Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 17/2/2022 στις 3:09 ΜΜ, kirileman είπε

https://valuations.crecos.gr/methodos-sigkritikon-stoixeion.php

1881473812_Screenshot2022-02-17150326.png.5a2aa65d39ae8dc7091d29bdea42cb44.png

https://avag.gr/wp-content/uploads/2020/05/REAL-ESTATE-PROPERTY-2018.pdf
2062837440_Screenshot2022-02-17150448.png.2f9f1f0a8a75f4a6ddee21108ab85bd5.png

https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/bitstream/handle/123456789/39033/diakodimitrisf_property.pdf?sequence=1

1775257239_Screenshot2022-02-17150719.png.697d16edcc40579cbbfd4470d3d1e195.png

Αυτό το excel γνωστής τράπεζας χρησιμοποιώ και εγώ. Προφανώς όταν ένα ακίνητο είναι πολύ παλιό δεν μηδενίζεται η αξία του.
1614495594_Screenshot2022-02-17150855.png.dace6c53baf251c330910ed759ecae0b.png

Καλησπέρα !

ειμαι σε αναζήτησή ακινήτου στον αλιμο .

και έψαχνα για πτώση τιμής με την παλαιότητα . Με βάση αυτό το πίνακα βγαίνει ότι πέφτει πολύ η τι η με τη παλαιότητα . Ισχύει τόσο πολύ ;;;

γιατι ένα ακίνητο που έχω βρει είναι του 2002 αλλά η τιμή του είναι 25% φθηνότερο από νεόδμητο .

αυτο σημαίνει ότι δεν είναι καλή τιμή . Ή μάλλον θεωρείται ακριβό ;

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, manosbr είπε

γιατι ένα ακίνητο που έχω βρει είναι του 2002 αλλά η τιμή του είναι 25% φθηνότερο από νεόδμητο .

Δεν μπορώ να σου πω για το συγκεκριμένο ακίνητο (πώς το υπολόγισες; 20*1,5=30 ; ), να ξέρεις ότι έχουν αλλάξει οι συντελεστές παλαιότητας, άλλωστε είναι δυναμικοί. Βλέπουμε τις τρέχουσες τιμές της αγοράς και τους επικαιροποιούμε, δεν τους ορίζει κάποιος (δεν υπάρχουν επίσημοι πίνακες, ούτε είναι σκαλισμένες στην πέτρα). Πχ. έχει παρατηρηθεί ότι την 1η 10ετία μπορεί να πέφτει 5% σε σχέση με τα νεόδμητα και όχι 15% που ίσχυε μέχρι πριν από λίγα χρόνια.

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.
14 ώρες πριν, kirileman είπε

Δεν μπορώ να σου πω για το συγκεκριμένο ακίνητο (πώς το υπολόγισες; 20*1,5=30 ; ), να ξέρεις ότι έχουν αλλάξει οι συντελεστές παλαιότητας, άλλωστε είναι δυναμικοί. Βλέπουμε τις τρέχουσες τιμές της αγοράς και τους επικαιροποιούμε, δεν τους ορίζει κάποιος (δεν υπάρχουν επίσημοι πίνακες, ούτε είναι σκαλισμένες στην πέτρα). Πχ. έχει παρατηρηθεί ότι την 1η 10ετία μπορεί να πέφτει 5% σε σχέση με τα νεόδμητα και όχι 15% που ίσχυε μέχρι πριν από λίγα χρόνια.

Είδα ένα πινακακι που ειχες αναρτήσει που έλεγε (1-α*ετη) α=3 .

αρα 1-3* 20ετια. Βγαίνει -40% πτώση από το αντίστοιχο καινούργιο . Και μου φαίνεται υπερβολικό 

Δημοσ.
Στις 16/2/2022 στις 10:25 ΠΜ, Dinos1973 είπε

γιατι τα θελει μαυρα      ΤΡΕΧΕΙΣ ΜΑΚΡΥΑ!!!!!!

Μα τι λες? Υπαρχει μεταβιβαση ακινητου που γινεται ασπρη πανω απο την αντικειμενικη? Ειναι στανταρ οτι τα ασπρα ειναι η αντικειμενικη. Τα υπολοιπα μετρητά στο χέρι.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, manosbr είπε

Είδα ένα πινακακι που ειχες αναρτήσει που έλεγε (1-α*ετη) α=3 .

αρα 1-3* 20ετια. Βγαίνει -40% πτώση από το αντίστοιχο καινούργιο . Και μου φαίνεται υπερβολικό 

Δεν παίζει το 3% το έτος.

Δημοσ.

Όχι το πινακακι το έγραφε (α=3) γιαυτο το ανέφερα . 
υπαρχει κάποια εκτίμηση στις μέρες μας για την πτώση τιμών με τη παλαιότητα ;

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα! Τα  extra έξοδα που απαιτούνται για την αγορά ενός σπιτιού(χωρίς μεσολάβηση μεσίτη) είναι αυτά για δικηγόρο, υποθηκοφυλακείο, συμβολαιογράφο και φόρο μεταβίβασης, αν δεν κάνω λάθος.

Πόσα περίπου μπορεί να είναι συνολικά για ένα σπίτι κοντά στα 260 χιλιάρικα σε επαρχιακή πόλη;

Προορίζεται για πρώτη κατοικία και θα ήταν τέλειο αν μπορούσε να αποκτηθεί ως πρώτη κατοικία(με την προϋπόθεση να δηλωθεί η τιμή στα 200 χιλιάρικα που είναι και το όριο για άγαμο αγοραστή) για να πετύχει απαλλαγή από το Φόρο μεταβίβασης αλλά ο αγοραστής έχει στο όνομά του ένα μικρό ακίνητο(περίπου 38τμ) σε άλλη πόλη, αν έχει σημασία.

Μπορεί αυτό να αποτελεί εμπόδιο για να κριθεί ως πρώτη κατοικία;

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, costas_ είπε

Δεν αποτελεί εμπόδιο. Δες εδώ τις προϋποθέσεις πρώτης κατοικίας 

Χωρίς την απαλλαγή της 1ης κατοικίας, τα έξοδα μεταβίβασης είναι περίπου στο 11% της αξίας

Σ'ευχαριστώ!

Γιατί όμως 11% ;;

Δεν ισχύει αυτό που διάβασα στη σελίδα της aade.gr ότι 

Ο συντελεστής του φόρου είναι 3% επί της φορολογητέας αξίας του ακινήτου. Στο ποσό αυτό του κύριου φόρου επιβάλλεται εισφορά υπέρ δήμων και κοινοτήτων με συντελεστή 3% ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμα τα βάλεις κάτω, κάπου τόσο θα σου φτάσει. Και μπορεί να μην χρειαστείς να πληρώσεις μεσίτη, αλλά δικηγόρο και μηχανικό θα χρειαστείς σίγουρα. Αν μάλιστα πάρεις και κανένα δάνειο από Τράπεζα .. άστα  

https://www.ot.gr/2023/06/17/forologia/forologia-eidiseis/o-timokatalogos-stis-metavivaseis-akiniton/

Επεξ/σία από costas_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, costas_ said:

Χωρίς απαλλαγή της 1ης κατοικίας, τα έξοδα μεταβίβασης είναι περίπου στο 11% 8% της αξίας

fixed

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 minutes ago, costas_ said:

Αμα τα βάλεις κάτω, κάπου τόσο θα σου φτάσει. Και μπορεί να μην χρειαστείς να πληρώσεις μεσίτη, αλλά δικηγόρο και μηχανικό θα χρειαστείς σίγουρα. Αν μάλιστα πάρεις και κανένα δάνειο από Τράπεζα .. άστα  

https://www.ot.gr/2023/06/17/forologia/forologia-eidiseis/o-timokatalogos-stis-metavivaseis-akiniton/

Το δανειο γιατι περιπλεκει τα εξοδα? Αρα χοντρικα τα συνολικα εξοδα φτανουν 10% της αγορας? Πολυ μου ακουγεται ειδικα για αγορα 200-300κ,  αν και δεν ειμαι και ειδικος

Επεξ/σία από Melinbonian
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμα πάρεις δάνειο δεν θα είναι τόσο εύκολο να βάλεις όποια τιμή θέλεις στο συμβόλαιο (αντί για 260k να βάλεις 200k) οπότε πολύ πιθανό (μετά την γνώμη και του δικηγόρου σου) να κάνεις συμβόλαια και προσημείωση στην πραγματική αξία. 

Επεξ/σία από costas_

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...