυτητα και η 2,4 μπαντα εχει το n πρωτοκολο οποτε υποστηριζει την ταχυτητα.

1) Μηπως συνδεεεις καποια παλιa συσκευη οποτε παιζει στην g μπαντα το wifi?

2)Στο 5G πρεπει να εχεις συνεχως οπτικη επαφη ρουτερ συσκευης αλλιως θα εχεις αποσυνδεσεις.

3) Αν εχεις το sercomm H300s -γκρι ρουτερ- και πας σε extender μην παρεις tp link γιατι τρωει σκαλωμα με τον DHCP server και κανει reboot αν και νομιζω βγκε νεο firmware πριν απο 5 μερες που διορθωνει το θεμα.

4)το xiaomi mi 4A το εχω δουλεψει στο εξοχικο 250 τμ σπιτι και παει μια χαρα.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Δυστυχώς μεγάλες ταχύτητες στο ασύρματο θα δεις μόνο στην μπάντα των 5GHz.

Ίσως δεις καλύτερο αποτέλεσμα με το Xiaomi Mi Router 4A, αλλά στα ασύρματα πόσο καλά θα παίξει η σύνδεση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες του περιβάλλοντος στο οποίο δουλεύουν. Επόμενη λύση η χρήση συσκευών Mesh, με τουλάχιστον ένα ζεύγος, όπου το ένα θα συνδέεται ενσύρματα με τον Router.

Δοκίμασα και σε dual band χωρίς διαφορά.
Ευχαριστώ, θα δοκιμάσω μια αυτά που προτείνεις μιας και το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.

1 ώρα πριν, FasTaker είπε

Καταρχας αμα βαλεις αλλο ρουτερ δεν θα εχεις τηλεφωνια. Οσον αφορα για ταχυτητα και η 2,4 μπαντα εχει το n πρωτοκολο οποτε υποστηριζει την ταχυτητα.

1) Μηπως συνδεεεις καποια παλιa συσκευη οποτε παιζει στην g μπαντα το wifi?

2)Στο 5G πρεπει να εχεις συνεχως οπτικη επαφη ρουτερ συσκευης αλλιως θα εχεις αποσυνδεσεις.

3) Αν εχεις το sercomm H300s -γκρι ρουτερ- και πας σε extender μην παρεις tp link γιατι τρωει σκαλωμα με τον DHCP server και κανει reboot αν και νομιζω βγκε νεο firmware πριν απο 5 μερες που διορθωνει το θεμα.

4)το xiaomi mi 4A το εχω δουλεψει στο εξοχικο 250 τμ σπιτι και παει μια χαρα.

Όχι στο n συνδέονται (wifi 4). Μου κάνει εντύπωση που δίπλα στο ρουτερ έχει τέτοια απόκλιση, εντάξει στα δωμάτια.
Όχι το zte είναι. Απ όσο κατάλαβα το xiaomi ή το mesh θα κουμπώσει επάνω σαν access point οπότε δεν θα επηρεάσει την τηλεφωνία. Θα δω thanks.

Δημοσ.

Tόσο περίπου τερματίζει το WiFi (2,4G) στο ΖΤΕ. Το Sercomm είναι ακόμη χειρότερο από δοκιμές που έχω κάνει. Το θέμα με το DHCP και τα Repeater στα Sercomm έχει φτιάξει με το τελευταίο Release (v.1.2.00.09). Για να δεις το φουλ, μόνο 5GHz ή κάτι καλύτερο από πίσω…

Δημοσ.

Εκανα speedtest οοkla - εχω 100 με sercomm - μεσω wifi 2,4 και μου εβγαλε 82,12 Μbps. Η n μπαντα υποστηριζει μεχρι 300Μbps <--- θεωρητικο μέγιστο.

Δημοσ.

Τα Χ Mbps σε οποιοδήποτε ασύρματο, αφορούν αποκλειστικά ονομαστική ταχύτητα και όχι πραγματική. Η πρώτη αφορά πόσο γρήγορα μπορούν να στείλουν τα δεδομένα ενώ η δεύτερη πόσος πραγματικός όγκος δεδομένων φεύγουν την ίδια χρονική περίοδο. Για να μην πλατιάζουμε αναφέροντας το πρότυπο, τι υποστηρίζει και τι περιορισμούς έχει, η πραγματική ταχύτητα σε ιδανικές συνθήκες παίζει στο 50% της ονομαστικής και συνήθως στο 30%.

Τώρα, το να συνδεθεί μια ασύρματη συσκευή (ειδικά στους 2,4GHz) στην μέγιστη ονομαστική (και σε 40MHz εύρος), δηλαδή 300Mbps, παίζουν αρκετά πράγματα ρόλο και κυρίως τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Συνήθως οι φορητές συσκευές (κινητά, tablet κλπ) συνδέονται έως 150Mbps ονομαστική ταχύτητα και μόνο ακριβότερες μπορούν παραπάνω. Αλλά και πάλι για να έχεις όσο το δυνατόν μικρότερη απώλεια σε πραγματική ταχύτητα, πρέπει να μην υπάρχουν πολλά ασύρματα γειτονικά δίκτυα και ούτε φυσικά εμπόδια.

Το H300s δεν αποτελεί εξαίρεση αυτού του κανόνα. Εξαρτάται λοιπόν από το περιβάλλον της εγκατάστασης που θα κληθεί να δουλέψει και τις συσκευές που θα συνδεθούν πάνω του. Υπάρχουν πολλοί που αναφέρουν πως παίζει μια χαρά το ασύρματό του και άλλοι τόσοι που το κατακρίνουν και κάνουν χρήση άλλων συσκευών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...