StamTheMan Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, NinjACake είπε Ειμαι φοιτητης και θελω να αγορασω μια μηχανη Παρε παπι,θα πονεσεις λιγοτερο και εσυ και οι δικοι σου. 1
stathisp Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Στις 17/2/2022 στις 11:52 ΜΜ, NickTG είπε Μέχρι πότε? Πατέρας για πάντα. Πατέρας φοιτητή άγνωστο😀 Στις 18/2/2022 στις 12:23 ΠΜ, BlueBlade είπε Αλλά αν το παιδί φτάνει σε σημείο να καταπιέζεται ή να μιζεριάζει μόνο και μόνο για να μην ανησυχούν οι γονείς του. Υπαρχει χοντρό πρόβλημα Σε διαβεβαιώ ότι ο γιος μου δεν καταπιέζεται καθόλου. Απλά ελπίζω ότι από το λέγε λέγε κάποιες εγγραφές έχουν γίνει👂 1
NickTG Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 10 minutes ago, stathisp said: Πατέρας για πάντα. Πατέρας φοιτητή άγνωστο😀 Ναι, αλλά μέχρι πότε θα κάνεις πράγματα για να κοιμούνται οι γονείς πιο ήσυχοι? Δεν είναι προέκταση μας τα παιδιά. 1
NikosKallithea Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Οταν ανοίξει ενα θεμα με μοτοσυκλέτες μπαίνουν ολοι οι άσχετοι και βγάζουν τα απωθημένα τους. 1
Ntinaras Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, NickTG είπε Ναι, αλλά μέχρι πότε θα κάνεις πράγματα για να κοιμούνται οι γονείς πιο ήσυχοι? Δεν είναι προέκταση μας τα παιδιά.
dimitrisx93 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Εγώ θα σου έλεγα πως αν το budget σου είναι 2500€ ενα ποσο να το αφιερώσεις σε κράνος και μπουφάν , ειδικά σε αστικές περιοχές που γίνονται τα περισσότερα ατυχήματα.
GodzillaCover Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 18/2/2022 στις 3:11 ΠΜ, NikosKallithea είπε Εγω σε ολους τους νεους οδηγους λεω να παρουν μοτοσυκλέτα αλλα να έχει αβς Πολύ σημαντικό. Μου έχει πάρει πολύ καιρό και κάποια πεσίματα και ατυχήματα για να καταλάβω πώς λειτουργούν τα φρένα χωρίς ABS. Ακόμα και τώρα ξεχνιέμαι πολλές φορές, γιατί η πρώτη ενστικτώδης αντίδραση σε επείγοντα φρεναρίσματα είναι να πατήσεις τέρμα τα φρένα. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από GodzillaCover 1
StamTheMan Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, GodzillaCover είπε Πολύ σημαντικό. Μου έχει πάρει πολύ καιρό και κάποια πεσίματα και ατυχήματα για να καταλάβω πώς λειτουργούν τα φρένα χωρίς ABS. Ακόμα και τώρα ξεχνιέμαι πολλές φορές, γιατί η πρώτη ενστικτώδης αντίδραση σε επείγοντα φρεναρίσματα είναι να πατήσεις τέρμα τα φρένα. Εμενα παντως η αντιδραση μου ειναι κατεβασμα μαζι με φρενα. Αν τωρα εισαι πλαγιασμενος και τρομαξεις,ουτε το abs δε σε σωζει απο το να πεσεις μονος σου αρχικα και μετα βλεπουμε
GodzillaCover Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, StamTheMan είπε Εμενα παντως η αντιδραση μου ειναι κατεβασμα μαζι με φρενα. Αν τωρα εισαι πλαγιασμενος και τρομαξεις,ουτε το abs δε σε σωζει απο το να πεσεις μονος σου αρχικα και μετα βλεπουμε Μα δε σου λέω να έχεις χώρο για να προλάβει να έχει κάποια επίδραση το κατέβασμα. Να σου πω το πιο πρόσφατο που μου συνέβη σε σχέση με τα φρένα, αν και δεν ξέρω αν και το ABS θα με έσωζε. Οδηγώ ευθεία, ενώ είχαν κολλήσει τα αυτοκίνητα, σε δρόμο με διπλή γραμμή, που έχει όμως ελάχιστο χώρο αριστερά λίγο πριν τη γραμμή για να περάσει ένα μηχανάκι. Αν θες να περάσεις με μια σχετική ασφάλεια βέβαια πρέπει να πατήσεις τη γραμμή. Έτσι κι εγώ λοιπόν είπα να περάσω την κίνηση και (κακώς, έπρεπε να πηγαίνω «περπατώντας») ειχα αναπτύξει ταχύτητα 40 χλμ/ώρα. Σε λίγα μέτρα υπάρχει μια διασταύρωση με κάθετο δρόμο στα δεξιά, όπου αυτός που έρχεται από τον κάθετο έχει στοπ. Ειναι λοιπόν ένας στον κάθετο έχει ανάψει φλας να στρίψει αριστερά. Ένα από τα αυτοκίνητα που προσπερνούσα ενω ειχε κολλήσει στην κίνηση, αποφασιζει να τον αφήσει να περάσει. Ε βγαίνει αυτος από τον κάθετο στη μέση του δρόμου, για να αδειάσει το άλλο ρεύμα και να περάσει. Έτσι εγώ σε απόσταση 10 μέτρων βλέπω έναν να πετάγεται μπροστά μου από το πουθενά. Πατάω τα φρένα, κόβω καμποσο και το μηχανάκι γλιστράει επειδή δεν έχει ABS. Έτσι έπεσα κάτω αλλά τουλάχιστον δεν εκτοξεύτηκα. Το μηχανάκι έπεσε με φόρα πάνω στον προφυλακτήρα του άλλου. Εδώ να πω ότι ήταν προβληματική και η τρόμπα του φρένου. Το πάταγες και ήταν φουλ απότομο. Την άλλαξα τώρα και είναι πολύ καλύτερα. Ένα τέτοιο πρέπει να πάθει ο καθένας για να είναι πιο προσεκτικός μετά. Οι κλήσεις της τροχαίας δε με ένοιαζαν καν. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από GodzillaCover
StamTheMan Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 58 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε Ένα τέτοιο πρέπει να πάθει ο καθένας για να είναι πιο προσεκτικός μετά. Ετσι ακριβως. Οδηγαμε καιρο, δε μας τυχαινει στραβη και νομιζουμε οτι ειμαστε καλοι οδηγοι και ατρωτοι. Ξεχναμε ποσο μα ποσο ευκολα μπορει να γινει η στραβη μεσα σε 1.5 δευτερολεπτο,και ξεχναμε ποσο πολυ ποναει ακομα και το απλο πεσιμο. Ειμαστε τυχεροι,προσοχη και παντα ορθιοι. 1
panosdOUG Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 45 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Ετσι ακριβως. Οδηγαμε καιρο, δε μας τυχαινει στραβη και νομιζουμε οτι ειμαστε καλοι οδηγοι και ατρωτοι. Ξεχναμε ποσο μα ποσο ευκολα μπορει να γινει η στραβη μεσα σε 1.5 δευτερολεπτο,και ξεχναμε ποσο πολυ ποναει ακομα και το απλο πεσιμο. Ειμαστε τυχεροι,προσοχη και παντα ορθιοι. Το σημαντικότερο είναι να μάθεις να οδηγείς αμυντικά και με το αυτοκίνητο και ειδικότερα στο μηχανάκι. Όλοι κάποια στιγμή πέσαμε η θα πέσουμε. Στο μηχανάκι πρέπει να μπορείς να προβλέψεις την χαζομάρα του καθενός και να μάθεις να μην έχεις στο μυαλό σου έχω προτεραιότητα στα τέτοια μου γιατί ο ένας που θα κάψει τρίγωνο η στοπ θα σε ρίξει στο κρεβάτι για πολύ η για πάντα. Επίσης η εμπειρία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, δεν θα πρότεινα σε κανέναν να οδηγήσει κατευθείαν κάτι μεγάλο μέσα σε πόλη όταν δεν έχει οδηγήσει έστω και για λίγο καιρό ένα παπί. Δεν είμαι ο καλύτερος οδηγός ούτε θα γίνω απλά τα δίκυκλα θέλουν σεβασμό είτε είναι 50 είτε 1000 κυβικά. 1
NickTG Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 2 hours ago, GodzillaCover said: Μα δε σου λέω να έχεις χώρο για να προλάβει να έχει κάποια επίδραση το κατέβασμα. Να σου πω το πιο πρόσφατο που μου συνέβη σε σχέση με τα φρένα, αν και δεν ξέρω αν και το ABS θα με έσωζε. Οδηγώ ευθεία, ενώ είχαν κολλήσει τα αυτοκίνητα, σε δρόμο με διπλή γραμμή, που έχει όμως ελάχιστο χώρο αριστερά λίγο πριν τη γραμμή για να περάσει ένα μηχανάκι. Αν θες να περάσεις με μια σχετική ασφάλεια βέβαια πρέπει να πατήσεις τη γραμμή. Έτσι κι εγώ λοιπόν είπα να περάσω την κίνηση και (κακώς, έπρεπε να πηγαίνω «περπατώντας») ειχα αναπτύξει ταχύτητα 40 χλμ/ώρα. Σε λίγα μέτρα υπάρχει μια διασταύρωση με κάθετο δρόμο στα δεξιά, όπου αυτός που έρχεται από τον κάθετο έχει στοπ. Ειναι λοιπόν ένας στον κάθετο έχει ανάψει φλας να στρίψει αριστερά. Ένα από τα αυτοκίνητα που προσπερνούσα ενω ειχε κολλήσει στην κίνηση, αποφασιζει να τον αφήσει να περάσει. Ε βγαίνει αυτος από τον κάθετο στη μέση του δρόμου, για να αδειάσει το άλλο ρεύμα και να περάσει. Έτσι εγώ σε απόσταση 10 μέτρων βλέπω έναν να πετάγεται μπροστά μου από το πουθενά. Πατάω τα φρένα, κόβω καμποσο και το μηχανάκι γλιστράει επειδή δεν έχει ABS. Έτσι έπεσα κάτω αλλά τουλάχιστον δεν εκτοξεύτηκα. Το μηχανάκι έπεσε με φόρα πάνω στον προφυλακτήρα του άλλου. Εδώ να πω ότι ήταν προβληματική και η τρόμπα του φρένου. Το πάταγες και ήταν φουλ απότομο. Την άλλαξα τώρα και είναι πολύ καλύτερα. Ένα τέτοιο πρέπει να πάθει ο καθένας για να είναι πιο προσεκτικός μετά. Οι κλήσεις της τροχαίας δε με ένοιαζαν καν. Χρειαζόταν να πάθεις αυτό για να μην πηγαίνεις με τουλάχιστον 40 χλμ/ώρα δίπλα σε σταματημένα αυτοκίνητα? Ή να κοιτάς τουλάχιστον τη διασταύρωση αφού προχωράς δίπλα σε ένα ακίνητο ρεύμα πηγαίνοντας πρακτικά στο αντίθετο? 1
StamTheMan Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 42 λεπτά πριν, panosdOUG είπε να μάθεις να μην έχεις στο μυαλό σου έχω προτεραιότητα στα τέτοια μου γιατί ο ένας που θα κάψει τρίγωνο η στοπ θα σε ρίξει στο κρεβάτι για πολύ η για πάντα Αυτο λεω παντα στην ομαδικη του efood που ειμαι. Δεμενα κρανη,προτεραιοτητα ΠΟΥΘΕΝΑ και τα κρανη παντα δεμενα. 1
visualizer Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Η περιπτωση που αναφερει ο φιλος πανω ειναι καθαρα θεμα απειριας και απολυτα αναμενομενη για καποιον που εχει μια σχετικη εμπειρια.Να περνας με 40χλμ/ωρα απο διασταυρωση και να κινεισαι με τετοια ταχυτητα στο αντιθετο ρευμα απλα παιζεις το κεφαλι σου κορονα-γραμματα . Ειδικα σε μηχανακια χαμηλου κυβισμου το κατεβασμα ταχυτητας ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ . Παντα τα δυο δαχτυλα πρεπει να ειναι στο μπροστα φρενο για να γινεται προοδευτικο το φρεναρισμα και σε συνδυασμό με κατεβασμα ταχυτητας και πισω φρενο φρεναρεις πιο γρηγορα και ελενχομενα απο οτι να αρπαξεις την μανετα τελευταια στιγμη διχως αυριο. Το πιο επικινδυνο ειναι οι πεζοι-ζομπι που μολις μυρισουν αιμα διασχιζουν το δρομο αναμεσα απο τα οχηματα με γοργο βημα χωρις να κοιτανε καθολου. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2022 από visualizer 2
GodzillaCover Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, NickTG είπε Χρειαζόταν να πάθεις αυτό για να μην πηγαίνεις με τουλάχιστον 40 χλμ/ώρα δίπλα σε σταματημένα αυτοκίνητα? Ή να κοιτάς τουλάχιστον τη διασταύρωση αφού προχωράς δίπλα σε ένα ακίνητο ρεύμα πηγαίνοντας πρακτικά στο αντίθετο? Πώς πάω «πρακτικά στο αντίθετο»; Αφού λέω έχει χώρο δίπλα από τα αμάξια στο ρεύμα μου και άντε να πατήσω τη γραμμή. Επίσης η διασταύρωση έχει STOP (το ήξερα αυτό), οπότε θεωρητικά δεν πρέπει να βγει κανείς. 6 ώρες πριν, visualizer είπε Η περιπτωση που αναφερει ο φιλος πανω ειναι καθαρα θεμα απειριας και απολυτα αναμενομενη για καποιον που εχει μια σχετικη εμπειρια.Να περνας με 40χλμ/ωρα απο διασταυρωση και να κινεισαι με τετοια ταχυτητα στο αντιθετο ρευμα απλα παιζεις το κεφαλι σου κορονα-γραμματα . Ειδικα σε μηχανακια χαμηλου κυβισμου το κατεβασμα ταχυτητας ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ . Παντα τα δυο δαχτυλα πρεπει να ειναι στο μπροστα φρενο για να γινεται προοδευτικο το φρεναρισμα και σε συνδυασμό με κατεβασμα ταχυτητας και πισω φρενο φρεναρεις πιο γρηγορα και ελενχομενα απο οτι να αρπαξεις την μανετα τελευταια στιγμη διχως αυριο. Το πιο επικινδυνο ειναι οι πεζοι-ζομπι που μολις μυρισουν αιμα διασχιζουν το δρομο αναμεσα απο τα οχηματα με γοργο βημα χωρις να κοιτανε καθολου. Θέμα βλακείας στον εγκέφαλο είναι. Να ξέρεις ότι έχεις μάπα τρόμπα που σε τινάζει μπροστά με το που την πατήσεις ελαχιστα (ξέρω ότι είναι η τρόμπα γιατί την άλλαξα και όλα καλά τώρα) και να πηγαίνεις με 40 km/h μες την κίνηση που μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Πετάχτηκε ο άλλος από το στοπ κι έγινε η στραβή. Βγήκε συνυπαιτιότητα, που στο δικαστήριο μπορούσα να διεκδικήσω και 100% και από όσο μου είπαν μάλλον θα το έπαιρνα, αλλά τι νόημα έχει αν έχεις σκοτωθεί; Εγω αυτό που ξέρω είναι προοδευτικό μπροστά φρενάρισμα, μαζί με πίσω. Στην προκειμένη βέβαια δεν υπήρχε περίπτωση να σταμάταγα σε τόσο μικρή απόσταση, ό,τι και να έκανα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα