Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, czarjuly είπε

Εγώ εκφράζω την αντίθεση μου γιατί ,εκτός αν κατάλαβα λάθος,εννοεί να στειρωθεί σε κάθε περίπτωση ακόμα κι αν μείνει έξω....

Βγαίνει λάθος συμπέρασμα έτσι όπως το έχει διατυπώσει, το ξέρω.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν τον πάρεις μέσα στο σπίτι, να τον στειρώσεις , γιατί δεν θα βρειτε ησυχία. Θα κάνει χάλια το σπίτι και σε περίοδο ζευγαρώματος δεν θα σας αφήνει να κοιμηθείτε από τις φωνές. Ότι και να αποφασίσεις, μια επίσκεψη σε ένα κτηνίατρο μόνο καλό θα του κάνει. Να μάθεις τουλάχιστον την ηλικία του...

Επεξ/σία από filip123go
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν ειναι μεγαλος σε ηλικια οπως λες και δε τον νοιαζει ιδιαιτερα για χαδια,τοτε λογικα ειναι στη φαση που θελει απλα την ησυχια του και παρεα.

Οποτε εαν τον παρετε και τον στειρωσετε,μεσα στο σπιτι δε θα εχει θεμα.

Συμφωνω εν μερει με την  αποψη οτι καλυτερα να ζουν ελευθερα,αλλα οταν βρισκονται σε μερη που η ανευρεση τροφης ειναι δυσκολη και εχουν και αρκετα αλλα γατια και πλακωνονται συνεχεια,τοτε εαν δεν εισαι παρων συνεχεια στο σπιτι,καλυτερα να απομακρυνθει απο εκει.Εκτος και εαν ακολουθηθει η αρχη του,ας κανει η φυση τη δουλεια της.

Με την αμμο δε θα εχει δυσκολια,το συνηθιζουν αρκετα ευκολα.

Φαντασου στο μπαλκονι εχω του γατου μου την αμμο και ερχεται τωρα τελευταια και ενα αλλο γατι που το ταιζω και κανει παιχνιδια και παει καμια φορα στην αμμο του δικου μου,ενω ακριβως απο κατω υπαρχει κηπος με χωμα.

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καμμιά φορά σκέφτομαι για όλους τους απανταχού "φωστήρες"... εσάς πως θα σας φαινόταν αν αύριο - μεθαύριο "κάποιος" με το στανιό έκανε επεμβάσεις στην "φύση" σας (πες ότι αύριο "κάποιος" "έρχεται" και έχει συγκεκριμένες απόψεις επι κάποιων θεμάτων) ... το ότι θα είχατε κάποια οφέλη ναι ...αλλά δεν νομίζω οι ευνούχοι του παρελθόντος να πέθαναν τρισευτυχισμένοι που κάποιος τους έκανε ...αυτό που έκανε..

ΔΕΝ είμαι υπερ των αδέσποτων αλλά και αυτή η βίαια επέμβαση κάπως μου κάθεται....

Επεξ/σία από masteripper
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, czarjuly είπε

Από πού προκύπτει αυτό;έχω αστειρωτο γάτο εδώ και 14-15 χρόνια !!!

Το google ειναι ο φιλος σου,κριμα που το εχεις 15 χρονια ετσι.

3 ώρες πριν, dpolal είπε

Η στείρωση παίζει έναν πολύ μικρό ρόλο καθώς αποτρέπει την εμφάνιση κάποιων παθήσεων σε μεγαλύτερες ηλικίες αλλά όχι πάντα.

Ειναι μερικοι βασικοι λογοι που επιτασουν τη στειρωση.

Πρωτο και πιο σημαντικο,αφαιρεις απο το ζωο το μονιμο στρες της αναγκης για αναπαραγωγη,παθησεις,κατουρημα μεσα στο σπιτι,,οτι δεν σπερνει παιδια απο'δω και απο'κει και διαφορα αλλα.

3 ώρες πριν, czarjuly είπε

Εγώ εκφράζω την αντίθεση μου γιατί ,εκτός αν κατάλαβα λάθος,εννοεί να στειρωθεί σε κάθε περίπτωση ακόμα κι αν μείνει έξω....

Και καλα λεει,μην εκφραζεις αποψη για κατι που οπως φαινεται δε γνωριζεις,πολυ φιλικα.

Ειδικα για αδεσποτα,οπως ξεκαθαρα ειναι ο συγκεκριμενος γατος,η στειρωση ειναι απαραιτητη,για εναν απλο λογο:ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!

• Thanks 1
  • Sad 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, masteripper είπε

Καμμιά φορά σκέφτομαι για όλους τους απανταχού "φωστήρες"... εσάς πως θα σας φαινόταν αν αύριο - μεθαύριο "κάποιος" με το στανιό έκανε επεμβάσεις στην "φύση" σας (πες ότι αύριο "κάποιος" "έρχεται" και έχει συγκεκριμένες απόψεις επι κάποιων θεμάτων) ... το ότι θα είχατε κάποια οφέλη ναι ...αλλά δεν νομίζω οι ευνούχοι του παρελθόντος να πέθαναν τρισευτυχισμένοι που κάποιος τους έκανε ...αυτό που έκανε..

ΔΕΝ είμαι υπερ των αδέσποτων αλλά και αυτή η βίαια επέμβαση κάπως μου κάθεται....

Έχεις δύο δρόμους προς τη λογική:

Α) Οι γάτες δεν είναι άνθρωποι, δεν πηδιούνται για τη χαρά ή την ψυχολογία, δεν ξέρουν αν έχουν ή αν δεν έχουν μπάλες, ξέρουν μόνο αν νοιώθουν πείνα, δίψα, φόβο, ορμές ή περιέργεια. Οπότε μη βλέπουμε το κάθε ζώο ανθρωποκεντρικά εφαρμόζοντας αξίες και γνώσεις που είναι αποκλειστικά δικό μας προνόμιο (ή κατάρα).

Β) Είναι στη φύση του ανθρώπου να στειρώνει γάτες, δε μπορείς να πας κόντρα στη φύση.

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Β) Είναι στη φύση του ανθρώπου να στειρώνει γάτες, δε μπορείς να πας κόντρα στη φύση.

Όπως πολύ ωραία το διατυπώνεις...φαντάσου να έρθει κάποιο "ισχυρότερο" ον και να λέει....είναι στην φύση μου να στειρώνω ανθρώπους...πως θα σου φαινόταν.... φύση η μία...φύση η άλλη

Δλδ...να το πω και αλλιώς...ο OP θέλει να κάνει μια καλή πράξη και εύγε του για το όλο σκεπτικό του...αλλά τον γάτο τον ρώτησε κανένας αν θέλει να "υπομείνει" όλη αυτή την βίαια διαδικασία και απο άρχοντας των κεραμιδιών να γίνει η Λουκρητία του 3ου ορόφου.

Και να το πάρουμε και λίγο αλλιώς....μην τα βλέπεις τα πράγματα μόνο απο την 1 πλευρά του νομίσματος.

Επεξ/σία από masteripper
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, masteripper είπε

αλλά τον γάτο τον ρώτησε κανένας αν θέλει να "υπομείνει" όλη αυτή την βίαια διαδικασία και απο άρχοντας των κεραμιδιών να γίνει η Λουκρητία του 3ου ορόφου.

Καλά εντάξει, δεν θα τον σαπίσουν και στο ξύλο. Μια απλή επέμβασή είναι. Είδικα στα αρσενικά είναι επέμβαση ρουτίνας. Και επίσης οι γάτες και τα περισσότερα ζώα κάνουν σεξ αποκλειστικά για αναπαραγωγή. Είναι καθαρά ένστικτο.

• Super Moderators
Δημοσ.
19 minutes ago, masteripper said:

Όπως πολύ ωραία το διατυπώνεις...φαντάσου να έρθει κάποιο "ισχυρότερο" ον και να λέει....είναι στην φύση μου να στειρώνω ανθρώπους...πως θα σου φαινόταν.... φύση η μία...φύση η άλλη

Δλδ...να το πω και αλλιώς...ο OP θέλει να κάνει μια καλή πράξη και εύγε του για το όλο σκεπτικό του...αλλά τον γάτο τον ρώτησε κανένας αν θέλει να "υπομείνει" όλη αυτή την βίαια διαδικασία και απο άρχοντας των κεραμιδιών να γίνει η Λουκρητία του 3ου ορόφου.

Και να το πάρουμε και λίγο αλλιώς....μην τα βλέπεις τα πράγματα μόνο απο την 1 πλευρά του νομίσματος.

Άρα φαντάζομαι πως πρέπει κάποιος να ρωτήσει όλα τα ζωάκια του πλανήτη πριν επέμβει ώστε να κοντρολάρει την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή τους? Ας πούμε και τις κατσαρίδες στο σπίτι? 😛  

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, filip123go είπε

Καλά εντάξει, δεν θα τον σαπίσουν και στο ξύλο. Μια απλή επέμβασή είναι. Είδικα στα αρσενικά είναι επέμβαση ρουτίνας. Και επίσης οι γάτες και τα περισσότερα ζώα κάνουν σεξ αποκλειστικά για αναπαραγωγή. Είναι καθαρά ένστικτο.

Και για σένα αν το αποφάσιζε κάποιος άλλος μια απλή επέμβαση θα ήταν...θα κοιμόσουν ..ος....και θα ξυπνούσες ..α

και με βάση την ίδια λογικοί οι "τρίτοι" του παρελθόντος

φιλάνθρωποι ήταν.

Επεξ/σία από masteripper
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, masteripper είπε

Και για σένα αν το αποφάσιζε κάποιος άλλος μια απλή επέμβαση θα ήταν...θα κοιμόσουν ..ος....και θα ξυπνούσες ..α

και με βάση την ίδια λογικοί οι "τρίτοι" του παρελθόντος

φιλάνθρωποι ήταν.

Η συζήτηση σταματάει να έχει λογική όταν εξισώνεις ζώο με άνθρωπο. Δεν έχει νόημα περεταίρω συνέχεια (μερικοί φιλόζωοι είστε σαν τους vegan πάντως) . 

Spoiler

Εκτός αν τρολάρεις λόγω Παρασκευούλας, οπότε respect, you got me. 

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή το βιολογικό κομμάτι βλέπω δε μας αφορά, masteripper η απόφαση να σε γκαστρώνουν με σπερματέγχυση, να σου παίρνουν το νεογνό για κρέας, το γάλα για γαλακτοκομικά και μετά ξανά απ' την αρχή, είναι κομπλέ απλά το πρόβλημα είναι να μην κάνουμε "φλούφλη" έναν γάτο βελτιώνοντας ταυτόχρονα το προσδόκιμο ζωής και υγείας του;

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Επειδή το βιολογικό κομμάτι βλέπω δε μας αφορά, masteripper η απόφαση να σε γκαστρώνουν με σπερματέγχυση, να σου παίρνουν το νεογνό για κρέας, το γάλα για γαλακτοκομικά και μετά ξανά απ' την αρχή, είναι κομπλέ απλά το πρόβλημα είναι να μην κάνουμε "φλούφλη" έναν γάτο βελτιώνοντας ταυτόχρονα το προσδόκιμο ζωής και υγείας του;

Αν ο μη γενοιτο μεναμε πιο λίγοι..αυτο ο προβληματισμός θα λυνόταν απο μόνος του...κατι πρεπει να φαμε κιόλας τοσοι νοματαιοι....με λαχανίδες θα την βγάλουμε...

• Confused 1
Δημοσ.

Το καλύτερο για αυτόν είναι να τον στειρώσεις και να τον πάρεις σπίτι. 7 χρόνια έχω μία στο πατρικό που μένει με τη μητέρα μου και ένα αγοράκι εγώ τώρα που μένω μόνος. Στην αρχή την πέρασα κ γω τη φάση σκεπτόμενος αν την φυλακίζω κ αν θα ήταν καλύτερα έξω. Ρίξε μια ματιά τι γίνεται με τα αδέσποτα στους δρόμους και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν βασανισμοί, αμάξια, σκυλιά και θα βρεις την απάντηση μόνος σου. Το θέμα είναι σε περίπτωση που τον πάρεις να ασχολείσαι. Αν μπορείς να του παρέχεις στέγη, τροφή, ιατρική περίθαλψη και χρόνο για παιχνίδι κ χάδια γνώμη μου είναι μη το σκέφτεσαι καθόλου. Σίγουρα θα είναι καλύτερα μαζί σου και πίστεψε με θα σου αλλάξει όλη τη κοσμοθεωρία ένας γάτος. Πιστεύω ότι όσοι συζούν με αυτά τα πλάσματα καταλαβαίνουν.

• Like 5
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...