μπιπ μπιπ Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Μένω Αθήνα και έχω ένα στούντιο που νοικιάζω σε κωμόπολη πάρα πολύ μακρυά από την Αθήνα. Έχω να πάω στο σπίτι αυτό από το 2017. Έχω δώσει τα κλειδιά σε μεσίτη και το έχει αναλάβει πλήρως αυτός. Θέλω να πάω να ασχοληθώ αλλά είναι και μπελάς και έχω κόψει ρεύμα και νερό οπότε είναι θέμα. Γενικά όλα αυτά τα χρόνια το σπίτι νοικιαζοταν και ξενοικιαζοταν. Δηλαδή έμπαιναν φοιτήτριες κι έφευγαν στον ένα χρόνο, στα 2 χρόνια, στους 3 μήνες. Απορώ γιατί κάνουμε συμβόλαιο τελικά. Τωρα όμως άρχισαν τα δύσκολα. Με πήρε ο μεσίτης τον Σεπτέμβριο να μου πει ότι τα πλακάκια στο πάτωμα έσπασαν και πρέπει να αλλαχτούν. Εντάξει λέω μπορείτε να βρείτε καποιον να το κάνει και κρατήστε από το ενοίκιο αυτής που θα έμπαινε. Οπότε ενοίκιο 200 και προκαταβολή 200 τα κράτησε. (250 τα πλακάκια, 50 κοινόχρηστα, 100 η αμοιβή του). Μέσα στο Γενάρη φεύγει η φοιτήτρια, με παίρνει ο μεσίτης και μου λέει ότι επειδή έσπασαν και άλλα πλακάκια ξαναπήγε ο τεχνίτης και είναι αλλα 250 ευρώ. Και ότι τάχα βρέθηκε επόμενη ενοικιάστρια. Πέρασαν 3 εβδομάδες δε με ξαναπήρε τηλ. Όποτε μάλλον δεν βρέθηκε ενοικιάστρια. 1) 500 ευρω για αλλαγή πλακακιων σε στούντιο 25 τμ δεν είναι πολλά; 2) μίλησα με τον διαχειριστή και μου είπε ότι από εκεί επειδή είναι το σαλόνι δεν περνάνε σωλήνες νερού από κάτω. Επίσης από κάτω ακριβώς είναι πυλωτή. Πως σκατα έγινε κατι τετοιο σε σπίτι δεκαετίας; κι αν ξαναγίνει; 3) εσείς θα δίνατε ενα σπίτι σε μεσίτη να το διαχειρίζεται αυτός εξ ολοκλήρου επειδή βρίσκεστε πάρα πολύ μακρυά; δεν έχω κανένα γνωστό στην πόλη για να με βοηθήσει 4) θέλω να το πουλήσω για να απαλλαγώ αλλά μου λέει είναι δύσκολη περίοδος, κανείς δεν αγοράζει. Και μου είπε ότι μπορω να το πουλήσω σε 4ψηφια τιμή μόνο. Τόσο χάλια είναι τα πράγματα στην επαρχία;
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μηπως να πας να δεις τι γίνεται απο κοντά αντί να παίζετε το χαλασμένο τηλέφωνο; Γιατί φοβάμαι ότι σε έχει δαγκώσει άσχημα ο μεσίτης 2
Land-decked Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ενα smartphone να βγάλει μια φωτογραφία τα πλακάκια και να σου την στείλει δεν υπάρχει?? Καλά ορισμένοι τα θέλετε και θα παθαίνετε!!! Να πας εκεί να το δεις μόνος σου, να βγάλεις φωτογραφίες και άμεσα να το βάλεις για πώληση στην χε. Μην περιμένεις από κανέναν ακαμάτη μεσίτη να δουλέψει για το δικό σου συμφέρον. Τα πράγματα είναι χάλια στην επαρχία, αλλά όχι τόσο χάλια για να πουλήσεις 9 χιλιάρικα ένα καινούργιο διαμέρισμα. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από Land-decked 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Σίγουρα στα 500 ευρώ τα 100 τα έβαλε στην τσέπη του. Θα πλήρωσε και καθαρίστρια. Αλλά δε ξέρω οι άνθρωποι σε αυτή τη πόλη έχουν θέμα με τη συνεννόηση. Ουτε με αυτόν βγάζω άκρη ούτε με τον διαχειριστή (από τον οποίο περιμενα τηλέφωνο να μου πει αν κατάλαβε γιατί έγινε αυτο με τα πλακάκια και όταν τον ξαναπήρα μου λέει δεν είμαι εγώ διαχειριστής, το ανελαβε εταιρεία - ευχαριστώ για την εξυπηρέτηση πολύ δύσκολο να δεις τι γίνεται). Προσπαθώ να βρω μια λύση διότι είναι αδύνατον να πάω εκεί τώρα. Έχει λίγο καιρό που γέννησα, δε μπορώ να πάω με το νεογέννητο και να μείνω μέχρι να βρεθεί αγοραστής.
3DJIN Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 να ειχες καμια 15αρια διαερισματα να πω ενταξει μην ασχολεισαι θελει πολυ χρονο,αλλα με ενα και να αφηνεις την περιουσια σου σε τριτο μου κανει μεγαλη εντυωση.Οποτε μπραβο. 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Ενταξει ας μην κραζουμε τον ανθρωπο, μπορει το διαμερισμα να ειναι 600 χλμ μακρυα και να παει και να ερθει να κοστιζει πιο πολυ απο οσα φαιρεται να τσεπωσε ο μεσιτης. Δεν μας εχει πει ποια πολη ειναι αλλα αν σαν στουντιο πιανει 200 ευρω ενοικιο αποκλειεται να πουληθει κατω απο 10.000. Αναλογα την πολη, την τοποθεσια και τις προπτικες ανετα πιανεις 15.000-20.000. 1
zio10 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Αφού υπάρχουν φοιτητές και ζήτηση δύσκολο να μη μπορεί να πουληθεί σε καλύτερο πόσο. Ρίξε μια ματιά και σε αγγελίες ή βάλε μόνη σου μια αγγελία να δεις αν υπάρχει ενδιαφέρον. Από την άλλη ο μεσίτης θα έχει μεγαλύτερο κέρδος αν πουληθεί πιο ακριβά οπότε τι νόημα έχει να θέλει να ρίξει την τιμή; Εκτός αν το θέλει για τον ίδιο! Να σας ζήσει!
μπιπ μπιπ Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Ευχαριστώ. Είναι στη Φλωρινα. Και να βάλω αγγελία μόνη μου δε μπορώ να πηγαίνω να το δείχνω προφανώς. Για να πάω φλωρινα και να γυρίσω θέλω βενζίνη διόδια πήγαινελα καμία 200αρα. Βάλε και το ξενοδοχείο που θα πρέπει να μείνω μέχρι να συνδέσω ρεύματα και νερά. Έχω και το μωρό που γκρινιάζει όταν είναι αρκετή ώρα στο καρεκλάκι αυτοκινητου. Οπότε το να πάω είναι αδύνατο και ασύμφορο. Θέλω να το πουλήσω αλλά μου λέει δεν υπάρχει περίπτωση στα 15000 που λες. Μια λέει του το ζήτησε 8000! Το συγκεκριμένο αγοράστηκε το 2011, 22.000 ευρώ. Πόσα λέτε να έπιανε τώρα;
andreas1gr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 9 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε Γενικά όλα αυτά τα χρόνια το σπίτι νοικιαζοταν και ξενοικιαζοταν. Δηλαδή έμπαιναν φοιτήτριες κι έφευγαν στον ένα χρόνο, στα 2 χρόνια, στους 3 μήνες. Απορώ γιατί κάνουμε συμβόλαιο τελικά. Με έναν δικηγόρο θα είχες καθαρίσει και θα έπαιρνες όλα σου τα ενοίκια...
AristidisZ Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Την αβαρία δε θα την γλιτώσεις Και εγώ είχα διαμέρισμα σε επαρχιακή πόλη και τελικά το πούλησα, ακριβώς για αυτό τον λόγο Όχι όμως και καινούριο σπίτι 300€ το τετραγωνικό, είπαμε Βλέπεις από ΧΕ πόσο πάνε ανάλογα διαμερίσματα (π.χ. με μια γρήγορη ματιά, βρήκα 2 ανάλογα που τα πουλάνε λίγο κάτω από 700€/τμ) και αποφασίζεις μία τιμή Μιλάς από εδώ με μεσίτες, ψιλοκανονίζετε τι και πως από τιμή κτλ., και αφήνεις το παιδί κάπου, είτε στέλνεις τον άντρα σου με μια εξουσιοδότηση για να πας και εσύ να δεις πως είναι το σπίτι, να μιλήσεις με τους μεσίτες και να το βάλεις προς πώληση 1
CONAN_ Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Τα πλακάκια έσπασαν-φουσκωσαν απο υγρασία ή κάτι βαρύ έπεσε πάνω τους ;
μπιπ μπιπ Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 40 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Με έναν δικηγόρο θα είχες καθαρίσει και θα έπαιρνες όλα σου τα ενοίκια... Να κυνηγήσω τους ενοικιαστές που φεύγουν πριν το συμβόλαιο; καλά αυτό είναι απίθανο. Δυστυχώς δε μπορώ να πάω άμεσα. Πολύ πιθανό να μείνει ξενοικιαστο μέχρι να πάω. 500 ευρώ πλακάκια. 100 ευρω η αμοιβή του μεσίτη, 300 ευρώ Φόρος εισοδήματος και ενφια. Χαμένα ενοίκια. Πλέον δεν αποφέρει εισόδημα, είναι ασύμφορο. 1 λεπτό πριν, CONAN_ είπε Τα πλακάκια έσπασαν-φουσκωσαν απο υγρασία ή κάτι βαρύ έπεσε πάνω τους ; Από την υγρασία μου είπε. Αλλά δεν περνάνε σωλήνες από κάτω. Ούτε έχει υγρασία η φλωρινα. Τι να πω. Και να πάω εκεί τι θα καταλάβω. Είχα πει το μεσίτη να μου στείλει φωτογραφίες πως ήταν και πως έγιναν αφού τα έφτιαξαν. Με έγραψε. Επίσης το σπίτι ήταν επιπλωμένο. Που πήγαν τα έπιπλα όταν τα έφτιαξαν;
andreas1gr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε Να κυνηγήσω τους ενοικιαστές που φεύγουν πριν το συμβόλαιο; καλά αυτό είναι απίθανο. Γνωστός μου Ελληναράς που σπούδαζε η κόρη του στην Θεσσαλονίκη, έφυγε στους 4 μήνες από το διαμέρισμα γιατί βρήκε άλλο φτηνότερο και πιο κοντά στην σχολή... Μετά 9 μήνες έγινε το δικαστήριο και πλήρωσε όλα τα ενοίκια μέχρι την λήξη του συμβολαίου... Εκτός και αν το διαμέρισμα σου είναι τρώγλη και ντρέπεσαι να διεκδικήσεις το δίκιο σου... Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από andreas1gr
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Ε, όχι και δεν έχει υγρασία η Φλώρινα... 97% έχει αυτή τη στιγμή που γράφω. Τώρα, για τα πλακάκια: δεν χρειάζεται να περνάνε σωλήνες από κάτω για να πετάξουν τα πλακάκια. Τα πλακάκια μπορεί να πετάξουν για διάφορους λόγους, από κακή τοποθέτηση έως και κακή μόνωση του υποκείμενου χώρου. Από εκεί και πέρα, ένα βασικό τσεκάρισμα του πόσο πωλούνται αντίστοιχα διαμερίσματα στη συγκεκριμένη πόλη, και μετά μια βασική συνεννόηση με το μεσίτη, "τόσο ζητάω".
CONAN_ Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε Να κυνηγήσω τους ενοικιαστές που φεύγουν πριν το συμβόλαιο; καλά αυτό είναι απίθανο. Δυστυχώς δε μπορώ να πάω άμεσα. Πολύ πιθανό να μείνει ξενοικιαστο μέχρι να πάω. 500 ευρώ πλακάκια. 100 ευρω η αμοιβή του μεσίτη, 300 ευρώ Φόρος εισοδήματος και ενφια. Χαμένα ενοίκια. Πλέον δεν αποφέρει εισόδημα, είναι ασύμφορο. Από την υγρασία μου είπε. Αλλά δεν περνάνε σωλήνες από κάτω. Ούτε έχει υγρασία η φλωρινα. Τι να πω. Και να πάω εκεί τι θα καταλάβω. Είχα πει το μεσίτη να μου στείλει φωτογραφίες πως ήταν και πως έγιναν αφού τα έφτιαξαν. Με έγραψε. Επίσης το σπίτι ήταν επιπλωμένο. Που πήγαν τα έπιπλα όταν τα έφτιαξαν; Τα έπιπλα μετακινούνται και μπορείς να βάλεις πλακάκια δεν ειναι πρόβλημα. Αυτο που φαντάζομαι εγω ειναι οτι κάτι κοπάνησε πανω στο πλακάκι και έσπασε απο την στιγμή που δεν τίθεται θέμα υγρασίας. Αν είναι σε όροφο μπορείς να ρωτήσεις το κάτω διαμέρισμα αν εχει υγρασία το ταβάνι του. Σιγουρα όμως μια φωτογραφία θα βοηθούσε περισσότερο Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από CONAN_
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα