Isabella0209 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδιά Καλησπερα, δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη απάντηση και είπα να ρωτήσω μήπως και ξέρει κανένας. Νόσησα τον Ιούλιο του 2021 χρησιμοποιούσα το πιστοποιητικό νοσησης. Όλα οκ. Εμβολιάστηκα με μια δόση όπως συνίσταται 02/12/2021. Χρησιμοποιώ το πιστοποιητικό εμβολιασμού επισης όλα εντάξει.Η απορία μου σχετίζεται με την 3η δόση(πρακτικά 2η αλλά λόγω νοσησης booster). Μετά από ποσό καιρό λήγει το πιστοποιητικό μου; Διάβασα εμβολιασμος με booster τουλάχιστον 3 μήνες μετά την τελευταία δόση. Θα λήξει άραγε 02/03 το πιστοποιητικό; Η θα ισχύσει το 7μηνο; Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από Isabella0209
thomasG4 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Για την ώρα δεν λήγει το πιστοποιητικό μετά από 3η δόση. Πρέπει να βγουν έρευνες στους πόσους μήνες πέφτει η ανοσία μετά από booster. Επίσης μέχρι τότε μπορεί να επικρατήσει κάποια άλλη μετάλλαξη που είναι πιο ήπια και από την Omicron, οπότε μπορεί να μην χρειαστεί καν 4η δόση (εκτός από ευπαθείς ομάδες).
Isabella0209 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Με συγχωρείς δεν το διευκρίνησα καθόλου. Έχω κάνει μόνο την μια δόση που συνίσταται μετά από νοσηση και θα χρειαστεί να κάνω την 3η(πρακτικά 2η αλλά θεωρείται 3η). Το θέμα μου είναι μέχρι ποτέ θα ισχύει το παρών πιστοποιητικό μου. Μέχρι ποτέ δηλαδή έχω περιθώριο να κάνω την Τρίτη δόση χωρίς να λήξει το πιστοποιητικό μου. σε ευχαριστώ ωστόσο για τον χρόνο σου
poulinos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 6 hours ago, Isabella0209 said: Με συγχωρείς δεν το διευκρίνησα καθόλου. Έχω κάνει μόνο την μια δόση που συνίσταται μετά από νοσηση και θα χρειαστεί να κάνω την 3η(πρακτικά 2η αλλά θεωρείται 3η). Το θέμα μου είναι μέχρι ποτέ θα ισχύει το παρών πιστοποιητικό μου. Μέχρι ποτέ δηλαδή έχω περιθώριο να κάνω την Τρίτη δόση χωρίς να λήξει το πιστοποιητικό μου. σε ευχαριστώ ωστόσο για τον χρόνο σου Έχει ληφθεί μια απόφαση ότι όσοι άνω των 60 ετών δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση μετά το 7μηνο, θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι. Ήδη είχαμε προαναγγείλει ότι αυτό θα επεκταθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, για τους ενηλίκους μιλάμε πάντα όχι για τους ανηλίκους. Από 1η Φεβρουαρίου, όποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και έχει κλείσει το 7μηνο, θα λογίζεται ως ανεμβολίαστος, δηλαδή το πιστοποιητικό θα ισχύει μεν, γιατί είναι ευρωπαϊκό πιστοποιητικό που ισχύει 9 μήνες, αλλά δεν θα μπορεί να έχει τα προνόμια και τα πλεονεκτήματα ως προς την πρόσβαση στους κλειστούς χώρους και στις άλλες δραστηριότητες που είναι για τους αμιγώς για εμβολιασμένους.Άρα, όσοι συμπολίτες μας αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό με δύο δόσεις, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση στους 7 μήνες από τότε που είχαν κάνει τη δεύτερη δόση. Ως καταληκτική ημερομηνία είναι η 1η Φεβρουαρίου»
Isabella0209 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Σε ευχαριστώ πολύ, εγω από το παρών καταλαβαίνω πως θα λήξει στους 7 μήνες και το δικό μου, όχι νωρίτερα. Δηλαδή δεν υπάρχει κάποια Διαφορά μεταξύ εμβολισμου δυο δόσεων και για νοσηση και μια δόση
poulinos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 1 hour ago, Isabella0209 said: Σε ευχαριστώ πολύ, εγω από το παρών καταλαβαίνω πως θα λήξει στους 7 μήνες και το δικό μου, όχι νωρίτερα. Δηλαδή δεν υπάρχει κάποια Διαφορά μεταξύ εμβολισμου δυο δόσεων και για νοσηση και μια δόση ισως να ειχε διαφορα αν ηταν δοση και νοσηση και οχι νοσηση και δοση που εχεις εσυ και εγω την booster την εκανα κοντα στους 5 και κατι.δεν ειχε ληξει απλα βρηκα slot και την εκανα
jtkar Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Ληγει στους 7 μηνες οτι ηλικια και εαν έχεις.θα πρεπει να το κανεις τουλαχιστον 14 μερες πριν την ληξη του πιστοποιητικου. Ειμαι παθων το εκανα 5 μερες πριν ληξη και θελει 14 μερες για να ισχύσει. Σε εμας που καναμε 1 δοση επειδη ειχαμε νοσηση υπαρχει αυτην η ιδιαιτεροτητα δεμ θεωρειτε απο το σύστημα αναμνηστικη αλλα 2η
Isabella0209 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 36 λεπτά πριν, jtkar είπε Ληγει στους 7 μηνες οτι ηλικια και εαν έχεις.θα πρεπει να το κανεις τουλαχιστον 14 μερες πριν την ληξη του πιστοποιητικου. Ειμαι παθων το εκανα 5 μερες πριν ληξη και θελει 14 μερες για να ισχύσει. Σε εμας που καναμε 1 δοση επειδη ειχαμε νοσηση υπαρχει αυτην η ιδιαιτεροτητα δεμ θεωρειτε απο το σύστημα αναμνηστικη αλλα 2η Πω πω ταλαιπωρία και δεν υπήρξε και καμία ενημέρωση ως προς αυτό το θέμα! Γενικά επικρατεί μια σύγχυση. Εσυ δηλαδή υπολόγισες 7 μήνες από την ημερομηνία του τελευταίου εμβολιασμού σου (στην περίπτωση μας της μοναδικής δόσης) και είπες να το κανείς 5 μέρες προτού λήξει το 7μηνο; Ευτυχώς με ενημέρωσες επειδή όλοι μου λένε μην αγχώνεσαι βγαίνει σε μια μέρα! 2 ώρες πριν, poulinos είπε ισως να ειχε διαφορα αν ηταν δοση και νοσηση και οχι νοσηση και δοση που εχεις εσυ και εγω την booster την εκανα κοντα στους 5 και κατι.δεν ειχε ληξει απλα βρηκα slot και την εκανα Κατάλαβα. Απλά εγώ έχω ένα ταξίδι να κάνω Μέσα στον Μαρτιο, αγχώνομαι και δεν θα ήθελα να έχω κανένα πρόβλημα με την χαρτούρα ποσό μάλλον με τον εμβολιασμό και την πιστοποίηση του.
jtkar Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Οταν πας να κλεισεις το ραντεβου δες εαν σε βγαζει 2η δοση ή αναμνηστικη. Σιγουρα θα σου βγαζει 2η δοση. τοτε πρεπει σιγουρα 14 μερες πριν. Εαν σε βγαζει οτι κλεινεις αναμνηστικη ισχυει αμεσα το πιστοποιητικό. Δυστυχως δεν το ηξερα και μου στοιχισε σε χρονο αναμονης σε φαρμακεια για rapid καθως επρεπε να κανω 4 σε λιγοτερο απο 10 μερες και παει και το 20ευρω. Στην εβδομαδα αμα εργάζεσαι εστω και για μια μερα θα πρεπει να κανεις 2 τεστ.αλλιως δεν ενημερωνεται η εργανη και βγανει αυτοματα 300ευρω!!! Δεν υπαρχει λογικη σε τιποτα. Αφου ειχα πιστοποιητικο εμβολιασμου και οχι νοσησεις θα επρεπε βαση λογικης να ισχυει αμεσα. Αλλα την νοσηση που δινει φυσικα αντισωματα δεν την υπολογιζουν γιατί υπαρχει χασουρα.αρα θα χρειαστουμε και 3 δοση εαν δεν αλλαξει κατι στο μελλον
poulinos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 On 17/02/2022 at 23:28, Isabella0209 said: Πω πω ταλαιπωρία και δεν υπήρξε και καμία ενημέρωση ως προς αυτό το θέμα! Γενικά επικρατεί μια σύγχυση. Εσυ δηλαδή υπολόγισες 7 μήνες από την ημερομηνία του τελευταίου εμβολιασμού σου (στην περίπτωση μας της μοναδικής δόσης) και είπες να το κανείς 5 μέρες προτού λήξει το 7μηνο; Ευτυχώς με ενημέρωσες επειδή όλοι μου λένε μην αγχώνεσαι βγαίνει σε μια μέρα! Κατάλαβα. Απλά εγώ έχω ένα ταξίδι να κάνω Μέσα στον Μαρτιο, αγχώνομαι και δεν θα ήθελα να έχω κανένα πρόβλημα με την χαρτούρα ποσό μάλλον με τον εμβολιασμό και την πιστοποίηση του. https://emvolio.gov.gr/sites/default/files/attachments/odigies_emvoliasmoy_5.12.pdf απλα η νοσηση σου μπορει πλεον να μην ισχυει σαν δοση αρα αντι για booster shot να ειναι δευτερη δοση. αναλογως τι εχεις κανει ως τωρα.
Bubs Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Γενικά πάντως, θα έλεγε κανείς αφού αγχώνεσε για το ταξιδι που θα κάνεις τον Μάρτιο, να πας να κάνεις τωρα (σύντομα) το booster σου. Ούτως η άλλως η χρονική απόσταση απο το πρώτο εμβόλιο είναι άνω των 25 ημερών (για pfizer) που συστήνεται οπότε θα είσαι κομπλέ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα