velociraptoras Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Καλημέρα! τι γνώμη έχετε για τα ιδιωτικά σχολεία? Μεχρι τώρα ήμουν αντίθετη αλλά φέτος που το μεγαλύτερο παιδι μου πάει γυμνάσιο αρχισα να αναθεωρώ. εκτός από μια καθηγητρια οι υπολοιποι είτε δε νοιαζονται είτε επειδη είναι ασχετων ειδικοτήτων κανουν λάθος το μάθημα ενω σε καποια μαθηματα δεν εχουν καλύψει ακόμα ουτε το 1/3 της υλης της χρονιας. Επίσης καμια ενημέρωση μεχρι τώρα, λογω κοβιντ δε δεχονται γονεις, και στο μειλ στελνουν μόνο τις απουσίες και τα κρουσματα στην τάξη. πριν λιγες μέρες εστειλαν και τους βαθμους πάλι χωρις εστω ενα σχολιο από καθηγητές. οι περισσότεροι μαθητες πάνε φροντιστηριο σε αρκετα μαθήματα. εμεις δεν στέλνουμε το παιδί καθως τα μαθηματα που δυσκολευεται ειναι πιο δευτερευοντα (πχ οικιακή οικονομία) ή τα βαριέται (γυμναστική). Γενικά βαθμούς είχε καλούς αλλά οπως είπα σε καποια μαθηματα δεν εχουν μαθει τιποτα. Βρήκα στην περιοχή ενα ιδιωτικό με κόστος που μπορώ να καλύψω και συμφωνα με γονείς που εχω μιλήσει ειναι αρκετά καλό. Εκτός των εξτρα που προσφέρει στα παιδιά κανενα δεν πάει φροντιιστηριο ενω ακόμα και για ξένες γλώσσες κανουν εκεί σε επίπεδο πιστοποίησης για όσα παιδια διαλέξουν προχωρημένο τμήμα. Υπάρχει εβδομαδιαία ενημέρωση από τους καθηγητές και γενικά συνεννόηση με τους γονείς. Θα ηθελα να ακούσω γνώμες από γονείς που πάνε τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο. επίσης να ενημερώσω οτι πρόκειται για επαρχία οπότε στο ιδιωτικό δεν πάνε τα παιδιά των γόνων και των πολιτικών -πλην ελαχιστων παιδιων που οι γονεις τους εχουν καποιες από τις μεγαλες επιχειρήσεις της περιοχής- αλλά κυρίων παιδιά που οι γονείς απλά βαρέθηκαν να πληρωνουν τα ιδια σε φροντιστήρια. δεν θα εχει δηλαδή συμμαθητές διαφορετικής οικονομικής καταστασης.
filip123go Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Αφήνω εδώ σχόλιο γιατί με ενδιαφέρει το θέμα (αν και δεν έχω παιδια ακόμα) . Εγώ θα πω απλά πως σε επαρχιακή πόλη, σε 1 ιδιωτικό που είχε (όλες οι βαθμίδες) πήγαιναν μέτριοι μαθητές και στο τέλος έκλεισε κ όλας.
velociraptoras Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, filip123go είπε Αφήνω εδώ σχόλιο γιατί με ενδιαφέρει το θέμα (αν και δεν έχω παιδια ακόμα) . Εγώ θα πω απλά πως σε επαρχιακή πόλη, σε 1 ιδιωτικό που είχε (όλες οι βαθμίδες) πήγαιναν μέτριοι μαθητές και στο τέλος έκλεισε κ όλας. εχει 2 αλλά για το ενα εχω ακούσει θετικά σχόλια.
filip123go Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 23 λεπτά πριν, velociraptoras είπε εχει 2 αλλά για το ενα εχω ακούσει θετικά σχόλια. Όπως είπα , δεν έχω παιδία, και εγώ πήγαινα σε δημόσιο, οπότε, ούτε εμπειρία έχω. Θυμάμαι όμως τα παιδιά που πήγαιναν στο ιδιωτικό, σχόλαγαν στις 16:00 αλλά δεν είχαν ΤΙΠΟΤΑ για την επόμενη ημέρα, ούτε πήγαιναν φροντιστήριο ξένες γλώσσες. Θυμάμαι έφευγαν από το σχολείο, πήγαιναν για μπάλα η για καφε. Επίσης οι εγκαταστάσεις ήταν απίστευτες. Είχε 5x5 γημεδάκια, κολυμβητήριο, γήπεδα τένις και γήπεδo μπάσκετ (κλειστό) ... 1
Sibyl Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, velociraptoras είπε Καλημέρα! τι γνώμη έχετε για τα ιδιωτικά σχολεία? Μεχρι τώρα ήμουν αντίθετη αλλά φέτος που το μεγαλύτερο παιδι μου πάει γυμνάσιο αρχισα να αναθεωρώ. εκτός από μια καθηγητρια οι υπολοιποι είτε δε νοιαζονται είτε επειδη είναι ασχετων ειδικοτήτων κανουν λάθος το μάθημα ενω σε καποια μαθηματα δεν εχουν καλύψει ακόμα ουτε το 1/3 της υλης της χρονιας. Επίσης καμια ενημέρωση μεχρι τώρα, λογω κοβιντ δε δεχονται γονεις, και στο μειλ στελνουν μόνο τις απουσίες και τα κρουσματα στην τάξη. πριν λιγες μέρες εστειλαν και τους βαθμους πάλι χωρις εστω ενα σχολιο από καθηγητές. οι περισσότεροι μαθητες πάνε φροντιστηριο σε αρκετα μαθήματα. εμεις δεν στέλνουμε το παιδί καθως τα μαθηματα που δυσκολευεται ειναι πιο δευτερευοντα (πχ οικιακή οικονομία) ή τα βαριέται (γυμναστική). Γενικά βαθμούς είχε καλούς αλλά οπως είπα σε καποια μαθηματα δεν εχουν μαθει τιποτα. Βρήκα στην περιοχή ενα ιδιωτικό με κόστος που μπορώ να καλύψω και συμφωνα με γονείς που εχω μιλήσει ειναι αρκετά καλό. Εκτός των εξτρα που προσφέρει στα παιδιά κανενα δεν πάει φροντιιστηριο ενω ακόμα και για ξένες γλώσσες κανουν εκεί σε επίπεδο πιστοποίησης για όσα παιδια διαλέξουν προχωρημένο τμήμα. Υπάρχει εβδομαδιαία ενημέρωση από τους καθηγητές και γενικά συνεννόηση με τους γονείς. Θα ηθελα να ακούσω γνώμες από γονείς που πάνε τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο. επίσης να ενημερώσω οτι πρόκειται για επαρχία οπότε στο ιδιωτικό δεν πάνε τα παιδιά των γόνων και των πολιτικών -πλην ελαχιστων παιδιων που οι γονεις τους εχουν καποιες από τις μεγαλες επιχειρήσεις της περιοχής- αλλά κυρίων παιδιά που οι γονείς απλά βαρέθηκαν να πληρωνουν τα ιδια σε φροντιστήρια. δεν θα εχει δηλαδή συμμαθητές διαφορετικής οικονομικής καταστασης. Δεν είμαι γονιός. Για το θέμα σου (ξέρω αρκετά πράγματα επειδή η συνταξιούχος τώρα μητέρα μου, εργαζόταν στο Υπουργείο Παιδείας) έχω να σου πω ότι είμαι κατά των ξακουστών και πανάκριβων ιδιωτικών αλλά πολύ υπέρ των μικρών, οργανωμένων ιδιωτικών σχολείων με χαμηλά δίδακτρα που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Προσφέρεται σωστή εκμάθηση ξένων γλωσσών και υπολογιστών, αθλητικές δραστηριότητες, σωστή επιλογή διδακτικού προσωπικού για ευνόητους λόγους, κάλυψη της προβλεπόμενης διδακτέας ύλης, ενισχυτική διδασκαλία, αίσθημα της ασφάλειας, σχολικά λεωφορεία, συχνές ενημερώσεις για την πρόοδο των μαθητών, σίγουρη συνεννόηση και επίλυση τυχόν προβλημάτων κάθε είδους κτλ Αν έχεις πάρει καλές συστάσεις για το ιδιωτικό στο οποίο αναφέρεσαι, θα σου πρότεινα να το τολμήσεις χωρίς δεύτερες σκέψεις! Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από Sibyl 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, velociraptoras είπε Βρήκα στην περιοχή ενα ιδιωτικό με κόστος που μπορώ να καλύψω και συμφωνα με γονείς που εχω μιλήσει ειναι αρκετά καλό. Εκτός των εξτρα που προσφέρει στα παιδιά κανενα δεν πάει φροντιιστηριο ενω ακόμα και για ξένες γλώσσες κανουν εκεί σε επίπεδο πιστοποίησης για όσα παιδια διαλέξουν προχωρημένο τμήμα. Υπάρχει εβδομαδιαία ενημέρωση από τους καθηγητές και γενικά συνεννόηση με τους γονείς. Έχοντας φοιτήσει σε αντίστοιχη περίπτωση (μικρό ιδιωτικό με γυμνάσιο και λύκειο, αρκετά οικονομικό λόγω ιδιαίτερου καθεστώτος), κυρίως λόγω ανάγκης (υπαγόμασταν στο χειρότερο από τα σχολεία της Γκράβας), απλώς θα προσθέσω ότι το μόνο πλεονέκτημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το επίπεδο διδασκαλίας και τίποτα άλλο. Επομένως, εφόσον σιγουρευτείτε ότι πράγματι ανταποκρίνεται στην καλή φήμη (μέσω επιπλέον συστάσεων κλπ κλπ) αλλά και ζητώντας φερ' ειπείν μερικά στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών (αριθμός επιτυχόντων και σχολές εισαγωγής), τότε θα μπορούσατε να το δείτε πιο σοβαρά και ενδεχομένως να το επιλέξετε. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από MauroPaltoudias
Sibyl Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε (υπαγόμασταν στο χειρότερο από τα σχολεία της Γκράβας) Welcome to the prison? 😅
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα