Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Exoskeletor είπε

εγω σε vmax περίμενα περισσότερο wow effect. στην μεση έκατσα αλλα ένιωθα σαν να ειμαι σε μια καλη αίθουσα με atmos με μεγαλύτερη οθόνη που κάθομαι και λιγο πιο πίσω οπότε η εμπειρία πάνω κάτω είναι ιδια. μπορει αν δω την ιδια ταινια σε vmax καο σε απλη αίθουσα να αλλαξω γνώμη αλλα οσες φορες εχω δει δεν παρατήρησα κάτι που να με κανει να την προτιμώ οπωσδήποτε 

τι διαφορα να δεις? ατμος ειναι η μια ατμος και η αλλη. εχει καλυτερα καθισματα παντως. 

Δημοσ.
23 hours ago, basilis_k6 said:

τι διαφορα να δεις? ατμος ειναι η μια ατμος και η αλλη. εχει καλυτερα καθισματα παντως. 

Τα οποία έχουν αρχίσει να διαλύονται, ειδικά στις σειρές M, N κ.α. 

Γενικά η κατάσταση στην Αθήνα με τα σινεμά, και τις επενδύσεις που δεν κάνουν, είναι λίγο τραγική. Στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον έχουν ανοίξει τα Cineplexx που έχουν καινούργιες αίθουσες μια αίθουσα demi-IMAX.  Τα Village είναι σε παρακμή, έχει τώρα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια τα Options Cinemas που λένε και καλά ότι έχουν και τα δικαιώματα ΙΜΑΧ σε Αθήνα, αλλά δεν ξέρω πόσο σοβαροί είναι με διάθεση επενδύσεων.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Hik είπε

Τα οποία έχουν αρχίσει να διαλύονται, ειδικά στις σειρές M, N κ.α. 

Γενικά η κατάσταση στην Αθήνα με τα σινεμά, και τις επενδύσεις που δεν κάνουν, είναι λίγο τραγική. Στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον έχουν ανοίξει τα Cineplexx που έχουν καινούργιες αίθουσες μια αίθουσα demi-IMAX.  Τα Village είναι σε παρακμή, έχει τώρα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια τα Options Cinemas που λένε και καλά ότι έχουν και τα δικαιώματα ΙΜΑΧ σε Αθήνα, αλλά δεν ξέρω πόσο σοβαροί είναι με διάθεση επενδύσεων.

imax Παει κανα μυριο+. δεν παιζει να κανει κανενας αυτη τη στιγμη. ουτε καν του χρονου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 minutes ago, basilis_k6 said:

imax Παει κανα μυριο+. δεν παιζει να κανει κανενας αυτη τη στιγμη. ουτε καν του χρονου.

Ναι, και εγώ το κόβω ψιλοαπίθανο. Προς το παρόν επενδύουν στον Τανιμανίδη και στο να παρουσιάζουν το νέο καγκουρό θερινό σινεμά στα πρώην ΣΤΕΡ σε Ίλιον.

Θα ήταν ενδιαφέρον αν μπορούσε το πλανητάριο να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις του και να ξεκινήσει να δείχνει καμία ταινία IMAX. Από ότι θυμάμαι που είχα πάει πριν αρκετά χρόνια είχαν κανονικά IMAX 70mm μηχανή προβολής με φιλμ. Αν έπαιζαν σήμερα το Oppenheimer θα ήταν το 3ο σινεμά μόνο στην Ευρώπη. Σε UK το Science Museum ΙΜΑΧ  δείχνει κανονικά προβολές κανονικών ταινιών (αν και με laser IMAX που είναι υποδεέστερο του φιλμ). Και τώρα κάπου έπιασε το μάτι μου ότι έχουν κλείσει για ανακαίνιση, αναρωτιέμαι τι είδους ανακαίνιση κάνουν.

Επεξ/σία από Hik
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Χώνεψέ το γιατί δεν έχει :)

Στο mall έχει τη Vmax Sphera, που είναι απλώς κλασσική οθόνη σε μεγάλη αίθουσα. Μια φιλότιμη προσπάθεια με upgrade εξοπλισμoύ το 2017 για να πουλάνε πιο ακριβά, και 6 χρόνια μετά θέλουν αλλαγή τα καθίσματα γιατί έχουν ξεφτίσει.

• Like 1
Δημοσ.

Καμία αίθουσα στην ελλαδα δεν υπάρχει imax .

Το μόνο που θα μπορούσε να πεις ότι είναι imax όπως είπε παραπάνω φίλος είναι το πλανητάριο.

Η vmax είναι οντως μεγάλες αλλά όχι imax

Είναι Dolby atmos και 4κ

Αλλά πρέπει να πάτε να δείτε όταν λέει Dolby atmos version .

Η ίδια αίθουσα αν δεν έχει ταινία με ατμός απλά θα δείτε με τα κλασικά συστήματα.

Δεν ξέρω για Θεσσαλονίκη αλλά αυτό που λέω είναι σίγουρο. Άσχετα το τι μπορεί να λέει ο καθένας.

Και για 4κ όντως πολλές πλέον ταινίες βγαίνουν σε 4κ σχεδόν οι μισές αλλά και πάλι αν δει κάποιος 2κ δεν θα έχει κανένα απόλυτος θέμα.

Και τέλος οι αιθουσες 4κ είναι λίγες.ολες οι άλλες παίζουν την ταινία 4κ σε 2κ που η αλήθεια είναι ότι ούτε 2κ δεν είναι αλλά έτσι το λέμε. 

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μακάρι να προχωρήσει λίγο η κατάσταση. Γιατί με την κρίση το σινεμά στην Ελλάδα έζησε παρακμή.

Αν και δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για το πόσο θα κάνουν επένδυση πραγματική, έστω και IMAX 4K Laser, αντί για φιλμ. Το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσουν με ότι έχει και η Θεσσαλονίκη, δηλαδή IMAX Digital 2K, με μια λίγο πιο μεγάλη οθόνη, μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτούν το hype του ονόματος. Το οποίο είναι ψευτόIMAX, τύπου Village Sphera με λίγο μεγαλύτερη οθόνη από το κανονικό.

Το πιο κρίμα είναι το πλανητάριο να έχει τέτοιο εξοπλισμό, και να μη χρησιμοποιείται για μια προβολή πραγματικού IMAX 70mm. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/10/2023 στις 11:39 ΠΜ, Hik είπε

Μακάρι να προχωρήσει λίγο η κατάσταση. Γιατί με την κρίση το σινεμά στην Ελλάδα έζησε παρακμή.

Αν και δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για το πόσο θα κάνουν επένδυση πραγματική, έστω και IMAX 4K Laser, αντί για φιλμ. Το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσουν με ότι έχει και η Θεσσαλονίκη, δηλαδή IMAX Digital 2K, με μια λίγο πιο μεγάλη οθόνη, μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτούν το hype του ονόματος. Το οποίο είναι ψευτόIMAX, τύπου Village Sphera με λίγο μεγαλύτερη οθόνη από το κανονικό.

Το πιο κρίμα είναι το πλανητάριο να έχει τέτοιο εξοπλισμό, και να μη χρησιμοποιείται για μια προβολή πραγματικού IMAX 70mm. 

δεν υπάρχει καμια απολύτως πιθανοτητα να γινει φιλμ imax. ουτε και μεγάλη πιθανοτητα να γινει laser imax. εχουν τα δικαιωματα ΝΑ κανουν imax αλλα πιο πολύ σαν επένδυση πρεπει να τα πήραν με σκοπό να τα πουλήσουν αργοτερα. 

• Thanks 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Με αφορμή την κυκλοφορία του Dune 2 σε λίγες ημέρες είπα να ρωτήσω τη γνώμη σας για την πιο σύγχρονη αίθουσα σε εικόνα αλλά και ήχο.

IMAX αίθουσα ακόμη δεν υπάρχει στο λεκανοπέδιο?!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...