gorilas13 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Έχω κάνει 2 δόσεις στην Ελλάδα. Για δικούς μου λόγους έχω αποφασίσει να μην κάνω τρίτη δόση. Διαμένω σε τρίτη Χώρα, με άδεια διαμονής στο διαβατήριο κτλ. Και η ερώτηση ειναι, τώρα που θέλω να επιστρέψω για ένα διάστημα Ελλάδα, θα ισχύει το 7μηνο για την λήξη του εμβολιασμού ή το 9μηνο σαν τουρίστας π.χ;
george1807 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τι διαβατήριο έχεις; Ελληνικό; Αν ναι υποψιάζομαι θα ισχύει το 7 μηνο. Ίσως έτσι και αλλιώς υπερισχύει για όλους το 7 μηνο και 9 είναι το μαξ που θέτει η ευρωπαϊκή ένωση. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2022 από george1807
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, gorilas13 είπε Έχω κάνει 2 δόσεις στην Ελλάδα. Για δικούς μου λόγους έχω αποφασίσει να μην κάνω τρίτη δόση. Διαμένω σε τρίτη Χώρα, με άδεια διαμονής στο διαβατήριο κτλ. Και η ερώτηση ειναι, τώρα που θέλω να επιστρέψω για ένα διάστημα Ελλάδα, θα ισχύει το 7μηνο για την λήξη του εμβολιασμού ή το 9μηνο σαν τουρίστας π.χ; Αφου έχεις ελληνικό διαβατηριο δεν θεωρείσαι τουρίστας.(υποθέτω δλδ ότι έχεις ελληνικό διαβατήριο)
Metal_Head Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Απ'όσο έχω καταλάβει ισχύει το 9μηνο απλά για να ταξιδέψεις στην ΕΕ, αλλά μετά η κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες. Οπότε μπορείς να έρθεις κανονικά, αλλά δε θα μπορείς να κάνεις πράγματα που απαιτούν ενεργό πιστοποιητικό (7μηνο στην Ελλάδα). Γενικά, έχει καταντήσει μια αηδία η όλη φάση με τα πιστοποιητικά. 1
gorilas13 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Αφου έχεις ελληνικό διαβατηριο δεν θεωρείσαι τουρίστας.(υποθέτω δλδ ότι έχεις ελληνικό διαβατήριο) Ελληνικό διαβατήριο έχω, απλά μου έχουν κολλήσει σε αυτό και την άδεια παραμονής της Χώρας που διαμένω τώρα. Οπότε για να μπω στην Ελλάδα θα χρειάζομαι τεστ μετά το 7μηνο και ο κάτοικος τουρίστας της ίδιας χώρας που μένω θα θέλει 9μηνο?! Το κριτήριο θα είναι η εθνικότητα, το που έχουν γίνει τα εμβόλια, ο τόπος κατοικίας...? Μπέρδεμα. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2022 από gorilas13
MikeJ Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 8 minutes ago, gorilas13 said: Ελληνικό διαβατήριο έχω, απλά μου έχουν κολλήσει σε αυτό και την άδεια παραμονής της Χώρας που διαμένω τώρα. Οπότε για να μπω στην Ελλάδα θα χρειάζομαι τεστ μετά το 7μηνο και ο κάτοικος τουρίστας της ίδιας χώρας που μένω θα θέλει 9μηνο?! Το κριτήριο θα είναι η εθνικότητα, το που έχουν γίνει τα εμβόλια, ο τόπος κατοικίας...? Μπέρδεμα. Η εθνικότητα δε παίζει κάποιο ρόλο σε όλο αυτό. Ούτε το στάτους μόνιμης κατοικίας/τουρίστα. Η Ευρωπαική Ένωση έθεσε το όριο των 9 μηνών ως διάρκεια του πιστοποιητικού σε ότι αφορά ταξίδια εντός ΕΕ. Η Ελλάδα έχει θέσει μικρότερο όριο (στους 7 μήνες) σε ότι αφορά εσωτερικές υποθέσεις (καταστήματα λιανικής, εστιατόρια κλπ). Από το σάιτ του PLF λεει In particular, entry of travellers coming from EU member states and Schengen countries, as well as from the 33 non-EU countries that have joined the EU Digital Covid Certificate system. a) Vaccination certificate (for those who have completed vaccination for COVID-19 at least fourteen (14) days before arrival) valid for 9 months after the completion of the basic vaccination and without time limit for travellers who have received the booster dose. Δηλαδή με τα τωρινά δεδομένα (γιατί αλλάζουν) το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό σου θα έχει 9μηνη ισχύ για να μπεις στην Ελλάδα (και στις άλλες χώρες της ΕΕ). Απλά μόλις μπεις στη χώρα θα ισχύουν οι τοπικοί κανόνες και άρα αν πας σε ένα κατάστημα το πιστοποιητικό θα βγαίνει άκυρο (εφόσον έχεις περάσει τους 7 μήνες). Το αν θα χρειαστεί ή όχι να κάνεις τεστ για να μπεις είναι κάτι που αλλάζει. Μέχρι τις 7/2 πχ (πριν μια βδομάδα) ήταν απαραίτητο το τεστ για όλους ανεξαρτήτως στάτους εμβολιασμού. 1
InsertCoinToJoi Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 αν καποιος εχει κανει το μονοδοσικο Johnson εχει πιστοποιητικο για 7 μηνες κανονικα?
ΠάρηςΓ Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Metal_Head είπε Απ'όσο έχω καταλάβει ισχύει το 9μηνο απλά για να ταξιδέψεις στην ΕΕ, αλλά μετά η κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες. Οπότε μπορείς να έρθεις κανονικά, αλλά δε θα μπορείς να κάνεις πράγματα που απαιτούν ενεργό πιστοποιητικό (7μηνο στην Ελλάδα). Γενικά, έχει καταντήσει μια αηδία η όλη φάση με τα πιστοποιητικά. Τα πιστοποιητικα αρέσουν στο περισσοτερο κοσμο ειδικα που εχει και ταυτότητα. Το σχεδιο σε συνεντευξη με τον υπουργο ειναι να βαλουν και αλλα πραγματα. Ηρθε για να μεινει 1 ώρα πριν, InsertCoinToJoi είπε αν καποιος εχει κανει το μονοδοσικο Johnson εχει πιστοποιητικο για 7 μηνες κανονικα? για 3 ειναι αν δε κανει δευτερη 1
Salvation Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, gorilas13 είπε Έχω κάνει 2 δόσεις στην Ελλάδα. Για δικούς μου λόγους έχω αποφασίσει να μην κάνω τρίτη δόση. Διαμένω σε τρίτη Χώρα, με άδεια διαμονής στο διαβατήριο κτλ. Και η ερώτηση ειναι, τώρα που θέλω να επιστρέψω για ένα διάστημα Ελλάδα, θα ισχύει το 7μηνο για την λήξη του εμβολιασμού ή το 9μηνο σαν τουρίστας π.χ; Για να μπεις στη χωρα ισχυει το 9μηνο. Για κυκλοφορια εντός της χώρας ισχύει το 7μηνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα