Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Δεν είπε κανείς να του χαρίσεις το διαμέρισμα αλλά ο άνθρωπος σε έφτιαξε 8 χρόνια κύριος τον ξέρεις λογικά δεν γίνεται να είστε άγνωστοι και τον πετάς (και μάλλον με οικογένεια γιατί τόσα χρόνια φοιτητής δεν νομίζω) εν μέσω πανδημίας (και ανεργίας κτλ) ενώ ήταν κύριος με το μηνιάτικο και απλά αρνήθηκε πληρώσει την φουσκωμένη τιμή που σου ήρθε να βάλεις; (που έκπτωση θα έπρεπε να του κάνεις δεδομένου των πόσων ανακαινίσεων, εβδομάδων ανοίκιαστο -πχ φεύγει ο ένας νοικιαστείς και ψάχνεις για άλλον- καθώς και διάφορων ευτράπελων -απο πιθανούς κακούς ενοικιαστές που γλιτώσει απο μια μακροχρόνια συνεργασία με αυτόν τον άνθρωπο)

Τιποτα άλλο; Ουζακι, τσιπουράκι, στα τέσσερα; (την ντοματα)

Χουβαρνταλικια με ξενες τσέπες.

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, vins είπε

Μητρώο ιδιοκτητών/ενοικιαστών.

Έχεις ρίξει σφαίρες σαν ενοικιαστής; Να φαίνεται.

Είσαι τρόμπας ιδιοκτήτης; Επίσης να φαίνεται.

Επειδή έχω και τους 2 ρόλους, δε γίνεται μια ζωή σε αυτό το ρδελομπου να τους παίρνει όλους η μπάλα.

Αν ο άλλος είναι σωστός ενοικιαστής, γιατί να πρέπει να δώσει 5 νοικια μπροστα; 

Αν ο άλλος είναι καραγκιόζης ιδιοκτήτης, γιατί να του επιτρέπεται να δουλεύει το σωστό ενοικιαστη;

Κρίμα να μην υπάρχει κάτι τέτοιο. Και κερδισμένοι θα έβγαιναν οι καλοι ενοικιαστες αλλά και οι ιδιοκτήτες που είναι άνθρωποι πάνω από όλα και δεν σε  βλέπουν σαν καθαρό κέρδος.

Έχουμε μια εξέλιξη: η σύζυγος δεν μπαίνει στο thread γιατί καρά αγχώνεται.

Αλλά την φυτίλιασα και αύριο έχει ραντεβού με τον δικηγόρο.

Όταν άρχισε να τον ρωτάει με εμαιλ γιατί δεν προχωράμε σε έξωση express της απάντησε ότι διαταγή απόδοσης μισθίου δεν μπορείς να εκδώσεις όταν έχει λήξει η συμβατική διάρκεια της μίσθωσης. Μόνο αγωγή στο ειρηνοδικείο μπορείς να κάνεις.

Δεν έχω ιδέα εάν αυτό ισχύει.

Προσωπικά τι θα έκανα? Εάν φυγει τον Ιούλιο, θα απλά έκανα παράδοχη της ήττας μου και θα περίμενα να φύγει σε 5 μήνες. Χάρισμα του. Αλλά είναι αυτό που είπε ο Vins. Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να μπαινουν σε καποιο αντίστοιχο Τειρεσία ώστε να μην τη πατήσει ποτέ ξανά κανένας.

Και ρε insomniacs μην τσακώνεστε, είναι κρίμα να κλειδωθεί ξανά το thread. Δεν θέλετε να μάθετε τι εξέλιξη θα έχει?

Επεξ/σία από CptBill
  • Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, AristidisZ είπε

link παρακαλώ, πως έχασα τέτοιο διαμάντι...

Ήταν σε κάποιο από αυτά τα θέματα που νοικιάζεις ένα σπίτι αφού το έχεις δει αλλά μετά δεν σου κάνει και ο ιδιοκτήτης είναι κακός που δεν σου δίνει πίσω τα ενοίκια, ενοίκια, εγγύηση, βενζίνες,φαγητα που χάλασες όσες μέρες είσαι εκεί. Οπότε πρέπει να φερθείς ανάλογα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, CptBill είπε

Και ρε insomniacs μην τσακώνεστε, είναι κρίμα να κλειδωθεί ξανά το thread. Δεν θέλετε να μάθετε τι εξέλιξη θα έχει?

Επειδή τέτοια θέματα πάντα έτσι καταλήγουν εδώ. Υπάρχει κακία και ζήλια, γιατί να έχεις εσύ σπίτι και να βγάζεις χρήματα από αυτό και να μην έχει εγώ Τ. Θέμα ιδεολογίας, θέμα χαρακτήρα,νοοτροπίας, όπως θέλεις πεστο.Δυστηχως αυτή είναι η αλήθεια. 

Εδω εγώ είχα γράψει ότι έχω νόμιμο γκαράζ και με κλείνουν συχνά, και απαντάει ο άλλος "καλά σου κάνουν". 

Στο θέμα, όπως ειπώθηκε, πάρε γνώμη και από άλλο δικηγόρο. 

Και θα ήταν πολύ καλό να υπάρχει μητρώο, όπως είναι Γερμανία, ιδιοκτητων και ενοικιαστών, επειδή σκάρτοι αλλά και σωστοί υπάρχουν και από τις 2 πλευρές. 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
22 ώρες πριν, narta είπε

Χουβαρνταλικια με ξενες τσέπες.

Ο ιδιος χρηστης ανοιξε θεμα γιατι δώσαμε Χ λεφτα για Ραφάλ οταν η Αιγυπτος εδωσε Υ, εκει ηταν και δικα του λεφτα οποτε δεν χωρουσαν κιμπαριες

• Super Moderators
Δημοσ.
7 hours ago, CptBill said:

[...]

Όταν άρχισε να τον ρωτάει με εμαιλ γιατί δεν προχωράμε σε έξωση express της απάντησε ότι διαταγή απόδοσης μισθίου δεν μπορείς να εκδώσεις όταν έχει λήξει η συμβατική διάρκεια της μίσθωσης. Μόνο αγωγή στο ειρηνοδικείο μπορείς να κάνεις.

Δεν έχω ιδέα εάν αυτό ισχύει.

[...]

Το γράφω ξανά: αυτό δεν ισχύει. Έχω καταθέσει δεκάδες φορές αίτηση για διαταγή απόδοσης μισθίου και έχει εκδοθεί κανονικά η Διαταγή Απόδοσης Μισθίου (αυτή που εσύ ονομάζεις "έξωση express").

Όχι μία. Όχι δύο. Όχι τρεις. Δεκάδες. 

• Like 10
Δημοσ.
4 ώρες πριν, paredwse είπε

Το γράφω ξανά: αυτό δεν ισχύει. Έχω καταθέσει δεκάδες φορές αίτηση για διαταγή απόδοσης μισθίου και έχει εκδοθεί κανονικά η Διαταγή Απόδοσης Μισθίου (αυτή που εσύ ονομάζεις "έξωση express").

Όχι μία. Όχι δύο. Όχι τρεις. Δεκάδες. 

@CptBill αλλάξτε δικηγορο, ειναι για τα μπαζα.

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρα τα λεει ο δικηγορος.Αφου εχει ληξει το συμβολαιο δεν μπορει να βγει διαταγη αποδοσης μισθιου.Για τα μπαζα ειναι καποιοι εδω μεσα που γραφουν χωρις να γνωριζουν.

Αντιγραφω:

Η διαδικασία όμως της διαταγής απόδοσης της χρήσης του μισθίου απαιτεί έγγραφη απόδειξη της ενεργής μίσθωσης. Σε διαφορετική περίπτωση δεν είναι δυνατή η έκδοση διαταγής απόδοσης.

Εχω αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα και κανεις δεν μπορουσε να βοηθησει,ακομα και αστυνομια δεν μπορει να επεμβει.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, cumulus είπε

Μια χαρα τα λεει ο δικηγορος.Αφου εχει ληξει το συμβολαιο δεν μπορει να βγει διαταγη αποδοσης μισθιου.Για τα μπαζα ειναι καποιοι εδω μεσα που γραφουν χωρις να γνωριζουν.

Αντιγραφω:

Η διαδικασία όμως της διαταγής απόδοσης της χρήσης του μισθίου απαιτεί έγγραφη απόδειξη της ενεργής μίσθωσης. Σε διαφορετική περίπτωση δεν είναι δυνατή η έκδοση διαταγής απόδοσης.

Εχω αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα και κανεις δεν μπορουσε να βοηθησει,ακομα και αστυνομια δεν μπορει να επεμβει.

Αναφορά σε κείμενο

Οι προϋποθέσεις για την έκδοση διαταγής απόδοσης χρήσης μισθίου και πληρωμής μισθωμάτων είναι οι ακόλουθες:

• έγγραφη απόδειξη της μίσθωσης με ιδιωτικό ή δημόσιο έγγραφο (συμφωνητικό μίσθωσης). Μετά τον Ν. 4335/2015, αρκεί να αποδεικνύεται εγγράφως η έναρξη της μίσθωσης, χωρίς να είναι πλέον αναγκαία η έγγραφη ανανέωση της μισθωτικής σύμβασης.
  • η καθυστέρηση του μισθώματος, έστω και ενός, από δυστροπία. Η λέξη «δυστροπία» είναι τεχνικός όρος που αναφέρεται στο άρθρο 66 ΕισΝΚΠολΔ. Δεν είναι αναγκαίο να συντρέχει επανειλημμένη δυστροπία, συνεπώς αρκεί και η καθυστέρηση μέρους του μισθώματος. Καθυστέρηση (υπερημερία) νοείται ότι υπάρχει όταν δεν καταβάλλεται το μίσθωμα στην δήλη ημέρα που τα μέρη συμφωνούν συνήθως με το μισθωτήριο να καταβάλλεται (άρθρο 341 ΑΚ).
  • η επίδοση με δικαστικό επιμελητή έγγραφης όχλησης (εξώδικης όχλησης – πρόσκλησης για καταβολή μισθωμάτων – δήλωση) στον μισθωτή, με την οποία ο εκμισθωτής ζητεί την καταβολή του ή των οφειλόμενων μισθωμάτων (άρθρο 637 ΚΠολΔ). Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 637 ΚΠολΔ, η όχληση πρέπει να γίνει με δικαστικό επιμελητή. Συνεπώς δεν είναι δυνατό να γίνει με άλλο τρόπο, όπως με επιστολή και αν γίνει θεωρείται σαν να μην έγινε (άρθρα 174, 180 ΑΚ). Η όχληση πρέπει να έχει επιδοθεί «δεκαπέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την κατάθεση της αίτησης». Το 15ήμερο αυτό συνιστά δικονομική προθεσμία και υπολογίζεται κατά το άρθρο 144 ΚΠολΔ, δηλαδή ο υπολογισμός του εκκινεί από την επομένη της επίδοσης της όχλησης και λήγει όταν περάσει όλη η τελευταία ημέρα. Σε περίπτωση που ο μισθωτής αποβιώσει μετά την επίδοση της παραπάνω όχλησης πριν συντελεστεί κατάθεση της αίτησης απόδοσης του μισθίου και μισθωμάτων, δεν είναι δυνατή η έκδοση της διαταγής. Σε αυτήν την περίπτωση, ο εκμισθωτής θα πρέπει να στρέψει την αίτηση σε βάροςτ ων κληρονόμων του μισθωτή, εφόσον τηρηθεί η διάταξη του άρθρου 146 παρ. 2 ΚΠολΔ.

• Like 3
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, cumulus είπε

Για τα μπαζα ειναι καποιοι εδω μεσα που γραφουν χωρις να γνωριζουν.

2 λεπτά πριν, cumulus είπε

Γραψε λαθος δεν ηξερα οτι αλλαξε.

Άρα παραδέχεσαι ότι αυτό περί μπάζων ισχύει ΚΑΙ για σένα? :D

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, cumulus said:

[...]

Αντιγραφω:

[...]

22 minutes ago, cumulus said:

Γραψε λαθος δεν ηξερα οτι αλλαξε.

Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Αυτό που αντιγράφεις είναι ορθότατο: «Η διαδικασία όμως της διαταγής απόδοσης της χρήσης του μισθίου απαιτεί έγγραφη απόδειξη της ενεργής μίσθωσης». Η μίσθωση, εάν παρέλθει ο συμβατικός χρόνος, καθίσταται αόριστης διάρκειας αν ο ενοικιαστής εξακολουθήσει να παραμένει εντός του ακινήτου χωρίς να φέρνει αντίρρηση ο ιδιοκτήτης.

Συνεπώς, από τη στιγμή που δεν έχει υπάρξει (έγγραφη) καταγγελία της, η μίσθωση παραμένει και λογίζεται ενεργή. Και φυσικά μπορεί να εκδοθεί Διαταγή Απόδοσης Μισθίου. 

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, jmmys είπε

Υπάρχει κακία και ζήλια, γιατί να έχεις εσύ σπίτι και να βγάζεις χρήματα από αυτό και να μην έχει εγώ Τ. Θέμα ιδεολογίας, θέμα χαρακτήρα,νοοτροπίας, όπως θέλεις πεστο.Δυστηχως αυτή είναι η αλήθεια.  

αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Και φάνηκε πολύ έντονα όταν βγήκε ο ΕΝΦΙΑ. Είχαν τόση χαρά κάποιοι επειδή οι ιδιοκτήτες σπιτιών θα πληρώναν αυτόν τον φόρο που δε περιγράφεται. Λες θα θα μπαίναν στην τσέπη τους. Άκουγες τη φράση (όχι μια φορά), έχεις αυτός.....

όσο για το μητρώο είναι πολύ καλή ιδέα. και καλό θα ήταν να επεκταθεί. Δυστυχώς ένα ποσοστό (και πιστεύω πολύ μεγάλο) δε πληρώνει επειδή δε θέλει. Όχι επειδή δεν έχει. Προσωπικά μου χρωστάει εδώ και καιρό ένας χρήματα από εργασίες που έχω κάνει τα οποία δε ξερω πότε κι αν θα τα παρω και είναι σε πάρα πολύ καλή οικονομική κατάσταση.

Επεξ/σία από Bitbit
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Άρα παραδέχεσαι ότι αυτό περί μπάζων ισχύει ΚΑΙ για σένα? :D

Σαφεστατα 😝

Επεξ/σία από cumulus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...