jimis98 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 καλησπερα παιδια,γινεται καποιος να με κατατοπισει, επειδη χρειαζομαι να βαλω καινουρια windows στο pc προσωρινα για κατι εργασιες, ( εχω τα 7) εχω ακουσει για κατι προγραμματα τυπου virtual machine ,που μπορει να βαλεις οτι λειτουργικο θες χωρις να το κανεις φορματ ισχυει?
infin1tyGR Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ναι. Απλά να ξέρεις ότι θέλει μπόλικη RAM γιατί θα τρέχουν και τα 7 που έχεις και όποια βάλεις στο VM. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από infin1tyGR 1
jimis98 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, infin1tyGR είπε Ναι. Απλά να ξέρεις ότι θέλει μπόλικη RAM γιατί θα τρέχουν και τα 7 που έχεις και όποια βάλεις στο VM. εχω 8gb φτανουν? και πως γινεται η εκγατασταση?
infin1tyGR Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 https://www.extremetech.com/computing/198427-how-to-install-windows-10-in-a-virtual-machine
jimis98 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε https://www.extremetech.com/computing/198427-how-to-install-windows-10-in-a-virtual-machine υπαρχει κατι σε ελληνικο?
infin1tyGR Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Τσέκαρε αυτό: https://www.pcsteps.gr/69058-εικονική-μηχανή-windows-δημιουργία/
micos000 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Τι hardware έχεις; H εικονοποίηση (virtualization) πέρα από μνήμη θέλει και επεξεργαστή. Θα πρέπει να δώσεις τουλάχιστον 2 πυρήνες στην μηχανή και αν θα βάλεις 10άρια θα δώσεις 3 με 4 gb. Επίσης για να κάνεις σωστή δουλειά και να μην σέρνεται η εικονική μηχανή θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι είναι ενεργό το vt-x για intel ή amd-v για amd στο bios.
jimis98 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 13 ώρες πριν, micos000 είπε Τι hardware έχεις; H εικονοποίηση (virtualization) πέρα από μνήμη θέλει και επεξεργαστή. Θα πρέπει να δώσεις τουλάχιστον 2 πυρήνες στην μηχανή και αν θα βάλεις 10άρια θα δώσεις 3 με 4 gb. Επίσης για να κάνεις σωστή δουλειά και να μην σέρνεται η εικονική μηχανή θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι είναι ενεργό το vt-x για intel ή amd-v για amd στο bios. ενα AMD ATHLON II X4. -8 gb ram
micos000 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δες στο bios αν είναι ενεργό το amd-v και αν δεν είναι ενεργοποίησε το.
jimis98 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, micos000 είπε Δες στο bios αν είναι ενεργό το amd-v και αν δεν είναι ενεργοποίησε το. σε ποια καρτελα το βρισκω?αυτο σε τι χρησιμευει? απο hardware ειμαι ok?
micos000 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δεν ξέρω. Δας στα advanced ή στην cpu. Διάβασε το μάνουαλ της μητρικής σου στο τμήμα του bios, κάπου θα το αναφέρει. Αυτό χρησιμεύει για να έχεις καλή απόδοση στις εικονικές μηχανές. Αν δεν ενεργοποιηθεί η απόκριση θα είναι πολύ αργή. Από hardware δεν είσαι και τόσο ΟΚ. Η μνήμη καλούτσικη και μπορείς να ορίσεις 4gb στα 10άρια, αλλά ο επεξεργαστής μπορεί να είναι οριακά για εικονοποίηση των 10. Εξαρτάτε βέβαια και τι περιμένεις από τα 10άρια σε virtual mode. Αν περιμένεις να είναι σαν να τα έχεις κανονικά εγκατεστημένα, ξέχασε το. Επίσης δεν ξέρουμε τι προγράμματα θέλεις να τρέξεις στα 10. Αν τα προγράμματα θέλουν να έχουν απευθείας πρόσβαση σε εξωτερικές συσκευές μάλλον δεν θα δουλέψουν.
jimis98 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, micos000 είπε Δεν ξέρω. Δας στα advanced ή στην cpu. Διάβασε το μάνουαλ της μητρικής σου στο τμήμα του bios, κάπου θα το αναφέρει. Αυτό χρησιμεύει για να έχεις καλή απόδοση στις εικονικές μηχανές. Αν δεν ενεργοποιηθεί η απόκριση θα είναι πολύ αργή. Από hardware δεν είσαι και τόσο ΟΚ. Η μνήμη καλούτσικη και μπορείς να ορίσεις 4gb στα 10άρια, αλλά ο επεξεργαστής μπορεί να είναι οριακά για εικονοποίηση των 10. Εξαρτάτε βέβαια και τι περιμένεις από τα 10άρια σε virtual mode. Αν περιμένεις να είναι σαν να τα έχεις κανονικά εγκατεστημένα, ξέχασε το. Επίσης δεν ξέρουμε τι προγράμματα θέλεις να τρέξεις στα 10. Αν τα προγράμματα θέλουν να έχουν απευθείας πρόσβαση σε εξωτερικές συσκευές μάλλον δεν θα δουλέψουν. τα wd10 τα κατεβαζω μεσα απο το virtual ή εγω? για μια τηλεδιασκεψη θελουν νεοτερα windws
micos000 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Ωχ. Δεν ξέρω αν θα σου δουλέψει για τηλεδιάσκεψη. Σε ποια πλατφόρμα θα γίνει; Τα 10άρια τα κατεβάζεις από την microsoft με το εργαλείο που δίνει. Θα επιλέξεις γλώσσα και 32 ή 64 και θα επιλέξεις να στο κατεβάσει σε iso. Δεν το χρειάζεσαι σε στικάκι. Μετά, μέσα από το virtual box, θα ξεκινήσεις νέα μηχανή και θα δώσεις ένα όνομα π.χ. win10. Θα πας σε όλα next όπως στα δίνει και όταν τελειώσεις θα επιλέξεις την μηχανή, θα πατήσεις Αποθήκευση στο δεξί μέρος και θα φορτώσεις στο cd το iso που κατέ βασες. 1
jimis98 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 πρεπει να εχω δισκο cd για να γινει? δεν ξερω σε τι πλατφορμα θα γινει
accipio Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Ένα αρχείο iso χρειάζεσαι (bootable Windows iso αρχείο) , όχι δίσκο CD ή DVD. Θα το προσαρτήσεις στο (εικονικό) DVD του Virtual Machine για να αρχίσει από αυτό η εγκατάσταση των Windows. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα