Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nemom είπε

Καλά σε αυτό το κακό το U.S. of A. 
έχουν και κάμερες τα περιπολικά και οι αστυνομικοί,
που αν τις είχαν και εδώ
θα μπορούσε ο πολίτης να έχει μια στοιχειώδη αίσθηση προστασίας από την αστυνομική αυθαιρεσία-ασυδοσία (περί αυτού πρόκειται το σουρεάλ του τόπικ).

Εχουν καμερες,αλλα δε βλεπω να τους εμποδιζει ιδιαιτερα να το κανουν αγρια δυση με τη πρωτη ευκαιρια...

Εχει ειπωθει οτι για αρχη οι ΔΙΑΣ θα φορεσουν καμερες .

Επισης μια χαρα αισθηση προστασιας εχει ο πολιτης οσο αφορα την αστυνομικη αυθαιρεσια-ασυδοσια.

Δε χρησιμοποιησε καπου στο περιστατικο την ιδιοτητα του ως αστυνομικος.Μπορουσε καλλιστα να ηταν καποιος πολιτης που να του εκανε την ιδια ιστορια.Απλα ετυχε να ηταν αστυνομικος.Στη τελικη,ο ανθρωπος εκανε λαθος.Αν του εκοβε κανα προστιμο,να το συζητουσαμε.

Κατ εμε ,πολυ ιστορια για το τιποτα κανετε.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Dantε είπε

Εχουν καμερες,αλλα δε βλεπω να τους εμποδιζει ιδιαιτερα να το κανουν αγρια δυση με τη πρωτη ευκαιρια...

Εχει ειπωθει οτι για αρχη οι ΔΙΑΣ θα φορεσουν καμερες .

Επισης μια χαρα αισθηση προστασιας εχει ο πολιτης οσο αφορα την αστυνομικη αυθαιρεσια-ασυδοσια.

Δε χρησιμοποιησε καπου στο περιστατικο την ιδιοτητα του ως αστυνομικος.Μπορουσε καλλιστα να ηταν καποιος πολιτης που να του εκανε την ιδια ιστορια.Απλα ετυχε να ηταν αστυνομικος.Στη τελικη,ο ανθρωπος εκανε λαθος.Αν του εκοβε κανα προστιμο,να το συζητουσαμε.

Κατ εμε ,πολυ ιστορια για το τιποτα κανετε.

Μάλλον κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.

Το πρόβλημα με την αστυνομική αυθαιρεσία - ασυδοσία
είναι η κατάχρηση της εξουσίας που προκύπτει από την αίσθηση του ακαταδίωκτου του οργάνου της τάξης ενώπιον της δικαιοσύνης
καθόσον ο λόγος του φέρει βαρύτητα σε σχέση με τον πολίτη.

Και ενώ αυτό που στην Ελλάδα δεν υπάρχει και είναι το αντικειμενκό τεκμήριο προς υπεράσπιση της μαρτυρίας του πολιτη,
σε αυτό το επονείδιστο US υπάρχει και η κάμερα.

Δεν είπαμε ότι οι κάμερες υπάρχουν για να βγαίνει από μέσα ο μπαμπούλας και να σταματήσει τον αστυνομικό την ώρα που θα πάει να αυθαιρετήσει. 😄

Αναφορά σε κείμενο

Άρχισε να επιταχύνει, άναψε σειρήνες, φάρους, μου έπαιξε φώτα, όποτε πήρα το μήνυμα και σταμάτησα στην άκρη. Σταμάτησε δίπλα μου και άρχισε να ουρλιάζει: καλά ρε φίλε, να σε ρωτήσω, έχεις δίπλωμα; ξέρεις οτι ο από δεξιά έχει προτεραιότητα; ξερεις ποσο ειναι το πρόστιμο για παραβίαση προτεραιότητας

Κι εδώ
δε μιλάμε για αστυνομικό εκτός υπηρεσίας,
ας μην προσποιούμαστε πως δεν καταλάβαμε

πολύ καλά βλέπω να χρησιμοποιησε καπου στο περιστατικο την ιδιοτητα του ως αστυνομικος
εκτός αν μου διαφεύγει κάποια λεπτομέρεια και είθισται οι πολίτες να σταματούν άλλους πολίτες με περιπολικά, στολές, σειρήνες και φάρους.

Φαντάζομαι στην ίδια λογική που θα ήταν το ίδιο να σου λέει «ξερεις ποσο ειναι το πρόστιμο» ένας πολίτης και το ίδιο ένα όργανο της τάξης.

Βασικά τί συνέβη
ο αστυνομικός έκανε μπιπ, δεν το δέχθηκε αλλά το ήξερε,
συνέχισε, το έπαιξε και μαγκιά και εκτονώθηκε πολύ άνετα πάνω στον ανήμπορο πολίτη
αντλώντας από την εξουσία του οργάνου της τάξης εν ώρα υπηρεσίας.

Αυτή είναι η ιστορία κι ας μην κάνουμε πως δεν καταλάβαμε τον ts.

Επεξ/σία από nemom
Δημοσ.

Να πω και εγώ ένα δικό μου καλό. 

Είμαι οδηγός σχολικού λεωφορειου. Ναι το κλασσικό κίτρινο με τις στάμπες πάνω. Έρχεται ένας ζητάς δίπλα μου καθώς οδηγώ συνήθως στη δεξιά λωρίδα και με ρωτάει γιατί πηγαίνεις από εδώ σχολικό είναι? Λέω ναι και έφυγε 

Δημοσ.
Στις 17/2/2022 στις 10:30 ΠΜ, kon1to είπε

Καλημέρα,

Χθες το πρωί οδηγούσα αμέριμνος σε ένα τοπικό δρόμο κοντά στο σπίτι μου, ώσπου κάποια στιγμή βλέπω από τους καθρέφτες ενα περιπολικό να στρίβει πίσω μου ερχόμενο από κάθετο δρομάκι.

Άρχισε να επιταχύνει, άναψε σειρήνες, φάρους, μου έπαιξε φώτα, όποτε πήρα το μήνυμα και σταμάτησα στην άκρη. Σταμάτησε δίπλα μου και άρχισε να ουρλιάζει: καλά ρε φίλε, να σε ρωτήσω, έχεις δίπλωμα; ξέρεις οτι ο από δεξιά έχει προτεραιότητα; ξερεις ποσο ειναι το πρόστιμο για παραβίαση προτεραιότητας; σαν να παραβιάζεις Stop. και εσύ μου πηγαίνεις με 1000 χωρίς να ελέγχξεις;; (σ.σ πήγαινα με 20-30)

Περνάει και ένα ντελίβερι έκεινη την ώρα και μου λέει: να τον βλέπεις τον άνθρωπο, θα μπορούσες να τον κόψεις στα 2. 

Τα χασα κι εγώ, τον κοιτούσα καλά καλά, προσπαθούσα να καταλάβω τι παίχθηκε. Του λέω: τι να σας πω, πραγματικά 1000 συγνώμη, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι βγηκατε από στενό με Stop... εν τω μεταξυ ειμαι σιγουρος οτι ειχε Stop, αλλά ο τύπος φαινόταν τόσο αγχωμένος και τρελαμένος που σχεδόν πείστηκα οτι δεν είχε Stop εκεί.

Αλλά αυτός δεν το σχολίασε, είπε και λίγα ακόμα και στο τέλος μου λέει, λοιπόν, θα σε παρακαλέσω πάρα πολύ να είσαι πολύ προσεκτικός από εδώ και πέρα!

Θα μου πείτε γιατί το γράφω εδώ; Απλά θέλω να πω τον πόνο μου. Επειδή ένιωσα πολύ άσχημα με την κυκλοφοριακή παράβαση που "έκανα" μετά ξαναπέρασα από το συγκεκριμένο δρόμο και επιβεβαίωσα πως όλα τα κάθετα στενάκια σε εκείνο το δρόμο έχουν Stop, και εν τέλει ένιωσα πολύ ηλίθιος που δεν επέμεινα, διότι τώρα ο τύπος που παραλίγο να παραβιάσει Stop και να με τρακάρει, θα σκέφτεται: "α τι καλός οδηγός που είμαι, παραλίγο να με τρακάρουν σήμερα χωρίς να φταίω και του τη χάρισα κιόλας"

edit: για τα πρακτικά να αναφέρω οτι το Stop στο συγκεκριμένο στενό είναι ανάμεσα σε κάτι κλαδιά, αλλά και πάλι υπάρχει.

Σε στενά εγώ πάντα κόβω είτε έχω είτε όχι προτεραιότητα. Αυτός είναι ένας δικός μου τρόπος ώστε σε περίπτωση που κάπου έχω στοπ και δεν το δω να έχω πολύ μειωμένες πιθανότητες να τρακαρω. Αν έχεις την νοοτροπία έχει στοπ ο άλλος περνάω αέρα τοτε, όταν δεν δεις κάποιο στοπ από συνήθεια θα περάσεις πάλι αέρα. (Γενικό το τελευταίο σχόλιο, όχι προσωπικό)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...