pajito Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα, δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη κατηγορία για το συγκεκριμένο thread αλλά και πάλι εχει να κάνει με προσφορα. Παρακάτω θα δείτε το email που έστειλα στο Συνήγορο του Καταναλωτή, έχω αποφασίσει να απευθυνθώ σε δικηγόρο. Κάθε πρόταση δεκτή "Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου παρήγγειλα με τηλεφωνική παραγγελία η οποία ηχογραφείται από το Public, ένα λαπτοπ μάρκας Asus με κωδικό μοντέλου "Zenbook Pro Duo UX581GV-H2001R", στην τιμή των 1599 Ευρώ, μειωμένη κατά 60% μιας και η αρχική τιμή του προϊόντος ανερχόταν στις 3.999 Ευρώ. Το προϊόν αγοράστηκε για επαγγελματικούς σκοπούς, με τιμολόγιο στα στοιχεία της εταιρείας που διατηρώ. Κατά την τηλεφωνική παραγγελία ρώτησα για διαθεσιμότητα την εκπρόσωπο του Public η οποία με διαβεβαίωσε ότι το το προϊόν είναι διαθέσιμο και μάλιστα δεσμεύεται αυτή τη στιγμή από εμένα, σε συνέχεια μάλιστα ερωτήθηκα εάν επιθυμώ και άλλο τεμάχιο. Μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας έλαβα email επιβεβαίωσης με όλα τα στοιχεία της συναλλαγής. Σε συνέχεια της τηλεφωνική μου κλήση στα τηλέφωνα επικοινωνίας του Public το βράδυ της Παρασκευής 4 Φεβρουαρίου, μου απέστειλαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους θα έπρεπε να κάνω κατάθεση του αντιτίμου του εν λόγω προϊόντος, έτσι και έπραξα εντός ολίγων λεπτών. Το πρωί της έβδομης Φεβρουαρίου έλαβα email επιβεβαίωσης από το "[email protected]" ότι η κατάθεση μου έχει επιβεβαιωθεί, και πως επρόκειτο να ενημερωθώ σύντομα για την εξέλιξη της παραγγελίας μου. Το βράδυ της ιδίας ημέρας κάλεσα στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχετε καταχωρήσει στην ιστοσελίδα σας "Public.gr", έκανα έλεγχο της παραγγελίας μου και το αυτοματοποιημενο μήνυμα με ενημέρωσε πως η παραγγελία μου βρίσκεται στο στάδιο συλλογής. Σε συνέχεια της ίδιας τηλεφωνικής κλήση συνομίλησα με εκπρόσωπο του Public, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με την διεκπεραίωση της παραγγελίας μου, και πως ο λόγος που δεν βλέπω την παραγγελία μου στον λογαριασμό που διατηρώ στην ιστοσελίδα του Public, οφείλεται σε κάποιο τεχνικό λάθος το οποίο επρόκειτο να επιλυθεί μετά από δική του επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα. Στο τέλος της επικοινωνίας μας και μετά από δική μου παράκληση, έγινε ξανά έλεγχος των αποθεμάτων του εν λόγω προϊόντος, και έλαβα την διαβεβαίωση ότι το προϊόν που είχα δεσμεύσει και πληρώσει το αντίτιμο του, βρίσκεται στις αποθήκες της εταιρείας Public. Στις 8 Φεβρουαρίου κι ενώ δεν έχω λάβει κάποια νεότερη ενημέρωση, επικοινωνώ εκ νέου με την τηλεφωνική εξυπηρέτηση. Κατά την επικοινωνία μας ο εκπρόσωπος σας μου μετέφερε ότι θα επικοινωνήσει με το τμήμα eshop ώστε να εμφανιστεί στο λογαριασμό μου η παραγγελία. Και πάλι μετά από δική μου παρότρυνση, έκανε έλεγχο αποθέματος για το προϊόν το οποίο παρήγγειλα και έχω πληρώσει, για να με ενημερώσει πως το προϊόν δεν είναι και δεν πρόκειται να είναι διαθέσιμο. Έχοντας λάβει 2 προφορικές επιβεβαιώσεις, αρκετά emails και πολλαπλές επιβεβαιώσεις στο τηλεφωνικό αυτόματο έλεγχο, οι οποίες έχουν καταγραφεί, με την τελευταία μάλιστα το βράδυ της έβδομης Φεβρουαρίου, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως δεν επιθυμώ επιστροφή των χρημάτων που μου έχουν δεσμεύσει χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση από μέρους τους, ότι δεν θα επροκεοτο να ολοκληρώσουν ποτέ την συναλλαγή, πάρα μόνο την ολοκλήρωση της παραγγελίας μου" 1 4 4
Tempor Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 in before the lock beep hapens Πιθανολογω οτι δε θα παρεις το λαπ τοπ αλλα τα χρηματα σου. Επισης πιθανολογω οτι δε θα βαλεις δικηγορο. Εισαι απλα πικραμενη - πικραμενος. 7
pajito Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 @Temporειλικρινά είμαι σε αναζήτηση, απλά όσους βρήκα με εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα είναι στην Αθήνα κι όχι στη Θεσσαλονίκη. Δεν θέλω τα λεφτά μου πίσω, αυτό μου το πρότειναν ήδη.
Tempor Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 To προιον δεν υπαρχει στην αγορα. Υπαρχει κατι παρομοιο στα ιδια λεφτα που κατεθεσες απο τον Public? Αν οχι, τι περιμενεις να επιτυχεις με τον δικηγορο; 1
jgeorgiou Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν θέλουν να σου επιστρέψουν τα λεφτά δεν είναι απάτη , εσύ κάνεις σαν απατημένη γεροντοκόρη που δεν μπόρεσες να τους πιάσεις κότσο. Στο εμπόριο συμβαίνει καμιά φορά να μην εκτελούνται παραγγελίες και να επιστρέφονται οι προκαταβολές. Δεν είναι παράνομο! Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από jgeorgiou 11 3 3
papp0us Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, pajito είπε @Temporειλικρινά είμαι σε αναζήτηση, απλά όσους βρήκα με εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα είναι στην Αθήνα κι όχι στη Θεσσαλονίκη. Δεν θέλω τα λεφτά μου πίσω, αυτό μου το πρότειναν ήδη. Συνήγορο καταναλωτή, και υπομονή. Μόνο αρνητικό το οτι θα είναι δεσμευμένα τα χρήματα σου για όσο διάστημα το παλέψεις. Απο οτι έχω καταλάβει με βάση την προιστορία αυτών των περιπτώσεων δεν έχεις και πολλές ελπίδες, πόσο δε μάλλον, οταν δεν φαίνεται κάπου διαθέσιμη η συσκευή, ούτε στην αρχική της τιμή. Όπως λέει ο Tempor ζήτα τους σε αντίστοιχη τιμή κάποιο άλλο λαπτοπ που σε καλύπτει, μηπως δεχτούν με την απειλή της καταγγελίας. Το δικηγόρο νομίζω τσάμπα θα τον πληρώσεις.
jgeorgiou Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, pajito είπε Έχοντας λάβει 2 προφορικές επιβεβαιώσεις, αρκετά emails και πολλαπλές επιβεβαιώσεις στο τηλεφωνικό αυτόματο έλεγχο, οι οποίες έχουν καταγραφεί, με την τελευταία μάλιστα το βράδυ της έβδομης Φεβρουαρίου, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως δεν επιθυμώ επιστροφή των χρημάτων που μου έχουν δεσμεύσει Μπορεί να γεννήσει καμιά υπάλληλος ένα για να σου δώσει , ρώτα ποια είναι σε ενδιαφέρουσα. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από jgeorgiou 2 1 1
pajito Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 @jgeorgiou δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό αυτό που λες, εγώ ξέρω πως δεν έχω ένα email για ακύρωση παραγγελίας, πως έχουν δεσμεύσει τα χρήματα μου επί σχεδόν 15 μέρες, δεν μου έχουν κάνει κανένα τηλέφωνο, κτλ κτλ κτλ 1
jgeorgiou Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, pajito είπε @jgeorgiou δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό αυτό που λες, εγώ ξέρω πως δεν έχω ένα email για ακύρωση παραγγελίας, πως έχουν δεσμεύσει τα χρήματα μου επί σχεδόν 15 μέρες, δεν μου έχουν κάνει κανένα τηλέφωνο, κτλ κτλ κτλ Μπορείς μόνο να τους καταγγήλεις για την μη επιστροφή χρημάτων , όλα τα άλλα είναι σάλτσες επειδή δεν σου κάθησε. (αν ισχύει ότι δεν μπορούν να την εκτελέσουν) Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από jgeorgiou 1
pajito Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 @papp0usτο μόνο που θέλω σαν αντιπρόταση είναι 60% έκπτωση, όπως αυτή που πλήρωσα. Κατά τα άλλα τον δικηγόρο θα το βάλω έτσι για το γαμωτο, τώρα που μπορώ. Από τον ΣτΚ δν έχω πολλές ελπίδες βέβαια
jgeorgiou Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, pajito είπε @papp0usτο μόνο που θέλω σαν αντιπρόταση είναι 60% έκπτωση, όπως αυτή που πλήρωσα. Κατά τα άλλα τον δικηγόρο θα το βάλω έτσι για το γαμωτο, τώρα που μπορώ. Από τον ΣτΚ δν έχω πολλές ελπίδες βέβαια Φέρε και την λεγεώνα των ξένων , αν σου επιστρέψουν την προκαταβολή είναι 100% νόμιμοι. Μερικοί έχετε μπερδέψει τα χατήρια της μαμάς και του μπαμπά με τον πραγματικό κόσμο. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από jgeorgiou 11 2 2
pajito Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 @jgeorgiou το συγκεκριμένο λαπτοπ το ξαναβαλαν σαν κραχτη μερικές μέρες μετά, ενώ με είχαν διαβεβαιωσει ότι δν υπάρχει. Ευτυχώς πρόλαβα να γράψω όλη τη διαδικασία ξανά. Αν αυτό δεν είναι απάτη τότε τι;
jgeorgiou Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτό είναι άλλο θέμα και έχει να κάνει ποιο πολύ με αθέμιτο ανταγωνισμό , παραπλανητική διαφήμιση. Καμιά σχέση με τις αρχικές σάλτσες του πικραμένου που μας έλεγες. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από jgeorgiou 1
kinitos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Βεβαια το θεμα του λαθους εκ προθέσεως δεν μετράει ποτε ειδικα στην Ελλάδα. Αρα μπορεις να βαζεις οτι θες οσο θες και οι καταναλωτές να λενε δεν πειραζει παρε οισω τα λεφτα το ονομα μου παιζει παντού. Με στπ δεν θα βγαλεις ποτε ακρη δεν σε βοηθανε οπως και εκποιζω. Δύσκολα. Παίρνεις τα λεφτα πίσω και δεν αγοράζεις ποτε ξανα απο εκει που θεωρεί καποιος οτι τον εξαπάτησε. Δυστηχως παιρνεις χργμα πισω και τέλος Ελλάδα οσο και να το κυνηγήσει καποιος ισως πληρώσει κιόλας απο πανω
Προτεινόμενες αναρτήσεις