Fan Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 26 λεπτά πριν, bjj-p είπε Στα ποσα χρονια ενα νεοδμητο παυει να αποκαλειται νεοδμητο και αρχιζει η απομειωση της τιμης του λογω παλαιοτητας; Τόσους μήνες που ψάχνω, τη λέξη νεόδμητο την έχω συναντήσει και σε σπίτια ακόμη και 15 ετών. Δεν ξέρω εάν είναι κατά λάθος καταχώρηση ή και καλά το βάζουν ορισμένοι στην αγγελία για να μπερδέψουν τον κόσμο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι στάνταρ στην ακριβή έννοια του νέοδμητου και της παλαιότητας, ούτε ότι από συγκεκριμένο έτος και μετά αρχίζει να κατρακυλάει η τιμή. Συνήθως η τιμή των παλαιών είναι συνδεδεμένη και αντιστρόφως ανάλογη με τα υπό ανέγερση.
airtrelomike13 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δεν είναι καλή εποχή για αγορά ακινήτου, τόσο γιατί πληρώνεις υπεραξία όσο και για άλλους λόγους 3
DownUNDERground Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει κι όλας πάντως... Έτσι, ένα γενικό σχόλιο, χωρίς να κάνω πρόβλεψη, γιατί μερικοί είστε σίγουροι ότι για πάντα θα ανεβαίνουν τα ακίνητα. Έτσι έλεγαν και στην Αμερική φαντάζομαι μέχρι να σκάσει η φούσκα το 2006-07. Υπάρχουν και εγχώρια παραδείγματα πχ. airbnb και άλλα. Οι οικονομίες κάνουν κύκλους. Οπότε ας κρατάμε και καμμια πισινή και να αφήσουμε τις βεβαιότητες. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2022 από DownUNDERground 1
airtrelomike13 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, DownUNDERground είπε Ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει κι όλας πάντως... Έτσι, ένα γενικό σχόλιο, χωρίς να κάνω πρόβλεψη, γιατί μερικοί είστε σίγουροι ότι για πάντα θα ανεβαίνουν τα ακίνητα. Έτσι έλεγαν και στην Αμερική φαντάζομαι μέχρι να σκάσει η φούσκα το 2006-07. Υπάρχουν και εγχώρια παραδείγματα πχ. airbnb και άλλα. Οι οικονομίες κάνουν κύκλους. Οπότε ας κρατάμε και καμμια πισινή και να αφήσουμε τις βεβαιότητες. και εδω θα κατεβουν αλλα σε καμια 3αρια χρονια 1
DownUNDERground Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε και εδω θα κατεβουν αλλα σε καμια 3αρια χρονια Εντάξει δε νομίζω ότι ξέρει κανείς πότε ακριβώς, αλλά το ότι δε θα ανεβαίνουν μόνιμα είναι σίγουρο.
james01gr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, kirileman είπε Αυτό είναι αναληθές. Και αυτό επίσης. δάνεια δεν δίνονται. ή μάλλον δίνονται σε κάποιον που έχει το ποσό του δανείου στην άκρη, κάποιον εγγυητή με πορτοφόλι ή έχει πολύ καλό εισόδημα. σε κάποιον που έχει ένα εισόδημα 20χιλ και θέλει 80 και 100 χιλ για να αγοράσει σπίτι, δεν του δίνουν δάνειο. 1
john1987 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Φίλε μου εάν μπορείς οικονομικά, σου αρέσει η τοποθεσία και τα χαρακτηριστικά του ακινήτου μην περιμένεις και αγόρασέ το. Επειδή έψαχνα 1μιση έτος για σπίτι σου λέω ότι είναι ψυχοφθόρα εμπειρία που απαιτεί πολύ χρόνο και σπάνια θα βρεις σπίτι που να σε καλύπτει. Όλα αυτά υπό την προυπόθεση ότι έχεις αποκτήσει εικόνα των τιμών της αγοράς και η τιμή κινείται σε φυσιολογικά πλαίσια. Αυτό που έχω καταλάβει από τους εργολάβους είναι ότι έχουν τόση άνεση που δεν πρόκειται να ρίξουν το κέρδος τους σε τέτοιο σημείο που να το λες ευκαιρία. Όπως είπε και ένας φίλος παραπάνω επιχειρηματίες είναι. 1
james01gr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Fan είπε Επειδή το θέμα έχει ξαναζητηθεί πολλές φορές τελευταία, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή υπάρχει έκρηξη τιμών, η οποια έχει φτάσει στην κορύφωσή της. Ο λόγος είναι το πολύ χαμηλό επιτόκιο που δίνουν οι τράπεζες με αποτέλεσμα να υπάρχει χρήμα να αγοραστούν τα σπίτια. Αυτό σιγά σιγά αρχίζει και φθίνει και πολλοί μιλάνε για φούσκα των ακινήτων. Εάν δε μέχρι τέλος της χρονιάς υπάρξει αύξηση των επιτοκίων, όπως αναμένεται, τότε θα υπάρξει και υποχώρηση των τιμών. Συνεπώς, εάν ενδιαφέρεσαι μόνο για το συγκεκριμένο σπίτι γιατί έχει κάποιο χαρακτηριστικό που το θέλεις υποχρεωτικά και εάν η τιμή πώλησής του δεν ξεπερνάει τον μέσο όρο της γειτονιάς, τότε αγόρασέ το τώρα. Έαν όμως το πουλάει πολύ παραπάνω από την αξία του, τότε είναι σίγουρο ότι θα του μείνει απούλητο, ειδικά εάν αρχίσει να σκάει η φούσκα από το καλοκαίρι και μετά. οι τιμές στα ακίνητα, τα καλά ακίνητα, δεν έπεσαν ποτέ. ούτε με την κρίση. τίποτα. αυτά που είχαν πέσει κάπως ήταν τα ενοίκια καταστημάτων καθώς και τα χρέπια που τα αγόραζαν τα συμάζευαν και τα πουλούσαν τα διπλά. οι εργολάβοι προτιμούσαν να έχουν ένα ακίνητο κενό παρά να το πουλήσουν κάτω από την τιμή που ήθελαν. παραδείγματα έχω πολλά. η έκρηξη των τιμών στις τιμές των ακινήτων ακόμη δεν έχει φτάσει στο μέγιστο. η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες έχει φθηνά ενοίκια. και σπίτια και γη. φαίνεται απίστευτο αλλά όμως είναι αλήθεια. πηγαίντε να αγοράσετε σπίτι σε άλλη χώρα της ΕΕ και ελάτε να μου πείτε 1
Fan Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 16 λεπτά πριν, james01gr είπε δάνεια δεν δίνονται. ή μάλλον δίνονται σε κάποιον που έχει το ποσό του δανείου στην άκρη, κάποιον εγγυητή με πορτοφόλι ή έχει πολύ καλό εισόδημα. σε κάποιον που έχει ένα εισόδημα 20χιλ και θέλει 80 και 100 χιλ για να αγοράσει σπίτι, δεν του δίνουν δάνειο. Μήπως έχεις μείνει 5-6 χρόνια πίσω; Μία χαρά δίνονται δάνεια, εάν έχεις έστω και το 20% της αξίας του ακινήτου. Όταν θα κλείσει λίγο η στρόφιγγα θα αρχίσει και η κάθοδος των τιμών.
john1987 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 21 λεπτά πριν, james01gr είπε οι τιμές στα ακίνητα, τα καλά ακίνητα, δεν έπεσαν ποτέ. ούτε με την κρίση. τίποτα. αυτά που είχαν πέσει κάπως ήταν τα ενοίκια καταστημάτων καθώς και τα χρέπια που τα αγόραζαν τα συμάζευαν και τα πουλούσαν τα διπλά. οι εργολάβοι προτιμούσαν να έχουν ένα ακίνητο κενό παρά να το πουλήσουν κάτω από την τιμή που ήθελαν. παραδείγματα έχω πολλά. η έκρηξη των τιμών στις τιμές των ακινήτων ακόμη δεν έχει φτάσει στο μέγιστο. η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες έχει φθηνά ενοίκια. και σπίτια και γη. φαίνεται απίστευτο αλλά όμως είναι αλήθεια. πηγαίντε να αγοράσετε σπίτι σε άλλη χώρα της ΕΕ και ελάτε να μου πείτε Το καλά ακίνητα είναι σχετικό. Εγώ πιστεύω την περίοδο 2012-2015 έπαιρνες καλό ακίνητο τουλάχιστον 20% κάτω από σήμερα. Ειδικά μεγάλα ακίνητα (μονοκατοικίες/μεζονέτες) προς βόρεια προάστεια γνωρίζω πολλές περιπτώσεις που τα σκότωσαν. Συμφωνώ με αυτό που λες για τους εργολάβους - κυρίως οι ιδιώτες σκότωσαν. Οι τιμές που έχουμε συμβαδίζουν και με τις δυνατότητες της οικονομίας μας υποθέτω. 1
efkola Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Τα στεγαστικά δάνεια που δίνονται αυτήν την περίοδο από τις τράπεζες, σε τι επιτόκια περίπου κυμαίνονται;
Hiddenite Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Fan είπε Μήπως έχεις μείνει 5-6 χρόνια πίσω; Μία χαρά δίνονται δάνεια, εάν έχεις έστω και το 20% της αξίας του ακινήτου. Όταν θα κλείσει λίγο η στρόφιγγα θα αρχίσει και η κάθοδος των τιμών. Για ένα φυσιολογικό σπίτι χρειάζεσαι περίπου 80.000€. Το 20% που χρειάζεται για να συμβάλλεις στο δάνειο είναι 16.000€. Άρα θεωρητικά δεν θα έχεις μόνο 16.000€ στην τράπεζα, τα οποία θα τα δώσεις όλα και θα μείνεις με 0€, αλλά ας πούμε τουλάχιστον άλλα 7.000 € για να μείνεις με ένα μικροποσό σαν μαξιλαράκι ασφαλείας. Συνολικά λοιπόν τουλάχιστον ~25.000€ καταθέσεις ( για ένα απλό σπίτι των 80.000€). Εγω μπαλώνω το ίδιο βρακί χρόνια τώρα (μεταφορικά (προς το παρόν)) για οικονομία και δεν έχω μαζέψει ούτε 1.000€ μιας και όλο κάτι συμβαίνει και φεύγουν τα άτιμα . Δώστε μας τα φώτα σας ρε παιδιά, πώς τα μαζεύετε; * 4μελής οικογένεια, στο νοίκι. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2022 από Hiddenite 3
pano Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, Hiddenite είπε .Δώστε μας τα φώτα σας ρε παιδιά, πώς τα μαζεύετε; * 4μελής οικογένεια, στο νοίκι. Μα δεν τα μαζεύουν φίλε μου ,η συντριπτική πλειοψηφία τα βρήκε έτοιμα.. 1
zanskou Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, pano είπε Μα δεν τα μαζεύουν φίλε μου ,η συντριπτική πλειοψηφία τα βρήκε έτοιμα.. το γράφεις λες και είναι κακό να βρήκε κάποιος ένα σπίτι από τους γονείς του. προφανώς όταν δεν έχει κάποιος τη θηλιά του ενοικίου μπορεί ακόμη και αν έχει οικογένεια (αν δουλεύουν και οι δύο ακόμη περισσότερο) να αποταμιεύει ένα μέρος του μισθούς του για άλλα πλάνα όπως η αγορά ενός σπιτιού.
pano Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Πως θά΄πρεπε να το γράψω δηλαδή; Και επίσης δεν σε καταλαβαίνω ,αν ο άλλος δεν μένει σε ενοίκιο και αποταμιεύει να πάρει δικό του σπίτι,που μένει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα