manosbr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Στις 17/2/2022 στις 3:09 ΜΜ, kirileman είπε https://valuations.crecos.gr/methodos-sigkritikon-stoixeion.php https://avag.gr/wp-content/uploads/2020/05/REAL-ESTATE-PROPERTY-2018.pdf https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/bitstream/handle/123456789/39033/diakodimitrisf_property.pdf?sequence=1 Αυτό το excel γνωστής τράπεζας χρησιμοποιώ και εγώ. Προφανώς όταν ένα ακίνητο είναι πολύ παλιό δεν μηδενίζεται η αξία του. Καλησπέρα ! ειμαι σε αναζήτησή ακινήτου στον αλιμο . και έψαχνα για πτώση τιμής με την παλαιότητα . Με βάση αυτό το πίνακα βγαίνει ότι πέφτει πολύ η τι η με τη παλαιότητα . Ισχύει τόσο πολύ ;;; γιατι ένα ακίνητο που έχω βρει είναι του 2002 αλλά η τιμή του είναι 25% φθηνότερο από νεόδμητο . αυτο σημαίνει ότι δεν είναι καλή τιμή . Ή μάλλον θεωρείται ακριβό ;
kirileman Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, manosbr είπε γιατι ένα ακίνητο που έχω βρει είναι του 2002 αλλά η τιμή του είναι 25% φθηνότερο από νεόδμητο . Δεν μπορώ να σου πω για το συγκεκριμένο ακίνητο (πώς το υπολόγισες; 20*1,5=30 ; ), να ξέρεις ότι έχουν αλλάξει οι συντελεστές παλαιότητας, άλλωστε είναι δυναμικοί. Βλέπουμε τις τρέχουσες τιμές της αγοράς και τους επικαιροποιούμε, δεν τους ορίζει κάποιος (δεν υπάρχουν επίσημοι πίνακες, ούτε είναι σκαλισμένες στην πέτρα). Πχ. έχει παρατηρηθεί ότι την 1η 10ετία μπορεί να πέφτει 5% σε σχέση με τα νεόδμητα και όχι 15% που ίσχυε μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2022 από kirileman
manosbr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 14 ώρες πριν, kirileman είπε Δεν μπορώ να σου πω για το συγκεκριμένο ακίνητο (πώς το υπολόγισες; 20*1,5=30 ; ), να ξέρεις ότι έχουν αλλάξει οι συντελεστές παλαιότητας, άλλωστε είναι δυναμικοί. Βλέπουμε τις τρέχουσες τιμές της αγοράς και τους επικαιροποιούμε, δεν τους ορίζει κάποιος (δεν υπάρχουν επίσημοι πίνακες, ούτε είναι σκαλισμένες στην πέτρα). Πχ. έχει παρατηρηθεί ότι την 1η 10ετία μπορεί να πέφτει 5% σε σχέση με τα νεόδμητα και όχι 15% που ίσχυε μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Είδα ένα πινακακι που ειχες αναρτήσει που έλεγε (1-α*ετη) α=3 . αρα 1-3* 20ετια. Βγαίνει -40% πτώση από το αντίστοιχο καινούργιο . Και μου φαίνεται υπερβολικό
andreaspA Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2022 Στις 16/2/2022 στις 10:25 ΠΜ, Dinos1973 είπε γιατι τα θελει μαυρα ΤΡΕΧΕΙΣ ΜΑΚΡΥΑ!!!!!! Μα τι λες? Υπαρχει μεταβιβαση ακινητου που γινεται ασπρη πανω απο την αντικειμενικη? Ειναι στανταρ οτι τα ασπρα ειναι η αντικειμενικη. Τα υπολοιπα μετρητά στο χέρι.
kirileman Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 12 λεπτά πριν, manosbr είπε Είδα ένα πινακακι που ειχες αναρτήσει που έλεγε (1-α*ετη) α=3 . αρα 1-3* 20ετια. Βγαίνει -40% πτώση από το αντίστοιχο καινούργιο . Και μου φαίνεται υπερβολικό Δεν παίζει το 3% το έτος.
manosbr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2022 Όχι το πινακακι το έγραφε (α=3) γιαυτο το ανέφερα . υπαρχει κάποια εκτίμηση στις μέρες μας για την πτώση τιμών με τη παλαιότητα ;
efkola Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα! Τα extra έξοδα που απαιτούνται για την αγορά ενός σπιτιού(χωρίς μεσολάβηση μεσίτη) είναι αυτά για δικηγόρο, υποθηκοφυλακείο, συμβολαιογράφο και φόρο μεταβίβασης, αν δεν κάνω λάθος. Πόσα περίπου μπορεί να είναι συνολικά για ένα σπίτι κοντά στα 260 χιλιάρικα σε επαρχιακή πόλη; Προορίζεται για πρώτη κατοικία και θα ήταν τέλειο αν μπορούσε να αποκτηθεί ως πρώτη κατοικία(με την προϋπόθεση να δηλωθεί η τιμή στα 200 χιλιάρικα που είναι και το όριο για άγαμο αγοραστή) για να πετύχει απαλλαγή από το Φόρο μεταβίβασης αλλά ο αγοραστής έχει στο όνομά του ένα μικρό ακίνητο(περίπου 38τμ) σε άλλη πόλη, αν έχει σημασία. Μπορεί αυτό να αποτελεί εμπόδιο για να κριθεί ως πρώτη κατοικία;
costas_ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δεν αποτελεί εμπόδιο. Δες εδώ τις προϋποθέσεις πρώτης κατοικίας Χωρίς την απαλλαγή της 1ης κατοικίας, τα έξοδα μεταβίβασης είναι περίπου στο 11% της αξίας 1
efkola Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 48 λεπτά πριν, costas_ είπε Δεν αποτελεί εμπόδιο. Δες εδώ τις προϋποθέσεις πρώτης κατοικίας Χωρίς την απαλλαγή της 1ης κατοικίας, τα έξοδα μεταβίβασης είναι περίπου στο 11% της αξίας Σ'ευχαριστώ! Γιατί όμως 11% ;; Δεν ισχύει αυτό που διάβασα στη σελίδα της aade.gr ότι Ο συντελεστής του φόρου είναι 3% επί της φορολογητέας αξίας του ακινήτου. Στο ποσό αυτό του κύριου φόρου επιβάλλεται εισφορά υπέρ δήμων και κοινοτήτων με συντελεστή 3% ;
costas_ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αμα τα βάλεις κάτω, κάπου τόσο θα σου φτάσει. Και μπορεί να μην χρειαστείς να πληρώσεις μεσίτη, αλλά δικηγόρο και μηχανικό θα χρειαστείς σίγουρα. Αν μάλιστα πάρεις και κανένα δάνειο από Τράπεζα .. άστα https://www.ot.gr/2023/06/17/forologia/forologia-eidiseis/o-timokatalogos-stis-metavivaseis-akiniton/ Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2024 από costas_
kirileman Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, costas_ said: Χωρίς απαλλαγή της 1ης κατοικίας, τα έξοδα μεταβίβασης είναι περίπου στο 11% 8% της αξίας fixed Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από kirileman
Melinbonian Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 22 minutes ago, costas_ said: Αμα τα βάλεις κάτω, κάπου τόσο θα σου φτάσει. Και μπορεί να μην χρειαστείς να πληρώσεις μεσίτη, αλλά δικηγόρο και μηχανικό θα χρειαστείς σίγουρα. Αν μάλιστα πάρεις και κανένα δάνειο από Τράπεζα .. άστα https://www.ot.gr/2023/06/17/forologia/forologia-eidiseis/o-timokatalogos-stis-metavivaseis-akiniton/ Το δανειο γιατι περιπλεκει τα εξοδα? Αρα χοντρικα τα συνολικα εξοδα φτανουν 10% της αγορας? Πολυ μου ακουγεται ειδικα για αγορα 200-300κ, αν και δεν ειμαι και ειδικος Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από Melinbonian
costas_ Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Αμα πάρεις δάνειο δεν θα είναι τόσο εύκολο να βάλεις όποια τιμή θέλεις στο συμβόλαιο (αντί για 260k να βάλεις 200k) οπότε πολύ πιθανό (μετά την γνώμη και του δικηγόρου σου) να κάνεις συμβόλαια και προσημείωση στην πραγματική αξία. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από costas_
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα