Ukforthemoment Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Προσπαθώ να καταλάβω την γκρίνια.Λες και είναι υποχρεωτική η χρήση της υπηρεσίας αυτής. 4
Dinos1973 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 15 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Με ενοχλεί όταν όλοι αυτοί που μιλάνε για κοινωνικότητα, για δημοκρατία και για ισονομία, χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή όχι για τα παραπάνω αλλά για αντίποινα σε κάποιον άλλον, στην συνηθέστερη περίπτωση προβλήματα με γείτονα και μάλλον άσχετα. Θα με ενοχλήσει ακόμα πιο πολύ όταν αυτός που κάνει την καταγγελία έχει και ο ίδιος μια τέτοια παρανομία. Και πίστεψέ με τουλάχιστον από προσωπική άποψη, οι παραπάνω που σκέφτονται έτσι με δόλιο τρόπο αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Όταν έχεις παρανομίες και το ξέρεις, εν προκειμένω με το αμάξι σου, κοιτάς να μην δίνεις στίγμα και αφορμή όχι να προκαλείς για να σε ψάξουν και να κληθούν οι αρχές. Πρακτικά λοιπόν, και προσωπική μου άποψη, δεν θα εξυπηρετήσει σε τίποτα σχετικό με κοινωνία, ισονομία και δημοκρατία η παραπάνω εφαρμογή καθώς και όσες παρόμοιες εφαρμογές υπάρχουν. Δεν θα έρθει σε κανέναν θεία φώτιση ώστε αν δει κανένα αυτοκίνητο στον δρόμο να αρχίσει να χτυπάει πινακίδες στην εφαρμογή, αυτό προσπαθώ να εξηγήσω, είναι εντελώς τυχαίο το γεγονός αν θα μπεις στο τρυπάκι να ελέγξεις τι γίνεται σε κάποιο ΙΧ, οι υπόλοιπες περιπτώσεις που θα ψάξεις τι γίνεται με το αυτοκίνητο του άλλου έχουν αναλυθεί ήδη. Πρακτικά λοιπόν, μόνο στις περιπτώσεις αντιποίνων και ρουφιανιές θα εξυπηρετήσει. Αν εσένα σου έχει παρκάρει ο άλλος στο γκαράζ ή γωνία ή κάπου παράνομα που σε ενοχλεί, θα καλέσεις τις αρχές, δεν θα σε βοηθήσει σε κάτι η εφαρμογή, οι αρχές όταν έρθουν θα διαπιστώσουν τι παρανομίες υπάρχουν μέσα σε αυτές και τα περί ασφάλειας ή μη, και θα εκκινήσουν τις αντίστοιχες διαδικασίες κυρώσεων. Αν όμως ο άλλος παρκάρει κάπου νόμιμα δεν σε ενοχλεί σε κάτι, αλλά εσύ ανήκεις σε αυτούς τους παράξενους που γκρινιάζουν επειδή ο άλλος πάρκαρε έξω από το σπίτι σου και θεωρείς την θέση δική σου, αν σκεφτείς να ψάξεις στην εφαρμογή τι γίνεται και να καλέσεις τις αρχές αν δεις κάτι εκεί, ναι τότε αυτό είναι που με ενοχλεί. Η αποψή μου είναι πως δεν θα έπρεπε να δίνεται δυνατότητα στον απλό πολίτη να αναζητά τέτοια στοιχεία για το αμάξι κάποιου άλλου. Σφιξαν οι κ...οι και αρχισαμε τις κλαψες.
Kostasspil Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 15 hours ago, Basilhs23___ said: Όταν έχεις παρανομίες και το ξέρεις, εν προκειμένω με το αμάξι σου, κοιτάς να μην δίνεις στίγμα και αφορμή τις διευθετήσεις Fixed that for you 2
Dinos1973 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 13 ώρες πριν, Klausx είπε Το κόστος ασφάλισης είναι πολύ μικρό, μάλλον το έχουν ξεχάσει δεν υπάρχει άλλος λόγος να ρισκάρουν το πρόστιμο απλά άστους ένα χαρτάκι αν τους συμπαθείς που μάλλον όχι 🤣 Ξεχασανε και την πινακιδα που ειναι μαιμου........
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Είμαι υπέρ της χρήσης αυτών των δεδομένων αλλά από τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Αύριο θα δημοσιεύσουν το κτηματολόγιο, μεθαύριο τον υγειονομικό φάκελο και πάει λέγοντας...'.Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα' !
papoys1 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, ideal09 είπε Παππού, βλέπεις τα προηγούμενα μηνύματα ή δεν είναι τυχαίο το username; Ναι φίλε τα βλέπω από την αρχή δεν με ενδιαφέρει ποιος συμφωνεί μαζί μου και ποιος όχι , νομίζω ο καθένας μπορεί να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του ανεξάρτητα αν είναι 18 ή 78 χρονών διότι ο 18άρης δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από τον 78άρη. Όσο για το username ναι συμφωνεί μαζί μου δεν είναι τυχαίο για αυτό έβγαλα και το άχτι μου για το 100άρικο επειδή εμένα το μπου.......ο με βρίσκει άνετα και μου στέλνει 100 ευρώ πρόστιμο το μήνα στη ΔΟΥ ενώ τον ανασφάλιστο τον προστατεύει και δεν κάνει το ίδιο , όταν οι ίδιες ασφαλιστικές τους έχουν δώσει τον τυφλοσούρτη που ανήρτησε εδώ και μια 10ετία περίπου.😇 Και θα σου πω ότι είμαι παθών από ανασφάλιστο και δεν θα ήμουν αν το μπου......ο έκανε σωστά τη δουλειά του. ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΙΚΟ... για να μην μπαίνεις στον κόπο να ρίχνεις πάλι χολή. Εμβολιασμένος είμαι απλά το έφερα σαν παράδειγμα.😉 Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από papoys1
Skywalker333 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, aggelis6 είπε Είμαι υπέρ της χρήσης αυτών των δεδομένων αλλά από τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Αύριο θα δημοσιεύσουν το κτηματολόγιο, μεθαύριο τον υγειονομικό φάκελο και πάει λέγοντας...'.Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα' ! υγειονομικο απιθανο το βρισκω. κτηματολογιο σιγουρα θα ειναι προσβασιμο σε ολους, απλα δε θα εχει προσωπικα στοιχεια μεσα. Δλδ θα μπορεις να δεις ακριβως το που τελειωνει ενα οικοπεδο, στο μελλον να βλεπεις και χαρτες γεωλογικους/υδραυλικους/αποχευευσης, ιστορικο αν εκει παλια ηταν καποιο εργοστασιο/βενζιναδικο/κλπ που μπορει να εχουν μολύνει το έδαφος αλλα και γενικα πολλες χρησιμες πληροφορίες. Επισης, καποιος θα πηγαινει να παρει αδεια απο την πολεοδομια και τα σχεδια θα εμφανιζονται αμεσως στο κτηματολογιο και θα μπορει καποιος μεχρι κ να σχολιασει ή να αναφερει καποιο προβλημα στην πολεοδομια. Σε πολλες χωρες ισχυει αυτο κ ειναι και πολυ βολικο αλλα και βοηθαει τρομερα στην διαφανεια γιατι ολα τα σχεδια μπορει να τα δει καποιος πριν εγκριθουν, μπλοκαροντας πολυ πιο ευκολα αυθαιρετα και προβληματικες κατασκευες που παει ο αλλος να περασει νυχτα με φακελάκι. 1
Droulas13 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 16 ώρες πριν, margaritagr είπε Εγώ πήρα το αμάξι Δεκέμβρη του 15 κι η εφαρμογή γραφει πρωτη ασφάλιση Δεκέμβρη του 17 🤨 Μήπως Δεκέμβριο 17 άλλαξες ασφαλιστική;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 14 minutes ago, Droulas13 said: Μήπως Δεκέμβριο 17 άλλαξες ασφαλιστική; Η εφαρμογή για την ώρα εμφανίζει την τελευταία περίοδο ασφάλισης σε μια συγκεκριμένη ασφαλιστική και δεν έχει όλο το ιστορικό από την έναρξη της ασφάλισης του αυτοκινήτου. Άρα αν μέχρι σήμερα είσαι ασφαλισμένος στην ίδια εταιρεία για 5 χρόνια, αυτό το διάστημα θα σου εμφανίσει κλπ κλπ κλπ 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 2 hours ago, Ukforthemoment said: Προσπαθώ να καταλάβω την γκρίνια.Λες και είναι υποχρεωτική η χρήση της υπηρεσίας αυτής. Δεν το ξέρεις? Αν δεν μου αρέσει εμένα, δεν πρέπει να το έχει ΚΑΝΕΙΣ άλλος. 😛 4
aristotrelis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Ήθελα να κάνω 10 αναζητήσεις γιατί γνώριζα μόνο τα 3/4 από τα νούμερα της πινακίδας και στις μισές αναζητήσεις άλλαξαν την εφαρμογή να μη φαίνεται το χρώμα, ο κατασκευαστής και ο τύπος του οχήματος. xD
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, aggelis6 είπε Είμαι υπέρ της χρήσης αυτών των δεδομένων αλλά από τις αντίστοιχες υπηρεσίες. Αύριο θα δημοσιεύσουν το κτηματολόγιο, μεθαύριο τον υγειονομικό φάκελο και πάει λέγοντας...'.Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα' ! Έτσι ακριβώς. Θα έρθει σύντομα η στιγμή που θα μπορεί ο άλλος άμα σε έχει σταμπάρει να διαμορφώνει ολόκληρο το προφίλ από διάφορες πτυχές της ζωής σου από διάφορες κρατικές πηγές με η χωρίς διαφορα παραθυράκια και χωρίς την άδεια σου και άμα πεις και κάτι θεωρείσαι και ο κακός που χαλάει την πιάτσα της προόδου και του εκσυγχρονισμου της χώρας. 1 ώρα πριν, Skywalker333 είπε υγειονομικο απιθανο το βρισκω. κτηματολογιο σιγουρα θα ειναι προσβασιμο σε ολους, απλα δε θα εχει προσωπικα στοιχεια μεσα. Δλδ θα μπορεις να δεις ακριβως το που τελειωνει ενα οικοπεδο, στο μελλον να βλεπεις και χαρτες γεωλογικους/υδραυλικους/αποχευευσης, ιστορικο αν εκει παλια ηταν καποιο εργοστασιο/βενζιναδικο/κλπ που μπορει να εχουν μολύνει το έδαφος αλλα και γενικα πολλες χρησιμες πληροφορίες. Επισης, καποιος θα πηγαινει να παρει αδεια απο την πολεοδομια και τα σχεδια θα εμφανιζονται αμεσως στο κτηματολογιο και θα μπορει καποιος μεχρι κ να σχολιασει ή να αναφερει καποιο προβλημα στην πολεοδομια. Σε πολλες χωρες ισχυει αυτο κ ειναι και πολυ βολικο αλλα και βοηθαει τρομερα στην διαφανεια γιατι ολα τα σχεδια μπορει να τα δει καποιος πριν εγκριθουν, μπλοκαροντας πολυ πιο ευκολα αυθαιρετα και προβληματικες κατασκευες που παει ο αλλος να περασει νυχτα με φακελάκι. Και υγειονομικό μια χαρά το βρίσκει κάποιος αν έχει πρόσβαση σε κάποια στοιχεία σου, έπρεπε να υπηρχαν περισσότερες δικλείδες ασφαλείας πχ αν σε αναζητήσει κάποιος με το ΑΜΚΑ και ΑΦΜ να στο εμφανίζει σε κάποιο σύστημα. Το κτηματολόγιο οκ έτσι κι αλλιώς υπάρχει το Google earth αλλα δεν χρειάζεται καμία απολύτως άλλη πληροφορία να παρέχεται δημόσια, ούτε τα σχέδια ούτε συμβόλαια ούτε ο αριθμός των ιδιοκτητων και τίποτα παραπάνω, μόνο το εμβαδόν τα όρια και η έκταση. 3 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Σφιξαν οι κ...οι και αρχισαμε τις κλαψες. Ο δικός μου κόλος μια χαρά είναι, αν έχω πρόβλημα θα πάω στον γιατρό. Κοίτα τον δικό σου καλύτερα. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από Basilhs23___
Skywalker333 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Το κτηματολόγιο οκ έτσι κι αλλιώς υπάρχει το Google earth αλλα δεν χρειάζεται καμία απολύτως άλλη πληροφορία να παρέχεται δημόσια, ούτε τα σχέδια ούτε συμβόλαια ούτε ο αριθμός των ιδιοκτητων και τίποτα παραπάνω, μόνο το εμβαδόν τα όρια και η έκταση. Επειδη λογο δουλειας χρησιμοποιώ ακριβως τετοιο συστημα στην Αγγλία, μπορω να σου πω οτι ειναι παρα πολυ χρησιμο και πρακτικο να εχει τετοιες πληροφοριες μεσα. Και για οταν αγοραζεις σπιτι για να εισαι βεβαιος οτι ειναι νομιμο και αν εχει κανει καποια αλλαγη ειναι καθαρη αλλα και γενικα για να μπορεις να ελεγχεις το τι γινεται εκει εξω στην περιοχη σου/πολη σου. Βρισκεις ιστορικα στοιχεια της περιοχης και ενα σωρο αλλα πραγματα και μπορει να σε σωσει απο πολλα προβληματα. Συνεχεια βλεπω περιπτωσεις που πηγε καποιος εξυπνος να κανει μαμουνια, ο υπερφορτωμένος υπαλληλος της πολεοδομιας δε το ειδε και τελικα το ειδε καποιος αλλος ανθρωπος και εβαλε notification στην αιτηση για να το δουν. Γενικα ειναι παρα πολυ ωραιο και οργανωμενο το συστημα εδω, παπαδες κανεις και το χρησιμοποιουν όλοι οι πολίτες για παρα πολλα πραγματα. Και βοηθαει ακομα περισσότερο στην προστασία ιστορικών κτιρίων καθως ο πολιτης ενημερώνεται για το τι παει να αλλαξει στην πόλη του και δεν ερχεται ξαφνικα προ εκπλήξεως. Εχουν σωθει δεκαδες χιλιάδες παλια κτίσματα ετσι επειδη δε γινονται ολα στα κρυφα αλλα με ανοιχτα χαρτια και ενεργοποιήθηκαν πολίτες για να σωσουν αρχιτεκτονικο πλουτο και ιστορία της χώρας. Ή ακομα και κτιρια που μπορει να μην ειναι ακομα αναγνωρισμενα ως σημαντικα, να αναγνωριστουν. Ναι υπαρχουν και περιπτωσεις του βλακα γειτoνα που βαζει complaint για κατι εντελως ακυρο, αλλά το οτι βαζεις complaint δε σημαινει οτι θα γινει κατι, απλα σου δινει μια πλατφορμα για να μπορεις να μιλήσεις κ να πεις την αποψη σου. Οι πολεοδομοι εν τελει παλι θα αποφασισουν, απλα πλέον δε μπορουν να το κανουν "νυχτα". Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από Skywalker333 2
suffocater Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Χρώμα και κατασκευαστή δεν εμφανίζει πάντως.
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, suffocater είπε Χρώμα και κατασκευαστή δεν εμφανίζει πάντως. Χθες εμφάνιζε,σήμερα όχι 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα