Προς το περιεχόμενο

Smartphone 150-200€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πάρω 1 smartphone  για την μητέρα μου.

Στην αρχή σκέφτηκα για το Realme C21, αλλά επειδή το έχω εταιρικό στην δουλειά και το τσέκαρα λίγο στοv browsing, φαίνεται πως στο scroll κάνει σπασίματα και θα είναι κουραστικό για τα μάτια, ίσως είναι και θέμα gpu.Επίσης κακό-μέτριο ηχείο.Μετά υπάρχει το C21Y με καλύτερα cpu+gpu:

https://m.gsmarena.com/compare.php3?&idPhone2=10999&idPhone1=10759#diff-

Οπότε πιστεύω πως θα είναι καλύτερα να της πάρω η το Realme 8i που έχει οθόνη στα 120 hertz (Αλλάζει στα 60 η 90;), η το Realme 8.Θα το κρατήσει 2-3 σε χρόνια.Δεν ξέρω αν αυτά τα 2 είναι σε UFS 2.1 σε όλες τις εκδόσεις η μόνο στις μεγαλύτερες των 128 GB.Το UFS παίζει ρόλο στην απλή χρήση;Πχ το πόσο γρήγορα θα ανοίγει τα αρχεία και τις εφαρμογές.

Σε 4/64 θα την καλύψει άνετα.

Χρήση Facebook, You Tube και λίγο browsing.Και να μην έχει χάλια ηχείο.

https://m.gsmarena.com/compare.php3?&idPhone1=11069&idPhone2=10810#diff-

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/2/2022 στις 1:20 ΜΜ, GATE123 είπε

Πάρε το Realme 8.

Τελικά πήρα το Realme 8, σε 6/128 στα 180€, γιατί το 8i βγαίνει μόνο με 4 GB Ram.

Κατευθείαν έβαλα tempered glass και θήκη, (την μεμβράνη την αφαίρεσα) αφού πρώτα είδα πως λειτουργεί, μετά έπρεπε να πάμε στον Γερμανό για καινούρια sim, είχε την παλιά sim που για να μπεί θα έπρεπε να κοπεί, επίσης πιθανό να μην έπιανε 4G.Δεν μας χρέωσαν τα 7.90€, το πέρασαν ως αναβάθμιση.

Πέρασα τον λογαριασμό Googgle+Facebook, πείραξα λίγο κάποιες ρυθμίσεις στο κινητό και στο Play Store να γίνονται οι ενημερώσεις μόνο μέσω Wi-Fi.Εκανα απεγκατάσταση 4-5 άχρηστες εφαρμογές τύπου Amazon κλπ.

Ενεργοποίησα επίσης την φραγή όλων των πενταψηφίων που χρεώνουν (πονεμένη ιστορία) μέσω του What's Up και το my internet μέσω sms για να μην χρεώσει σε περίπτωση που ανοιχτούν τα data και δεν υπάρχει υπόλοιπο MB.

Είχε ήδη android 11 με UI version 2, ξέχασα να τσεκάρω για update σε security patch, αν και λογικά θα το έκανε αυτόματα η θα έβγαζε ειδοποίηση.

Βρήκα τρόπο να κλειδώνει η οθόνη με διπλό πάτημα (Double tap η με 1 εικονίδιο), όμως για να ξεκλειδώνει, πρέπει να πατηθεί το power button και είναι λίγο δύσκολο γιατί υπάρχει η θήκη.

Γίνεται να ξεκλειδώνει η οθόνη ενώ είναι σβηστή, μόνο με το δακτυλικό αποτύπωμα που είναι ενσωματωμένο στην οθόνη;

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, dimitris_213 είπε

Πρώτες εντυπώσεις από το κινητό; Επίσης έχει την δυνατότητα διπλών εφαρμογών όπως στα Xiaomi;

Δεν πρόλαβα να το λειτουργήσω.Η οθόνη του πάντως μου φάνηκε καλή.Το θέμα είναι να κάνει σωστή διαχείριση μνήμης το λειτουργικό και να μένουν ανοιχτές οι εφαρμογές.

Το split screen εννοείς;Θα το τσεκάρω και θα γράψω εδώ.Θα τσεκάρω και το σήμα του Wi-Fi σε κάποια απόσταση και το GPS να δώ αν πχ βρίσκει την θέση γρήγορα, αν και το GPS δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσει.Και να δω ότι σίγουρα λειτουργούν τα data, επίσης και την ποιότητα και την ένταση του ηχείου.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
6 ώρες πριν, dimitris_213 είπε

Πρώτες εντυπώσεις από το κινητό; Επίσης έχει την δυνατότητα διπλών εφαρμογών όπως στα Xiaomi;

οφφτοπικ

επειδη φαινεται να ξερεις, τι ειναι αυτες οι dual apps?

ειδα και εγω κατι στο redmi που εχω.

Δημοσ.

Μπορείς να έχεις την ίδια εφαρμογή, ας πούμε μια τραπεζική ή το my Cu, FB, Insta και όποια άλλη θέλεις, 2 φορές. Εγώ ας πούμε, έχω την εφαρμογή της Πειραιώς Winbank διπλή, δλδ έχω και τον δικό μου λογαριασμό και της γυναίκας, και με έχει εξυπηρετήσει πάρα πολύ.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Τελικά πήρα το Realme 8, σε 6/128 στα 180€, γιατί το 8i βγαίνει μόνο με 4 GB Ram.

Κατευθείαν έβαλα tempered glass και θήκη, (την μεμβράνη την αφαίρεσα) αφού πρώτα είδα πως λειτουργεί, μετά έπρεπε να πάμε στον Γερμανό για καινούρια sim, είχε την παλιά sim που για να μπεί θα έπρεπε να κοπεί, επίσης πιθανό να μην έπιανε 4G.Δεν μας χρέωσαν τα 7.90€, το πέρασαν ως αναβάθμιση.

Πέρασα τον λογαριασμό Googgle+Facebook, πείραξα λίγο κάποιες ρυθμίσεις στο κινητό και στο Play Store να γίνονται οι ενημερώσεις μόνο μέσω Wi-Fi.Εκανα απεγκατάσταση 4-5 άχρηστες εφαρμογές τύπου Amazon κλπ.

Ενεργοποίησα επίσης την φραγή όλων των πενταψηφίων που χρεώνουν (πονεμένη ιστορία) μέσω του What's Up και το my internet μέσω sms για να μην χρεώσει σε περίπτωση που ανοιχτούν τα data και δεν υπάρχει υπόλοιπο MB.

Είχε ήδη android 11 με UI version 2, ξέχασα να τσεκάρω για update σε security patch, αν και λογικά θα το έκανε αυτόματα η θα έβγαζε ειδοποίηση.

Βρήκα τρόπο να κλειδώνει η οθόνη με διπλό πάτημα (Double tap η με 1 εικονίδιο), όμως για να ξεκλειδώνει, πρέπει να πατηθεί το power button και είναι λίγο δύσκολο γιατί υπάρχει η θήκη.

Γίνεται να ξεκλειδώνει η οθόνη ενώ είναι σβηστή, μόνο με το δακτυλικό αποτύπωμα που είναι ενσωματωμένο στην οθόνη;

Η γυναίκα μου δεν την έχει βγάλει την εργοστασιακή μεμβράνη γιατί θεωρώ ότι είναι καλύτερη.

Βέβαια έχουμε πάρει μια για καβάτζα όπως επίσης και θήκη αν και δεν ξέραμε ότι έχει μέσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά το κινητό έχει το καλό πως η οθόνη ανάβει και σβήνει με διπλό πάτημα στην οθόνη, δεν χρειάζεται καν το power button.Το ενεργοποίησα στις ρυθμίσεις.Απο ότι είχα διαβάσει, αυτό πρέπει να το υποστηρίζει ο Kernel του κινητού.Ισως να εξαρτάται και απο το λειτουργικό.

Εχει και ρύθμιση για ενεργοποίηση ομαλής κύλισης, αν και δεν πρόσεξα διαφορά.Επίσης και επιλογή DC dimming η οποία δεν συνιστάται για χαμηλό φωτισμό οθόνης.

Φορτίζει σχετικά γρήγορα, αλλά ζεσταίνεται λίγο.

Εχω γενικώς κάποια επιφύλαξη για τον Mediatek, νομίζω πως η σειρά Dimensity είναι καλύτερη, μικρότερη λιθογραφία κλπ.

Υπόψην πως υποστηρίζει μέχρι LTE Cat 13.

Πλέον η μητέρα μου με περνάει στο Antutu. 😄

https://nanoreview.net/en/soc-compare/qualcomm-snapdragon-835-vs-mediatek-helio-g95

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, chios είπε

Το realme 8 φοράει helio g95 όχι g96,  και ναι η σειρά dimensity είναι καλύτερη από τη helio

Ναι, το μπέρδεψα με το Realme 8i, το διόρθωσα.

Εχω βάλει και το link στο 1ο μου post.

Κάποιοι θεωρούν τον G95 λίγο καλύτερο.Βασικά έχει καλύτερη Gpu, ενώ ο G96 καλύτερη Cpu.

O G95 είναι παρόμοιος με τον Snapdragon 720G.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, chios είπε

Το realme 8 φοράει helio g95 όχι g96,  και ναι η σειρά dimensity είναι καλύτερη από τη helio

H οποία σειρά g είναι καλύτερη από τους helio σειρά p. Έχω τον g90t 1,5 χρόνο και είναι πολύ καλός χωρίς κολλήματα (4gb ram) και με άμεση ανταπόκρισή. 

Επεξ/σία από osfp1978
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, chios είπε

Εν τω μεταξύ σκέφτομαι σοβαρά να πάω και εγώ από  realme 6s στο 8.Εχουν πολύ καλές τιμές τώρα. Πως το βλέπεις αξίζει η αναβάθμιση;Κυριοτερη έλλειψη του 6s δεν έχει notification light ενώ το 8 έχει always on display. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, chios είπε

Στην τιμή που έχει πιστεύω αξίζει, αναβάθμιση σε όλους τους τομής είναι.

Να υποθέσω είναι καλύτερο το realme 8 με τον dimensity το 5g έτσι? Γιατί στα 175 που το βρίσκω στο skroutz φαίνεται ότι ειναι λουκούμι....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...