Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

Ίσως πρέπει να πληρώσω και ενα πρόστιμο γιατί τα τετραγωνικά του μπαλκονιού ειναι περισσότερα απο ότι γράφει στα χαρτιά (από ότι μου είπε ο μεσίτης δηλαδή). Αυτο σημαίνει 500 ευρώ πρόστιμο συν τα ΤΑΠ των 5 τελευταίων ετών συν τη διαφορά των ενφια των 5 τελευταίων ετων;

Άσε τι λέει ο μεσίτης και βρες μηχανικό. Τα μπαλκόνια δεν προσμετρώνται στην επιφάνεια του ακινήτου.

12 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

Επίσης μου ζήτησαν και άλλα χαρτιά αλλά τα μισά δεν τα κατάλαβα. Κατι ενημεροτητες, που πρέπει να τις βγάλει ο σσυμβολαιογράφο και κάτι χαρτιά απο τον δημο.

Φορολογική ενημερότητα εννοείς και ασφαλιστική ενημερότητα αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας. Από το Δήμο παίρνεις βεβαίωση περί μη οφειλής ΤΑΠ αφού εξετάσει το ακίνητο ο μηχανικός.

Επεξ/σία από Metal Heart
  • Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Metal Heart είπε

Άσε τι λέει ο μεσίτης και βρες μηχανικό. Τα μπαλκόνια δεν προσμετρώνται στην επιφάνεια του ακινήτου.

Αν κατάλαβα καλά, οι εξώστες είναι μεγαλύτεροι από τους προβλεπόμενους στην οικοδομική άδεια και θέλουν τακτοποίηση. Το ΤΑΠ είναι άσχετο. Θα του τα πει ο μηχανικός του. Βλέπω τα έξοδα να ξεπερνούν τις 2.000. Και 500 ευρώ μεσιτική αμοιβή είναι τσάμπα, ας είναι φθηνό το ακίνητο. Απορώ πώς βγαίνουν με τέτοιες αμοιβές. Προφανώς στην επαρχία το κάνουν part time και ζουν και από άλλες δραστηριότητες.

25 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Ευχαριστώ. Θα καλεσω απο Τρίτη μηχανικο. Πρεπει να ειναι ο ιδιος που έβγαλε και το πιστοποιητικό ενεργειακης κατάστασης ή δεν έχει σημασία;

Όποιον θες καλείς.

Δημοσ.

1000 ευρω, πρέπει να πληρώσω και του αγοραστή. Ο μεσίτης τι ακριβως θα κάνει; μου έστειλε μια λιστα με τα χαρτιά που πρέπει να μαζέψω, αλλά δε μου είπε ποια θα αναλάβει αυτος.

Το σπίτι αγοράστηκε πριν 10 χρόνια. Δεν το έλεγξε μηχανικός δηλαδή; πως γίνεται να αγοράστηκε με παρανομια; και ολοι οι υπόλοιποι οροφοι το ιδιο μπαλκόνι έχουν. Ολα παράνομα ειναι;

Εξώστης λέγεται το μπαλκόνι; μετά μου έλεγε ότι ειναι παράνοκα κλεισμένο οποτε θα αφαιρέσουμε τα κουφώματα και ολα οκ. Δεν κατάλαβα τελικά αν το παράνομο ειναι τα τετραγωνικα του ή το ότι είναι κλειστό μπαλκόνι. Θα μιλήσω απο βδομάδα μαζί του να δω.

Δημοσ.

Μισά τα λες. 

Προφανώς και είναι παράνομο το ότι το έχετε κλείσει και το έχετε κάνει δωμάτιο. Δεν προβλέπεται στην οίκοδομικη άδεια κάτι τέτοιο. 

Αν γίνει νομιμοποίηση του, μετά θέλει αναδρομικο ενφια, τέλη Δήμου στη ΔΕΗ κλπ κλπ

Δημοσ.
7 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

1000 ευρω, πρέπει να πληρώσω και του αγοραστή. Ο μεσίτης τι ακριβως θα κάνει; μου έστειλε μια λιστα με τα χαρτιά που πρέπει να μαζέψω, αλλά δε μου είπε ποια θα αναλάβει αυτος.

Αυτό που δεν μπορούσες να κάνεις εσύ, δλδ την επίδειξη, το έγραψες και σε προηγούμενο post.

Αλήθεια, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι η λίστα έχει κιάλλα τα οποία θα τα αναλάβει αυτός? Έχετε συμφωνήσει κάτι τέτοιο, και μάλιστα χωρίς να σε χρεώσει έξτρα?

Να ξέρεις πάντως πως την λίστα με ότι ακριβώς θα χρειαστεί θα την δώσει ο συμβολαιογράφος που θα επιλέξει ο αγοραστής.

Δημοσ.

Οι μεσίτες δεν αναλαμβάνουν κάτι γραφειοκρατικό δηλαδή; θα πάρει 1000 ευρώ επειδή πήγε και έδειξε το σπίτι;

Η συμβολαιογράφος μου εδωσε μια λιστα με 5 πράγματα. Ο μεσίτης μου εδωσε μια λίστα με 15. Εντωμεταξύ ζητάει και εκκαθαριστικό. Γιατί να ξέρει ο μεσίτης ποσα βγαζω;

3 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Μισά τα λες. 

Προφανώς και είναι παράνομο το ότι το έχετε κλείσει και το έχετε κάνει δωμάτιο. Δεν προβλέπεται στην οίκοδομικη άδεια κάτι τέτοιο. 

Αν γίνει νομιμοποίηση του, μετά θέλει αναδρομικο ενφια, τέλη Δήμου στη ΔΕΗ κλπ κλπ

Ναι συγνώμη. Όλη εκείνη η πλευρά, ολοι οι όροφοθ δηλαδή είναι κλειστά μπαλκόνια. Αυτό είναι παράνομο; όλα δηλαδή αγοράστηκαν παράνομα;  δεν τα έλεγξε μηχανικός;

Δεν είναι δωμάτιο, είναι κλειστό μικρό μπαλκόνι. Μάλλον το έχτισε ετσι ο εργολάβος λόγω των πολυ κρύων χειμώνων. Τι να πω.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Οι μεσίτες δεν αναλαμβάνουν κάτι γραφειοκρατικό δηλαδή; θα πάρει 1000 ευρώ επειδή πήγε και έδειξε το σπίτι;

Εξ ορισμού όχι, η βασική τους δουλειά είναι η επίδειξη. Αν δεν έχετε συμφωνήσει για κάτι παραπάνω, τότε κακώς που υποθέτεις ότι θα αναλάβει αυτός οτιδήποτε.

15 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Η συμβολαιογράφος μου εδωσε μια λιστα με 5 πράγματα. Ο μεσίτης μου εδωσε μια λίστα με 15. Εντωμεταξύ ζητάει και εκκαθαριστικό. Γιατί να ξέρει ο μεσίτης ποσα βγαζω;

Η συμβολαιογράφος του αγοραστή εννοείς? Αν ναι τότε αυτά τα 5 χρειάζονται μια και η συμβολαιογράφος θα κάνει την μεταβίβαση, τον μεσίτη απλά αγνόησε τον σε αυτό το κομμάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι λειτουργούν οι μεσίτες. Το μόνο που κάνουν είναι να δείχνουν το ακίνητο και να εισπράττουν. Για τα δικαιολογητικά τρέχει ο πωλητής. Από εδώ και πέρα μιλάς με τον συμβολαιογράφο του αγοραστή και όχι με τον μεσίτη. Το εκκαθαριστικό δε χρειάζεται κάπου, δεν καταλαβαίνω γιατί το ζητάει.

Δημοσ.

Περίεργο. Το είχε χρόνια αυτός και το έδειχνε κάθε φορά που ήταν να νοικιαστεί. Του έδινα μισό νοίκι σε κάθε ενοικίαση. Δεν υπογράψαμε ποτέ κανένα χαρτί. Αλλά μου είχε πει προφορικά οτι θέλει 500 ευρώ σε περίπτωση πώλησης.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις υπογράψει εντολή ανάθεσης δεν είσαι υποχρεωμένος να τον πληρώσεις. Είναι πραγματικός μεσίτης ή διαμεσολαβητής ο οποίος τα παίρνει μαύρα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...