Tzimmys Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα. Θεωρώ πως έχω κατεβάσει όποιο πρόσθετο υπάρχει που υπόσχετε πως κάνει αυτό. Δηλαδή να ανανεώνει κάθε ημέρα μία συγκεκριμένη ώρα μία σελίδα. Κανένα όμως δεν το κάνει. Είτε έχουν count down σε κάποιο χρόνο, είτε όντως μπορούν να κάνουν ανανέωση σε συγκεκριμένη ώρα και ημέρα, αλλά μόνο για μία ημέρα. Που σημαίνει ότι κάθε ημέρα θα πρέπει να το σετάρω εκ νέου. Υπάρχει κάποιος τρόπος που θα το κάνω μία φορά και κάθε ημέρα θα κάνει refresh ένα tab που θα ορίσω? Ευχαριστώ πολύ.
BadBoy Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Χωρίς να έχω ψάξει τα πρόσθετα, γιατί δε σετάρεις το αντίστροφο χρονόμετρο την ώρα που θέλεις και να το βάλεις στις 24 ώρες; 1
micos000 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτό θέλεις να γίνεται ακόμα και αν χρησιμοποιείς τον browser ή θα γίνεται σε έναν υπολογιστή που δεν τον χρησιμοποιεί κάποιος και απλά εμφανίζει μια σελίδα που θα πρέπει να γίνεται refresh κάθε μέρα; Η σελίδα είναι δικιά σου και την έχεις αποθηκευμένη τοπικά ή είναι ιντερνετική; Το autoit πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει εύκολα. Απλά θα γράψεις ένα σκριπτάκι που να στέλνει εντολή F5 στον ενεργό browser κάθε 86400 δευτερόλεπτα (24 ώρες). Ένα τέτοιο σκρίπτ είναι το παρακάτω για τον internet explorer. otKeySet("{F11}", "_Terminate");Press F11 to stop this program Opt("WinTitleMatchMode", 2) $ie = WinGetHandle("Internet Explorer");Assuming you use IE and this is the only IE window you have open If @error Then Exit WinActivate($ie) WinWaitActive($ie) While 1 Send("{F5}") Sleep(10000) While Not WinActive($ie) Sleep(100) If Not WinExists($ie) Then Exit WEnd WEND Func _Terminate() Exit EndFunc Μια άλλη λύση είναι να κάνεις ένα task που να επαναλαμβάνεται κάθε μέρα και να στέλνει εντολή refresh στον ενεργό browser. Κάπου διάβασα ότι ο opera έχει ενσωματωμένη τέτοια λειτουργία, δες το και αυτό. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2022 από micos000 1 1
Tzimmys Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 7 ώρες πριν, BadBoy είπε Χωρίς να έχω ψάξει τα πρόσθετα, γιατί δε σετάρεις το αντίστροφο χρονόμετρο την ώρα που θέλεις και να το βάλεις στις 24 ώρες; Ενώ θεωρικά είναι σωστό αυτό που λες, στην πράξη δε γίνεται. Γιατί μέσα στην ημέρα και για πολλούς λόγους, θα χρειαστεί να κλείσει ο browser. Σε περίπτωση λοιπόν που κλείσει, οι ώρες που εναπομείνανται από αυτές που έχεις ορίσει, δεν προσμετρούνται από το κλειστό διάστημα. 3 ώρες πριν, micos000 είπε Αυτό θέλεις να γίνεται ακόμα και αν χρησιμοποιείς τον browser ή θα γίνεται σε έναν υπολογιστή που δεν τον χρησιμοποιεί κάποιος και απλά εμφανίζει μια σελίδα που θα πρέπει να γίνεται refresh κάθε μέρα; Η σελίδα είναι δικιά σου και την έχεις αποθηκευμένη τοπικά ή είναι ιντερνετική; Το autoit πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει εύκολα. Απλά θα γράψεις ένα σκριπτάκι που να στέλνει εντολή F5 στον ενεργό browser κάθε 86400 δευτερόλεπτα (24 ώρες). Ένα τέτοιο σκρίπτ είναι το παρακάτω για τον internet explorer. otKeySet("{F11}", "_Terminate");Press F11 to stop this program Opt("WinTitleMatchMode", 2) $ie = WinGetHandle("Internet Explorer");Assuming you use IE and this is the only IE window you have open If @error Then Exit WinActivate($ie) WinWaitActive($ie) While 1 Send("{F5}") Sleep(10000) While Not WinActive($ie) Sleep(100) If Not WinExists($ie) Then Exit WEnd WEND Func _Terminate() Exit EndFunc Μια άλλη λύση είναι να κάνεις ένα task που να επαναλαμβάνεται κάθε μέρα και να στέλνει εντολή refresh στον ενεργό browser. Κάπου διάβασα ότι ο opera έχει ενσωματωμένη τέτοια λειτουργία, δες το και αυτό. Γεια σου φίλε micos. Μόνο από τις ερωτήσεις σου, καταλαβαίνω ότι είσαι κατευθείαν μέσα στο θέμα Η ιστοσελίδα είναι τοπική, της μορφής localhost και είναι στο pc που δουλεύω εγώ. Το refresh θέλω να γίνεται το βράδυ που λείπω κατά τις 2 με 3 η ώρα... Επειδή μπορεί εκείνες τις ώρες να είναι παραπάνω από 1 ενεργός browser, θα κοιτάξω πρώτα τη λύση του opera που λές και θα επανέλθω. Σας ευχαριστώ πάρα πλύ προς το παρόν. Επιστρέφω...
micos000 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Κατέβασα τον opera σε portable να το δοκιμάσω και έβαλα αυτό το πρόσθετο -> https://addons.opera.com/el/extensions/details/page-autoreload/ Στις ρυθμίσεις μπορείς να ορίσεις intervals, βάλτο ανά πόσες ώρες θέλεις και μετά με δεξί κλικ στην σελίδα ορίζεις την ανανέωση. Αυτό όμως που είπες ότι μπορεί να κλείσει ο browser αλλάζει τα δεδομένα γιατί όταν τον ξανανοίξεις θα πρέπει να ορίσεις από την αρχή το refresh. Νομίζω η ποιο βιώσιμη λύση είναι το autoit που θα τρέχει συνέχεια και θα μπορείς και να το ορίσεις να ανοίγει τον browser στην σελίδα που σε ενδιαφέρει και να κάνει το refresh συγκεκριμένη ώρα της ημέρας. Είναι πολύ δυνατό πρόγραμμα και έχει πολλά tutorials και έτοιμα scripts. Ή έστω να κάνεις ένα task όπου σε συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα θα ανοίγει έναν browser στην συγκεκριμένη σελίδα, οπότε ακόμα και να μην είναι ανοιχτός ο browser θα γίνεται το refresh που θέλεις. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2022 από micos000 2
BadBoy Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πιθανόν να σε βόλευε αντί για ανανέωση (αφού αν κατάλαβα καλά υπάρχει περίπτωση ο browser να είναι κλειστός) να βάλεις task στον Task Scheduler των Windows να ανοίγει καθημερινά συγκεκριμένη ώρα τον browser σε συγκεκριμένη ώρα στη σελίδα αυτή. Θα έλυνε το πρόβλημα κάτι τέτοιο; Εάν ναι, φτιάξε ένα νέο basic task με daily trigger στην ώρα που θέλεις, να ανοίγει application. Στο πεδίο application θα βάλεις όλο το path του browser (δεξί κλικ στο shortcut του, open file location και μετά shift + δεξί κλικ στο exe του και copy as path και το κάνεις paste στο πεδίο όπως είναι) και στο arguments το πλήρες URL της σελίδας ή το path του αρχείου αν πρόκειται για τοπικό site. EDIT: Τώρα είδα ότι προτάθηκε ακριβώς από πάνω, νομίζω είναι η καλύτερη λύση εφόσον υπάρχει περίπτωση το πρόγραμμα να είναι κλειστό. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2022 από BadBoy 2
Tzimmys Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Ωραία, ναι, θα ο δοκιμάσω. Το είπε εξαρχής και ο micos και τώρα μοιάζει καλύτερο γιατί το autoit μου φάνηκε αρκετά περίπλοκο. Αύριο τώρα. Σας ευχαριστώ ταπεινά πολύ....
Tzimmys Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Τι να πω.... Δουλεύει!!! Εντυπωσιακό! Σας υπερ- υπέρ ευχαριστώ. Βέβαια, είμεινα μόνο στο ότι έφτιαξα το task, το προγραμμάτησα και το έτρεξε για να δω ότι δουλεύει. Αύριο το πρωί θα δω και αν έπαιξε πραγματικά, αν και είμαι σχεδόν βέβαιως. Να είστε καλά!!!
Tzimmys Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Καλημέρα σας. Χωρίς κάποιον λόγο, απλά δεν το είχα σκεφτεί ποτέ ότι με task θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο. Δηλαδή πέρα από τη λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα που είχα, ανοίξατε και το μυαλό μου για να σκεφτώ πιο μακρυά. Ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δυο σας. Και για την ιστορία, εννοείτε πως δούλεψε κανονικά και το βράδυ. Να είστε καλά όλοι σας και να έχετε μία όμορφη ημέρα!! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα