MastroGiannis Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, billdanos είπε Κάπου έχετε ξεχάσει πως μιλάμε για αδέσποτα ζώα μέσα στον αστικό ιστό και όχι σε δάση με ποταμάκια και πεταλουδίτσες! Κάπου έχετε ξεχάσει πως μιλάμε για έναν γάτο που ζει σε ένα συγκρότημα με εξοχικές κατοικίες, τον οποίο κάποιος σκοπεύει αυθαίρετα να μεταφέρει στον αστικό ιστό, και κάποιοι τον προτρέπουν να του τα κόψει, διότι γνωρίζουν ότι ούτως ή άλλως δεν απολαμβάνει το σεξ(!). Εγώ, αυτό που προτείνω στον OP είναι να ανακοινώσει πρώτα τη σκέψη του με το ζευγάρι που μένει μόνιμα στο περιβάλλον του γάτου. Πιθανότατα ο γάτος έχει αναπτύξει και μαζί τους κάποια σχέση και ίσως πάρει πολλές πληροφορίες για το πόσο κακοπερνάει στην εξοχή. Και επιτέλους, ας τελειώνουμε με τη λέξη "αδέσποτος"! Μόνο στην Εκκλησία υπάρχουν πλέον δεσπότες.
czarjuly Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, StamTheMan είπε Το google ειναι ο φιλος σου,κριμα που το εχεις 15 χρονια ετσι. Ειναι μερικοι βασικοι λογοι που επιτασουν τη στειρωση. Πρωτο και πιο σημαντικο,αφαιρεις απο το ζωο το μονιμο στρες της αναγκης για αναπαραγωγη,παθησεις,κατουρημα μεσα στο σπιτι,,οτι δεν σπερνει παιδια απο'δω και απο'κει και διαφορα αλλα. Και καλα λεει,μην εκφραζεις αποψη για κατι που οπως φαινεται δε γνωριζεις,πολυ φιλικα. Ειδικα για αδεσποτα,οπως ξεκαθαρα ειναι ο συγκεκριμενος γατος,η στειρωση ειναι απαραιτητη,για εναν απλο λογο:ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ! Σου αφιερώνω τον γάτο του Παπακωνσταντινου
duende Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 δυο ερωτησουλες απο μενα σε διαμερισμα δεν υπαρχει ο κινδυνος να σου φουνταρει απο το μπαλκονι? ειδικα αν ειναι αδεσποτο κ εχει μαθει εξω? πρεπει να τον εχεις συνεχεια μεσα κλεισμενο? επισης, αν τον στειρωσεις υπαρχει η ελπιδα να μη σου κανει πουτ....ριο το σπιτι απο ζημιες? asking for a friend..🙄
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σταμάτησα να διαβάζω μετά τα πρώτα post για να μην ανοίξουμε flame. Εαν σας ενδιαφέρει πραγματικά ο γάτος, όπου πραγματικά σημαίνει να τον έχετε μαζί σας να τον χαίρεστε να τον φροντίζετε και να επεκτείνετε την διάρκεια ζωής του στο μέγιστο. Τον παιρνετε στο σπίτι σας και σχετικά σύντομα για άμεση κτηνιατρική βοήθεια. Αν το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να βλέπετε έναν γάτο όταν πηγαίνετε στο εξοχικό σας όσο είστε διακοπές χωρίς να σας νοιάζει αν κάποια στιγμή σταματήσετε να τον βλέπετε και η ζωή συνεχίζεται όπως πριν, εάν δεν γνωρίσετε τις υποχρεώσεις και τις συνθήκες ευζωίας που πρέπει να τηρούνται από τον κάτοχο του ζωου για την διαμονή του σε ένα σπίτι και δεν θέλετε να μελετήσετε - σκεφτείτε, τότε αφήστε το ζώο εκεί που είναι. 1. Ενδεχόμενα που μπορεί να συμβούν αν μείνει ο γάτος εκεί, να του ρίξουν φόλα, να χτυπήσει σε ατύχημα, να βρεθεί ο άλλος που θα το λυπηθεί και θα το πάρει σπίτι του, να πεθάνει για τυπικούς λόγους, να τον έχετε μερικά χρόνια ακόμα. 2. Ενδεχόμενα που μπορεί να συμβούν αν τον φέρετε σε σπίτι, μπορεί να μην προσέξετε την ασφάλιση της οικίας και να το σκάσει από μπαλκόνι η παράθυρο και γεια σας όποτε μετά πάμε κατευθείαν στο 1. Δεν θα τον αφήνετε σε βεράντες και αυλές αλλιώς πάλι πάμε στο 1. Οσον αφορά το αν του αρέσει και αν αξίζει, όσα άτομα γνωρίζω που υιοθέτησαν αδέσποτα είτε από καταφύγια είτε από τον δρόμο, μου λένε ότι τα ζώα έχουν έναν τρόπο και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον άνθρωπο. Εμείς είχαμε για μικρό διάστημα πριν 10 χρόνια έναν γάτο που έμπαινε σπίτι τον ταιζαμε και όποτε ήθελε έφευγε, μπορεί να έμενε και για πολλές ώρες μέσα, τριβοταν συνεχώς στα πόδια μας και σε τετοιο βαθμό που τον είχαμε πατήσει κατά λάθος, μας ακολουθούσε από πίσω σαν σκυλάκι δεν υπήρχε τρόπος να τον αποφύγεις αν δεν τον έκλεινες μέσα σε δωματιο, κάποια στιγμή σταμάτησε να έρχεται, ελπίζαμε να τον είχε υιοθετήσει κάποιος διότι τον τάιζαν και άλλοι όχι μόνο εμείς. Τα ζώα και ειδικά οι γάτες περνάνε μια χαρά αρκεί να υπάρχει ενασχόληση και αλληλεπιδρσση με αυτά όχι μόνο 1 αλλά και 3 γάτες μπορείς να φέρεις σε ένα σπίτι, το θέμα είναι να μην είστε μόνος και πχ να λείπετε για δουλειά και να μένουν τα ζώα μόνα για ώρες εκεί δεν είναι τόσο καλό, επίσης να σκεφτείτε τι ηλικία έχετε, είστε άτομο που δεν έχει φύγει ακόμα από το πατρικό με τους γονείς δεν έχει κάνει σχέση ή γονέας που έτσι κι αλλιώς όπου και να πάει θα έχει μαζί του το ζώο. Σκέψου τα παραπάνω και πράξε. Τα υπόλοιπα περί επέμβασης του κακού ανθρώπου στην φύση κτλ είναι ανάξια σχολιασμού. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2022 από Basilhs23___ 6
filip123go Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, duende είπε σε διαμερισμα δεν υπαρχει ο κινδυνος να σου φουνταρει απο το μπαλκονι? ειδικα αν ειναι αδεσποτο κ εχει μαθει εξω? πρεπει να τον εχεις συνεχεια μεσα κλεισμενο? μπορείς να φτιάξεις ένα catio (yep, έτσι λέγεται) και να βγάινει εκεί. Αλλά δεν έιναι χαζά τα ζώα. Ξέρουν που τους παίρνει να πηδήξουν και που όχι. Η δικιά μου πχ αν και στον πρώτο, δεν έχει δείξει ποτέ σημάδια φυγής (της ανοίγω και βγαίνει στο μαλκόνι κανονικά). Και σκέψου την υιοθέτησα από το δρόμο σχεδόν 1 χρονών. Το ίδιο και 2 γάτες στο απένταντι μπαλκόνι. Απλά αράζουν και κοιτάζουν κάτω στον κήπο. Ούτε το κεφάλι τους έξω απο τα κάγκελα δεν βγάζουν. 11 λεπτά πριν, duende είπε επισης, αν τον στειρωσεις υπαρχει η ελπιδα να μη σου κανει πουτ....ριο το σπιτι απο ζημιες? Ναι θα είναι πολύ πιο ήρεμος. Γενικώς όμως είναι και στην προσωπικότητα της κάθε γάτας και στο πόσο ηρεμία υπάρχει στο σπίτι. 1 1
StamTheMan Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, czarjuly είπε Σου αφιερώνω τον γάτο του Παπακωνσταντινου Εμενα τα ζωα μου ειναι στειρωμενα μαν. Μην μου απαντας σε παρακαλω,δεν εχεις ιδεα απο ζωα,κατοικιδια και μη, εφοσον λες οτι εχεις 15 χρονια γατο και δεν τον εχεις στειρωσει. Και εγω 10 χρονια παω μπουζουκια,μπουζουκι δεν εμαθα. Γενικοτερα οι μισοι ( τουλαχιστον ) εδω μεσα δεν εχετε ιδεα απο ζωα,κατοικιδια ή μη,αδεσποτα ή δεσποζομενα,αλλα εχετα και γνωμη. Εσεις που δεν τα στειρωνετε και νομιζετε οτι τους κανετε και καλο εισαστε μερος του προβληματος που ονομαζεται "αδεσποτα ". Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2022 από StamTheMan 5
ipal Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 39 λεπτά πριν, duende είπε δυο ερωτησουλες απο μενα σε διαμερισμα δεν υπαρχει ο κινδυνος να σου φουνταρει απο το μπαλκονι? ειδικα αν ειναι αδεσποτο κ εχει μαθει εξω? πρεπει να τον εχεις συνεχεια μεσα κλεισμενο? επισης, αν τον στειρωσεις υπαρχει η ελπιδα να μη σου κανει πουτ....ριο το σπιτι απο ζημιες? asking for a friend..🙄 Και τώρα ανοίγουμε το μεγάλο θέμα "προστασία μπαλκονιού". Σε αυτό που και πολλοι υπερ της στείρωσης αντιδρούν....
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Στο μεταξύ απορώ με κάποιον που είπε αν ρωτήσαμε τον γάτο αν θέλει να τον πάρουμε και να του κάνουμε στείρωση και φαντασιωνεται καταστάσεις με ανώτερα όντα που θα κατακτήσουν τον άνθρωπο και θα ορίζουν ποιος θα μπορεί να τεκνοποιησει. Ρε θα τρελαθούμε τελείως εδώ πέρα; Το ζώο δεν έχει το νοητικό και πνευματικό επίπεδο του ανθρώπου για να καταλάβει τι του έκανες, ούτε καταλαβαίνει από σεξ και αναπαραγωγή, όλα ορμόνες είναι που εκκρινονται και προκαλούν τις ορμές και την ενεργοποίηση των συστημάτων αναπαραγωγής. Και μάλιστα το ίδιο συμβαίνει και στον άνθρωπο, αλλά εκεί λόγω του επιπέδου της νοησης του ανθρώπου το θέμα το έχουμε πάει σε άλλο επίπεδο προ πολλών αιώνων. Σιγά μην μας κατακτήσουν και εξωγήινοι να μας κάνουν στείρωση. Από αυτές τις απόψεις καταλαβαίνουμε γιατί το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν θα λυθεί ποτε και θα ακούγονται λάθος και παρανοϊκές απόψεις από μερίδα του κόσμου που δεν βοηθά σε τίποτα. 6
StamTheMan Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε θα ακούγονται λάθος και παρανοϊκές απόψεις από μερίδα του κόσμου που δεν βοηθά σε τίποτα Αυτο μονο. Παρανοικες αποψεις,αυτη ειναι η φραση. Ο ενας ζει σε χωριο,εχει τα ζωα αμόλα, με οτι αυτο συνεπαγεται και θεωρει οτι ειμαι εγω ο λαθος που δηθεν θελω να το κλεισω στο διαμερισμα. Ο αλλος το εχει αστειρωτο 15 χρονια και καμαρωνει. Ο αλλος θελει να εχει το γατο να ζευγαρωνει ανεξελεγκτα,λες και το ζωο απολαμβανει τη σεξουαλικη πραξη,ενω στην ουσια ειναι κατι που τον στρεσαρει απιστευτα,ενοχλει ολο τον πλανητη την εποχη του ζευγαρωματος και φυσικα γεμιζει τον κοσμο "μπασταρδα" γατακια,με οτι αυτο συνεπαγεται. 2
Lucifer Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, masteripper είπε Μάλλον "μπαίνεις" στην θέση του γάτου... Όπως σου είπα ο συγκεκριμένος γάτος είναι 1 ελεύθερο δυνατό ζώο που ακολουθώντας τις προσταγές της φύσης προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί καλύτερο για το είδος του. Το ότι εσύ συμβουλεύεις να πάρουμε 1 ζωο απο το φυσικό του περιβάλλον και να του αποστερήσουμε την όλη του "δραστηριότητα" για να μπορέσει να ζήσει μερικά ήσυχα "φλούφλικα" χρόνια σου φαίνεται φυσιολογικό ? Στο κάτω κάτω της γραφής τον ρώτησε κανένα τον γάτο αν θέλει να γίνει "φίλος" με τον OP.... αυτός θέλει να σπείρει ότι μπορεί και να φύγει όμορφα και περήφανα εκπληρώνοντας τον βασικό προορισμό στην φύση...όχι να κάθεται να παίζει με μπαλάκια και νήματα και να βγαίνει φωτο στο FB/Instagram για να μαζεύει ο κάτοχος Like. Και υπόψιν...εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμε....υπάρχουν και γάτοι/γατες που προέρχονται απο το καθεστώς της αιχμαλωσίας των φιλόζωων και επι της ουσίας δεν θα υπήρχαν πιθανόν στον πλανήτη αν δεν υπήρχε η ευγενική συνεισφορά τους...εκεί πάω πάσο.... Φίλε μου κι εσύ ένας ελεύθερος δυνατός άνθρωπος είσαι, αλλά δεν είσαι κάθε μέρα με το δόρυ στην Πίνδο να κυνηγάς αγριόχοιρους και να κοιμάσαι στο κόντρα αγιάζι της σπηλιάς, ούτε γυρνάς (ελπίζω) με την μαλαπέρδα χύμα να γατζώνεσαι στα κορίτσια σαν αφρισμένος ουρακοτάγκος. Είσαι στα ντουβάρια, με τα ρούχα, το ψυγείο και το σούπερμάρκετ σου στην απέναντι μεριά της διάβασης, αν νοιώθεις καταπιεσμένος τράβα ζήσε όπως ο γάτος. Αν απ' την άλλη νοιώθεις πως δε συγκρίνονται οι ανάγκες σου ως άνθρωπος με τις ανάγκες ενός γάτου, τότε αυτό ακριβώς προσπαθούμε να σου πούμε όλες εδώ μέσα εξ' αρχής. 6
czarjuly Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 33 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Εμενα τα ζωα μου ειναι στειρωμενα μαν. Μην μου απαντας σε παρακαλω,δεν εχεις ιδεα απο ζωα,κατοικιδια και μη, εφοσον λες οτι εχεις 15 χρονια γατο και δεν τον εχεις στειρωσει. Και εγω 10 χρονια παω μπουζουκια,μπουζουκι δεν εμαθα. Γενικοτερα οι μισοι ( τουλαχιστον ) εδω μεσα δεν εχετε ιδεα απο ζωα,κατοικιδια ή μη,αδεσποτα ή δεσποζομενα,αλλα εχετα και γνωμη. Εσεις που δεν τα στειρωνετε και νομιζετε οτι τους κανετε και καλο εισαστε μερος του προβληματος που ονομαζεται "αδεσποτα ". Αν δεν θες να σου απαντώ μην σχολιάζεις τα ποστ μου ,ζώα έχω από 12 χρόνων οπότε μην μου λες αν ξέρω ή όχι από ζώα και προτιμώ να έχω ένα ζώο αστειρωτο παρά ένα στειρωμένο μαμουχαλο,υποθέτω εσύ πήρες τα δικά σου ζώα από pet shop μιας κι έχεις τόσο μένος για τα αδέσποτα εγώ ότι ζωάκι έχω πάρει ήταν αδέσποτο και φρόντιζα κι αδέσποτα που έβρισκα κάποιες περιόδους της ζωής μου και τα πουλιά αδέσποτα είναι να αρχίσουμε να τα στειρωνουμε κι αυτά;κατανοώ το πρόβλημα ότι τα αδέσποτα έχουν πρόβλημα εύρεσης τροφής αλλά είναι η νοοτροπία του κόσμου που πρέπει να αλλάξει όχι η συνεχής στειρωση των ζώων που θα τα οδηγήσει σε εξαφάνιση,αυτά δεν σχολιάζω άλλο διότι διαφωνούμε εκ βάθρων και αυτό δεν οδηγεί πουθενα 1
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, czarjuly είπε Αν δεν θες να σου απαντώ μην σχολιάζεις τα ποστ μου ,ζώα έχω από 12 χρόνων οπότε μην μου λες αν ξέρω ή όχι από ζώα και προτιμώ να έχω ένα ζώο αστειρωτο παρά ένα στειρωμένο μαμουχαλο,υποθέτω εσύ πήρες τα δικά σου ζώα από pet shop μιας κι έχεις τόσο μένος για τα αδέσποτα εγώ ότι ζωάκι έχω πάρει ήταν αδέσποτο και φρόντιζα κι αδέσποτα που έβρισκα κάποιες περιόδους της ζωής μου και τα πουλιά αδέσποτα είναι να αρχίσουμε να τα στειρωνουμε κι αυτά;κατανοώ το πρόβλημα ότι τα αδέσποτα έχουν πρόβλημα εύρεσης τροφής αλλά είναι η νοοτροπία του κόσμου που πρέπει να αλλάξει όχι η συνεχής στειρωση των ζώων που θα τα οδηγήσει σε εξαφάνιση,αυτά δεν σχολιάζω άλλο διότι διαφωνούμε εκ βάθρων και αυτό δεν οδηγεί πουθενα Στείρωση δεν θα κάνεις σε όλα τα αδέσποτα. Στείρωση πρέπει να γίνεται στα δεσποζομενα. Στα αδέσποτα μπορεί να γίνει στείρωση σε μια μερίδα μόνο του πληθυσμού τους και δη στα κέντρα των μεγάλων πόλεων που έχει περισσότερη κίνηση και κίνδυνο τραυματισμού η θανάτου αδέσποτων. Παλιά είχανε γίνει τέτοια προγράμματα τώρα δεν ξέρω αν συνεχίζονται. Για τα περιστερια και εκεί πρέπει να εφαρμοστεί πρόγραμμα στειρωσης σε μεριδα του πληθυσμού τους βάσει γεωγραφικών και άλλων κριτηρίων, σε ορισμένες χώρες στο εξωτερικό υπάρχουν περιστεριώνες που μαζεύονται τα περιστερια και από εκεί τα συλλέγουν και τους κάνουν στείρωση. Αν δεν θες να κάνεις στείρωση στα δικά σου ζώα τότε πρέπει να κρατήσεις όσα γεννήσουν στο σπίτι σου και να στειρωσεις τα παιδιά τους, αλλιώς συμβάλλεις έμμεσα στο πρόβλημα των αδέσποτων. Επίσης το ίδιο ισχύει και εάν τους δίνεις τροφή, διότι το ζώο από την στιγμή που έχει εξασφαλισμενη τροφή κοιτάει την αναπαραγωγη του, συμβάλλεις και πάλι στο πρόβλημα των αδέσποτων. Επίσης, αδέσποτο δεν θεωρείται οποιοδήποτε ζώο κυκλοφορεί στην πόλη, αλλά τα ζώα τα οποία κατάφερε και ενημέρωσε ο άνθρωπος με αποτέλεσμα να μπορούν να ζήσουν μαζί με αυτόν. Έτσι τα έφερνε στον αστικό ιστό αλλά επειδή αυτά ζευγάρωναν και γεννουσαν κατέληξαν μέσα στις πόλεις. Σε αυτά περιλαμβάνονται ως επί το πλείστον όλα τα ζώα συντροφιάς που λέμε σήμερα καθώς ίσως και κάποια ζωα κτηνοτροφίας. Τα πουλιά δεν ανήκουν στα αδέσποτα. Όπως και ο αγριόχοιρος η αρκούδα η αλεπού και ο λύκος που από το φυσικό της περιβάλλον μπήκε μέσα στον αστικό ιστό. Ο χαρακτηρισμος αδέσποτο αφορά σε ζώο που υπό κανονικές συνθήκες έπρεπε να έμενε σε κλειστό η ελεγχόμενο χώρο αλλά αυτό κυκλοφορεί ελεύθερο εκτός. Και έναν σκύλο μέσα στο δάσος αδέσποτο θα τον πεις, μόνο αν είναι αγριοσκυλο η σκύλος που ποτέ δεν γνώρισε ανθρώπινη παρουσία η φροντίδα και δεν έχει εξοικείωση με τον άνθρωπο δεν θεωρείτε αδεσποτο. Αυτά δεν στα λέω με διαθεση εξυπνακισμου και να σου την πω αλλά για να βάλουμε σε τάξη διαφορα πράγματα καταστάσεις και έννοιες διότι η υποκειμενική τους έννοια που έχουν για τον καθέναν, οδηγεί και σε διαστρεβλωμενες απόψεις. Ο άνθρωπος οφείλει να δώσει λύσεις για ομάδες ζώων τα οποία εξημερώθηκαν και μένουν μαζί σου ή αδέσποτα και μια λύση είναι η στείρωση. Στα μεν άγρια ζώα η στα μη αδέσποτα, η τακτική που εφαρμόζεται εδώ και αιώνες είναι το κυνήγι, έτσι το κράτος δίνει άδειες σε κυνηγούς σε συγκεκριμένα μέρη και περιόδους για την μείωση των πληθυσμών λχ αγριογούρουνου. Edit: Sorry για τις άκυρες λέξεις που εμφανίζονται, γράφω από κινητό και τις αλλάζει ο διορθωτής. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2022 από Basilhs23___ 1 1
StamTheMan Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, czarjuly είπε υποθέτω εσύ πήρες τα δικά σου ζώα από pet shop μιας κι έχεις τόσο μένος για τα αδέσποτα Σαν τον αλλο πιο πανω,ετσι και συ υποθετεις. Δεν εχω μενος στα αδεσποτα,και τα 4 ζωακια μου τα πηρα απο το δρομο και τα εχω στειρωμενα και τσιπαρισμενα. Μενος εχω σε κατι ατομα σαν εσενα που δεν τα στειρωνουν,νεοελληνα. 30 λεπτά πριν, czarjuly είπε έχω από 12 χρόνων οπότε μην μου λες αν ξέρω ή όχι από ζώα και προτιμώ να έχω ένα ζώο αστειρωτο παρά ένα στειρωμένο μαμουχαλο Η αγνοια σου δεν εχει ορια. Δεν ειχες ιδεα απο ζωα, αν κρινω απο τα γραπτα σου. Μπαινει σε λιστα αγνοησης,και θα σου πω πολυ φιλικα να σταματησεις να γραφεις οτι να'ναι και ολα αυτα που εχεις στο μυαλο σου να πας να τα πεις στον κτηνιατρο σου,αν εχεις. Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2022 από StamTheMan 3
stefanos_13 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, czarjuly είπε τα πουλιά αδέσποτα είναι τι είπες ρε μαν 1 1
Lucifer Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 όσο κοιτάω το αποπάνω ποστ τόσο περισσότερο με πιάνει νευρικό
Προτεινόμενες αναρτήσεις