kirileman Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, michael92 είπε Όποιος είχε λεφτά το 2014-2015 και αγόρασε ακίνητα, σήμερα έχει υπερδιπλασιάσει την περιούσια του. Και αυτό είναι αναληθές. Δεν ανέβηκαν τόσο πολύ τα ακίνητα από το 2014-2015. Επίσης, μην ξεχνάμε και την παλαιότητα. Σε 8 χρόνια ένα ακίνητο μπορεί να χάσει 12 με 16% της αξίας του. 17 ώρες πριν, james01gr είπε οι τιμές στα ακίνητα, τα καλά ακίνητα, δεν έπεσαν ποτέ. ούτε με την κρίση. τίποτα. Δεν ισχύει. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από kirileman 1
michael92 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, kirileman είπε Και αυτό είναι αναληθές. Δεν ανέβηκαν τόσο πολύ τα ακίνητα από το 2014-2015. Αν δεν ίσχυε, εγώ δε θα είχα δικό μου διαμέρισμα σήμερα. 1 λεπτό πριν, kirileman είπε Επίσης, μην ξεχνάμε και την παλαιότητα. Σε 8 χρόνια ένα ακίνητο μπορεί να χάσει 12 με 16% της αξίας του. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν μιλάμε για πολύ παλιά ακίνητα.
kirileman Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, michael92 είπε Αν δεν ίσχυε, εγώ δε θα είχα δικό μου διαμέρισμα σήμερα. Δεν έχουν υπερδιπλασιαστεί οι αξίες των ακινήτων από το 2014 μέχρι σήμερα. 2 λεπτά πριν, michael92 είπε Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν μιλάμε για πολύ παλιά ακίνητα. Ποιο μπορεί να συμβεί μόνο για πολύ παλιά ακίνητα;
michael92 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, kirileman είπε Δεν έχουν υπερδιπλασιαστεί οι αξίες των ακινήτων από το 2014 μέχρι σήμερα. Για μεγάλο μέρος των ακινήτων ισχύει. Σπίτια που σκοτώθηκαν το 2014, έχουν υπερδιπλάσια αξία σήμερα. 2 λεπτά πριν, kirileman είπε Ποιο μπορεί να συμβεί μόνο για πολύ παλιά ακίνητα; Ένα κτήριο που χτίστηκε πριν 15-20 χρόνια δεν πρόκειται να χάσει το 12-16% της αξίας του σε 8 χρόνια.
kirileman Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 23 λεπτά πριν, michael92 είπε Ένα κτήριο που χτίστηκε πριν 15-20 χρόνια δεν πρόκειται να χάσει το 12-16% της αξίας του σε 8 χρόνια. Πόσο θα χάσει;
Maverickj13 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 17 ώρες πριν, efkola είπε Τα στεγαστικά δάνεια που δίνονται αυτήν την περίοδο από τις τράπεζες, σε τι επιτόκια περίπου κυμαίνονται; Πηρα τωρα 2.9% σταθερο για 30 χρονια. Κυμαινομενο εβγαινε 2.25% για την ιδια περιοδο 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, kirileman είπε Σε 8 χρόνια ένα ακίνητο μπορεί να χάσει 12 με 16% της αξίας του Εντελώς γενική προσέγγιση (φανερώνει και έλλειψη εμπειρίας στο θέμα). Με τη λογική αυτή, στα 70 χρόνια, η αρχική επένδυση θα έχει φτάσει στο μηδέν. Προφανώς και δεν ισχύει. Και να εξαφανιστεί που λέει ο λόγος, πάλι υπάρχουν δικαιώματα (ποσοστά) επί του οικοπέδου. Με αυτή τη λογική, ένα καλά διατηρημένο (αν όχι αποκατεστημένο) ακίνητο του 1900 (διατηρητέου και όχι απαραίτητα μνημείου, σύμφωνα με τον Ν. 3028/2002), θα έπρεπε να βρίσκεται στο μείον τώρα και να βάζει μέσα τον/τους ιδιοκτήτη/ες, κάθε ημέρα που περνάει.
kirileman Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 https://valuations.crecos.gr/methodos-sigkritikon-stoixeion.php https://avag.gr/wp-content/uploads/2020/05/REAL-ESTATE-PROPERTY-2018.pdf https://dspace.lib.ntua.gr/xmlui/bitstream/handle/123456789/39033/diakodimitrisf_property.pdf?sequence=1 Αυτό το excel γνωστής τράπεζας χρησιμοποιώ και εγώ. Προφανώς όταν ένα ακίνητο είναι πολύ παλιό δεν μηδενίζεται η αξία του. 1 1
sphinxgr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έτσι μπράβο τα Excel. Να τα βγάλουμε όλα στη φόρα!!! (το ακόλουθο υπολογίζει την απόδοση της αγοράς οικίας με σκοπό την εκμετάλλευση ή το ύψος του ενοικίου για δεδομένη απόδοση ή αν ένα ακίνητο πωλείται σε καλή τιμή - ανάλογα απο την οπτική που θέλει κάποιος να το δει) Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από sphinxgr
pano Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, dstilio είπε Έχεις στατιστικά δεδομένα; Σε ποια γενιά αναφέρεσαι; επεσε και βοηθεία από γονείς στις αρχές αρχές για να μη βρεθώ να χρωστάω. Χρειάζεσαι και άλλα δεδομένα; Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από pano
kirileman Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Και screenshot από τον πίνακα υπολογισμού αντικειμενικών αξιών της ΑΑΔΕ. Χονδρικά την 1η 10ετία χάνει ένα 20%, ας πούμε 2% το έτος. Μετά πέφτει. https://www.aade.gr/polites/akinita/fylla-ypologismoy-axias-akiniton
Fan Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, kirileman είπε Και screenshot από τον πίνακα υπολογισμού αντικειμενικών αξιών της ΑΑΔΕ. Χονδρικά την 1η 10ετία χάνει ένα 20%, ας πούμε 2% το έτος. Μετά πέφτει. https://www.aade.gr/polites/akinita/fylla-ypologismoy-axias-akiniton Πολύ σημαντικός πίνακας αυτός για κάποιον υποψήφιο αγοραστή. Ακριβώς αυτή είναι η δυσαρμονία στην αγορά αυτή τη στιγμή. Οι τιμές που ζητάνε οι πωλητές για τα μεταχειρισμένα διαμερίσματα είναι ακραία δυσανάλογες με τα νεόδμητα. Όπως έχω αναφέρει ξανά, σε διπλανές πολυκατοικίες με παρόμοια χαρακτηριστικά πωλούνταν διαμέρισμα 15 ετών περίπου σε τιμή σχεδόν όσο και το νεόδμητο. Κατά τη γνώμη μου, ο αναμενόμενος εξορθολογισμός στις τιμές των ακινήτων θα έρθει στις τιμές πώλησης των μεταχειρισμένων. Δεν νομίζω ότι θα επηρεαστεί πολύ η τιμή των νεόδμητων. 1
dstilio Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, pano είπε Χρειάζεσαι και άλλα δεδομένα; Καλά η δίκη μου βοήθεια δεν ήταν life changing και ήταν στην αρχή. Δεν ήταν αρκετή για να χτίσω κάτι πάνω σε αυτή. Εσυ από την άλλη έτσι όπως εκφράστηκες μίλησες για έτοιμα πράγματα ουσιαστικά.
john1987 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, sphinxgr είπε Έτσι μπράβο τα Excel. Να τα βγάλουμε όλα στη φόρα!!! (το ακόλουθο υπολογίζει την απόδοση της αγοράς οικίας με σκοπό την εκμετάλλευση ή το ύψος του ενοικίου για δεδομένη απόδοση ή αν ένα ακίνητο πωλείται σε καλή τιμή - ανάλογα απο την οπτική που θέλει κάποιος να το δει) Αυτός ο υπολογισμός είναι εάν το αγοράσεις χωρίς δάνειο; το κέρδος 2% τι αφορά ακριβώς;
sphinxgr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 25 λεπτά πριν, john1987 είπε Αυτός ο υπολογισμός είναι εάν το αγοράσεις χωρίς δάνειο; το κέρδος 2% τι αφορά ακριβώς; Excel είναι που βάζεις εσύ τις επιθυμητές παραμέτρους για κάθε περίπτωση. Αφορά την αγορά με μετρητά και την καθαρή απόδοση που θα έχουν τα μετρητά / έτος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα