Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα desktop intel core 2 Duo E7400 στα 2.8 ghz, με motherboard Intel DG41TY (LGA775), με 4gb ram ddr2 στα 400mhz (6-6-6-18) ,σε dual channel me 1x2gb ddr2 ram, το καθένα. Το λειτουργικό είναι windows10 32bit. Αποφάσισα να το αναβαθμίσω βάζοντάς του 8gb ram & έναν ssd. Παρήγγειλα από e-bay 2 τεσσάρες μνήμες στα 667ghz. Οι μνήμες είναι συμβατές με ό,τι μπορεί να υποστηρίξει η motherboard. To θέμα μου ότι τοποθετώντας τις μνήμες, βλέπω μαύρη οθόνη και δεν μπαίνω ούτε στο bios. Toποθετώντας μόνη της κάθε μνήμη ξεχωριστά, σε οποιοδήποτε slot από τα δύο, ο υπολογιστής ανοίγει κανονικά και βλέπει την μονή τεσσάρα μνήμη. Αυτό σημαίνει ότι οι μνήμες λειτουργούν και είναι ΟΚ, όταν όμως τις βάζω και τις δύο μαζί τότε ο υπολογιστής δείχνει ότι ανοίγει αλλά με μαύρη οθόνη χωρίς να μπορώ να μπω στο bios ούτε στο boot menu. Υποθέτω ότι κάποια ρύθμιση του bios θα μου έλυνε τα χέρια αλλά δεν τη γνωρίζω. Έβγαλα & ξανάβαλα την μπαταρία του motherboard αλλά πάλι τα ίδια. Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια και γνώμη. Στο pc στη συνέχεια θέλω να αλλάξω επεξεργαστή & θα βάλω των Q9650.

supported ram.jpg

intel dg41ty.jpg

desktop.jpg

ram photo 2.jpg

ram photo 1.jpg

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, AMPALOSAMPALIDIS είπε

Παρήγγειλα από e-bay 2 τεσσάρες μνήμες στα 667ghz.

Δεν πρόκειται να δουλέψουν οι μνήμες, επιστροφή πίσω και συνεχίστε με τις προηγούμενες στα 4GB συνολικά. Την αιτία αλλά και συμβατές μνήμες μπορείτε να βρείτε εδώ:

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 2
Δημοσ.

Ωραία....! Και τότε τι μπαρμπούτσαλα γράφει στα manual της η intel ;;; Εν το μεταξύ πριν τις αγοράσω, είχα μπει στο forum αλλά δεν βρήκα το σχετικό θεματάκι. Πάντως στο manual γράφει ότι μπορεί να σηκώσει μέχρι 4gb σε κάθε slot.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, AMPALOSAMPALIDIS είπε

στο manual γράφει ότι μπορεί να σηκώσει μέχρι 4gb σε κάθε slot.

Υπάρχουν τέτοιες μνήμες, αλλά κοστίζουν κάπου στα 80ε.

Μπορείτε να postάρετε το link από το e-bay;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/2/2022 στις 2:01 ΠΜ, Τέρης Α. είπε

Μπορείτε να postάρετε το link από το e-bay;

Αυτό δεν απαντήθηκε 👆🏻

Στις 18/2/2022 στις 3:25 ΠΜ, AMPALOSAMPALIDIS είπε

Από  τα δτοιχεια που ανάφερα, που γράφει ότι  το chipset  μου είναι της nvidia?

Πουθενά. Αυτό είναι το πρόβλημα; Να δώσω μασημένη τροφή για να μην ψάχνετε. Για να παίξουν 4GB DDR2 μνήμες σε Intel μητρική 775 θα πρέπει να είναι έτσι κι απ' τις δύο πλευρές: 

Spoiler

IMG_20210223_185148.jpg.6a445799db605902

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, AMPALOSAMPALIDIS είπε

Ωραία....! Και τότε τι μπαρμπούτσαλα γράφει στα manual της η intel ;;; Εν το μεταξύ πριν τις αγοράσω, είχα μπει στο forum αλλά δεν βρήκα το σχετικό θεματάκι. Πάντως στο manual γράφει ότι μπορεί να σηκώσει μέχρι 4gb σε κάθε slot.

Καλό θα ήταν να διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες των κατασκευαστών, εν προκειμένω της Intel:

- «Max Memory Size (dependent on memory type) 8 GB»

- «Double-sided DIMMs with x16 organization are not supported»

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρβλ δεν έχει να κάνει με amd/nvidia αλλά με amd/intel.

Οι μητρικές 775 με amd επεξεργαστέςπαίρνουν σχετικά εύκολα 4άρες μνήμες ddr2.

Οι μητρικές 775 intel, όσες αναφέρουν συνολικά 8G+ μνήμη, παίρνουν θεωρητικά μόνον πολύ συγκεκριμένες μνήμες, εξαιρετικά σπάνιες και πανάκριβες.

Και, για να το σιγουρέψεις, κάνεις και ένα ευχέλαιο...

Πρακτικά, όποιος θέλει σε intel 775/ddr2, 8G μνήμη, πάει σε μητρική με τέσσερις θέσεις και 4x2=8G.

Επεξ/σία από blitzNikos
  • Like 2
Δημοσ.

- Καλώς ή κακώς πριν μερικά χρόνια είχα δύο μητρικές AMD και μία Intel που υποστήριζαν έως 16GB μνήμη DDRII (DIMMs 4x4GB).

- Οι μνήμες Kingston KVR800D2N6/4G που αγόρασα ως μεταχειρισμένες πριν 4-5 χρόνια (περίπου) λειτουργούσαν και με τις τρεις μητρικές. Τις πωλούσαν στα 25 ευρώ το ζευγάρι 2x4GB, γιατί υπήρχαν πολλές στην αγορά εκείνο το διάστημα.

- Σε συστήματα AMD που υποστήριζαν έως 16GB μνήμη DDRII, τουλάχιστον σε πανάκριβες μητρικές AM2+, μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς πρόβλημα 2x4GB μνήμης ή 2x4+2x2GB. Με DIMMs DDR2-800MHz 4x4GB υπήρχε πρόβλημα. Μπορούσαν να λειτουργήσουν μόνο στα 667 και καλύτερα ακόμα στα 533 MHz, αν σου «έκοβε» να το δοκιμάσεις.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, filipN είπε

Με DIMMs DDR2-800MHz 4x4GB υπήρχε πρόβλημα.

Ενδιαφέρουσα πληροφορία! Αυτό συνέβαινε σε AMD μητρικές με μνήμες 2Rx16;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Έάν ήξερα ότι θα έπρεπε να δώσω 200€ μαζί με τον ssd για να τον αναβαθμίσω, θα αγόραζα κατευθείαν έναν referbished & θα ξεμπέρδευα. Το θέμα είναι ότι πριν τις αγοράσω, έστειλα και mail στον πωλητή ρωτώντας τον για την καταλληλότητά τους, δίνοντάς του όλα τα δεδομένα, όπου με διαβεβαίωσε ότι είναι ΟΚ. Τους άλλους στο e-shop τους πήρα τηλ. ρωτώντας τους για τις https://www.e-shop.gr/ram-mushkin-996763-8gb-2x4gb-ddr2-800mhz-silverline-series-dual-kit-p-PER.557608,  και δεν ήταν σίγουροι για το αν θα δουλέψουν, οπότε και λόγω κόστους τις απέφυγα. Τις Kingston KVR800D2N6/4G δεν κατόρθωσα να τις βρω. Το link που ζητήσατε είναι το www.ebay.com/itm/185211959858. Περίπου 57,00 € στον κουβά.

3 ώρες πριν, filipN είπε

Καλό θα ήταν να διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες των κατασκευαστών, εν προκειμένω της Intel:

- «Max Memory Size (dependent on memory type) 8 GB»

- «Double-sided DIMMs with x16 organization are not supported»

Μετά το πρόσεξα αυτό. Αλλά υπέθεσα ότι αφού δουλεύει η κάθε μία μόνη της, κάτι άλλο θα εννοούσε ο ποιητής...

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, AMPALOSAMPALIDIS είπε

Έάν ήξερα ότι θα έπρεπε να δώσω 200€ μαζί με τον ssd για να τον αναβαθμίσω, θα αγόραζα κατευθείαν έναν referbished & θα ξεμπέρδευα. Το θέμα είναι ότι πριν τις αγοράσω, έστειλα και mail στον πωλητή ρωτώντας τον για την καταλληλότητά τους, δίνοντάς του όλα τα δεδομένα, όπου με διαβεβαίωσε ότι είναι ΟΚ. Τους άλλους στο e-shop τους πήρα τηλ. ρωτώντας τους για τις https://www.e-shop.gr/ram-mushkin-996763-8gb-2x4gb-ddr2-800mhz-silverline-series-dual-kit-p-PER.557608,  και δεν ήταν σίγουροι για το αν θα δουλέψουν, οπότε και λόγω κόστους τις απέφυγα. Τις Kingston KVR800D2N6/4G δεν κατόρθωσα να τις βρω. Το link που ζητήσατε είναι το www.ebay.com/itm/185211959858. Περίπου 57,00 € στον κουβά.

Μετά το πρόσεξα αυτό. Αλλά υπέθεσα ότι αφού δουλεύει η κάθε μία μόνη της, κάτι άλλο θα εννοούσε ο ποιητής...

oi Mushkin δουλευουν 100% εγω στο λεω , ασε τι λενε αυτοι , απλα ψαχνεις για κατι που ειναι πανακριβο απλα γιατι δεν υπαρχει

koita και δω αν και ειναι πιο φθηνη απο τις αλλες δεν ξερω αν θα παρεις , νομιζω η μητρικη σου εχει 2 σλοτ , αν επιμεινεις εγω στην θεση σου θα επαιρνα 1 κομματι + μια απο τις υπαρχουσες στα 6gb , οι mushkin  συνεργαζονται με αλλες μνημες

https://www.bestprice.gr/item/2154014941/mushkin-essentials-4gb-ddr2-800mhz.html?qid=aaFMhdtewp2_7ae02&seq=4&qo=4gb

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/2/2022 στις 1:37 ΜΜ, AMPALOSAMPALIDIS είπε

Το link που ζητήσατε είναι το www.ebay.com/itm/185211959858.

Περίμενα να έχει κάποια αναφορά ότι είναι συμβατές με AMD όπως εδώ.

Περίπου 57,00 € στον κουβά.

Δεν τις δέχονται πίσω;

Έάν ήξερα ότι θα έπρεπε να δώσω 200€ μαζί με τον ssd για να τον αναβαθμίσω, θα αγόραζα κατευθείαν έναν referbished

Εγώ προσωπικά που είμαι φαν του 775, όλο το φόρουμ να με παρακαλούσε, 120€ σε μνήμες για DDR2 δεν θα έδινα. Λοιπόν, αν θέλετε να πουλήσετε το υπάρχον PC με 180€ έχει αυτό: https://www.cosmodata.gr/product/351335/ipologistes-laptops/desktop-pc/refurbish-pc/dell-optiplex-790-sff-intel-core-i5-2is-genias-2xxx-8gb-ram-240gb-ssd-dvd-windows-7-professional

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, triplex1 είπε

oi Mushkin δουλευουν 100% εγω στο λεω , ασε τι λενε αυτοι , απλα ψαχνεις για κατι που ειναι πανακριβο απλα γιατι δεν υπαρχει

koita και δω αν και ειναι πιο φθηνη απο τις αλλες δεν ξερω αν θα παρεις , νομιζω η μητρικη σου εχει 2 σλοτ , αν επιμεινεις εγω στην θεση σου θα επαιρνα 1 κομματι + μια απο τις υπαρχουσες στα 6gb , οι mushkin  συνεργαζονται με αλλες μνημες

https://www.bestprice.gr/item/2154014941/mushkin-essentials-4gb-ddr2-800mhz.html?qid=aaFMhdtewp2_7ae02&seq=4&qo=4gb

Eυχαριστώ, θα δω τι θα κάνω. Συνάδελφος είχε ένα άλλο ερείπιο που χρειαζόταν αναβάθμιση γιατί πλέον δεν σήκωνε ούτε τα win10. Αν του κάνει το ζεύγος των δυάρων που έχω ήδη, θα του το δώσω και θα κρατήσω τη μία τεσσάρα. Είδομεν... Η όλη ιστορία γίνεται για να μπορέσω μελλοντικά να σηκώσω και win11, αλλά είναι στην ουσία μάταιο διότι τα win11 καλά καλά δεν υποστηρίζονται από το σύνολο των i5, οπότε πάμε για νέο pc.

1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε

Περίμενα να έχει κάποια αναφορά ότι είναι συμβατές με AMD όπως εδώ, αλλά μάλλον τα 18 χρόνια που πουλά στο e-bay είσασταν ο πρώτος που τις τοποθέτησε σε Intel, απίστευτο κι όμως αληθινό!

Δεν τις δέχονται πίσω;

Εγώ προσωπικά που είμαι φαν του 775, όλο το φόρουμ να με παρακαλούσε, 200€ σε μνήμες για DDR2 δεν θα έδινα. Λοιπόν, αν θέλετε να πουλήσετε τυ υπάρχον PC με 180€ έχει αυτό: https://www.cosmodata.gr/product/351335/ipologistes-laptops/desktop-pc/refurbish-pc/dell-optiplex-790-sff-intel-core-i5-2is-genias-2xxx-8gb-ram-240gb-ssd-dvd-windows-7-professional

Toυς έστειλα mail, , τις παρέλαβα 24/1/2022 και τώρα έχουν περάσει οι μέρες. Εχθές βρήκα λίγο χρόνο να ασχοληθώ πάλι και να μιλήσω με φίλους μηχανικούς.Θα δω τι θα κάνω, το πολύ πολύ να του βάλω μόνο έναν ssd έτσι για να μην σέρνεται. Για δουλείες γραφείου τον έχω.

18 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Περίμενα να έχει κάποια αναφορά ότι είναι συμβατές με AMD όπως εδώ, αλλά μάλλον τα 18 χρόνια που πουλά στο e-bay είσασταν ο πρώτος που τις τοποθέτησε σε Intel, απίστευτο κι όμως αληθινό!

Παρασύρθηκα από την τελευταία αξιολόγηση ενός αγοραστή που αναφέρει ότι δουλέψανε σε intel, πριν τις παραγγείλω τους έστειλα και mail, μου είπαν ΟΚ, τώρα όμως "πέταξε το πουλάκι"... Πίστευα ότι με 150 ευρώ θα έκανα το Lada Porche, αλλά δυστυχώς κοστίζει παραπάνω και στην ουσία δεν ξέρω αν αξίζει, γιατί όλη η δουλειά γίνεται για  να μπορέσει να σηκώσει τα win11. Eίναι στη μέση το συναισθηματικό δέσιμο με το pc που με παιδεύει, διαφορετικά θα είχε αποσυρθεί εδώ και χρόνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...