Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι συγγενή μου με 213000 χλμ

Του λένε  από Peugeot ότι έχει πρόβλημα το σασμάν 

Το πήγε σήμερα στον μηχανικό που πάω εγώ το δικό μου και του είπε ότι 99% δεν έχει πρόβλημα το σασμάν 

Θα το πάει την Πέμπτη να το κοιτάξει 

Το οδήγησα προ ημερών για λίγα χλμ και το μόνο που άκουγα ήταν ένα ελαφρύ τρίξιμο σαν θροϊσμα 

Κανένα πρόβλημα με αλλαγές ταχυτητων

Λίγα δεν είναι τα χλμ για τέτοιο πρόβλημα; 

Ο οδηγός είναι άτομο που οδηγει πολύ ήρεμα. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα θρόισμα είχα και εγώ πριν κάποια χρόνια στο clk,όταν το αμάξι είχε κάπου 250.000χλμ.

Τότε ήμουν ακόμα Γερμανία, η μία αντιπροσωπεία, επίσημος έμπορος οπως έχουμε εδώ, είπε ότι είναι το σασμαν, το έκανε βόλτα ο μηχανικός και ήταν σίγουρος. Φυσικά η αντιπροσωπεία δεν επισκευάζε σασμάν,έβαζε μονο καινούριο. 

Πήγα στην επίσημη μαμά της Κολωνίας, και μετά από λεπτομερή έλεγχο με εργαλεία τύπου στηθοσκοπιου, είπε ότι είναι από το διαφορικό.Απλα ένιωθες ότι ο ήχος ήταν από το σασμαν. Φυσικά ούτε αυτοί επισκευαζαν διαφορικό, έβαζαν καινούριο. 

Υπήρχαν συνεργεία που ήταν ειδικά στην επισκευή κιβωτίων, κόστος κοντά στο χιλιάρικο. 

Κατέβηκα Ελλάδα, το πήγα σε εξειδικευμένο που γνωρίζω χρόνια, ηταν τελικά ρουλεμάν διαφορικού, 280 ευρώ συνολικό κόστος επισκευής, δηλαδή κατέβηκε το διαφορικό και αλλάχτηκαν τα ρουλεμάν. Από τότε ησυχία. 

Το θρόισμα το άκουγα σε χαμηλή ταχύτητα όταν άφηνα το γκαζι,δεν μπορούσες εύκολα να προσδιορίσεις αν ήταν σασμαν ή διαφορικό ή κάτι άλλο.Και σε εμενα είναι πίσω το διαφορικό,και πάλι νόμιζα ότι ήταν το σασμαν, οπότε στo peugeot που είναι μπροστά ειναι ακόμα πιο δύσκολο. 

Οπότε θέλει συνεργείο που να γνωρίζει τι έλεγχο να κάνει. 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, jmmys είπε

Ένα θρόισμα είχα και εγώ πριν κάποια χρόνια στο clk,όταν το αμάξι είχε κάπου 250.000χλμ.

Τότε ήμουν ακόμα Γερμανία, η μία αντιπροσωπεία, επίσημος έμπορος οπως έχουμε εδώ, είπε ότι είναι το σασμαν, το έκανε βόλτα ο μηχανικός και ήταν σίγουρος. Φυσικά η αντιπροσωπεία δεν επισκευάζε σασμάν,έβαζε μονο καινούριο. 

Πήγα στην επίσημη μαμά της Κολωνίας, και μετά από λεπτομερή έλεγχο με εργαλεία τύπου στηθοσκοπιου, είπε ότι είναι από το διαφορικό.Απλα ένιωθες ότι ο ήχος ήταν από το σασμαν. Φυσικά ούτε αυτοί επισκευαζαν διαφορικό, έβαζαν καινούριο. 

Υπήρχαν συνεργεία που ήταν ειδικά στην επισκευή κιβωτίων, κόστος κοντά στο χιλιάρικο. 

Κατέβηκα Ελλάδα, το πήγα σε εξειδικευμένο που γνωρίζω χρόνια, ηταν τελικά ρουλεμάν διαφορικού, 280 ευρώ συνολικό κόστος επισκευής, δηλαδή κατέβηκε το διαφορικό και αλλάχτηκαν τα ρουλεμάν. Από τότε ησυχία. 

Το θρόισμα το άκουγα σε χαμηλή ταχύτητα όταν άφηνα το γκαζι,δεν μπορούσες εύκολα να προσδιορίσεις αν ήταν σασμαν ή διαφορικό ή κάτι άλλο.Και σε εμενα είναι πίσω το διαφορικό,και πάλι νόμιζα ότι ήταν το σασμαν, οπότε στo peugeot που είναι μπροστά ειναι ακόμα πιο δύσκολο. 

Οπότε θέλει συνεργείο που να γνωρίζει τι έλεγχο να κάνει. 

Αυτοκινητο Peugeot ?

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Είναι συγγενή μου με 213000 χλμ

Του λένε  από Peugeot ότι έχει πρόβλημα το σασμάν 

Το πήγε σήμερα στον μηχανικό που πάω εγώ το δικό μου και του είπε ότι 99% δεν έχει πρόβλημα το σασμάν 

Θα το πάει την Πέμπτη να το κοιτάξει 

Το οδήγησα προ ημερών για λίγα χλμ και το μόνο που άκουγα ήταν ένα ελαφρύ τρίξιμο σαν θροϊσμα 

Κανένα πρόβλημα με αλλαγές ταχυτητων

Λίγα δεν είναι τα χλμ για τέτοιο πρόβλημα; 

Ο οδηγός είναι άτομο που οδηγει πολύ ήρεμα. 

Το πιο πιθανόν είναι το ρουλεμάν του.

Το έχω πάθει σε Honda accord που είχε τα διπλάσια χιλιόμετρα.

Εάν σταματάει όταν έχει πατημένο το συμπλέκτη τότε είναι αυτό .

Ο δίσκος πατιναρει εάν κάνει επιτάχυνση ;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Το πιο πιθανόν είναι το ρουλεμάν του.

Το έχω πάθει σε Honda accord που είχε τα διπλάσια χιλιόμετρα.

Εάν σταματάει όταν έχει πατημένο το συμπλέκτη τότε είναι αυτό .

Ο δίσκος πατιναρει εάν κάνει επιτάχυνση ;

Θα του πω να δοκιμασει 

Του επαν να δει αν με 1η και πατημενο φρενο αν αφησει σιγα σιγα τον συμπλεκτη σβησει ή οχι το αυτοκινητο

Αν ξερω καλα πρεπει να σβησει και αν δεν ...

Δημοσ.

Αν ειναι από το σασμαν, τα ρουλεμάν δηλαδή, τότε θα γίνεται αυτό που είπε ο meletis πιο πάνω,και θα το ακούς κυρίως όταν το αμάξι είναι σταματημένο,λογω λιγότερου θορύβου. Το είχα και εγώ, καπου πριν 10 χρόνια, και τα άλλαξα προληπτικά,μαζι με δίσκο πλατό. 

Αν το ακούς ΜΟΝΟ εν κίνηση, και δεν αλλάζει τιποτα με το συμπλέκτη, και το ακούς όταν τσουλάει το αμάξι χωρίς να πατάς γκάζι, τότε είναι ρουλεμάν διαφορικού, όπως σε εμένα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει φαγωθει η ¨τρυπα"

Το προβλημα τελικα ειναι βαση ημιαξωνιου !!

Οχι σασμαν αλλα δεν μποερει να βρει ουτε καινουργια ουτε μεταχειρισμενη  ο μαστορας...Το ψαχνει 

20220218_095031.jpg

20220218_095034.jpg

Δημοσ.

Αγαπημενοι μας Γαλλοι.. νομιζω κατι τετοιο με βαση ημιαξονιου ειχε παθει και ενας φιλος με 206 και ειχε φαει τον τοπο να βρει καλη! Δεν ξερω μηπως σε μηχανουργειο μπορει να επισκευαστει η υπαρχουσα.. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με αριθμο πλαισιου και κωδικο ανταλλακτικου  9646769880 μπορω να βρω καπου την Αλουμινενια βαση στηριξης δεξιου ημιαξωνιου ?

Καπου ειχα δει ξενη σελιδα αλλα και στα ελληνικα με τηλεφωνα που εδινες τετοια στοιχεια και σου απαντουσαν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Γιάννης Platano said:

Με αριθμο πλαισιου και κωδικο ανταλλακτικου  9646769880 μπορω να βρω καπου την Αλουμινενια βαση στηριξης δεξιου ημιαξωνιου ?

Καπου ειχα δει ξενη σελιδα αλλα και στα ελληνικα με τηλεφωνα που εδινες τετοια στοιχεια και σου απαντουσαν

9646769880-Έδραση-Κινητήρας-ΚΩΔΙΚΟΙ-OEM.png

https://www.antallaktikaonline.gr/oen/9646769880

ρώτα τους πότε θα το φέρουν. Μπορεί να υπάρχει ετοιμοπαράδοτο σε άλλα site ανταλλακτικών

Όπου κοίταξα είναι προσωρινά χωρίς απόθεμα πάντως

ρωτα και στον Καψάλη για μεταχειρισμένο https://kapsalis-french-parts.car.gr/contact/
Επεξ/σία από @11h
  • Like 2
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Για Peugeot 407 δεν εχει τιποτα απο οτι ειδα.

Μπορεί το ίδιο ανταλλακτικό να το φοράνε και άλλα μοντέλα .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...