Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 minutes ago, GodzillaCover said:

Πώς πάω «πρακτικά στο αντίθετο»; Αφού λέω έχει χώρο δίπλα από τα αμάξια στο ρεύμα μου και άντε να πατήσω τη γραμμή. Επίσης η διασταύρωση έχει STOP (το ήξερα αυτό), οπότε θεωρητικά δεν πρέπει να βγει κανείς.

Όσους βλέπω στο δρόμο πάντως και το νομίζουν αυτό απλά στην καλύτερη πατάνε μόνιμα τη γραμμή. 

Θεωρητικά δεν πρέπει ούτε εσύ να κυκλοφορείς εκεί. Γενικά δεν δείχνεις να ήταν ιδιαίτερα διδακτική η εμπειρία σου. 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, visualizer είπε

Το πιο επικινδυνο ειναι οι πεζοι-ζομπι που μολις μυρισουν αιμα διασχιζουν το δρομο αναμεσα απο τα οχηματα με γοργο βημα χωρις να κοιτανε καθολου. 

Και που να περάσεις από κανένα κέντρο με μεγάλα ποσοστά μεταναστών. Οι τύποι νομίζουν ότι ζουν ακόμα στην Καμπούλ και περνάνε yolo δρόμους κατά δεκάδες.

Αλλά σοβαρά, συμφωνώ. Οι πεζοί που πετάγονται έχουν καταντήσει μακράν ότι χειρότερο και επικίνδυνο. Όχι τίποτα άλλο, θα στείλεις κανέναν στον αγύριστο καμιά μέρα και θα πρέπει να ζεις με τις τύψεις .

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NickTG είπε

Όσους βλέπω στο δρόμο πάντως και το νομίζουν αυτό απλά στην καλύτερη πατάνε μόνιμα τη γραμμή. 

Θεωρητικά δεν πρέπει ούτε εσύ να κυκλοφορείς εκεί. Γενικά δεν δείχνεις να ήταν ιδιαίτερα διδακτική η εμπειρία σου. 

Ήταν διδακτική με την έννοια ότι με έμαθε να προσέχω τους άλλους. Πχ στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μπορώ να βασίζομαι στο ό,τι δε θα παραβιάσει ο άλλος το στοπ: πρέπει να είμαι σε ετοιμότητα και να οδηγάω με τρόπο που μπορώ να σταματήσω αν αυτός το παραβιάσει. 

Επισης μου έδειξε πόσο εκτεθειμένος είμαι στο μηχανάκι. Αν ήμουν με το αμάξι, με αυτήν την ταχύτητα (δεδομένου ότι έκοψα πες 20-25 km/h), δύσκολα θα πάθαινα ζημιά. Τώρα σακατεύτηκα, αν και ευτυχώς πάλι δεν έπαθα κάτι σοβαρό.

Δημοσ.
2 minutes ago, GodzillaCover said:

Ήταν διδακτική με την έννοια ότι με έμαθε να προσέχω τους άλλους. Πχ στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μπορώ να βασίζομαι στο ό,τι δε θα παραβιάσει ο άλλος το στοπ: πρέπει να είμαι σε ετοιμότητα και να οδηγάω με τρόπο που μπορώ να σταματήσω αν αυτός το παραβιάσει. 

Επισης μου έδειξε πόσο εκτεθειμένος είμαι στο μηχανάκι. Αν ήμουν με το αμάξι, με αυτήν την ταχύτητα (δεδομένου ότι έκοψα πες 20-25 km/h), δύσκολα θα πάθαινα ζημιά. Τώρα σακατεύτηκα, αν και ευτυχώς πάλι δεν έπαθα κάτι σοβαρό.

Άρα ούτε να μην πηγαίνεις με 40+ δίπλα σε σταματημένα σου έμαθε ούτε πως αρχικά και εσύ θεωρητικά όπως λες δεν θα έπρεπε να είσαι εκεί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, NickTG είπε

Άρα ούτε να μην πηγαίνεις με 40+ δίπλα σε σταματημένα σου έμαθε ούτε πως αρχικά και εσύ θεωρητικά όπως λες δεν θα έπρεπε να είσαι εκεί. 

Οταν πηγαίνω με 40+ δίπλα σε σταματημένα, δεν υπάρχει κίνδυνος αν όλοι οδηγούν σωστά. Αν όμως ένας κάψει το στοπ θα έχω ατύχημα, στο οποίο στη χειρότερη η υπαιτιότητα είναι 50-50, στην καλύτερη είναι αποκλειστική δικιά του, αλλά εγώ μπορει να κάνω παρέα στον Άγιο Πέτρο, ενώ αυτός δε θα πάθει τίποτα. Αυτό λέω και παραπάνω.

Είσαι λάθος στο «θεωρητικά δε θα έπρεπε να είσαι εκεί». Από τη στιγμή που υπάρχει χώρος, μπορώ με προσοχή και με πολύ χαμηλή ταχύτητα να περάσω την κίνηση, χωρίς να μπω στη αντίθετο ρεύμα. Άιντε σου λέω εγω πατάω και λίγο τη γραμμή (πράγμα που μπορώ να αποφύγω αν πηγαίνω με πραγματικά πολύ χαμηλή ταχύτητα), αν έχω ταχύτητα 10 km/h και καλή ορατότητα, ο κίνδυνος είναι ελάχιστος.

Επεξ/σία από GodzillaCover
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, GodzillaCover είπε

Οταν πηγαίνω με 40+ δίπλα σε σταματημένα, δεν υπάρχει κίνδυνος αν όλοι οδηγούν σωστά. Αν όμως ένας κάψει το στοπ θα έχω ατύχημα, στο οποίο στη χειρότερη η υπαιτιότητα είναι 50-50, στην καλύτερη είναι αποκλειστική δικιά του, αλλά εγώ μπορει να κάνω παρέα στον Άγιο Πέτρο, ενώ αυτός δε θα πάθει τίποτα. Αυτό λέω και παραπάνω.

Είσαι λάθος στο «θεωρητικά δε θα έπρεπε να είσαι εκεί». Από τη στιγμή που υπάρχει χώρος, μπορώ με προσοχή και με πολύ χαμηλή ταχύτητα να περάσω την κίνηση, χωρίς να μπω στη αντίθετο ρεύμα. Άιντε σου λέω εγω πατάω και λίγο τη γραμμή (πράγμα που μπορώ να αποφύγω αν πηγαίνω με πραγματικά πολύ χαμηλή ταχύτητα), αν έχω ταχύτητα 10 km/h και καλή ορατότητα, ο κίνδυνος είναι ελάχιστος.

Οπότε θέλεις να μας πείς πως δέν έχεις άγνοια κινδύνου, άλλα είναι ένα υπολογισμένο ρίσκο που είσαι διατεθημένος να πάρεις αν...αν....αν...και αν... (οι προυποθέσεις που πρέπει να ισχύουν έστω και στο περίπου, για να μήν χαιρετήσεις τα εγκόσμια)

Η λογική ιφ-ιτ-φίτς,αρμόζει σε γάτα και δέν έχει θέση στο οδόστρωμα. Σχολάω 7 και πάλι θα πετύχω στην Μάρνης τους καβαλάρηδες με δανεικό χρόνο,που πατάνε γραμμή (ενίοτε την καίνε τελείως) επειδή νομίζουν πως χωράνε. 

Δέν μου κάνει εντύπωση που δέν λένε να αδειάσουν τα κρεβάτια στο ΚΑΤ, όπως και το γεγονός πως σάν λαός επιβιώνουμε απο καθαρή τύχη.

Επεξ/σία από Tenshi
Δημοσ.
6 hours ago, GodzillaCover said:

Όπως είπα και πριν δεν έμαθες τίποτα.

Συνέχισε έτσι. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Tenshi είπε

Οπότε θέλεις να μας πείς πως δέν έχεις άγνοια κινδύνου, άλλα είναι ένα υπολογισμένο ρίσκο που είσαι διατεθημένος να πάρεις αν...αν....αν...και αν... (οι προυποθέσεις που πρέπει να ισχύουν έστω και στο περίπου, για να μήν χαιρετήσεις τα εγκόσμια)

Η λογική ιφ-ιτ-φίτς,αρμόζει σε γάτα και δέν έχει θέση στο οδόστρωμα. Σχολάω 7 και πάλι θα πετύχω στην Μάρνης τους καβαλάρηδες με δανεικό χρόνο,που πατάνε γραμμή (ενίοτε την καίνε τελείως) επειδή νομίζουν πως χωράνε. 

Δέν μου κάνει εντύπωση που δέν λένε να αδειάσουν τα κρεβάτια στο ΚΑΤ, όπως και το γεγονός πως σάν λαός επιβιώνουμε απο καθαρή τύχη.

1 ώρα πριν, NickTG είπε

Όπως είπα και πριν δεν έμαθες τίποτα.

Συνέχισε έτσι. 

Εδώ βλέπουμε 2 άτομα να προσπαθούν να ξεπλύνουν κάποιον που καίει στοπ.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Ο ένας εκ των δύο είναι και υπέρμαχος της εθελοντικής δωρεάς οργάνων.

Οι πιθανότητες λένε πως θα γίνεις χρήσιμος πολύ πρίν απο εμένα,οπότε γιατί όχι,ψήσου 😉

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 minutes ago, GodzillaCover said:

Εντυπωσιακό!

Πραγματικά δεν έμαθες τίποτα. 

Εν τω μεταξύ κυκλοφορώ αποκλειστικά με μηχανή. 

Επεξ/σία από NickTG
Δημοσ.

9 ώρες πριν, GodzillaCover είπε

Δεν καταλαβαινεις οτι δεν εκαψε κανενα ΣΤΟΠ.Απο αυτα που γραφεις καταλαβαινω οτι το οχημα που προσπερνουσες αντικανονικα σταματησε να τον αφησει να περασει , απολυτα φυσιολογικο οταν εχει κινηση αλλιως δεν υπαρχει περιπτωση να περασει ποτε. Εσυ αντι να σταματησεις να περιμενεις να περασει  δεν το υπολογισες καν και λες εχει ΣΤΟΠ οποτε εχω προτεραιοτητα παροτι προσπερνας αντικανονικα . Ο οδηγος πιθανοτατα δεν σε ειδε καν και δεν υπολογιζε οτι καποιος θα προσπερασει το οχημα που του αφησε κενο να περασει .

Προσωπικα οταν υπαρχει κινηση και χωρος στο αντιθετο ρευμα θα προσπερασω υπολογιζοντας παντα οτι υπαρχει καποιο κενο στο δικο μου ρευμα ποιο μπροστα για να μπω παλι πισω σε περιπτωση που ερθει καποιος οδηγος απο το αντιθετο ρευμα κοντα στην διαχωριστικη γραμμη . Εννοειται σε διασταυρωσεις παντα θα παραχωρησω προτεραιοτητα αν το οχημα που θελω να προσπερασω εχει σταματησει για να παραχωρησει προτεραιοτητα ΑΣΧΕΤΩΣ αν ο αλλος εχει ΣΤΟΠ.

Η διηθηση ειναι παρανομη και πρεπει να σεβεσαι τους υπολοιπους οδηγους και οχι να κινεισαι λες και εχεις προτεραιοτητα.Βλεπω αρκετους να βαρανε κορνες λες και ο αλλος ειναι υποχρεωμενος να σου ανοιξει χωρο.

Παντως σε γενικες γραμμες το μεγαλυτερο ποσοστο αφηνει κενο να περασεις εκει που γινεται ...

• Like 1
Δημοσ.
Στις 18/2/2022 στις 12:15 ΠΜ, xrhstosiak είπε

γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι ειδικά στην ελλαδα, δεν έχει σκοτωθεί ποτέ κανένας νέος με αυτοκίνητο ....

Insomnia-κες αντιπαραδειγματάρες,  αγνοώντας έννοιες όπως ρίσκο, επικινδυνότητα, πιθανότητες. Αυτός είσαι.brent rambo thumbs up GIF

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ηταν αντιπαραδειγμα,

διαπιστωση ειναι και απαντηση στην off topic αναρτηση του πατερα στο αρχικο ερωτημα,

βασικα μια απαντηση στο κλασσικο δογμα, μηχανη ισον θανατος ή αναπηρος στην καλυτερη!

το οποιο ειναι κατι που πολυ ενοχλητικο για τους ανθρωπους που οδηγουν δικυκλα.

Απο εκει και περα δεν ειπα πουθενα οτι ειναι πιο ασφαλης μια μηχανη απο ενα αυτοκινητο...

αλλα αντι να ξορκιζουμε το καθε μεσο με καταρες και σταυροκοπιασματα μπορουμε οι πατεραδες

να επικεντρωθουμε πως τα παιδια θα λαβουν ΣΟΒΑΡΗ οδηγικη και κυκλοφοριακη αγωγη 

ασχετος αν ειναι πεζοι, με ποδηλατο / μηχανακι / αμαξι / φορτηγο κτλ

οποτε τα υπολοιπα ειναι δικα σου αυθαιρετα συμπερασματα 

Επεξ/σία από xrhstosiak
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, visualizer είπε

Δεν καταλαβαινεις οτι δεν εκαψε κανενα ΣΤΟΠ.Απο αυτα που γραφεις καταλαβαινω οτι το οχημα που προσπερνουσες αντικανονικα σταματησε να τον αφησει να περασει , απολυτα φυσιολογικο οταν εχει κινηση αλλιως δεν υπαρχει περιπτωση να περασει ποτε. Εσυ αντι να σταματησεις να περιμενεις να περασει  δεν το υπολογισες καν και λες εχει ΣΤΟΠ οποτε εχω προτεραιοτητα παροτι προσπερνας αντικανονικα . Ο οδηγος πιθανοτατα δεν σε ειδε καν και δεν υπολογιζε οτι καποιος θα προσπερασει το οχημα που του αφησε κενο να περασει .

Προσωπικα οταν υπαρχει κινηση και χωρος στο αντιθετο ρευμα θα προσπερασω υπολογιζοντας παντα οτι υπαρχει καποιο κενο στο δικο μου ρευμα ποιο μπροστα για να μπω παλι πισω σε περιπτωση που ερθει καποιος οδηγος απο το αντιθετο ρευμα κοντα στην διαχωριστικη γραμμη . Εννοειται σε διασταυρωσεις παντα θα παραχωρησω προτεραιοτητα αν το οχημα που θελω να προσπερασω εχει σταματησει για να παραχωρησει προτεραιοτητα ΑΣΧΕΤΩΣ αν ο αλλος εχει ΣΤΟΠ.

Η διηθηση ειναι παρανομη και πρεπει να σεβεσαι τους υπολοιπους οδηγους και οχι να κινεισαι λες και εχεις προτεραιοτητα.Βλεπω αρκετους να βαρανε κορνες λες και ο αλλος ειναι υποχρεωμενος να σου ανοιξει χωρο.

Παντως σε γενικες γραμμες το μεγαλυτερο ποσοστο αφηνει κενο να περασεις εκει που γινεται ...

Ναι, σωστά κατάλαβες τα γεγονότα και αυτό θεωρείται κάψιμο στοπ. Δεν το λέω μόνο εγώ και οι 15 περαστικοί, αλλά και η τροχαία και η ασφαλιστική μου και μέχρι και η δίκη του ασφαλιστική. 

Εγώ δεν είδα αμάξι να «παραχωρεί προτεραιότητα», καθώς όλα ηταν σταματημένα κι απλώς άφησε ένα κενό για να περάσει ο άλλος. Αν το έβλεπα, θα αφηνα προφανώς τον μπαγλαμά να περάσει κι ας έχω προτεραιότητα.

Ουσιαστικα δε σου «παραχωρεί προτεραιότητα» κανένας απλώς σε αφήνει να περάσεις. Οταν περνάς πρέπει να είσαι απίστευτα προσεκτικός και όχι να βγαίνεις γιούρια στη μέση του δρόμου όπως βγήκε αυτός γιατί εξακολουθείς να μην έχεις προτεραιότητα. Αυτό το λέω και σαν οδηγός αυτοκινήτου.

Επεξ/σία από GodzillaCover

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...