zanskou Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, pano είπε Πως θά΄πρεπε να το γράψω δηλαδή; Και επίσης δεν σε καταλαβαίνω ,αν ο άλλος δεν μένει σε ενοίκιο και αποταμιεύει να πάρει δικό του σπίτι,που μένει; το ότι φιλοξενείται δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το σπίτι είναι και δικό του. ακόμη και αν είναι όμως υπάρχουν πολλοί που δεν αρέσκονται στο να μένουν στα έτοιμα και κοιτάνε να διασφαλίσουν κάπως το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους. δεν ξέρω γιατί το βρίσκεις τόσο εξωπραγματικό αυτό
sphinxgr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Hiddenite είπε Για ένα φυσιολογικό σπίτι χρειάζεσαι περίπου 80.000€. Το 20% που χρειάζεται για να συμβάλλεις στο δάνειο είναι 16.000€. Άρα θεωρητικά δεν θα έχεις μόνο 16.000€ στην τράπεζα, τα οποία θα τα δώσεις όλα και θα μείνεις με 0€, αλλά ας πούμε τουλάχιστον άλλα 7.000 € για να μείνεις με ένα μικροποσό σαν μαξιλαράκι ασφαλείας. Συνολικά λοιπόν τουλάχιστον ~25.000€ καταθέσεις ( για ένα απλό σπίτι των 80.000€). Εγω μπαλώνω το ίδιο βρακί χρόνια τώρα (μεταφορικά (προς το παρόν)) για οικονομία και δεν έχω μαζέψει ούτε 1.000€ μιας και όλο κάτι συμβαίνει και φεύγουν τα άτιμα . Δώστε μας τα φώτα σας ρε παιδιά, πώς τα μαζεύετε; * 4μελής οικογένεια, στο νοίκι. Οι τρόποι να μαζέψεις χρήμα είναι απλοί Τα έχεις μαζέψει τη δεκαετία του 2000 που με ευκολία οποίος ήθελε να δουλέψει, έβγαζε λεφτά στα έχουν δώσει έτοιμα ή τέλος δουλεύεις σοβαρά σε τεχνικό επάγγελμα, ως ελεύθερος επαγγελματίας, >12 ώρες κάθε μερα. Πχ υδραυλικός Ως υπάλληλος δεν μαζεύεις λεφτά. Νόμος. **δεν θα αναφερθώ σε υποπερίπτωσεις τύπου γιατρός ή επενδυτής crypto κλπ. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από sphinxgr 4
dstilio Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 10 ώρες πριν, pano είπε Μα δεν τα μαζεύουν φίλε μου ,η συντριπτική πλειοψηφία τα βρήκε έτοιμα.. Έχεις στατιστικά δεδομένα; Σε ποια γενιά αναφέρεσαι; 10 ώρες πριν, Hiddenite είπε Δώστε μας τα φώτα σας ρε παιδιά, πώς τα μαζεύετε; * 4μελής οικογένεια, στο νοίκι. Εγώ δουλεύοντας 12-14 ώρες για 15 χρόνια (χωρίς να με πληρώνουν υπερωρίες), δουλειά με εξωτερικό, και τα τελευταία χρόνια με το να ΜΗΝ ειμαι υπάλληλος. επεσε και βοηθεία από γονείς στις αρχές αρχές για να μη βρεθώ να χρωστάω. Μετά έστρωσε. και εγώ πλέον με παιδιά δεν μαζεύω, απλά ξοδεύω. Ας είμαστε ρεαλιστές, με την υπάρχουσα οικονομία δεν είναι ευκολο να βγάλεις λεφτά ούτε ως επιχειρηματίας. Δάνεια δύσκολο. Όποτε…ισχύει το παλιό τα λεφτά πάνε στα λεφτά. ακομα και crypto που ανέφερε κάποιος για να βγάλεις λεφτά πλέον πρέπει να έχεις λεφτά για να χάσεις χωρίς να στεναχωρηθείς. Κουράγιο, προσεχτικες και έξυπνες κινήσεις, τα αυτιά και τα μάτια ανοιχτά για επαγγελματικές ευκαιρίες, κυνήγι, κτλ.
Imola Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Η συμβουλή μου στον φίλο που ξεκίνησε την κουβέντα είναι να αγοράσει τώρα, διότι περιμένοντας "την ευκαιρία" θα περιμένει για πάντα. Αφού το έχει αποφασίσει ας το κάνει. Γενικώς μιλώντας όμως, μια τέτοια απόφαση εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες που διαφέρουν ανά περίπτωση. Υπάρχει κόσμος που έχει την δυνατότητα να αγοράσει σπίτι και δεν το κάνει απο επιλογή, προτιμώντας να μείνει στο νοίκι. Οι λόγοι πολλοί. 1. Για να κάνεις μια αγορά και να δώσεις π.χ. 100k θα πρέπει μετά να έχεις και ένα σοβαρό μπάφερ στην άκρη για οτιδήποτε έκτακτο ή μη. 2. Τα έξοδα συντήρησης του δικού σου σπιτιού δεν συγκρίνονται με τα αντίστοιχα ενός νοικιάρικου. 3. Άν βαρεθείς φεύγεις και πας αλλού, σε άλλο σπίτι σε άλλη πόλη, δεν δευσμεύεσαι 4. Αν έχεις παιδιά μπορεί να προτιμήσεις να επενδύσεις στις σπουδές τους [στην Αμερική π.χ.] αντί να αγοράσεις σπίτι. Ειδικά το τελευταίο προσωπικά μου στοίχησε απο τους γονείς μου, και αποφάσισα να μην το επαναλάβω στα παιδιά μου. Προτίμησα να δώσω ευκαιρίες στα όνειρα, παρά να αγοράσω τούβλα. 4
tomtsir Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 16/2/2022 στις 9:59 ΠΜ, sphinxgr είπε Η απάντηση είναι κοινή και στους 2 σας. Οι τιμές το 2022 σχεδόν έχουν πλησιάσει τα υψηλότατα επίπεδα του 2006 και μόλις αρχίσουν να δίνονται δάνεια απο τις τράπεζες (είναι προγραμματισμένο) θα αυξηθεί η ζήτηση και οι τιμές θα ανέβουν και άλλο. Περί επενδύσεων, αν έχω 5εκ στην άκρη να κάθονται, γιατι να πουλήσω ένα σπίτι 180.000€ φέτος, ενώ μπορώ να το πουλήσω 200.000€ σε 1-2 χρόνια? Ούτως ή άλλως έχω μετρητά και δεν έχω υποχρεώσεις να τρέχουν. Που αλλού θα βρω για τις 180.000€ μου, απόδοση 5-10% το έτος...? Συμπεράσματα που βγήκαν από αυτό εδώ το χάρμα οφθαλμών : Όλοι οι εργολάβοι έχουν 5εκ στην άκρη Οι εργολάβοι δεν έχουν υποχρεώσεις να τρέχουν Τα ακίνητα κάθε χρόνο θα παίρνουν αύξηση 10% Πραγματικά ευχαριστώ για τo πρωινό "μπρεινστορμινγκ". Μην το πεις σε κανέναν εργολάβο μόνο που στις εποχές 2009 και μετά είχε δει τα εκατομμύρια που είχε βγάλει από το 2000 και μετά να κάνουν φτερά 😆 Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από tomtsir 3
sphinxgr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Imola είπε Αν έχεις παιδιά μπορεί να προτιμήσεις να επενδύσεις στις σπουδές τους [στην Αμερική π.χ.] αντί να αγοράσεις σπίτι. Ειδικά το τελευταίο προσωπικά μου στοίχησε απο τους γονείς μου, και αποφάσισα να μην το επαναλάβω στα παιδιά μου. Προτίμησα να δώσω ευκαιρίες στα όνειρα, παρά να αγοράσω τούβλα. Βέβαια αυτό σαν λογική ειναι μόνο Ελληνική. Να δουλευεις μια ζωή και να κάνεις μια ζωή παραχωρήσεις, για κάποιον άλλο - ακόμα και αν είναι παιδί σου. Στις υπόλοιπες χώρες στα 18 τα παιδιά - και απολύτως σωστά - είναι ανεξάρτητα. Να πάρει δάνειο να σπουδάσει στην Αμερική και να το ξεχρεώσει με την απόδοση που θα δώσουν οι σπουδές του για να τις εκτιμήσει κ ολας... Τα παραπάνω γιατί μου έκατσε κάπως το "το τελευταίο προσωπικά μου στοίχησε απο τους γονείς μου (που έφτιαξαν σπίτι και δεν σπούδασαν το παιδί στο Αμέρικα". Σιγά μην είναι υποχρέωση του κάθε γονέα να πληρώνει το παιδί του για πάντα. Έχει και αυτός ζωή και μπορεί να φάει τα χρήματα του όπως πραγματικά γουστάρει και θα τον κάνει να νιώσει καλύτερα αυτός. Το επόμενο είναι να μας μεγαλώνουν και τα παιδιά για να κάνουμε εμείς γούστα. Να μας μαγειρευουν, να μας φέρνουν σουπερ μαρκετ και να μας πλένουν τα βρακιά μέχρι να πεθάνουν. Η μικρογραφία της Ελλάδας... Στα 18 κόβεται ο ομφάλιος λώρος. Ο καθένας παλεύει μόνος του χωρίς μαμά, μπαμπά. Η ζωή είναι μάχη και όχι 5ημέρη με τις πλάτες των άλλων. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από sphinxgr 8 2
Imola Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Βέβαια αυτό σαν λογική ειναι μόνο Ελληνική. Να δουλευεις μια ζωή και να κάνεις μια ζωή παραχωρήσεις, για κάποιον άλλο - ακόμα και αν είναι παιδί σου. Στις υπόλοιπες χώρες στα 18 τα παιδιά - και απολύτως σωστά - είναι ανεξάρτητα. Να πάρει δάνειο να σπουδάσει στην Αμερική και να το ξεχρεώσει με την απόδοση που θα δώσουν οι σπουδές του για να τις εκτιμήσει κ ολας... τα παραπάνω γιατί μου έκατσε κάπως το "το τελευταίο προσωπικά μου στοίχησε απο τους γονείς μου". Σιγά μην είναι υποχρέωση του κάθε γονέα να πληρώνει το παιδί του για πάντα. Έχει και αυτός ζωή και μπορεί να φάει τα χρήματα του όπως πραγματικά γουστάρει και θα τον κάνει να νιώσει καλύτερα αυτός. Σεβαστή ή άποψή σου. Βέβαια δεν έγραψα ότι ο γονιός δεν θα μείνει χωρίς φράγκο για να μην χαρεί την ζωή του. Εννοείται! 1
sphinxgr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, tomtsir είπε Συμπεράσματα που βγήκαν από αυτό εδώ το χάρμα οφθαλμών : Όλοι οι εργολάβοι έχουν 5εκ στην άκρη Οι εργολάβοι δεν έχουν υποχρεώσεις να τρέχουν Τα ακίνητα κάθε χρόνο θα παίρνουν αύξηση 10% Πραγματικά ευχαριστώ για τo πρωινό "μπρεινστορμινγκ". Μην το πεις σε κανέναν εργολάβο μόνο που στις εποχές 2009 και μετά είχε δει τα εκατομμύρια που είχε βγάλει από το 2000 και μετά να κάνουν φτερά 😆 Γαζώνεις βλέπω. Πάμε να δώσεις τις ακόλουθες απαντήσεις Οι εργολάβοι που έχουν απούλητα σπίτια 15 χρόνια πεινάνε....? Αν πουλήσω ένα σπίτι σήμερα 160.000€ ή σε 2 χρόνια 180.000€, πόση απόδοση μου δίνει, αν είχα τα 160.000€ σήμερα τσέπη, σε σχέση με το να έχω σε 2 χρόνια 180.000€? Τα ακίνητα πόση αύξηση έχουν πάρει τα τελευταία 2 χρόνια?
tomtsir Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε Γαζώνεις βλέπω. Πάμε να δώσεις τις ακόλουθες απαντήσεις Οι εργολάβοι που έχουν απούλητα σπίτια 15 χρόνια πεινάνε....? Αν πουλήσω ένα σπίτι σήμερα 160.000€ ή σε 2 χρόνια 180.000€, πόση απόδοση μου δίνει, αν είχα τα 160.000€ σήμερα τσέπη, σε σχέση με το να έχω σε 2 χρόνια 180.000€? Τα ακίνητα πόση αύξηση έχουν πάρει τα τελευταία 2 χρόνια? Άρα πάμε να γίνουμε όλοι εργολάβοι , ορίστε και το τελικό συμπέρασμα , άχαστο επάγγελμα με εκατομμύρια 🤪 Λίγο πιο σοβαρά , σου λέω ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και αν ένας εργολάβος έχει 15 χρόνια απούλητα σπίτια , ένας θεός ξέρει πως αυτός ο άνθρωπος κατάφερε να επιζήσει τα χρόνια της κρίσης και άλλες χίλιες δύο σκέψεις , μην είσαι τόσο απόλυτος. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από tomtsir
Anonymous11 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, tomtsir είπε Άρα πάμε να γίνουμε όλοι εργολάβοι , ορίστε και το τελικό συμπέρασμα , άχαστο επάγγελμα με εκατομμύρια 🤪 Λίγο πιο σοβαρά , σου λέω ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και αν ένας εργολάβος έχει 15 χρόνια απούλητα σπίτια , ένας θεός ξέρει πως αυτός ο άνθρωπος κατάφερε να επιζήσει τα χρόνια της κρίσης και άλλες χίλιες δύο σκέψεις , μην είσαι τόσο απόλυτος. Για να μην τα εχει πουλησει 15 χρονια, δεν νομιζω να εχει προβλημα διαβιωσης, εαν υπηρχε τετοιο θεμα θα τα ειχε πουλησει.
maniac89 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 52 λεπτά πριν, Imola είπε Η συμβουλή μου στον φίλο που ξεκίνησε την κουβέντα είναι να αγοράσει τώρα, διότι περιμένοντας "την ευκαιρία" θα περιμένει για πάντα. Αφού το έχει αποφασίσει ας το κάνει. Γενικώς μιλώντας όμως, μια τέτοια απόφαση εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες που διαφέρουν ανά περίπτωση. Υπάρχει κόσμος που έχει την δυνατότητα να αγοράσει σπίτι και δεν το κάνει απο επιλογή, προτιμώντας να μείνει στο νοίκι. Οι λόγοι πολλοί. 1. Για να κάνεις μια αγορά και να δώσεις π.χ. 100k θα πρέπει μετά να έχεις και ένα σοβαρό μπάφερ στην άκρη για οτιδήποτε έκτακτο ή μη. 2. Τα έξοδα συντήρησης του δικού σου σπιτιού δεν συγκρίνονται με τα αντίστοιχα ενός νοικιάρικου. 3. Άν βαρεθείς φεύγεις και πας αλλού, σε άλλο σπίτι σε άλλη πόλη, δεν δευσμεύεσαι 4. Αν έχεις παιδιά μπορεί να προτιμήσεις να επενδύσεις στις σπουδές τους [στην Αμερική π.χ.] αντί να αγοράσεις σπίτι. Ειδικά το τελευταίο προσωπικά μου στοίχησε απο τους γονείς μου, και αποφάσισα να μην το επαναλάβω στα παιδιά μου. Προτίμησα να δώσω ευκαιρίες στα όνειρα, παρά να αγοράσω τούβλα. Ενταξει διαφωνω τελειως με την λογικη σου με τα παιδια. (ps: ίσως γιατι δεν εχω). Εμενα μου εχει στοιχισει πολύ το αντίθετο, ότι οι γονείς μου επένδυσαν πολύ σε εμένα(με την εννοια που το λες), αλλά δεν έχουν κανει ουτε ενα ταξιδι στην ζωη τους παρόλο που εχουν την οικονομική δυνατότητα. Ευτυχως καπως ξύπνησαν, σε μεγαλη ηλικια βεβαια αλλα ποτε δεν ειναι αργα. Προτιμώ τα παιδια στα 18 να κανουν τις προσπαθειες τους σιγα σιγα για ανεξαρτησια. (προφανως με καποια μικρή βοηθεια απο γονεις). ps: Μια χαρα πανεπιστημια εχει και η Ελλαδα. 1
Amaretos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Βέβαια αυτό σαν λογική ειναι μόνο Ελληνική. Να δουλευεις μια ζωή και να κάνεις μια ζωή παραχωρήσεις, για κάποιον άλλο - ακόμα και αν είναι παιδί σου. Στις υπόλοιπες χώρες στα 18 τα παιδιά - και απολύτως σωστά - είναι ανεξάρτητα. Να πάρει δάνειο να σπουδάσει στην Αμερική και να το ξεχρεώσει με την απόδοση που θα δώσουν οι σπουδές του για να τις εκτιμήσει κ ολας... τα παραπάνω γιατί μου έκατσε κάπως το "το τελευταίο προσωπικά μου στοίχησε απο τους γονείς μου". Σιγά μην είναι υποχρέωση του κάθε γονέα να πληρώνει το παιδί του για πάντα. Έχει και αυτός ζωή και μπορεί να φάει τα χρήματα του όπως πραγματικά γουστάρει και θα τον κάνει να νιώσει καλύτερα αυτός. Συμφωνω και εγω σε ενα μεγαλο βαθμο, οι γονεις μου γαμ$@# και στερηθηκαν παρα πολλα πραγματα για εμενα και τον αδερφο μου, και ενα ωραιο πρωι ειχε βγει ο πατερας μου σε συνταξη 3-4 χρονια, και μολις ειχε βγει και η μανα μου στην συνταξη 20 μερες και "υποτιθεται" πως τωρα θα περνουσαν μερικα χρονια ηρεμα, εφυγε στα 67 του...... Αρα πρεπει να κανουμε και πραγματα για τον ευατο μας παιδες, γιατι η ζωη ειναι μικρη. 11
Anonymous11 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 22 λεπτά πριν, maniac89 είπε ps: Μια χαρα πανεπιστημια εχει και η Ελλαδα. +1 (ασχετο με το θρεντ) Γενικα γιατι να φυγει καποιος απο την Ευρωπη? και απο αποψη σπουδων και δουλειάς. Το gap στα λεφτα εχει γινει πολυ μικρο πλεον (μιλαω για βορεια ευρωπη), και επισης ο κοσμος θελει να εχει μια ιατρικη ασφαλεια+αδειες+εκπαιδευση χωρις να δωσεις το ενα σου νεφρό. 1
vamvakoolas Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Amaretos είπε Συμφωνω και εγω σε ενα μεγαλο βαθμο, οι γονεις μου γαμ$@# και στερηθηκαν παρα πολλα πραγματα για εμενα και τον αδερφο μου, και ενα ωραιο πρωι ειχε βγει ο πατερας μου σε συνταξη 3-4 χρονια, και μολις ειχε βγει και η μανα μου στην συνταξη 20 μερες και "υποτιθεται" πως τωρα θα περνουσαν μερικα χρονια ηρεμα, εφυγε στα 67 του...... Αρα πρεπει να κανουμε και πραγματα για τον ευατο μας παιδες, γιατι η ζωη ειναι μικρη. δε ξερω τι σχεση εχει αυτο το σχολιο με το θεμα αλλα παμε παλι στο σπιτι Επειδη ξερω παρομοια περιπτωση οχι πολυ μακρυα απο το ενδιαφερομενο δικο σου διαμερισμα->Ν Ηρακλειο. Ο ιδιοκτητης ειναι και κατασκευαστης (μπορει να ειναι και ο ιδιος με το δικο σου) εχει ενα φοβερο ακινητο αλλα ισογειο. Εγω ξερω οτι το εχει απουλητο τουλαχιστον 1 χρονο. Πραγματικα το ακινητο δεν εχει κατι απλως ειναι ισογειο και ο ανθρωπος το δινει σε λογικη τιμη (σχεδον μεσο ορο ισως και λιγο κατω!). Το 90% των ενδιαφερομενων ηταν με δανειο αλλα ποτε δεν τον ξαναενοχλησαν. Μια κυρια που το ηθελε και ειχε τα χρηματα της φανηκε μεγαλο. Kαι να ημαστε εδω. Θα ριξει τη τιμη; αποκλειεται. Θα ανεβασει τη τιμη; Ισως Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από vamvakoolas
michael92 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 17 ώρες πριν, james01gr είπε οι τιμές στα ακίνητα, τα καλά ακίνητα, δεν έπεσαν ποτέ. ούτε με την κρίση. τίποτα. Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όποιος είχε λεφτά το 2014-2015 και αγόρασε ακίνητα, σήμερα έχει υπερδιπλασιάσει την περιούσια του. Η καλύτερη στιγμή να αγοράσεις ακίνητο ήταν το 2014-2015 και η καλύτερη στιγμή να πουλήσεις είναι τώρα. 17 ώρες πριν, DownUNDERground είπε Ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει κι όλας πάντως... Έτσι, ένα γενικό σχόλιο, χωρίς να κάνω πρόβλεψη, γιατί μερικοί είστε σίγουροι ότι για πάντα θα ανεβαίνουν τα ακίνητα. Έτσι έλεγαν και στην Αμερική φαντάζομαι μέχρι να σκάσει η φούσκα το 2006-07. Υπάρχουν και εγχώρια παραδείγματα πχ. airbnb και άλλα. Οι οικονομίες κάνουν κύκλους. Οπότε ας κρατάμε και καμμια πισινή και να αφήσουμε τις βεβαιότητες. Ακριβώς. Χώρια του ότι έχει τεράστια διαφορά η ονομαστική τιμή πώλησης/ενοικίου και η τιμή που τα ακίνητα όντως πωλούνται/νοικιάζονται. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται κατά 40 χιλιάδες τον χρόνο. Πάρα πολλοί θα μείνουν με τα σπίτια απούλητα/ανοίκιαστα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα