Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εξαρτάται. Μπορείς να διαβάσεις schematic από mb και να κάνεις διάγνωση και επισκευή σε component level? 
Αν ναι, τότε ναι. Αλλιώς όχι. Εκτός αν βάλεις και τίποτα άλλο μέσα. (Υπάρχει ήδη θέμα με την ίδια ερώτηση, αν θέλεις ψάξε και εκει.)

Δημοσ.

Χωρίς να έχω σαφή εικόνα απο μαγαζιά (πέρα του οτι δεν βλέπω και πολλά τέτοια), αλλα με μπόλικη εμπειρία στο hardware, μπορώ να πώ οτι θεωρώ πως το περιθώριο κέρδους είναι ελάχιστο.

Δηλαδή, θεωρητικά τα προβλήματα που συναντάς χωρίζονται σε εύκολα και δύσκολα.
Τα μέν εύκολα μπορεί οποισδήποτε να τα λύσει με λίγο ψάξιμο και ακόμα και αυτοί που δεν μπορούν ξέρουν πόσοι άλλοι μπορούν. Αν είναι να κάνεις φορμάτ με 10€ και να κόβεις και αποδείξεις και να έχεις και τα "θέλω να μου κρατήσεις και όλα τα αρχεία" και "αφού κάναμε φορμάτ γιατι ο pentium μου δεν πάει πιο γρήγορα", δεν μπορώ να φανταστώ οτι αξίζει πολύ.
Τα δέ "δύσκολα", όποτε τα έχω συναντήσει έχει γίνει πλέον έτσι η αγορά που δεν αξίζει νομίζω να πάς για επισκευές. Παράδειγμα είχα σε μια μητρική (μεγάλης αξίας κιόλας), bent cpu socket pins. Να πας σε κάποιον, να κάτσει να ξεκολλήσει το socket να σου περάσει καινούριο (με οτι συνεπάγεται για τις πιθανότητες να μην γίνει καλά), να πληρώσεις το socket που πάει 80-100€, την δουλειά του ανθρώπου και στο τέλος να μείνεις με τι? Μια ταλαιπωρημένη και "μπαλωμένη" μητρική χωρίς εγγύηση και τίποτα...χίλιες φορές να πάρεις μια πιο low end καινούρια και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...