georgemoy Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Καλημέρα στην παρέα! Όπως θα διαβάσατε και στον παραπάνω τίτλο, σκέφτομαι σοβαρά να (προσπαθήσω) να γίνω ψυχολόγος. Έχω πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και MBA. Καμία άμεση σχέση με ψυχολογία δηλαδή. Ο κλάδος αυτός με συναρπάζει χρόνια τώρα και πλέον έχω και θα έχω πολύ ελεύθερο χρόνο μπροστά μου για τα επόμενα χρόνια. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η ηλικία μου. Στο διαδίκτυο γίνεται χαμός ... Κάποιοι λένε πως μπορώ με ένα μονοετές ή 2ετές μεταπτυχιακό μπορώ να ασκήσω ψυχολογία. Άλλοι λένε πως χρειάζεται η τετραετία για πτυχίο + κάποια χρόνια για πρακτική πριν μπορεί κάποιος να βγάλει άδεια και να ανοίξει γραφείο. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
3DJIN Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 φυσικα και μπορεις,προχωρα μικρος εισαι. 5
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Ο τίτλος λιγο μπερδεύει. Για το αν μπορείς, βεβαίως και μπορείς. Για το αν συμφέρει, αν θα αντέξεις στην διάρκεια σπουδών, αν θα αντέξεις στην εύρεση εργασίας και τον ανταγωνισμό, αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν ξέρω αν μπορείς να ασκήσεις το επάγγελμα με ένα μεταπτυχιακό. Η τετραετία και η πρακτική κατ' εμέ είναι απαραίτητα. 2
dbrillis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Φυσικα και μπορεις. Οπως μπορεις να γινεις και μοναχός στα 26. Ξερω τουλαχιστον 2 ατομα που ξεκινησαν τις σπουδες για Ψυχολογος στα 30+.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Ξεκίνα την πρακτική σου εδώ μέσα. Έχει πολύ ψωμί. 😛 Σοβαρά τώρα: Τα πάντα μπορούμε να κάνουμε, όταν το θέλουμε. Ψάξε πρώτα την αποκατάσταση του αντικειμένου (δεν ξέρω τι παίζει, γι' αυτό το λέω), ή σκέψου αν είσαι διατεθειμένος να πάρεις το ρίσκο και να το πας ιδιωτικά. Εφόσον κι ο χρόνος δεν είναι εναντίον σου, δες με ποιον τρόπο θα μπορούσες να το κυνηγήσεις. Στο φινάλε θα μπορούσες να το κάνεις και για το κέφι σου, που λέει ο λόγος (αν το θες).
mclein² Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) ψυχιατρος να γινεις....ψυχολογους εχουμε και δεν προσφερουν τιποτα... Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από mclein² 2 1
velociraptoras Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 μπορεις να γινεις. αν θες να εργαστεις όμως δωσε κατατκτηριες για πανεπιστημιο και μην ψαχνεσαι σε κολλέγια και τέτοια. χρειαζεσαι το πρυχίο και καποιο χρονικ΄π διάστημα πρακτικης για την αδεια. μετα καποιοι κλάδοι πχ η ψυχανάλυση έχουν κι αλλα έτη σπουδων μεταπτυχιακής ειδικευσης που ειναι 2-3 χρόνια. 54 λεπτά πριν, mclein² είπε ψυχιατρος να γινεις....ψυχολογους εχουμε και δεν προσφερουν τιποτα... για ψυχιατρος θελει 6 χρονια ιατρική αγροτικό ειδικότητα κλπ κλπ . αλλο να αλλαζεις επαγγελμα στα 38 κι αλλο στα 50 1
ekkli Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δεν θα απάνταγα αλλά επειδή διαβάζω ανακρίβειες, πρέπει να απαντήσω. Μπορείς να γίνεις σύμβουλος ψυχικής υγείας από οποιαδήποτε ιδιωτική σχολή (αν θες να σου πω την καλύτερη στην Αθήνα σε πμ. Κολλητός μου την έχει τελειώσει και είναι ενθουσιασμένος και δουλεύει μια χαρά, με ΚΑΔ συμβούλου) ή μπορείς να γίνεις ψυχολόγος από Πάντειο ή οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο. Επειδή πολύ κοντινό μου πρόσωπο είναι ψυχολόγος (Παντείου) και τον ξέρω τον χώρο, ότι κι αν επιλέξεις, πιο μεγάλη σημασία έχει να είσαι καταρτισμένος εσύ, να το γουστάρεις και σου κάνει βάση χαρακτήρα. Δεν είναι εύκολη δουλειά, ακούς πολλά κακά και πρέπει να έχεις συκώτια να αντέχεις. Αλλά το τονίζω, είναι πολύ θέμα χαρακτήρα, να ξέρεις να ακούς, η δικιά σου ψυχοθεραπεία είναι υπέρ απαραίτητη να έχει γίνει και να έχεις επιλέξει και μέθοδο που σου ταιριάζει. Πχ, οι Λακανιστές συνήθως είναι λίγο πιο κυνικοί.
Sibyl Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 18 ώρες πριν, georgemoy είπε Καλημέρα στην παρέα! Όπως θα διαβάσατε και στον παραπάνω τίτλο, σκέφτομαι σοβαρά να (προσπαθήσω) να γίνω ψυχολόγος. Έχω πτυχίο στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και MBA. Καμία άμεση σχέση με ψυχολογία δηλαδή. Ο κλάδος αυτός με συναρπάζει χρόνια τώρα και πλέον έχω και θα έχω πολύ ελεύθερο χρόνο μπροστά μου για τα επόμενα χρόνια. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η ηλικία μου. Στο διαδίκτυο γίνεται χαμός ... Κάποιοι λένε πως μπορώ με ένα μονοετές ή 2ετές μεταπτυχιακό μπορώ να ασκήσω ψυχολογία. Άλλοι λένε πως χρειάζεται η τετραετία για πτυχίο + κάποια χρόνια για πρακτική πριν μπορεί κάποιος να βγάλει άδεια και να ανοίξει γραφείο. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά! Αυτό για την ηλικία, να μην σου ξαναπεράσει από το μυαλό! Ο,τι θέλεις, μπορείς να κάνεις! Η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του ψυχολόγου στην Ελλάδα, χορηγείται στους κατόχους πτυχίου Τμήματος Ψυχολογίας Α.Ε.Ι της ημεδαπής ή ισοτίμου της αλλοδαπής. Νόμος 2646/ΦΕΚ 236/Ζ. 20-10-1998, Κεφάλαιο Δ' «Λοιπές Μεταβατικές και Τελικές Διατάξεις», Άρθρο 27 «Ρύθμιση θεμάτων Επαγγελμάτων υγείας» https://www.e-nomothesia.gr/kat-ygeia/n-2646-1998.html Οπότε προετοιμάζεσαι ή για πανελλαδικές ή για κατατακτήριες μιας που έχεις ήδη ένα πτυχίο. 1
georgemoy Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Παιδιά σας υπέρ ευχαριστώ! Οι απαντήσεις σας με έχουν βοηθήσει αφάνταστα! 2
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, ekkli είπε ν είναι εύκολη δουλειά, ακούς πολλά κακά και πρέπει να έχεις συκώτια να αντέχεις. Πολύ σωστό αυτό που είπες. Οχι μόνο άσχημα πράγματα μπορεί να ακούσεις αλλά και ανώμαλα πράγματα, πρέπει να έχεις τέτοια ικανότητα ώστε όταν ακούσεις κάτι άσχημο, ούτε να δείξεις ότι ενοχλήθηκες ώστε να μην νιώσει άβολα αυτός που έχει έρθει σε εσένα αλλά ούτε να στεναχωρηθεις εσύ ο ίδιος. 2
BohemianRhapsody Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Εγώ θα σου έλεγα να μην πετάξεις τόσες σπουδές..Εγώ σπουδάζω τώρα αυτό που εσύ τελείωσες και ξερω πόσο κόπο και μόχθο θέλει. Θα μπορούσες όμως να το συνδυάσεις με κάποιον τρόπο..π.χ συμπεριφορά καταναλωτή ή πολλά άλλα, ψάξτο υπάρχουν πολλά παρακλάδια.
asaduu Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Βρήκες και εσύ αντικείμενο, μπορεί κανείς να απαντήσει το βασικό ερώτημα, είναι η Ψυχολογία επιστήμη; Μπορείς σε ελεγχόμενο περιβάλλον με τα ίδια ακριβώς δεδομένα να διεξάγεις ένα πείραμα με τα ίδια πάντα αποτελέσματα; Ψυχολογία είναι ένα τσουβάλιασμα συμπεριφορών, βάζει τους ανθρώπους (αυθαίρετα πολλές φορές) σε κουτάκια. Αν θες τη γνώμη μου ασχολήσου με την εκπαίδευση σκύλων (τα γνωστά με επαναλήψεις, ανταμοιβές κλπ.), μικρή διαφορά έχουν. Στο μεταξύ αρκετοί τους μπερδεύουν με τις επιστήμες υγείας όταν παράλληλα τυπικά δεν έχουν δικαίωμα ούτε ιώδιο να βάλουν σε πληγή που λέει ο λόγος. Κατά τα άλλα καλή τύχη σου εύχομαι σε ότι και αν επιλέξεις. Υ.Γ. Ως γνωστόν επαγγελματικά δικαιώματα μόνο το προπτυχιακό, εκτός αν είσαι Νηπιαγωγός και σε λένε Νατάσα. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2022 από asaduu 1
xgol Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Στις 19/2/2022 στις 11:28 ΠΜ, asaduu είπε Βρήκες και εσύ αντικείμενο, μπορεί κανείς να απαντήσει το βασικό ερώτημα, είναι η Ψυχολογία επιστήμη; Μπορείς σε ελεγχόμενο περιβάλλον με τα ίδια ακριβώς δεδομένα να διεξάγεις ένα πείραμα με τα ίδια πάντα αποτελέσματα; Ψυχολογία είναι ένα τσουβάλιασμα συμπεριφορών, βάζει τους ανθρώπους (αυθαίρετα πολλές φορές) σε κουτάκια. Αν θες τη γνώμη μου ασχολήσου με την εκπαίδευση σκύλων (τα γνωστά με επαναλήψεις, ανταμοιβές κλπ.), μικρή διαφορά έχουν. Στο μεταξύ αρκετοί τους μπερδεύουν με τις επιστήμες υγείας όταν παράλληλα τυπικά δεν έχουν δικαίωμα ούτε ιώδιο να βάλουν σε πληγή που λέει ο λόγος. Κατά τα άλλα καλή τύχη σου εύχομαι σε ότι και αν επιλέξεις. Υ.Γ. Ως γνωστόν επαγγελματικά δικαιώματα μόνο το προπτυχιακό, εκτός αν είσαι Νηπιαγωγός και σε λένε Νατάσα. Εκτος πραγματικοτητας αυτη η αποψη. 4
asaduu Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 27 λεπτά πριν, xgol είπε Εκτος πραγματικοτητας αυτη η αποψη. Με τόσο άρτια τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία δεν έχω παρά να παραδεχτώ το σφάλμα μου. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα