Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pifilos είπε

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα. Βρήκα έναν φακό στο MPB ο οποίος όπως γράφουν έχει fungus στο εσωτερικό (άρα μάλλον όχι στο μπροστινό στοιχείο) και η μόνη φωτογραφία είναι η παρακάτω. Επειδή δε θα τον πάρω αν πρόκειται να χρειάζεται καθαρισμό σε μαγαζί (υποθέτω ότι είναι άνω των 100 ευρώ το κόστος) και ούτε να τον ανοίξω μόνος μου θέλω να ρωτήσω: είναι σε προχωρημένη κατάσταση από όσο μπορείτε να καταλάβετε ; Παίζει να λυθεί το πρόβλημα με τυπική έκθεση στον ήλιο ; Δεν έχει τύχει να αντιμετωπίσω τέτοιο θέμα ποτέ εξού και οι ερωτήσεις. Δεν είναι manual φακός. 

IMG_20220816_160936.jpg.c461119a94a07cf6362a9f823505f8ee.jpg

Αν είναι νεότερος auto focus ίσως χρειαστεί μετά το άνοιγμα ρυθμίσεις σε ότι αφορά την εστίαση . Σίγουρα θα χρειαστεί λιγότερα από 100 ευρώ για άνοιγμα και καθαρισμό , όμως όλα αυτά εξαρτώνται από τον συσχετισμό τιμής κλπ ....... προκειμένου να προχωρήσει κάποιος σε αγορά . Θα ήταν χρήσιμο να υπήρχε δυνατότητα να τραβήξει κανείς φωτογραφίες , όμως δεν γίνεται εκ των πραγμάτων . 

Όπως είπα , παρά την όποια χαμηλή τιμή , πρέπει να γίνει συσχετισμός μεταξύ του πόσο κοστίζει να αγοραστεί σε καλή κατάσταση και πόσο ως έχει , πόσο τον χρειάζεται κάποιος ....... 

Στον ήλιο θα σταματήσει η εξάπλωση του μήκυτα ...... 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, babisskg είπε

Αν είναι νεότερος auto focus ίσως χρειαστεί μετά το άνοιγμα ρυθμίσεις σε ότι αφορά την εστίαση . Σίγουρα θα χρειαστεί λιγότερα από 100 ευρώ για άνοιγμα και καθαρισμό , όμως όλα αυτά εξαρτώνται από τον συσχετισμό τιμής κλπ ....... προκειμένου να προχωρήσει κάποιος σε αγορά . Θα ήταν χρήσιμο να υπήρχε δυνατότητα να τραβήξει κανείς φωτογραφίες , όμως δεν γίνεται εκ των πραγμάτων . 

Χμμ οκ τότε ίσως ρωτήσω ένα δυο μαγαζιά από τα παραπάνω που αναφέρθηκαν. Υποτίθεται πως δεν επηρεάζει την απόδοση κατά το MPB και όντως ίσως έτσι είναι αλλά δε θα ήθελα να επεκταθεί. 

4 ώρες πριν, babisskg είπε

Όπως είπα , παρά την όποια χαμηλή τιμή , πρέπει να γίνει συσχετισμός μεταξύ του πόσο κοστίζει να αγοραστεί σε καλή κατάσταση και πόσο ως έχει , πόσο τον χρειάζεται κάποιος ....... 

Στον ήλιο θα σταματήσει η εξάπλωση του μήκυτα ...... 

Η αλήθεια είναι πως στην παρούσα φάση δε χρειάζεται (από φθινόπωρο και μετά το κόβω) απλώς επειδή εξωτερικά είναι άριστος αλλά μέσα δεν (εξού και η αρκετά χαμηλότερη τιμή) ήθελα να δω αν αξίζει με την όποια ταλαιπωρία. Θα δω ίσως τον πάρω και αν δεν τον επιστρέφω. Ευχαριστώ. 

• Like 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, pifilos είπε

Χμμ οκ τότε ίσως ρωτήσω ένα δυο μαγαζιά από τα παραπάνω που αναφέρθηκαν. Υποτίθεται πως δεν επηρεάζει την απόδοση κατά το MPB και όντως ίσως έτσι είναι αλλά δε θα ήθελα να επεκταθεί. 

Η αλήθεια είναι πως στην παρούσα φάση δε χρειάζεται (από φθινόπωρο και μετά το κόβω) απλώς επειδή εξωτερικά είναι άριστος αλλά μέσα δεν (εξού και η αρκετά χαμηλότερη τιμή) ήθελα να δω αν αξίζει με την όποια ταλαιπωρία. Θα δω ίσως τον πάρω και αν δεν τον επιστρέφω. Ευχαριστώ. 

Θα πρότεινα να το ξεχάσεις ......... 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, pifilos είπε

Τέτοιες αγορές συμφέρουν όταν έχεις την γνώση να επιδιορθώνεις μόνος σου. Κι εγώ θα έλεγα να μην προχωρήσεις.

• Thanks 1
Δημοσ.

Όπως σου είπαν και πιο πάνω , οι μύκητες είναι ζωντανοί οργανισμοί, που αναπτύσσονται,γεννάνε, πεθαίνουν, ...και συνεχίζουν τον κύκλο της ζωής.....
Συνήθως όταν δεν αναπτύσσονται παραμένουν σε κατάσταση λήθαργου, και περιμένουν ξανά τις ευνοϊκές για αυτούς συνθήκες( υγρασία-τροφή-θερμοκρασία), για να συνεχίσουν το ταξίδι της ζωής τους......Το ότι υπάρχει ζωή στον πλανήτη γη, οφείλεται στου μύκητες και τα μικρόβια( όσο κουφό και αν ακούγεται).

Το ότι υπάρχει κάπου στον φακό/body, εμφανή εστία fungus, μπορεί να πέσει σε κατάσταση ληθάργου με χρήση ήλιου ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, αλλά σίγουρα δεν πεθαίνει τόσο εύκολα( ευτυχώς δλδ ...)....φυσικός του προγραμματισμός είναι να εξαπλώνεται....μόνος του δεν διανύει μεγάλες αποστάσεις, όμως τα σπόρια που γεννάει ταξιδεύουν αρκετά μακρυά, και ψάχνουν νέες γειτονιές για να ευδοκιμήσουν

Στην περίπτωσή σου, όπως σου είπαν και τα παιδιά πριν, το καλύτερο είναι να λυθεί ο φακός , τουλάχιστον το μπροστινό του δαχτυλίδι( δεν είναι δύσκολο) , να βγει το κρύσταλλο έξω και να καθαριστεί, επιμελώς και επαγγελματικά....υπάρχουν αρκετά υλικά εκεί έξω για αυτό.....προσωπικά όσους φακούς έχω καθαρίσει έχω χρησιμοποιήσει το υπεροξείδιο του υδρογόνου H2Oχρήση σε πυκνότητα 35%( προσοχή!!! είναι καυστικό).....και φυσικά λύνω τον φακό εις τα εξ ων συνετέθη.

Συμφωνώ 100% με αυτό που είπε ο @highpriest " Τέτοιες αγορές συμφέρουν όταν έχεις την γνώση να επιδιορθώνεις μόνος σου. Κι εγώ θα έλεγα να μην προχωρήσεις" 👍...και να συμπληρώσω, και να έχεις και κάποια επιδεξιότητα στα χέρια και τεχνική αντίληψη...όπως και κάποια μικρο-εργαλεία.

Κάλιο γα'ι'δουρόδενε, παρα γα'ι'δουρογύρευε !

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Snorky.GR είπε

Συμφωνώ 100% με αυτό που είπε ο @highpriest " Τέτοιες αγορές συμφέρουν όταν έχεις την γνώση να επιδιορθώνεις μόνος σου. Κι εγώ θα έλεγα να μην προχωρήσεις" 👍...και να συμπληρώσω, και να έχεις και κάποια επιδεξιότητα στα χέρια και τεχνική αντίληψη...όπως και κάποια μικρο-εργαλεία.

Μέχρι βίδωμα - ξεβίδωμα φτάνει η επιδεξιότητα οπότε... Βέβαια να πω την αλήθεια λίγες ώρες μετά την απάντηση του Μπάμπη ο φακός εξαφανίστηκε οπότε και να ήθελα δεν..  Τα τσιμπάνε αμέσως αυτά τα φαινομενικά ημιπροβληματικά κομμάτια (το ίδιο έκανα και εγώ βέβαια με μια μήχανη πρόσφατα). 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, pifilos είπε

Μέχρι βίδωμα - ξεβίδωμα φτάνει η επιδεξιότητα οπότε... Βέβαια να πω την αλήθεια λίγες ώρες μετά την απάντηση του Μπάμπη ο φακός εξαφανίστηκε οπότε και να ήθελα δεν..  Τα τσιμπάνε αμέσως αυτά τα φαινομενικά ημιπροβληματικά κομμάτια (το ίδιο έκανα και εγώ βέβαια με μια μήχανη πρόσφατα). 

Εεεε ναι....το Youtube, έχει ξυπνήσει αρκετά σκαθάρια 😜..... πάντως αν θέλεις να ασχοληθείς, έτσι για να αποκτήσεις  γνώση....αξίζουν τον κόπο κάτι τέτοιες περιπτώσεις ....αρκεί βέβαια να τον αγοράσεις πολύ χαμηλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...