fastnickride Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα! Θέλω να ρωτήσω αν έχει χρησιμοποιήσει κανείς αυτά τα 2 προϊόντα Rapid Aqua Wax ή Rapid Ceramic Spray της Autoglym. Έχω παλιό μοντέλο μηχανής και θέλω λίγο να δώσω ζωντάνια στα χρώματα! Έχω ακούσει για σπρέι γυαλίσματος και κέρωμα! Επειδή θέλω να το κάνω μόνος μου αν μπορεί κάποιος να γράψει από εμπειρία αν έχει χρησιμοποιήσει ένα από τα δύο παραπάνω ή έχει να προτείνει κάποιο προϊόν αντίστοιχο!
bill999r Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Φίλε μου τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι για την προστασία του χρώματος προσφέροντας κάποια γυαλαδα. Αν το χρώμα σου είναι ταλαιπωρημένο και θέλεις να το ζωντανέψεις ένα είναι το προϊόν...... https://www.skroutz.gr/s/11704568/Meguiar-s-Ultimate-Compound-G17216-450ml.html Ιδανικά θέλει εφαρμογή με αλοιφαδορο αλλά αν έχεις υπομονή και με το χέρι θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα. Εάν είσαι μερακλής κ κατέχεις την χρήση αλοιφαδορου μπορείς να συνεχίσεις το γυάλισμα με αυτό https://www.skroutz.gr/s/11704562/Meguiar-s-Ultimate-Polish-G19216-473ml.html Φυσικά μετα την διαδικασία πρέπει να περάσεις κ ένα κερί για προστασία του χρώματος. Εαν το πρόβλημα του χρώματος είναι ήπιο μπορείς να πάρεις κατευθείαν το δεύτερο προϊόν και να συνεχίσεις με κερί. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2022 από bill999r
fastnickride Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 54 λεπτά πριν, bill999r είπε Φίλε μου τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι για την προστασία του χρώματος προσφέροντας κάποια γυαλαδα. Αν το χρώμα σου είναι ταλαιπωρημένο και θέλεις να το ζωντανέψεις ένα είναι το προϊόν...... https://www.skroutz.gr/s/11704568/Meguiar-s-Ultimate-Compound-G17216-450ml.html Ιδανικά θέλει εφαρμογή με αλοιφαδορο αλλά αν έχεις υπομονή και με το χέρι θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα. Εάν είσαι μερακλής κ κατέχεις την χρήση αλοιφαδορου μπορείς να συνεχίσεις το γυάλισμα με αυτό https://www.skroutz.gr/s/11704562/Meguiar-s-Ultimate-Polish-G19216-473ml.html Φυσικά μετα την διαδικασία πρέπει να περάσεις κ ένα κερί για προστασία του χρώματος. Εαν το πρόβλημα του χρώματος είναι ήπιο μπορείς να πάρεις κατευθείαν το δεύτερο προϊόν και να συνεχίσεις με κερί. Φίλε μου όπως τα λες είναι δουλειά για επαγγελματία! Δεν χρησιμοποιώ αλοιφαδορο, έβαζα μετά από πλύσιμο που έκανα μόνος μου σπρέι σιλικόνης! Είδα όμως ότι απορροφάει πολύ σκόνη και αφήνει μια υφή γλοιώδης! Δεν ήμουνα ευχαριστημένος! Το πήγα μια δυο φορές σε ένα μαγαζί για πλυσιμο και γυάλισμα, από τότε με έχει καταπλήξει το αποτέλεσμα!! Μου είπε το παλικάρι ότι χρησιμοποιεί ένα σπρέι γυαλίσματος και μετα το περνάει με κερί! Εντάξει σαν επαγγελματίας που είναι δεν μπορεί να μου πει τι κανει αλλά νομίζω ότι μπορώ να το κάνω και εγώ και να έχω παρόμοιο αποτέλεσμα!! Για αυτό ψάχνομαι λίγο και με την βοήθεια ίσως καταφέρω να φέρω το επιθυμητό αποτέλεσμα
bill999r Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 17 λεπτά πριν, fastnickride είπε Φίλε μου όπως τα λες είναι δουλειά για επαγγελματία! Δεν χρησιμοποιώ αλοιφαδορο, έβαζα μετά από πλύσιμο που έκανα μόνος μου σπρέι σιλικόνης! Είδα όμως ότι απορροφάει πολύ σκόνη και αφήνει μια υφή γλοιώδης! Δεν ήμουνα ευχαριστημένος! Το πήγα μια δυο φορές σε ένα μαγαζί για πλυσιμο και γυάλισμα, από τότε με έχει καταπλήξει το αποτέλεσμα!! Μου είπε το παλικάρι ότι χρησιμοποιεί ένα σπρέι γυαλίσματος και μετα το περνάει με κερί! Εντάξει σαν επαγγελματίας που είναι δεν μπορεί να μου πει τι κανει αλλά νομίζω ότι μπορώ να το κάνω και εγώ και να έχω παρόμοιο αποτέλεσμα!! Για αυτό ψάχνομαι λίγο και με την βοήθεια ίσως καταφέρω να φέρω το επιθυμητό αποτέλεσμα Κοίτα όντως η χρήση αλοιφαδορου θέλει εξάσκηση. Δεν είναι επιστήμη αλλά πρέπει να το έχεις κάνει 1-2 φορές. Απ'οτι καταλαβαίνω το χρώμα σου είναι σε καλή κατάσταση. Ίσως κ με ένα κεράκι να πετύχεις την γυαλαδα που θες. Όμως να ξέρεις πως ακόμα κ το κερί θέλει αρκετό τρίψιμο με το χέρι ( όχι κάτι τρελό) και μετά πάλι σκούπισμα με ένα στεγνό πανακι μικροινων ( πάλι τρίψιμο). Εάν τώρα το χρώμα σου έχει θαμπαδα παίρνεις το δεύτερο προϊόν που σου ποσταρα κ ακολουθείς τις οδηγίες η βλέπεις ένα βιντεάκι. Αφού πετύχεις το αποτέλεσμα που θες περνάς από πάνω το κερί και έχεις ένα αποτέλεσμα που θα κρατήσει σχεδόν έναν χρόνο. Έτσι κ αλλιώς οι αλοιφές γυαλισματος είναι για αραιή χρήση, 1-2 φορές τον χρόνο. 30 λεπτά πριν, fastnickride είπε σπρέι σιλικόνης Το σπρέι σιλικόνης χρησιμοποιείται κυρίως για την προστασία των αβαφων πλαστικών. Κερί βάζουμε στα βαμμένα πλαστικά, ντεπόζιτο κτλ. Για τα αβαφα πλαστικά υπάρχουν πολλά προϊόντα αναζωογόνηση. Σίγουρα δεν σου προτείνω τα προϊόντα της armorall. Έχω ακούσει καλά λόγια για autoglym γυαλιστικο για αβαφα πλαστικά
fastnickride Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 55 λεπτά πριν, bill999r είπε Κοίτα όντως η χρήση αλοιφαδορου θέλει εξάσκηση. Δεν είναι επιστήμη αλλά πρέπει να το έχεις κάνει 1-2 φορές. Απ'οτι καταλαβαίνω το χρώμα σου είναι σε καλή κατάσταση. Ίσως κ με ένα κεράκι να πετύχεις την γυαλαδα που θες. Όμως να ξέρεις πως ακόμα κ το κερί θέλει αρκετό τρίψιμο με το χέρι ( όχι κάτι τρελό) και μετά πάλι σκούπισμα με ένα στεγνό πανακι μικροινων ( πάλι τρίψιμο). Εάν τώρα το χρώμα σου έχει θαμπαδα παίρνεις το δεύτερο προϊόν που σου ποσταρα κ ακολουθείς τις οδηγίες η βλέπεις ένα βιντεάκι. Αφού πετύχεις το αποτέλεσμα που θες περνάς από πάνω το κερί και έχεις ένα αποτέλεσμα που θα κρατήσει σχεδόν έναν χρόνο. Έτσι κ αλλιώς οι αλοιφές γυαλισματος είναι για αραιή χρήση, 1-2 φορές τον χρόνο. Το σπρέι σιλικόνης χρησιμοποιείται κυρίως για την προστασία των αβαφων πλαστικών. Κερί βάζουμε στα βαμμένα πλαστικά, ντεπόζιτο κτλ. Για τα αβαφα πλαστικά υπάρχουν πολλά προϊόντα αναζωογόνηση. Σίγουρα δεν σου προτείνω τα προϊόντα της armorall. Έχω ακούσει καλά λόγια για autoglym γυαλιστικο για αβαφα πλαστικά Αρκετά καλή κατάσταση είναι τα πλαστικά! Δεν είμαι ψείρας αλλά μου άρεσε το αποτέλεσμα που είχα δει όταν το πήρα από το μαγαζί και άμα μπορώ να το κάνω ακόμα καλύτερα! Έχει κάποια στίγματα θαμπάδας πάνω σε πλαστικό που είναι βερνίκι για αυτό έβαζα και σπρέι σιλικόνης αλλά όταν το πήγα στο πλυντήριο είχαν εξαφανιστεί τα στίγματα! Φοβάμαι άμα το πλύνω μελλοντικά θα εμφανιστούν! Πάντως τώρα με βροχές δεν φαίνονται γιατί χρησιμοποιούσε αν θυμάμαι καλά υδροφοβικο κερί! Τα προϊόντα που ανέφερα παραπάνω, το εψαξα λίγο, δεν έχω κάποια εμπειρία! Προφανώς τα έχεις χρησιμοποιήσει αυτά που αναφέρεις!! Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου
bill999r Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τότε πάρε ένα καλό κερί, το κερί (wax) για παράδειγμα που ποσταρες φαινεται πολύ ποιοτικό προϊόν, και δοκίμασε σύμφωνα με τις οδηγίες. Θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα. Ζημιά δεν πρόκειται να κάνεις οπότε μην αγχώνεσαι. Το άλλο προϊόν που ποσταρες ( κεραμικό) κάνει περίπου την ίδια δουλειά απλά είναι πολύ ακριβό και πιο εξειδικευμένο για τη δουλειά που θες να κάνεις. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2022 από bill999r 1
fastnickride Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 13 ώρες πριν, bill999r είπε Τότε πάρε ένα καλό κερί, το κερί (wax) για παράδειγμα που ποσταρες φαινεται πολύ ποιοτικό προϊόν, και δοκίμασε σύμφωνα με τις οδηγίες. Θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα. Ζημιά δεν πρόκειται να κάνεις οπότε μην αγχώνεσαι. Το άλλο προϊόν που ποσταρες ( κεραμικό) κάνει περίπου την ίδια δουλειά απλά είναι πολύ ακριβό και πιο εξειδικευμένο για τη δουλειά που θες να κάνεις. Γνωρίζεις αν βάλω σπρέι γυαλίσματος που είναι για 200βαθμους Κελσίου, υψηλων θερμοκρασιών (μου το είχαν πρότεινει σε μαγαζί) μετά από πλύσιμο, μπορώ από πάνω μετά να βάλω το Wax?
bill999r Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, fastnickride είπε Γνωρίζεις αν βάλω σπρέι γυαλίσματος που είναι για 200βαθμους Κελσίου, υψηλων θερμοκρασιών (μου το είχαν πρότεινει σε μαγαζί) μετά από πλύσιμο, μπορώ από πάνω μετά να βάλω το Wax? Δεν το ξέρω καθόλου αυτό που περιγράφεις... Υψηλών θερμοκρασιών μόνο χρώματα γνωρίζω. Κοίτα είναι αρκετα απλό, δεν είναι κάτι περίπλοκο... Βάζεις κεράκι και το τρίβεις μέχρι να γυαλισει. Θα δείς πολύ καλό αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα είναι μάρκετινγκ. 1
fastnickride Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, bill999r είπε Δεν το ξέρω καθόλου αυτό που περιγράφεις... Υψηλών θερμοκρασιών μόνο χρώματα γνωρίζω. Κοίτα είναι αρκετα απλό, δεν είναι κάτι περίπλοκο... Βάζεις κεράκι και το τρίβεις μέχρι να γυαλισει. Θα δείς πολύ καλό αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα είναι μάρκετινγκ. https://www.carparadise.gr/υλικα-περιποιησησ-αυτοκινητου/presto-σπρέι-σιλικόνης-400ml.html Τώρα το είδα! Sorry σπρει σιλικονης όχι γυαλισματος, αυτό μου πρότειναν! Προφανώς δεν μπορώ να ρίξω σπρει και μετά τρίψιμο με wax! Κατευθείαν μετά το πλύσιμο θα χρησιμοποιήσω το Wax! Θα την πλύνω το Σάββατο! Έτσι θεωρώ και εγώ απλό θα είναι αλλά στην πράξη θα φανεί το αποτέλεσμα! Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2022 από fastnickride
bill999r Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Ακριβώς μόνο wax. Η σιλικόνη είναι για εσωτερικά πλαστικά αυτοκινήτου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα