Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγγενικό μου πρόσωπο έπιασε δουλειά σε μία εταιρεία η οποία εκμισθώνει προσωπικό σε τηλεφωνικά κέντρα, το έχουν κάνει μπαλάκι από έργο σε έργο και η πάγια τακτική τους είναι να ανανεώνουν μήνα-μήνα την σύμβαση εργασίας με τον εργαζόμενο όμως να μένει στον αέρα 2 εβδομάδες τουλάχιστον μέχρι να υπογράψει την επόμενη,φυσικά η επόμενη σύμβαση έχει την σωστή ημερομηνία και υπογράφεται μεταχρονολογημένα,την τελευταία την υπόγραψε 10 του μηνός ενώ το έγγραφο είχε ημερομηνία 25/1,όταν ζήτησε να της κάνουν μεγαλύτερης διάρκειας σύμβαση η απάντηση ήταν "κρινόμαστε από την δουλειά μας",είναι σίγουρο πως την θέλουν γιατί πιάνει πάντα τούς στόχους που θέτουν και με το παραπάνω,εάν δεν την ήθελαν θα την είχαν διώξει όπως έχουν πράξει με άλλους, το ερώτημα είναι κατά πόσο νόμιμο είναι αυτό που κάνουν? ,είναι 6 μήνες εκεί, δεν ξέρω αν κάτι έχει αλλάξει αλλά όταν εγώ ήμουν νέος εργαζόμενος μετά από 3 μήνες δοκιμαστικούς μας έκαναν αορίστου.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Συγγενικό μου πρόσωπο έπιασε δουλειά σε μία εταιρεία η οποία εκμισθώνει προσωπικό σε τηλεφωνικά κέντρα, το έχουν κάνει μπαλάκι από έργο σε έργο και η πάγια τακτική τους είναι να ανανεώνουν μήνα-μήνα την σύμβαση εργασίας με τον εργαζόμενο όμως να μένει στον αέρα 2 εβδομάδες τουλάχιστον μέχρι να υπογράψει την επόμενη,φυσικά η επόμενη σύμβαση έχει την σωστή ημερομηνία και υπογράφεται μεταχρονολογημένα,την τελευταία την υπόγραψε 10 του μηνός ενώ το έγγραφο είχε ημερομηνία 25/1,όταν ζήτησε να της κάνουν μεγαλύτερης διάρκειας σύμβαση η απάντηση ήταν "κρινόμαστε από την δουλειά μας",είναι σίγουρο πως την θέλουν γιατί πιάνει πάντα τούς στόχους που θέτουν και με το παραπάνω,εάν δεν την ήθελαν θα την είχαν διώξει όπως έχουν πράξει με άλλους, το ερώτημα είναι κατά πόσο νόμιμο είναι αυτό που κάνουν? ,είναι 6 μήνες εκεί, δεν ξέρω αν κάτι έχει αλλάξει αλλά όταν εγώ ήμουν νέος εργαζόμενος μετά από 3 μήνες δοκιμαστικούς μας έκαναν αορίστου.

Σίγουρα αν ισχύει το αορίστου, πρέπει να δουλεύει περισσότερο χρόνο και αυτό αν αποδειχθεί ότι όντως δεν έμεινε 1 ημέρα χωρίς μηνιαία σύμβαση.

Ο εργοδότης έχει το δικαίωμα από όσο ξέρω για αυτές τις συμβάσεις.  Σίγουρα όμως δεν είναι νόμιμο να δηλώνονται μεταχρονολογημενα.

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι ένα τηλεφώνημα στην επιθεώρηση εργασίας, να ενημερωθεί καλύτερα για την περίπτωση της και αν χρειαστεί να γίνει και καταγγελία. Αλλά καταγγελία με μηνιαίες συμβάσεις για ένα 6μηνο δεν νομίζω να έκανε ποτέ. Απλά πρέπει να συνεχίσει να ψάχνει παράλληλα για άλλον εργοδότη.  Το καλό της υπόθεσης είναι ότι τουλάχιστον την δηλώνει κανονικά και έχει τα ένσημα της. Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει και η αδήλωτη εργασία.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι το πολύ 3 ανανεώσεις σύμβασης ορισμένου χρόνου μπορεί να κάνει μια εταιρεία. Τουλάχιστον έτσι το είχα αφήσει.

Δες εδώ καλύτερα:
https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=221275

και γενικά αναζήτησε "οριο ανανεωσης συμβασεων ορισμενου χρονου" ή κάτι παρεμφερές.

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Σίγουρα αν ισχύει το αορίστου, πρέπει να δουλεύει περισσότερο χρόνο και αυτό αν αποδειχθεί ότι όντως δεν έμεινε 1 ημέρα χωρίς μηνιαία σύμβαση.

Δουλεύει 8ωρο πενθήμερο και με τετράωρες υπερωρίες το Σάββατο όποτε της ζητηθεί,τα έργα που της έχουν αναθέσει δεν δείχνουν να είναι από αυτά που τελειώνουν,μάλιστα το ένα είναι σίγουρο ότι θα κρατήσει για μια πενταετία τουλάχιστον.

33 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Δες εδώ καλύτερα:
https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=221275

και γενικά αναζήτησε "οριο ανανεωσης συμβασεων ορισμενου χρονου" ή κάτι παρεμφερές.

Έκανα μία έρευνα και βρήκα πως εάν την κράταγαν στην δουλειά για πάνω απο 10 εργάσιμες ανανεώνεται σιωπηρά η σύμβαση,δεν είμαι εργατολόγος αλλά εάν από 25 που έληγε η προηγούμενη μέχρι τις 10 που υπέγραψε την μεταχρονολογημένη έχουν περάσει11-12 εργάσιμες δεν έπρεπε να τις είχαν κάνει αορίστου?.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...