Max90 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Σκέφτομαι να αγοράσω καφετιέρα φίλτρου. Δε θέλω να πάρω με γυάλινη κανάτα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της, οπότε θα πάω σε κάτι Inox. Είμαι ανάμεσα σε δύο που πάω βάσει κριτικών στο σκρουτζ. Το μπάτζετ είναι 60-70 ευρώ μαξ αν υπάρχει κάτι παραπάνω που σας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους πέρα από αυτές που έχω τσεκάρει. Κάθε βοήθεια από κατόχους θεμιτή. Οι μηχανές είναι οι παρακάτω : https://www.skroutz.gr/s/9901564/Melitta-Enjoy-Top-Therm-Inox-Καφετιέρα-Φίλτρου-1000W-Black.html https://www.skroutz.gr/s/30951/Philips-HD7546-Καφετιέρα-Φίλτρου-1000W-Silver.html Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από Max90
czarjuly Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Έχω μια black&decker εδώ και 25 χρόνια και μια φορά χρειάστηκε να αντικαταστησω την γυάλινη κανάτα που έσπασε από απροσεξία ,αν προσέχεις λίγο δεν χρειάζεται να πας σε κάτι τόσο ακριβό...βρίσκεις καφετιέρες στο 1/3 της τιμης 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Max90 είπε Κάθε βοήθεια από κατόχους θεμιτή. Αυτό δεν το πολυκαταλαβαίνω (μάλλον κάτι άλλο ήθελες να γράψεις, πχ "αποδεκτή", "ευπρόσδεκτη", "καλοδεχούμενη"). Εν πάση περιπτώσει, γιατί να μπεις στη διαδικασία να αγοράσεις καφετιέρα; Αφού ο καφές που υποτίθεται ότι ζεσταίνεται (όσος δηλαδή, παραμένει μέσα στο δοχείο), πρακτικά καίγεται από κάποια ώρα και μετά. Πάρε κάτι τέτοιο, μιας και τα αναλώσιμα (χαρτί φίλτρου) λογικά θα απαιτούνται και στην καφετιέρα που προτίθεσαι να αγοράσεις (εκτός και αν έχει καλαθάκι με σίτα, που δεν είναι και ό, τι πιο υγιεινό). Ο χώρος που θα γλυτώσεις στην κουζίνα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Βράζεις λίγο ζεστό νερό στην τσαγιέρα ή τα μικροκύματα και είσαι έτοιμος. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από MauroPaltoudias 1 1
zygorito Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Max90 είπε Καλησπέρα σας. Σκέφτομαι να αγοράσω καφετιέρα φίλτρου. Δε θέλω να πάρω με γυάλινη κανάτα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της, οπότε θα πάω σε κάτι Inox. Είμαι ανάμεσα σε δύο που πάω βάσει κριτικών στο σκρουτζ. Το μπάτζετ είναι 60-70 ευρώ μαξ αν υπάρχει κάτι παραπάνω που σας έχει βγάλει ασπροπρώσοπους πέρα από αυτές που έχω τσεκάρει. Κάθε βοήθεια από κατόχους θεμιτή. Οι μηχανές είναι οι παρακάτω : https://www.skroutz.gr/s/9901564/Melitta-Enjoy-Top-Therm-Inox-Καφετιέρα-Φίλτρου-1000W-Black.html https://www.skroutz.gr/s/30951/Philips-HD7546-Καφετιέρα-Φίλτρου-1000W-Silver.html η καλύτερη "μηχανή" κάνει 26 ευρω και είναι αυτή. https://www.skroutz.gr/s/8437695/Aerobie-Aeropress-Coffee-Maker-Καφετιέρα-Γαλλικού-Χειρός-200ml-Μαύρη.html το κακό με τις συμβατικές μηχανές καφές όπως αυτή που περιγράφεις είναι οτι το νερό δε μπαίνει στο δοχείο ζεστό. πρέπει να είναι και προσφορά 20% στο coffeeisland μέχρι 20/2. Εναλλακτικά και αυτό χρησιμοποιώ https://www.coffeeisland.gr/catalog/viewProduct/3982-v60-coffee-maker-kit (βασικά ανάλογα τα κέφια) το aeropress εχει φίλτρα που κάνουν 2.4λεπτα και το v60 5,8λεπτα (έχουν και αυτά 20% έκπτωση). Τα βρίσκεις και αλλού πιο φτηνά νομίζω. οπότε είτε aeropress είτε v60/το πλαστικό εξάρτημα που γράφει ο MauroPaltoudias και νερό απο βραστήρα. Θεωρώ στο aeropress θα είναι πιο έυκολο απο συμβατικό βραστήρα (έγω έχω έναν για καφέ με μακρύ στενό λαιμό) 1 1
darkmatinee Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Έχω τη Philips 3 χρόνια τώρα και είναι εξαιρετική. Πάρε με inox κανάτα για να έχεις ζεστό καφέ για αρκετές ώρες 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Max90 είπε Καλησπέρα σας. Σκέφτομαι να αγοράσω καφετιέρα φίλτρου. Δε θέλω να πάρω με γυάλινη κανάτα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της, οπότε θα πάω σε κάτι Inox. Είμαι ανάμεσα σε δύο που πάω βάσει κριτικών στο σκρουτζ. Το μπάτζετ είναι 60-70 ευρώ μαξ αν υπάρχει κάτι παραπάνω που σας έχει βγάλει ασπροπρώσοπους πέρα από αυτές που έχω τσεκάρει. Κάθε βοήθεια από κατόχους θεμιτή. Οι μηχανές είναι οι παρακάτω : https://www.skroutz.gr/s/9901564/Melitta-Enjoy-Top-Therm-Inox-Καφετιέρα-Φίλτρου-1000W-Black.html https://www.skroutz.gr/s/30951/Philips-HD7546-Καφετιέρα-Φίλτρου-1000W-Silver.html Έχω τη Melitta. Έχω μείνει ευχαριστημένη.
Max90 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Mrs. Hyde είπε Έχω τη Melitta. Έχω μείνει ευχαριστημένη. Θες να μου πεις λίγα παραπάνω στοιχεία; Πόσο καιρό την έχεις, τι καφέ κάνει κλπ; 1 ώρα πριν, zygorito είπε η καλύτερη "μηχανή" κάνει 26 ευρω και είναι αυτή. https://www.skroutz.gr/s/8437695/Aerobie-Aeropress-Coffee-Maker-Καφετιέρα-Γαλλικού-Χειρός-200ml-Μαύρη.html το κακό με τις συμβατικές μηχανές καφές όπως αυτή που περιγράφεις είναι οτι το νερό δε μπαίνει στο δοχείο ζεστό. πρέπει να είναι και προσφορά 20% στο coffeeisland μέχρι 20/2. Εναλλακτικά και αυτό χρησιμοποιώ https://www.coffeeisland.gr/catalog/viewProduct/3982-v60-coffee-maker-kit (βασικά ανάλογα τα κέφια) το aeropress εχει φίλτρα που κάνουν 2.4λεπτα και το v60 5,8λεπτα (έχουν και αυτά 20% έκπτωση). Τα βρίσκεις και αλλού πιο φτηνά νομίζω. οπότε είτε aeropress είτε v60/το πλαστικό εξάρτημα που γράφει ο MauroPaltoudias και νερό απο βραστήρα. Θεωρώ στο aeropress θα είναι πιο έυκολο απο συμβατικό βραστήρα (έγω έχω έναν για καφέ με μακρύ στενό λαιμό) Το aeropress το σκέφτηκα, αλλά πίνω κουβάδες καφέ καθημερινά λαι δε συμφέρει πιστεύω, γιατί σίγουρα 3 κούπες. Μόνο εγώ κι όχι οι υπόλοιποι στο σπίτι. Φαντάσου όλοι μαζί.
zygorito Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πάντως αν πάρεις μηχανή σαν αυτές πάνω απλά απ οτι έχω διαβάσει, που σχεδόν κανείς δεν κάνει, είναι να τραβάς το νερό χωρίς καφέ/φίλτρο να ζεσταθεί και μετά το ζεστό νερό της κανάτας το βάζεις στη δεξαμενη πάλι ώστε να είναι πχ 60°C+. Το μόνο θέμα που έχουν δηλαδή αυτές οι μηχανές σε σχέση με v60/melita/aeropress/chemex είναι οτι δεν ξεκινάει από πολύ ζεστό το νερό (αφού δεν το βάζεις με βραστήρα) αλλα κάνει σταδιακή αύξηση θερμοκρασίας αρχίζοντας απο ζεστό/χλιαρό και έχοντας και τη ζεστή πλάκα κάτω καίει τα αρώματα. Η διαφορά πρακτικά ανάμεσα σε chemex/v60/aeropress/τυπου melita ειναι το κόστος των φίλτρων, πχ νομίζω μπορείς να βρεις τα τύπου 2 για το πλαστικό εξάρτημα εκχύλισης πάνω με τα €2.4 μπορεί και €0.01-0.015~ και λογικά φτάνουν για να βγάλεις 2 φλυτζάνια (250+250μλ με 36γρ καφε) Μετά έχει να κάνει με τι καφέ βάζεις και πως τον πίνεις. ΠΧ άλλο είναι καφεκοπτείο μια φορά τη βδομάδα (αν και με τους κουβάδες θα θες καθε 3 μέρες που έκανα παλιά πριν πάρω μύλο =D) και άλλο να βάζεις καφέ σουπερμαρκετ αλεσμένο απο 4 μήνες με τεχνητά αρώματα και ζάχαρη/γάλατα. Εγώ πίνω τους καφέδες σκέτους (πλην καπουτσινο) Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από zygorito 2
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Max90 είπε Θες να μου πεις λίγα παραπάνω στοιχεία; Πόσο καιρό την έχεις, τι καφέ κάνει κλπ; Δεν έχει κλείσει χρόνο που την πήρα, οπότε δεν μπορώ να σου πω για αντοχή στον χρόνο. Τώρα για το τι καφέ κάνει, σίγουρα έχει να κάνει κι ο καφές, όπως και η γεύση/συνήθεια/προτίμηση τού καθενός. Πάμε και μερικές πληροφορίες... Μέχρι να ντυθώ το πρωί για την δουλειά, έχει ήδη φτιάξει τον καφέ και με περιμένει να τον σερβίρω στο θερμός. Αν για τον ΧΥΖ λόγο ξεχαστείς, κλείνει μόνη της. Μην βλέπεις τα σχόλια στο skroutz που λένε για στενό δοχείο νερού κι ότι πέφτει το καπάκι. Ποτέ δεν χρειάστηκε να κρατήσω το καπάκι με το χέρι, που γράψανε μερικοί, εκτός εάν το θελήσω, και δεν έπεσε σταγόνα νερού απ' το δοχείο (είτε με κανάτα είτε με κούπα). Δεν συνηθίζω ν' αφήνω τον καφέ για ώρες ολόκληρες στο δοχείο, γιατί προτιμώ να τον φτιάχνω εκείνη την ώρα. Για 2-3 ώρες, που έτυχε να τον αφήσω, ήταν μια χαρά ζεστός. Κι επειδή είναι inox, δεν αλλοιώνει την γεύση τού καφέ. Δεν μου πάει κάτι άλλο στο μυαλό. Γενικά, την βρίσκω value for money.
Max90 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις, μάλλον θα πάρω τη Melitta. Και το aeropress όταν πάω διακοπές, ταξίδι ή κάποιο κάμπινγκ. 9 ώρες πριν, zygorito είπε Πάντως αν πάρεις μηχανή σαν αυτές πάνω απλά απ οτι έχω διαβάσει, που σχεδόν κανείς δεν κάνει, είναι να τραβάς το νερό χωρίς καφέ/φίλτρο να ζεσταθεί και μετά το ζεστό νερό της κανάτας το βάζεις στη δεξαμενη πάλι ώστε να είναι πχ 60°C+. Το μόνο θέμα που έχουν δηλαδή αυτές οι μηχανές σε σχέση με v60/melita/aeropress/chemex είναι οτι δεν ξεκινάει από πολύ ζεστό το νερό (αφού δεν το βάζεις με βραστήρα) αλλα κάνει σταδιακή αύξηση θερμοκρασίας αρχίζοντας απο ζεστό/χλιαρό και έχοντας και τη ζεστή πλάκα κάτω καίει τα αρώματα. Η διαφορά πρακτικά ανάμεσα σε chemex/v60/aeropress/τυπου melita ειναι το κόστος των φίλτρων, πχ νομίζω μπορείς να βρεις τα τύπου 2 για το πλαστικό εξάρτημα εκχύλισης πάνω με τα €2.4 μπορεί και €0.01-0.015~ και λογικά φτάνουν για να βγάλεις 2 φλυτζάνια (250+250μλ με 36γρ καφε) Μετά έχει να κάνει με τι καφέ βάζεις και πως τον πίνεις. ΠΧ άλλο είναι καφεκοπτείο μια φορά τη βδομάδα (αν και με τους κουβάδες θα θες καθε 3 μέρες που έκανα παλιά πριν πάρω μύλο =D) και άλλο να βάζεις καφέ σουπερμαρκετ αλεσμένο απο 4 μήνες με τεχνητά αρώματα και ζάχαρη/γάλατα. Εγώ πίνω τους καφέδες σκέτους (πλην καπουτσινο) Ο μύλος μακροπροθεσμα συμφέρει περισσότερο από τους έτοιμους του σούπερ; Δε μιλάω σε ποιότητα, κυρίως στο οικονομικό λέω.
zygorito Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 9 ώρες πριν, Max90 είπε Ο μύλος μακροπροθεσμα συμφέρει περισσότερο από τους έτοιμους του σούπερ; Δε μιλάω σε ποιότητα, κυρίως στο οικονομικό λέω. Λοιπόν αυτό είναι καλή ερώτηση. Πιστεύω ανάλογα. Αρχικά εξαρτάται αν πίνεις μόνο φίλτρου σου κάνει ένας μύλος (παράδειγμα: GRAEF CM 800) ενώ αν πίνετε και εσπρέσο ένας καλός μύλος κάνει 330± (γιατί έχει πιο πολλές σκάλες), και ταυτόχρονα εξαρτάται από το ποιον καφέ σ αρέσει/πίνεις. Εμάς προσωπικά μας συμφέρει ο μύλος γιατί πίνουμε καφέ ΤΑΦ και έχει 15% έκπτωση σε online αγορά πάνω από €40-50 (κάπου εκεί). Πίνουμε χοντρικά €50 κάτι καφέ το μήνα (1.5 κιλό±) οπότε πες ένα €80αρι το χρόνο μπορεί και από την έκπτωση. Οπότε αν ψαχτείς με κάποιο online κατάστημα που παίζει έκπτωση (και άλλοι έχουν που έχω παραγγείλει στο παρελθόν) για την παραγγελία του μήνα μπορείς δηλαδή σε 2 χρόνια να τον έχεις κάνει απόσβεση αυτό το 130-140 πόσο κάνει του φίλτρο και ταυτόχρονα να έχεις φρέσκο καφέ πρωί απόγευμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα