Anny215 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα σας. Μου ήρθε λογαριασμός ρεύματος εκκαθαριστικός 800 ευρώ όπου τα 700 είναι ρήτρα αναπροσαρμογής. Έχω πάθει εγκεφαλικό από το πρωί. Είμαστε οικογένεια με δύο παιδιά σε ένα σπίτι 80τμ . 4μηνη κατανάλωση 3000 κιλοβατώρες. Πώς υπολογίζεται η ρήτρα αναπροσαρμογής; 1 7
DrLo Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, Anny215 είπε Καλησπέρα σας. Μου ήρθε λογαριασμός ρεύματος εκκαθαριστικός 800 ευρώ όπου τα 700 είναι ρήτρα αναπροσαρμογής. Έχω πάθει εγκεφαλικό από το πρωί. Είμαστε οικογένεια με δύο παιδιά σε ένα σπίτι 80τμ . 4μηνη κατανάλωση 3000 κιλοβατώρες. Πώς υπολογίζεται η ρήτρα αναπροσαρμογής; Δεν υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος υπολογισμού, ουτε σχετικά με το ΠΟΤΕ ούτε ΠΟΣΟ θα μπαίνει ρήτρα. Εξαρτάται από την εταιρεία αλλά και το συγκεκριμένο συμβόλαιο/πρόγραμμα που έχεις. Απλά διαβάζεις τους όρους του συμβολάιου σου. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από DrLo 1
Anny215 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 33 λεπτά πριν, di maria kun είπε Εταιρεία? Watt and volt 2
ekkli Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα και καλώς ήρθατε στο φόρουμ. Γίνεται χαμός με τις τιμές του ρεύματος και λέγεται παντού αυτό, ειδήσεις, παρέες, σόσιαλ μήντια. Προφανώς κι εσείς κάνετε κατανάλωση ανάλογη του νοικοκυριού σας. Θα πρότεινα να αλλάξετε πρόγραμμα εφόσον δεν θα πληρώσετε τεράστιο πρόστιμο στον τωρινό πάροχο σας. Μοναδική επιλογή που δεν έχει ρήτρα και έχει σταθερή χρέωση είναι η ΔΕΗ. Και αυτό σε συγκεκριμένα προγράμματα της, όχι σε όλα. Επίσης, να ελέγξετε αν δικαιούστε Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και να βάλετε, αν δεν έχετε, νυχτερινό. Υπάρχουν πολλά θέματα στο φόρουμ που μπορούν να σας βοηθήσουν για το από δω και πέρα, γιατί αυτά που έχουν έρθει σε αυτό τον λογαριασμό δεν τα γλυτώνετε. ΔΕΗ MyHome Online/Enter Κοινωνικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος Ποιον εναλλακτικό πάροχο αντί ΔΕΗ? Νυχτερινο τιμολογιο ΔΕΔΔΗΕ Σε κάθε νήμα από αυτά θα πρέπει να ρίξετε πολύ διάβασμα για να ενημερωθείτε για τα βασικά, τουλάχιστον πριν ρωτήσετε, γιατί φόρουμ είμαστε και όχι γραμμή βοήθειας. 3 2
takoulou Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, Anny215 είπε Watt and volt Δυστυχως θα επρεπε να το εχεις υποψιαστει... Τοσο καιρο ακουγεται για τις τιμες... Ποσο καιρο εισαι στην εταιρεια...Ποσοι την εχουν πατησει σαν και εσενα... Φευγεις τωρα... Ψαξου.. 1
Anny215 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, takoulou είπε Δυστυχως θα επρεπε να το εχεις υποψιαστει... Τοσο καιρο ακουγεται για τις τιμες... Ποσο καιρο εισαι στην εταιρεια...Ποσοι την εχουν πατησει σαν και εσενα... Φευγεις τωρα... Ψαξου.. Είμαι από το 2019 εκεί. Πρώτη φορά μου έρχεται τέτοιος λογαριασμός. Και έχω και κοινωνικό τιμολόγιο σκέψου...
takoulou Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Anny215 είπε Είμαι από το 2019 εκεί. Πρώτη φορά μου έρχεται τέτοιος λογαριασμός. Και έχω και κοινωνικό τιμολόγιο σκέψου... Φευγεις εδω και τωρα.. Εχεις ξεπερασει και το οριο που εχεις με τις κιλοβατωρες.. Εχεις νυχτερινο;; Και σκεψου ακομα μεχρι να φυγεις ποσα λεφτα θα πληρωσεις.. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από takoulou
DownUNDERground Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Για ΔΕΗ είσαι, αλλά κάνε τα βήματα που σου λέει ο @ekkli.
ekechagi Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Anny215 είπε Καλησπέρα σας. Μου ήρθε λογαριασμός ρεύματος εκκαθαριστικός 800 ευρώ όπου τα 700 είναι ρήτρα αναπροσαρμογής. Έχω πάθει εγκεφαλικό από το πρωί. Είμαστε οικογένεια με δύο παιδιά σε ένα σπίτι 80τμ . 4μηνη κατανάλωση 3000 κιλοβατώρες. Πώς υπολογίζεται η ρήτρα αναπροσαρμογής; Τελική Τιμή=Τιμή Πακέτου+Ρήτρα-Επιδοτήσεις Η Ρήτρα είναι χονδρικά 0.22€/kWh. Τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο ήταν πολύ πιο χαμηλά, τον Οκτώβριο ανέβηκε λίγο και από το Νοέμβριο παίζει μπάλα στην γειτονιά του 0.22. Η Επιδότηση είναι 0.12-0.16€/kWh ΑΛΛΑ μετράει μόνο για τις πρώτες 300 KWh του μήνα (1.200 το τετράμηνο). Αυτό σημαίνει ότι οι 1800/3000 της κατανάλωσής σου δεν επιδοτούνται καθόλου. Ο λογαριασμός είναι τεράστιος, αλλά είναι στα ""λογικά"" πλαίσια της περιόδου. Πήγαινε στο Home Enter της ΔΕΗ με ραντεβού σε τοπικό κατάστημα. Μπες στο θέμα εδώ και δες τη διαδικασία για αμφισβήτηση της ρήτρας και αζήμια αποχώρηση. Γενικά, συνίσταται να πληρώσεις τον λογαριασμό, ώστε να μην σου κόψουν το ρεύμα και μέσω της καταγγελίας στη ΡΑΕ και ΣτΚ να επιδιώξεις να σου επιστράφουν (υπολόγισε 6μήνο) τα χρήματα.
Kathye Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Anny215 είπε Watt and η Η χειροτερη εταιρεια!!! Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από Kathye 1
kage Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) -Το στορυ το ξεκίνησε ο Μυτιληναίος με την επιστολή προς ραε κυβέρνηση για μονοπώλιο κτλ..αμέσως μετά τυχαία σταμάτησαν μέσα σε 1-2 βδομαδες τα φτηνά προγράμματα της δεη!! -Δεν έφτανε το καρτέλ π δημιούργησαν στο νεοϊδρυθέν Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας , Προσεχώς ανοίγουν ξανα οι δημοπρασίες Νομε για όφελος ΜΟΝΟ των εναλλακτικών;) https://www.rae.gr/map-graph/ Spoiler <<Ρήτρα Αναπροσαρμογής στον Νέο Θαυμαστό Κόσμο! Λογαριασμός ΔΕΗ πέρυσι 4/2/2021: Kwh 3.108, Ποσό: 369 ευρώ Λογαριασμός ΔΕΗ σήμερα 4/2/2022: Kwh: 3.203, Ποσό: 1004ευρώ ΑΎΞΗΣΗ 272% Φυσικά στην αρχή, μετά το σοκ, νόμισα ότι πρόκειται περί λάθους. Μετά τον έλεγχο όμως των λογαριασμών, διαπίστωσα ότι δεν έχει γίνει κανένα λάθος, και απλώς έχει προστεθεί μια χρέωση ύψους ....714 ευρώ, με την αιτιολογία "ρήτρα αναπροσαρμογής". Στην έρευνα που ακολούθησε, πληροφορήθηκα από το site της ΔΕΗ, ( η οποία φυσικά ακολουθεί κυβερνητικές εντολές), ότι "H Ρήτρα Αναπροσαρμογής Χρεώσεων Προμήθειας είναι μηχανισμός αναπροσαρμογής των χρεώσεων προμήθειας και αντικατοπτρίζει τις διακυμάνσεις του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας", και ο τύπος που υπολογίζεται η εν λόγω ρήτρα είναι: Υ=αχ+β, όπου το χ είναι ίσο με τον αριθμητικό Μέσο Όρο της Τιμής Εκκαθάρισης Αγοράς (Market Clearing Price), της Πρό-Ημερήσιας Αγοράς (Day Ahead Market) του προηγούμενου μήνα (t-1).... Σκρεκας <<Μέχρι τις 300 πρώτες κιλοβατώρες είναι η επιδότηση από το κράτος. Ένα μέσο νοικοκυριό, με μέση κατανάλωση, καταναλώνει κατά μέσο όρο 300 κιλοβατώρες το μήνα. Η ΔΕΗ επαυξάνει την έκπτωση που κάνει μέχρι τις 600 κιλοβατώρες. Εμείς ενισχύουμε, ώστε για τις πρώτες 600 κιλοβατώρες να δει μια πολύ μικρή αύξηση το νοικοκυριό, της τάξεως των 3-4 ευρώ τον μήνα>> 😛 Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2022 από kage 1
G.bar Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Επίσης μέχρι να βρεθεί λύση με νέο πάροχο, μην αφήνετε τα έναντι να έρχονται όσο θέλουν γιατί αν έρχεται έναντι 50€ χωρίς να έχει πάρει μέτρηση κανείς, δεν θα είναι έκπληξη να έρθουν όλα μαζεμένα στον εκκαθαριστικό. Να στέλνετε την μέτρηση μόνοι σας στην εκάστοτε εταιρία ώστε να έχετε μια ιδέα του τι να περιμένετε. 2
takoulou Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Καλημερα... Δυστυχως υπαρχουν χιλιαδες ανθρωποι που την εχουν πατησει με τους παροχους... Γιατι δεν ηξεραν τι αναγραφουν οι λογαριασμοι πισω στα ψιλα γραμματα... Αλλα δυστυχως οι πωλητες δεν μπορουσαν να τους πουν γιαυτα... Γιατι ουτε και αυτοι τα ηξεραν και ουτε ηξεραν που θα φτασουν οι τιμες σε ολα τα ειδη για την παραγωγη ρευματος..
takoulou Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δεν τα βλεπω καλα... https://www.reporter.gr/Eidhseis/Epicheirhseis/energy/513195-Kinhseis-diaswshs-gia-toylachiston-2-idiwtikes-etairies-parochoys-reymatos https://www.capital.gr/epixeiriseis/3615632/upo-elegxo-ta-xrei-stin-agora-ilektrismou
Προτεινόμενες αναρτήσεις