Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμβολιασμένος φίλος έκανε πριν μια βδομάδα pcr και βγήκε θετικός. Πήρε βεβαίωση από γιατρό για να δικαιολογήσει την απουσία του από την εργασία του.

Χθες πήγε να κάνει σε φαρμακείο rapid και του είπαν ότι βγήκε θετικό. Στο gov.gr όμως όταν πατάει «βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου για απουσία από την εργασία», του βγάζει το θετικό pcr που είχε κάνει πριν μια βδομάδα. Πως θα δικαιολογήσει την επιπλέον απουσία από την εργασία του; (είναι ιδ. υπάλληλος)
Ευχαριστώ

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, challenger_4 είπε

Εμβολιασμένος φίλος έκανε πριν μια βδομάδα pcr και βγήκε θετικός. Πήρε βεβαίωση από γιατρό για να δικαιολογήσει την απουσία του από την εργασία του.

Χθες πήγε να κάνει σε φαρμακείο rapid και του είπαν ότι βγήκε θετικό. Στο gov.gr όμως όταν πατάει «βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου για απουσία από την εργασία», του βγάζει το θετικό pcr που είχε κάνει πριν μια βδομάδα. Πως θα δικαιολογήσει την επιπλέον απουσία από την εργασία του; (είναι ιδ. υπάλληλος)
Ευχαριστώ

Μιλάει με τον γιατρό του και του γράφει αναρρωτική. Υποθέτω και την προηγούμενη βδομάδα έκανε το ίδιο. Εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι.

Δημοσ.

Δεν γινεται να πάρει βεβαίωση με το 2ο θετικό αποτέλεσμα. Πάντα θα βγάζει το πρώτο θετικό ημερολογιακα. Είναι "πρόβλημα" του συστήματος , πριν 2 εβδομάδες ειχαν πει οτι θα διορθωθεί αλλα μέχρι και σήμερα δεν εχει γίνει.

Μπορεί να ζητήσει αδεια "ανωτέρας βίας" μεχρι 2  ημέρες , και αδεια πατρότητας (εαν εχει παιδιά). Ας μιλήσει με τον λογιστή του , υπάρχουν τροποι να βγει σε άδεια χωρίς να σπαταλήσει τις καλοκαιρινές ημέρες αδείας ;)

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, challenger_4 είπε

Ναι αλλά ο γιατρός χρειάζεται το θετικό ραπιντ για να γράψει την αναρρωτική. Πως θα του το στείλει;

Ας του κάνει σελφ τεστ στο ιατρείο αν είναι τόσο δύσπιστος...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/2/2022 στις 7:29 ΜΜ, challenger_4 είπε

Ευχαριστώ

Είμαι εμβολιασμένος, είχα συμπτώματα, έκανα rapid test και βγήκες αρνητικό.Ομως μετά απο 3 ημέρες βγήκε θετικό, δεν φαίνεται κατευθείαν, ίσως μόνο αν έχεις υψηλό ιϊκό φορτίο, κάτι που πιθανόν συμβαίνει σε μη εμβολιασμένους.

Η εταιρία είδε στο σύστημα το θετικό rapid test και με έβγαλε σε αναρρωτική, δεν μου ζήτησαν βεβαίωση γιατρού.

Το επόμενο rapid test βγήκε αρνητικό και επέστρεψα στην δουλειά.

Αν είσαι εμβολιασμένος, η αναρρωτική και το πιστοποιητικό νόσησης βγαίνει με rapid test, αν όχι μόνο με PCR.

Ας κάνει 1 rapid test και με αυτό να πάρει επιπλέον αναρρωτική απο γιατρό.

Μου αρέσει που ζητούν βεβαίωση γιατρού για αναρρωτική ενώ υπάρχει θετικό rapid test η PCR.Τί να επιβεβαιώσει ο γιατρός, πως ο άλλος έχει συμπτώματα;Αφού και να μην έχει, απαγορεύεται να πάει στην δουλειά.Η μήπως υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση πως οι ασυμπτωματικοί δεν μεταδίδουν;

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μητέρα μου βρηκε νεα δουλεια και χρειαζεται να κανει 1 rapid την εβδομαδα. Της ειπαν να το δηλωνει ηλεκτρονικα (οπως καναμε παλια) αλλα δεν υπαρχει πλεον η επιλογη στην πλατφόρμα! Γιατι;

Το δηλώνεις ηλεκτρονικα όπως παλια και κάνεις κοινοποίηση στον εργοδότη; 

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, artist1 είπε

Η μητέρα μου βρηκε νεα δουλεια και χρειαζεται να κανει 1 rapid την εβδομαδα. Της ειπαν να το δηλωνει ηλεκτρονικα (οπως καναμε παλια) αλλα δεν υπαρχει πλεον η επιλογη στην πλατφόρμα! Γιατι;

Το δηλώνεις ηλεκτρονικα όπως παλια και κάνεις κοινοποίηση στον εργοδότη; 

Με το που κάνεις το rapid test το βλέπει ο εργοδότης, δεν χρειάζεται να του το στείλεις πλέον εδώ και καιρό.

Για δες εδώ:

1)Βεβαίωση αρνητικού test:

https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/bebaiose-arnetikou-diagnostikou-elegkhou-koronoiou-covid-19

2)Βεβαίωση θετικού test:

https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/bebaiose-thetikou-diagnostikou-elegkhou-koronoiou-covid-19

Και εδώ κατεβάζεις το πιστοποιητικό νόσησης μετά απο 14 ημέρες αν βγείς θετικός:

https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/bebaiose-thetikou-diagnostikou-elegkhou-koronoiou-covid-19-gia-apousia-apo-ten-ergasia

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 16/6/2022 στις 12:42 ΠΜ, AntiCambeR είπε

Με το που κάνεις το rapid test το βλέπει ο εργοδότης, δεν χρειάζεται να του το στείλεις πλέον εδώ και καιρό.

Για δες εδώ:

1)Βεβαίωση αρνητικού test:

https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/bebaiose-arnetikou-diagnostikou-elegkhou-koronoiou-covid-19

2)Βεβαίωση θετικού test:

https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/bebaiose-thetikou-diagnostikou-elegkhou-koronoiou-covid-19

Και εδώ κατεβάζεις το πιστοποιητικό νόσησης μετά απο 14 ημέρες αν βγείς θετικός:

https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/bebaiose-thetikou-diagnostikou-elegkhou-koronoiou-covid-19-gia-apousia-apo-ten-ergasia

Σε ευχαριστω ! Πω και η μάνα μου δεν το εκανε την τελευταία εβδομάδα γιατί της ειπα οτι δεν μπορώ να το δηλώσω και λεει "τζαμπα το εκανα και πληρωσα" ...ελπίζω να μην φαει πρόστιμο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, artist1 είπε

Σε ευχαριστω ! Πω και η μάνα μου δεν το εκανε την τελευταία εβδομάδα γιατί της ειπα οτι δεν μπορώ να το δηλώσω και λεει "τζαμπα το εκανα και πληρωσα" ...ελπίζω να μην φαει πρόστιμο!

Κάνε 1 ερώτηση σε φαρμακείο η όπου κάνουν rapid test και PCR.

Βγαίνει το αποτέλεσμα και αυτοί το ανεβάζουν στο gov.gr.Απο εκεί το βλέπει ο εργοδότης.

Και τον ίδιο τον εργοδότη μπορείς να ρωτήσεις.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Ο εργοδότης υποχρεούται να υποβάλλει μια νέα υπεύθυνη δήλωση κάθε εβδομάδα.

Με το νέο έντυπο δηλώνει:

• Τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.
  • Πόσα διαγνωστικά τεστ έκαναν την εβδομάδα.
  • Αν υπάρχει νόμιμη δικαιολογία για την μη διενέργεια των τεστ από τους εργαζόμενους.
  • Ως νόμιμη δικαιολογία λογίζεται μόνο:
  • Τηλεργασία.
  • Νόμιμη άδεια.

Επίσης, ο εργοδότης δηλώνει αν έχει καθυστερήσει να εκδοθεί η ηλεκτρονική Βεβαίωση Αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr επειδή το διαγνωστικό κέντρο έχει καθυστερήσει πέραν των 24 ωρών να δηλώσει το αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση ο εργαζόμενος θα πρέπει να έχει στο χέρι του μια χειρόγραφη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος.

https://www.ethnos.gr/greece/article/183499/stelnoynprostimasexiliadesergazomenoyspoyxexasannakanoynrapidtest

Οπότε η δήλωση γίνεται από το φαρμακείο / διαγνωστικό κέντρο στο gov.gr και ο εργοδότης από εκεί αντλεί στοιχεία για να στείλει τις καταστάσεις.

7 ώρες πριν, artist1 είπε

Είναι 300 ευρώ το πρόστιμο για κάθε rapid εργαζόμενου που δεν γίνεται.
Πρέπει να υπάρχει δικαιολογία για την μη διεξεγαγωγή - και οι μόνες δεκτές είναι να βρίσκεται σε άδεια ή τηλεργασία.

Επεξ/σία από hln3
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 20/6/2022 στις 8:11 ΠΜ, hln3 είπε

https://www.ethnos.gr/greece/article/183499/stelnoynprostimasexiliadesergazomenoyspoyxexasannakanoynrapidtest

Οπότε η δήλωση γίνεται από το φαρμακείο / διαγνωστικό κέντρο στο gov.gr και ο εργοδότης από εκεί αντλεί στοιχεία για να στείλει τις καταστάσεις.

Είναι 300 ευρώ το πρόστιμο για κάθε rapid εργαζόμενου που δεν γίνεται.
Πρέπει να υπάρχει δικαιολογία για την μη διεξεγαγωγή - και οι μόνες δεκτές είναι να βρίσκεται σε άδεια ή τηλεργασία.

Δεν παίζει να την γλιτώσει δηλαδη; Γιατι 300 ευρω ειναι ο μισθος της !

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/6/2022 στις 10:31 ΠΜ, artist1 είπε

Δεν παίζει να την γλιτώσει δηλαδη; Γιατι 300 ευρω ειναι ο μισθος της !

Εγώ έχω υπόψη μου άνθρωπο που έκανε test μέχρι Δεκέμβριο του 2021, μετά νόσησε κι από τη λήξη του πιστοποιητικού του κι έπειτα ούτε εμβόλιο έκανε ούτε test και μέχρι σήμερα δεν τον έχει ενοχλήσει κανείς με πρόστιμα και τα σχετικά...ομοίως κι η επιχείρηση που εργάζεται που δεν υποβάλλει καν δηλώσεις!

Δεδομένου ότι δεν έχω στο άμεσο περιβάλλον μου, ούτε έχω πληροφορηθεί από αξιόπιστη πηγή για κάτι τέτοιο, θεωρώ ότι ποτέ δεν ασχολήθηκε κανείς από την Α.Α.Δ.Ε. να κάνει διασταυρώσεις, να βεβαιώσει τέτοιου είδους πρόστιμα κ.λπ. κι ούτε πρόκειται καθώς μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες (αν όχι εκατομμύρια πλέον) δηλώσεις που πρέπει να τις διασταυρώσει ανθρώπινο μάτι (συν το νομικό σκέλος που είναι «σκιώδες») κι απλώς εξακολουθούν να κρατάνε αυτή τη νομοθεσία σε ισχύ για να τρομοκρατούν τους φουκαράδες ιδιωτικούς υπαλλήλους ώστε να πηγαίνουν να εμβολιαστούν...

Επεξ/σία από HelenOfTroy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...